ARKADAŞLAR ALFAMDA(2.0 TS 155 HP) 195-60-15 OLAN JANT LASTİK BOYUTUNU 215-40-17 YE ÇIKARDIM..VE ÇOK GÜZEL OLDU ANCAK KONFOR DÜŞTÜ... ANCAK KONFOR KONUsuNDA BRİKAÇ SORUM OLACAK: 1-İNSİGNİA C5 BMW 3-5 AUDİ A4A5 V.S ARAÇLARDA 17-18- 19 İNÇ VE 35-40-45 YANAK FABRİKA ÇIKIŞLI MODELLERDE BENİM YAŞADIĞIM SORUNU YAŞIYORLAR MI? YOLLARDA ÇOK GÖRÜYORUM VE MERAK EDİYORUM
2-BÜYÜK JANT ALT TAKIM VE KAPORTADA İLERİDE SORUNLAR YARATIRMI?
3-ÇEKİŞ DÜŞER DİYORLARDI AMA DÜŞMEDİ BU SADECE BİR SÖYLENTİMİ YOKSA MOTORLA İLGİLİ BİR DURUMMU? TEŞEKKÜRLER...
Merhaba,
Yaptığınız ölçü değişikliği dış çaplar gözönüne alındığında mantıklı bir değişiklik. Çapta fazla bir oynama olmamış. Konfor konusunda mutlaka fark olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: by_bulls
Bu mesaj silindi.
benim aracımda hyundai starex 140 hp 2.5 crdi motor orjinal ebatlatı 15 inc ben 275/32/19 jant taktım performansta en ufak bir degişiklik olmadı. ama minibüsü komple yere bastıgımız için tabiki konforu gitti cukurlarda durup cok yavas geciorum arkadakiler biraz sinir oluyo zamanla kapı ayarlarını bozar ama araban yüksekse fazla sorun yaşamazsın
quote:
Orijinalden alıntı: 9997
benim aracımda hyundai starex 140 hp 2.5 crdi motor orjinal ebatlatı 15 inc ben 275/32/19 jant taktım performansta en ufak bir degişiklik olmadı. ama minibüsü komple yere bastıgımız için tabiki konforu gitti cukurlarda durup cok yavas geciorum arkadakiler biraz sinir oluyo zamanla kapı ayarlarını bozar ama araban yüksekse fazla sorun yaşamazsın
zamanla gerek sürerken, gerekse aracınızı seyrederken aracınızdan aldığınız keyif artar
Alıntıları Göster
% -2 lik bir değişim sözkonusu... Km saatinde 100 gördüğünde, gerçek hızın 98 olur... Konfor kaybı dışında çok büyük bir problem yaşamazsın...
quote:
Orijinalden alıntı: roverci
% -2 lik bir değişim sözkonusu... Km saatinde 100 gördüğünde, gerçek hızın 98 olur... Konfor kaybı dışında çok büyük bir problem yaşamazsın...
Alıntıları Göster
Zaten 2.0 155hp'lik bir arabada 15 jant çok küçükmüş, ideali 16 olabilir belki. Sizin taktığınız da 17 sonuçta, az bir konfor kaybı dışında bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmem.
Yaptığınız ölçü değişikliği dış çaplar gözönüne alındığında mantıklı bir değişiklik. Çapta fazla bir oynama olmamış. Konfor konusunda mutlaka fark olacaktır.
serviste aynı şeyleri söyledi-yapabilirsiniz dedi.. dün patlak olan 2 ön amartisör değişti...konfor eskiye nazaran çok daha iyi.. 17 niç arabayı bambaşka yapıyor
quote:
Orijinalden alıntı: joz
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Merhaba,
serviste aynı şeyleri söyledi-yapabilirsiniz dedi.. dün patlak olan 2 ön amartisör değişti...konfor eskiye nazaran çok daha iyi.. 17 niç arabayı bambaşka yapıyor
resim bekleriz + yay var mı peki
quote:
o söylentilerin hepsi doğru ne yazıkki ,bizzat yaşadım megane 2 aracıma 225 40 18 taktım aracın herşeyi değişti diyebilirim bin pişman oldum, yakıt arttı, performans düştü patiyle kalkan araba kendini anca kaldırır oldu, konfor sıfıra indi, ikide bir yok jant büküldü , yok lastik yarıldı, şişme yaptı falan filan uzarda uzar sadece kendimi taban daha genişlediği için virajlarda daha iyi diye kandırıyordum.
