Şimdi Ara

Jant lastik kafa karışıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Palio marka aracım var şuan üzerinde orjinal fabrika teneke jant ve kağakları var onlar 13 inç aslında seviyorum o kapalları ama elimde bir diğer aracımızın jantları var boşta duruyor onlarda çelik jant. Bu jant 14 inç ,ama iki aracımızında lastikleri 175 70 13.Şimdi palio ya 14 inç jant direk 175 70 13 lastiğe olur mu ? Şuan ki 13 inç jantlar 14 inç kullanmak istiyorum bu ofset olayı fln hiç hiç bilgim yok bilgilendirirseniz sevinirim. Edit: jant ebat düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 11 Haziran 2016; 22:18:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jant ve Lastik Kafa Karışıklığı

Jant ve lastik seçimi, aracınızın performansını ve güvenliğini etkileyen önemli bir karardır. 13 inç ve 14 inç jantlar arasındaki farkı anlamak, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

13 Jant ile 14 Jant Arasındaki Fark

• Çap: 13 inç jantlar 14 inç jantlardan daha küçüktür.
    • Lastik Profili: 13 inç jantlar genellikle daha yüksek lastik profillerine sahipken, 14 inç jantlar genellikle daha düşük lastik profillerine sahiptir.
    • Genişlik: 13 inç jantlar tipik olarak 14 inç jantlardan daha dardır.
    • Ağırlık: 13 inç jantlar 14 inç jantlardan daha hafiftir.

13 Janta 14 Lastik Takılır mı

Hayır, 14 inç lastikler 13 inç jantlara takılmamalıdır. Bunun nedeni, 14 inç lastiklerin 13 inç jantlar için çok büyük olmasıdır. Bu, güvenlik sorunlarına ve aracınızın performansında azalmaya neden olabilir.

Hangisini Seçmelisiniz

13 inç veya 14 inç jantlar arasında seçim yaparken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Araç Türü: Küçük arabalar ve ekonomi araçları genellikle 13 inç jantlarla donatılırken, daha büyük araçlar ve SUV'lar genellikle 14 inç veya daha büyük jantlarla donatılır.
    • Kullanım Amacı: Çoğunlukla şehir içi sürüş yapıyorsanız, 13 inç jantlar yeterli olacaktır. Otoyolda veya engebeli arazide daha fazla sürüş yapıyorsanız, 14 inç jantlar daha iyi bir seçenek olacaktır.
    • Bütçe: 13 inç jantlar genellikle 14 inç jantlardan daha ucuzdur.
    • Estetik Tercihler: Sonuçta, jant seçimi kişisel tercihinize bağlıdır.

Bilinçli bir karar vermek için 13 inç ve 14 inç jantlar arasındaki farkları anlamak çok önemlidir. Uygun jantları seçmek aracınızın performansını, güvenliğini ve görünümünü etkileyecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Senin kafan çok karışmış ebatları bile yalnış yazıyorsun tekrar bak düzeltip yazarsan yardımcı oluruz

• Bildiğim kadarıyla lastikte jantta aynı inç olmalı yani 13 inç janta 13 inç lastik gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Bildiğim kadarıyla lastikte jantta aynı inç olmalı yani 13 inç janta 13 inç lastik gibi.

farklı lastiğe farklı ebatta jant takabilen varsa tanışmak isterim
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    O kadar uzağım bu lastik işine , aşağıda bakmıştım eve geldim unuttum :) tekrar bakım editlicem ama benim kafamı karıştıran numaraları aynı iki farklı lastik ve birinde 13 inç birinde 14 inç jant var.

• viper17 kullanıcısına yanıt
    Valla o kadar baktım 14 inç olan aracımızda da aynı ebat lastik var bende 13 inç olan jantta da aynı ebat lastik var yada 14 inç diye bildiğimiz jant 13 mü acaba , ama jantı alırken 14 diye aldık bilemiyorum.

• bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    Sen 14 jant lastik alacaksın mümkünse 175\65\14 al

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 lastik ebatı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Valla o kadar baktım 14 inç olan aracımızda da aynı ebat lastik var bende 13 inç olan jantta da aynı ebat lastik var yada 14 inç diye bildiğimiz jant 13 mü acaba , ama jantı alırken 14 diye aldık bilemiyorum.

arada 2,54 cm fark var. farklı inçteki jant ve lastik birbirine uymaz, imkansız
  • viper17 kullanıcısına yanıt
    Şimdi haklısınız bende olmaz diye düşünüyodum o yüzden bugüne kadar fıstık gibi jantların yüzüne bakmadım öylece boşta duruyo bugün dikkatimi çekti şki kadtiğede baktım aynı numaraydı sanıyorum diğeride 13 inç o zaman.

• 14 inç jant palo ya olur, yalnız 13 inç lastik 14 janta olmaz yeni lastik alman gerekir. Birde jant bijon aralığı ve ofset değeri var ki önemli olan burasi. Elinde bulunan jant 4*98 olmalı yada 4*100. Ofset (et) değeri 38 ve üzeri olması gerekiyor. Aksi taktirde arka lastikler (özellikle sol arka) çamurluga sürtme yapiyor ki birçok palio kullanıcının başına gelmiş olaydır.

Jantlarin ölçüsünü biliyorsan ve kullanmayıp satmayı düşünürsen özelden bana ulaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 11 Haziran 2016; 23:34:37 >
  • resim çek buraya at
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Bugün baktım dikkatsizliğim sonucu böyle bir kafa karışıklığı olduğunu anladım. Aracımda 175 70 13 varken diğer araçta yani jantını takmak istediğim araçta 175 70 14 varmış. Sanırım bu 13 inç ve 14 inç i gösteriyor.

• Hiç boşuna uğraşma ne ise orijinal ölçü onu kullan. Araç motorları gücü şanzımana, şanzıman hızı göstergeye, gücü tekerlere gönderir. Değişen ebat ne olursa olsun tur sabit kalacağından, gösterge saati hızı yanlış okuyacaktır. Tıpkı bir huni gibi dar noktanın bir turu geniş kısımın bir turuna tekabül olacak, yani tur sabit kalacaktır. Üst kısım yani teker ölçüleri büyüdükçe tur artacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.