Şimdi Ara

rusça karakter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    efenim malumunuz bu ruslar bizden iyi olmasın her nevi programın cracklenmesi olayını aşmış millettir. ben de epeydir aradığım birkaç programı bir rus sitesinden buldum tam mutluluktan havalara uçarkene sevincim kursağımda kaldı. programların cracklenmesiyle alakalı benioku nevinden dosyalar rusça text dosyası ve şu şekilde görünüyor:
    °²×°Ê±ÇëÑ¡ÔñUSP°æ

ne yaptıysam bunları standart kiril alfebesine çeviremedim. notepadde biçimden yazı tipini kiril yaptım olmadı. internet explorer ile açtım dil kodlamasını değiştirdim olmadı. wordde biçim değiştirme girişimim umut verse de son kertede işe yaramadı. Ultraedit deyerekten notepad tarzı unicode bi editörle denedim olmadı. hatta sanal rusça klavyelerden benzer sembolleri denkgetirip oradan kestirme gibi bi şebeleklikler bile yaptım hala boynum bükük. dedim akıl akıldan üstündür bir de foruma yazayım. lütfen derdime bir derman işaret ederseniz bahtiyar olacağımdır. kiril alfebesine (artık iso mu olur ansi mi olur farketmez) bi çevirsem google translate ile ingilizceye falan çevirip huzura erecem.

hürmetler, sevgiler

• denemedim ama o text dokumanini opera da acarsan rusca okuyabilirsin :>

"regional language options" tan rus (cyril) fontlarini sistemine yuklemelisin, notepad onlari gerekli seyleri sistemde bulursa düzgün acar.

ayrica su da is gorebilir (zaten otomatikman bir kisim cyril fontu bu yontemde sisteme ekler)
    http://www.auburn.edu/forlang/russian/cyrillic-setup/cyrillic.html

bunlarda ise yaramazsa burdan takilirsin,
    http://www.google.com.tr/search?num=100&hl=tr&as_qdr=all&q=rus+alfabe+site%3Aforum.donanimhaber.com&meta=

not: bir zamanlar benimde ihtiyacim olmustu yapmistim, ama ne yaptigimi hatirlayamadim simdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 4 Kasım 2008; 21:03:38 >

• Lancelot_Real, önerilerin için teşekkürler. sanırsam text dosyaları unicode yerine ansi olarak kaydedilmiş ve kiril alfebe yapısı bozulmuş. yoksa explorer da açardı kanaatindeyim. bu yüzden oprerayı denemedim. windows kiril fontlarını yada unicode paketleri yükleyip denemeyi gözüm yemiyor bu saatte son söylediğini ise denemiştim zaten bu sadece rusça klavye düzenine geçmeye yarıyor metin gene aynı.
    bir dosyada Ultraedit işe yaradı baya güzel editörmüş gözüm tuttu. diğerlerine de nfobaseden programları tarattım işe yarar şeyler buldum artık onlarla idare edecem
    tekrar teşekkürler
  • extra bir bilgi:
    notepad ve internet explorer, windows ta yüklü fontlari kullaniyor

opera, ultraedit gibi programlar kendi iclerinde bulunan font paketlerini kullaniyor.

cok uzun süre once sana yazdigim yolu takip ederek ayar yaptigimdan, su anda ie de rus siteleri düzgün görünüyor, buyuk ihtimal notepadimde duzgun aciyordur.

Her halukarda kolay gelsin, benim konu hakkinda bildiklerim zaten bu kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunda Türkçe karakter sorunu...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.