Şimdi Ara

James Donkey SSD 480 GB: 449 TL, 240 GB: 259 TL , 120 GB: 144 TL incehesap.com (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
464
Cevap
15
Favori
53.108
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • JD 120 siparişim bugün elime ulaştı. Crystal Disk Mark 6.0.0 uygulamasıyla yaztım testi.

James Donkey SSD  480 GB: 449 TL, 240 GB: 259 TL , 120 GB: 144 TL incehesap.com
  • HD tune ile iops testi yapan oldumu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainJack

Raid için ihtiyacım var aslında da bilemedim. Google'dan baktım ama pek bilgi yok. Alan arkadaşların kargoları verildi mi acaba?
    Performans için alıyorsanız uğraşmayın derim. Bakın aşağıdaki ürünlerden alırsanız raid yapmanıza gerek kalmaz.

50 listelik ürünlerin hepsi James Donkey SSD lerden hızlı :).
    http://ssd.userbenchmark.com/

(Linke tıkladıktan sonra Write MB/s üzerine tıklarsanız en hızlı 50 ürünü listeler.)

Anakartta M.2 ssd yi takacak slot yoksa aşağıdaki üründen alabilirsiniz.
    https://tr.aliexpress.com/item/PCI-Express-PCI-E-4x-NGFF-M-2-NVMe-B-Tu-u-M-2-i-in/32847346075.html?src=google&albslr=206067773&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&source=%7Bifdyn%3Adyn%7D%7Bifpla%3Apla%7D%7Bifdbm%3ADBM&albch=DID%7D&acnt=494-037-6276&albcp=994029296&albag=50935160804&slnk=&trgt=295990060787&plac=&crea=tr32847346075&netw=g&device=c&mtctp=&aff_platform=google&gclid=CjwKCAjw8r_XBRBkEiwAjWGLlA-0UgFuv7C1LF_RvcitDca5vhUWGcOQxPxqeL3_H1eJyVQMhHa6GxoCDpkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8MB AGP -- 7 Mayıs 2018; 21:37:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: criminalet

Hocam SSD ve kızak bugün geldi. Dediğiniz işlemi yapacağım fakat aklımda bir soru işareti var. Bilgisayarımda yüklü bir çok döküman, program olduğu için hard format atmak istemiyorum. Technopat'ta gördüğüm disk klonlama işlemi ile Yerel Disk C:'yi SSD'ye klonlamak istiyorum. HDD'yi kızağa takacağım için bilgisayarın açılıp açılmayacağından şüpheliyim.

Alıntıları Göster
    Açılır sorun olmaz. Ama geçen seferki arkadaşın dediği gibi cd-rom sürücüsün de okuma-yazma hızı daha düşüktür. O yüzden ssd yi normal hdd bölümünde kullan. Birde klonlama işlemini laptop üzerinde yapacaksan , bootable bir usb (ve içinde klonlama yapacağın program) ile yapman lazım.

• 8MB AGP 8 kullanıcısına yanıt
    Sadece bilgi amaçlı söylüyorum. Linkteki NVMe çevirici bir şeye yaramaz. Güçü pci üzerinden alıyor , veriyi sata girişinden iletiyor. Yani hız yine sata hızı sınırlı oluyor.
  • 1000 kişi 120 1000 kişi 240 1000 kişi 480 gb olmak üzere 3bin kişiye cihaz satacak adamlar. 3 bin cihazın sorunlarıyla uğraşmak istemezler bence o yüzden pek de kalitesiz bir ssd değildir bence. kontrolcüsü silicon motionmuş 3d nand da var. Geçen aoi expressten alacaktım king dian 120 gb aynı fiyattı ve garantisi yoktu bu hem 3 yıl garantili hem 30 günde değil max 3 günde gelecek.

Yarın donanım arşivi ve bir kaç kişi daha inceleme yayınlayınca sayımız epey artacak eminim. Kısacası endişeye kapılmayın tlc olmasına takanlar olmuş tlc 2015in teknolojisi olduğu için kusurları var ama samsung 650 ve 750 evolarda da kullanılıyor onları alıpta sırf bu teknoloji yüzünden pişman olan yoktur herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mata2006

Merhaba
    Bu JD 120 lerden 120 gb olandan bende satın aldım.

Dayanamadım içini de açtım.

içinden çıkan fotolar ekte

içinde kontrolcu olarak silicon motion marka kontrolcü bulunuyor detaylarını da bulup koydum. 3d ve tlc destekliyor. içinde 2 adet flash 64gb modül var( pfg36 olanlar tahminimce) bunlar hakkında hiçbirşey bulamadım ne olduğu belli değil.

Ancak ssd gayet iyi çalışıyor. Benim üstüne bağladığım makina teknoloji olarak eski modern bir cihaza bağlayan arkadaş olursa bechmarklarını da buraya koyarsa iyi olur.
    Tebrik ediyorum koca yürekli adam bizler için garantiyi elinin tersiyle ittin sen JD'ye fısıldayan ilk kahramansın seviliyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: JacquesC

Sahibinden'e İlanlar Düşmeye Başlamış :D Allahım 15/20TL Kar İçin Bu Yapılır mı :D

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-120-gb-ssd-sifir-562512651/detay
    Kardeş ileriye yönelik al-sat için düşünüyorum bende bakalım biraz daha bekliyorum

30 kâr bıraksa yeter kantinde arkadaşlar günlük 35 e çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojidozirikato -- 7 Mayıs 2018; 22:30:3 >

• 8MB AGP 8 kullanıcısına yanıt
    Raidi kendi bireysel kullanımım için değil şirketteki server için düşünüyordum, da zaten almadım sağolun bilgi için
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    >900-1000 liraya corsair, cherry vs klavye bir jd612-619 kadar kaliteli değil.