o bahsettiğin araçların tümünde aynı problemler oluyor emin ol, araba bile cabucak dağılıyor gibi geldi bana, orjinalliği bozdurmamak lazım kabul ediyorum çok yakışıyor ama değmez
Megane 2 yede biraz mantıksız olmuş 225 40 18 Aracın size küsmediğine dua edin
quote:
Orijinalden alıntı: rxseven
quote:
o söylentilerin hepsi doğru ne yazıkki ,bizzat yaşadım megane 2 aracıma 225 40 18 taktım aracın herşeyi değişti diyebilirim bin pişman oldum, yakıt arttı, performans düştü patiyle kalkan araba kendini anca kaldırır oldu, konfor sıfıra indi, ikide bir yok jant büküldü , yok lastik yarıldı, şişme yaptı falan filan uzarda uzar sadece kendimi taban daha genişlediği için virajlarda daha iyi diye kandırıyordum.
o bahsettiğin araçların tümünde aynı problemler oluyor emin ol, araba bile cabucak dağılıyor gibi geldi bana, orjinalliği bozdurmamak lazım kabul ediyorum çok yakışıyor ama değmez
Megane 2 yede biraz mantıksız olmuş 225 40 18 Aracın size küsmediğine dua edin
Alıntıları Göster
Mühendisler onu hesaplayıp tüm yürüyen dizaynını ona göre yapıyor siz kafanıza göre değiştirirseniz tabiki sorun yaratmaya başlar ileride.
quote:
Orijinalden alıntı: unforgiv3n
Mühendisler onu hesaplayıp tüm yürüyen dizaynını ona göre yapıyor siz kafanıza göre değiştirirseniz tabiki sorun yaratmaya başlar ileride.
Alıntıları Göster
orjinal olan her zaman daha iyidir daha güzel gözükmek bazen kaybettirebilir...
quote:
Orijinalden alıntı: echomaniac
orjinal olan her zaman daha iyidir daha güzel gözükmek bazen kaybettirebilir...
Alıntıları Göster
Türkiye şartlarında 215 mm eni olan lastiğe 40 yanak jant takmak bence lüks. Aracınızınızı Bağdat caddesi dışında da kullanacaksanız eğer bir süre sonra jant eğilmesi, yanak yarılması gibi sıkıntılardan bıkabilirsiniz. Araç kullanmak zevk olmaktan çıkabilir, çünkü ister istemez araca değil yoldaki tümseklere çukurlara konsantre olmanız gerekecek. Her birinde yavaşlamanız şart. Ben 16 jant ve biraz daha kalın yanaklı bir lastik önerirdim. Yine de görünüş çok güzel olmuştur eminim.
quote:
Orijinalden alıntı: Zivro
quote:
quote:
Merhaba,
FOTOLARI YÜKLEYEMEDİM BÜYÜK DİYOR KÜÇÜLTÜYORUM YETNİNİZ YOK DİYOR
quote:
quote:
quote:
quote:
Merhaba,
Alıntıları Göster
konfor konfor konfor bi 2 santimlik çukura girse çat çut pat küt e malum türkiye yolları her 5 metrede bir durum aynı olunca eziyet. ben taktıgımda çok pişman olmuştum sen olmazsın umarım
quote:
quote:
quote:
quote:
Merhaba,
zamanla gerek sürerken, gerekse aracınızı seyrederken aracınızdan aldığınız keyif artar
1 Yıl 18'' jantlıve ince yanaklı Pug206 kullanmıştım,konfor açısından tabii ki orijinal küçük plastik kapaklı lastiklerin yerini tutmuyor ama estetiğe önem veren birisi olarak ben arabaya dışardan baktığımda o konfor değişimine katlanabiliyordum.
quote:
quote:
quote:
Merhaba,
YAY YOK TAKARSAK NE FAYDASI OLACAK AÇIKLATABİLİRMİİSNİZ?
quote:
quote:
quote:
quote:
Merhaba,
YAY YOK TAKARSAK NE FAYDASI OLACAK AÇIKLATABİLİRMİİSNİZ?
Alıntıları Göster
Yay takarsanız araç taktığınız yay modeline göre 3 yada 5 cm yere yaklaşır, yol tutuşunuz artar, görünüm güzelleşir, konfor biraz azalır ve araç sertleşir
quote:
Orijinalden alıntı: viper17
Yay takarsanız araç taktığınız yay modeline göre 3 yada 5 cm yere yaklaşır, yol tutuşunuz artar, görünüm güzelleşir, konfor biraz azalır ve araç sertleşir
yeterince sert ve yıl tutuşa sahip bir araç zaten-dahada serteleşirse buzuk zeminlerde çekilmez hale gelir.ben bu 17 jantların verdiği görünüme razıyım başk iş açmasında