Şimdi Ara

Japonca ve Çince benzerlik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ben çince biliyorum japonca ogrenmek istiyorum bu 2 dil arasinda ufakta olsa bir benzerlik varmi çince bilmem japoncayi ogrenmemi azda olsa kolaylaştirir mi?Bu konuda bilgisi olan arkadaslar bilgi verirse cok sevinirim

• Bu soru üstüne bende bi soru sorim Japonca Dünyada yaygın bi dilmidir?
  • ya ingilizce öğren

zaten çinliler, japonlar ingilizceyi kendi dillerinden daha< iyi biliyolar...
  • İngilizceyi halledicem zaten bunun yaninda japonca ogrenmek istiyorum ama edindigim izlenimlere gore iş hayatinda çince daha çok işimi gorucek bende çinceyi ogrenebilirsem japoncaya başliyacam ama çince bilmem japoncuyu ogrenmemde bana bir kolaylik saglarmi merek ediyorum
  • sadece japon alfabesinin temeli çin alfabesine dayanıyor (bildiğim kadarı ile) ama şu andaki hali çok farklı ,japoca ural-altay dillerinden .Çince ise yalınlayan diller grubuna giriyor .yani birini öğrenmen diğerini öğrenmen için hiç bir fayda göstermez :)
  • O zaman ben yandim japonca çinceyi ogrenene kadar 50 yaşina basarim
  • Ben japonca biliyorum...çince japoncadan daha zordur...japonlar çinin kanji alfabesini alıp daha da kolaylaştırmışlardır...çince bilmen japoncada karakterlerin yazım ve ezberleme aşamasında belki kolaylık sağlayabilir...ama anlamlar karışır mı bilemem...şahsen ben de çince öğrenmek istiyorum..ama tabiiki japonca bilmeyene göre çince öğrenmem daha kolay olacaktır...ama benzerlik olarak alfabe yazımından başka bişee yoktur..bunun dilbilgisi, telafuzu, kelimeleri, anlamları var...zor iş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaiShe -- 23 Ağustos 2007; 4:20:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki dil arası zorluğu bilmem ancak kesinlikle tamamen farklı dillerdir...Örneğin Çince tek heceli bir dilken Japonca Türkçe gibi Ural-Altay dan olup sondan eklemeli çok heceli bir dildir...Çince de vurgular ve tonlamalar "tek hece"li oluştan dolayı korkunç derece de önemlilik kazanır..Yani dilin yanında vurguyu da öğrenirsin..Ayrıca çincenin farkklı 3-5 tane lehçesi ve buna göre değişen tonlama-vurgu olayları ve tabii ki bir de yanında eşantiyon olarak da bi alfabe de var.. Japoncanın daha kolay bir dil olması bu aşrtlarda olağan gözüküyor ..Ancak dil öğreniceksen İngilizcenin yanında yükselen-yeniden doğan güçler olan Çin 'in ve Rusya'nın dillerinden (Çince tavsiyemdir) tercih etmeni tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

Bu soru üstüne bende bi soru sorim Japonca Dünyada yaygın bi dilmidir?

dünyada çince konuşanların sayısı ingilizce konuşanların sayısından fazladır .
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnimoSity

quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

Bu soru üstüne bende bi soru sorim Japonca Dünyada yaygın bi dilmidir?

dünyada çince konuşanların sayısı ingilizce konuşanların sayısından fazladır .

anadil olarak evet ancak ikinci bir dil olarak ing konuşanların sayısı inanılmaz..Yani ing>çince oliyur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHitchhiker -- 23 Ağustos 2007; 4:59:59 >
  • Çince'de 600 harf olduğunu duymuştum.
  • Çince de aynı kelimeyi 7 değişik ses tonu ile söylerseniz yedi değişik anlama gelir.

Yani çok zordur.

Japoncanın grameri Türkçeye yakındır yani öğrenmesi kolaydır.

Neden alfabeleri yok sorusunun çok geçerli bir açıklaması vardır:

Çin aslında Avrupa gibi bir milletler topluluğudur.

İnsanlar yüzlerce ayrı dil konuşurlar ama aynı yazı diline sahiptirler.

Yani bu uzakdoğu dillerinde(Japonyayada gitseniz) tavuk aynı sembol ile gösterilir.

Buda sadece yazı ile anlasabilmenizi saglar.

Bir alfabede bu yetenek yoktur.

Cinlilerde gramerde yoktur.O nedenle ingilizceyi zor öğrenirler.

BBC nin sayfasini öneririm.Orda örneklerle dil dersleri var.(Her dil için)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.