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Bi 5 senedir engelliydin nice 5 senelere.
  • mtax kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var üründe 2 adet soket var birisi dediğiniz gibi sata arayüzlü üstteki soket. Alttaki soket ise pci ile bağlantılı. Yani alttaki sokete takılan NVME ssd den tam performans alınır. Bundan değil ama benzerinden kullandığımdan biliyorum.

https://tr.aliexpress.com/item/2-slot-adapter-High-Speed-Express-Card-to-PCIE-x4-for-M-2-NGFF-SSD-XP941/32756770961.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.IigYNK

Yukarıdaki ürünü anakart üzerindeki M2 slotları yalnızca x2 desteklediği için 2 bilgisayarda denedik. Sonuç olarak pci-e x4 hızına ulaştı 960 evo.

• Intel pentium n3700 işlemci var laptopumda. Ofiste kullanıyorum. Biraz daha hızlandırmak istiyorum. Ssd alsam işe yarar mı, yoksa bu işlemciyle olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazimdr -- 8 Mayıs 2018; 0:54:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ErrorVerenHesapMakinası kullanıcısına yanıt
    Üretici firma shenzhen kingdows olması lazım.İncehesap da bu firmaya ürün ürettiriyor.James donkey marka lisansını kullanıyor.Mesela incehesap anlaşma yapsa kingfast diye de ürettirebilirdi.
    Marka lisansı anlaşması faaliyet göstermediği ülkelerde ürünleri satılan firmalar için karlı bir iş.Üretim maliyetlerinden kurtuluyorsun.Logo,markanı kullandırıp para kazanıyorsun.
    Aliexpresstekinin ise incehesapla alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afergan

Yanlışınız var üründe 2 adet soket var birisi dediğiniz gibi sata arayüzlü üstteki soket. Alttaki soket ise pci ile bağlantılı. Yani alttaki sokete takılan NVME ssd den tam performans alınır. Bundan değil ama benzerinden kullandığımdan biliyorum.

https://tr.aliexpress.com/item/2-slot-adapter-High-Speed-Express-Card-to-PCIE-x4-for-M-2-NGFF-SSD-XP941/32756770961.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.IigYNK

Yukarıdaki ürünü anakart üzerindeki M2 slotları yalnızca x2 desteklediği için 2 bilgisayarda denedik. Sonuç olarak pci-e x4 hızına ulaştı 960 evo.
    Dediğim gibi bilgilendirme amaçlı olarak söyledim. Konu hakkında bilginiz varsa sorun yok. Bu arada bu kartla evo da ne kadar yazma hızı alıyorsunuz.
    Bu arada önyargılı yaklaşımım size karşı değil. Aliexpresse karşı. type-c usb kablo alıyorsunuz , sorun oluyor ve her cihaza uyumlu değildir diye mesaj atıyor satıcı. Bu arada haklısınız detaylı fotoğrafına baktım bir sokette pci yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtax -- 8 Mayıs 2018; 1:4:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kazimdr

Intel pentium n3700 işlemci var laptopumda. Ofiste kullanıyorum. Biraz daha hızlandırmak istiyorum. Ssd alsam işe yarar mı, yoksa bu işlemciyle olmaz mı?
    Hızlanmasını isterseniz ssd yeterli olacaktır,uçurur o laptopu..
  • Şimdiye kadar 120 gb 'ın kasası açılmış sanırım onda da silicon motion kontrolcü var acaba 240 veya 480 de samsung ,micron vs varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 8 Mayıs 2018; 3:8:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Yaşarsın hocam laptobu sök hdd çıkarması çok basit elinle bastırıp saga yada sola cekeceksin hemen çıkar yerinden tabi vida ile sabitlenmiş ise vidaları çıkar gelir.

Dvd yerine harddiski takacaksın hız kaybı olmaz dvd yerinde ki usb hızına göre kendini ayarlıyor diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    bende aynı şekilde 240 lık birde kızak aldım. ssd ye sıfır kurulum yaptım. sonra kızağı taktım ama biostan üstte hdd olmasına rağmen kızaktaki yani eski sistemi boot ediyor. biosta ayrı ayrı gözükmüyor her seferinde F9 a basıp boot drive seçmem gerekiyor oradada 2 tane notebook hdd yazıyor sıralaması değişmiyor 2. sıradaymış ssd rastgele buldum nasıl çözerim bu durumu bilen var mı

• CanerArslann kullanıcısına yanıt
    BIOS'ta boot sırasında HDD'yi seçmek yeterli olmayabiliyor, bir de HDD alt başlığında hangi HDD'nin boot için ilk sırada olması gerektiği seçilmeli. Kısaca şöyle iki ayar yapılmalı:

Boot Order:
    1-HDD
    2-Optical Drive
    3-USB

HDD Order:
    1-SSD
    2-HDD
    3-HDD

gibi
  • hocam benim biosta hdd order yok işte. boot sıralaması var ama o yok. her seferinde f9 yapıp 2. hdd yi seçiyorum isimleri de aynı rastgele buldum.
  • CanerArslann kullanıcısına yanıt
    Anakart modeli nedir?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.