Şimdi Ara

Jant aldım ama ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 22 Ağustos 2021; 0:20:39 >

• Birincisi burası türkiye bişi olmaz mantıgı yüksek madem 4 diş yeterli ozaman adamlar 4 diş yapardı, benim aklıma yatmıyor okadar para vermişsin adamdan orjinallerini al bence bende jant aldım adam bujilerini (zaten jantla beraber geldi kargodan ) ve siboplarıda çelik sibop taktı (tanesini 10 ytl mi neymiş daha sonra sordum başka bi yere ) esnaflık budur işte sen sen ol hakkını ara derim okadar para ver bijon yokmus yoksa almam deseydin bence, bak nasıl bulurdu ozaman
  • Arkadaşım sıfır alsam dediğin doğru ama çıkma bu jantlar ayrıca 4 ünü 130 ytl ye aldım ucuz olduğu içinde hemen sarıldım valla jantlara ama bu bijon işi aklımı karıştırıyo acaba uzun yolda falan problem çıkartır mı?ya bilen birisi yardımcı olsa da içim rahatlasa bari

Orjinalden alıntı: ercan_wrc

Arkadaşım sıfır alsam dediğin doğru ama çıkma bu jantlar ayrıca 4 ünü 130 ytl ye aldım ucuz olduğu içinde hemen sarıldım valla jantlara ama bu bijon işi aklımı karıştırıyo acaba uzun yolda falan problem çıkartır mı?ya bilen birisi yardımcı olsa da içim rahatlasa bari

Orjinalden alıntı: ercan_wrc

Arkadaşlar sonunda bugün jantl aldım taktırdım çokda güzel oldu.Yalnız Jantlar kalın olduğu için Bijonlar sonuna kadar sıkılamadı ayrıca Ç.Jantın bijonlarını bulamadık lastikler depoda duruyormuş.Benim orjinal bijonları taktık Usta 4 diş sıkması yeterli seninki 6 diş sıktı sağlam tutar dedi ama benim içime sinmedi sanayiye gittim tanıdık bi abim vardı ona sordum başka lastikçiye gösterdik o da bişey olmaz 4 den fazla tutsun yeterli için rahat olsun dedi.Bende size sormak istedim arkadaşlar.Acaba uzun yolda falan problem çıkarabilir mi?Yada sürekli sürüşlerde ısınıp falan çıkma ihtimali olur mu?
    Eğer bijonlar da sorun çıkarmazsa çok süper olacak.Bakın sizde beğenecek misiniz.Gerçi daha jantlar depoda durduğundan dolayı kirli ama olsun.Yarın ben onları gıcır gıcır yaparım :D

Jant aldım ama ??

Jant aldım ama ??

@ercan_wrc

Yeni almış olduğunuz Mevcut jantlarınıza uygulamış olduğunuz somunların aracın orjinal saç çelik jantını somunları olduğunu ve çelik jant da yeterince diş alıp sıkılmadığını düşünmektesiniz. Öncelikle saç jantların somun/bijon ları ile alaşım jantların somun/bijon ları diş ölçüsü olarak aynıdır ancak havşa dediğimiz somun/bijon ile jant deliğinin karşılaştığı noktalar farklıdır. Bu nedenle 6 diş kadar sıkıldığını ifade ettiğinizden teknik anlamda yeterli bi diş sıkılığına ulaşmışsınız ancak fazla zorlamayınız saplamaları kırma ihtimaliniz yüksek.

Saplamalarını da değiştirmenize hiç gerek yok sadece 12x1,5 ölçüde alaşım jant somunu alarak tedirginliğinizi giderebilir siniz. Başka birşeye de ihtiyacınız yok.

Tork lu sıkma tekniğine gelince; bu mevcut şikayetinizden bağımsız apayrı her jantın araca takılmasında uluslararası standarda sahip uygulamadır. Sizin aracınız Toyota Corolla için 90-110 nm. (Newton Metre) ayarlı bir tokmetre anahtarı ile sıkılması da ziyadesiyle kafidir.

Saygılarımla
    Ali SAĞLAM

SAĞLAM OTOMOTİV

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.