Şimdi Ara

İzmit'te elektronikçi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günlerdir İzmit'te Playstation 3 içindeki nand flash çip e lehim yapabileceğim kablo arıyorum.
    Hangi sözde elektronikçiye girdiysem ne düzgün bir havya nede kablo bulabildim. Bana en fazla gösterdikleri telefon kablosu ve onlar çok kalın. Bu koca yerde adam akıllı gerçek bi elektronikçi yada hobi malzemeleri satan bir dükkan biliyor musunuz? Yeni açılan baumaxx dahi elektronik konusunda 5 para etmez. :(

    Lehim yapılacak çipin resmi aşağıda:

     İzmit'te elektronikçi arıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan__ -- 14 Mart 2011; 23:25:43 >



  • Maalesef izmitte böyle bir karta eleman düzeyinde müdahele edebileceğiniz donanım bulmanız çok zor. Aslında başka şehirlerde de zor gibi. Eğer bahsettiğiniz kablolar şekildeki mavi renkli kablolar ise onları ancak RS, Farnell veya Elfa gibi uluslararası dağıtıcıların Türkiye temsilcilikleri aracılığı ile bulabilirsiniz. Resimde görülen kablolar Tefzel kablo olarak bilinirler, tek damarlı ve çevresi teflon kılıf ile kaplı olan bu kablolar, belli bir dönem özel bir motorlu sarma ve kılıf sıyırma aparatı ile birlikte wire-wrap tekniğinin kullanıldığı devre kartlarında kullanılmışlardır. Şimdilerde bu kabloları ancak elektronik cihaz üreticilerinin servis bölümlerinde anlık çıkan arızalarda kullanılmak üzere bulabilirsiniz.

    Ancak kablo konusunda bu kadar karamsar olmayın. Çok daha kolay bir yol var. Herhangi bir bobinajcıya gidin. Mesela izmitte teknik liseden çınarlı camiiye giden yol üzerinde bir tane vardı. Oraya gidin ve 0.3 lük bakır tel isteyin. (0.3 mm telin çapı oluyor.) Bu telden istediğiniz kadar alırsınız, çok da ucuzdur. Bu tel bakınca anlaşılmasa da tek damarlı olup, dışında emaye kaplama ile izole edilmiştir. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Baumax, Koçtaş falan gibi yerler zaten hiç bir zaman elektronik komponent yönünden size doyurucu içerik veremez. Genel ev kullanıcısına hitap ederler. Oysa ki sizin burada aradığınız çok özel bir şey. Aslında havya için daha fazla endişelenin. Öyle bir elemana lehim yapacaksanız çok ince uçlu bir havyaya, kaliteli bir lehim pastasına ve iyi bir temizlik için (çünkü sentetik lehim pastası iletkendir) de tiner veya teknik asetona (tırnak asetonu, kolonya olmaz) ihtiyacınız olacak. Eğer havya haricinde diğerlerini bulamazsanız gerçek bir lehim pastası olan ve yalıtkan olan ağaç (mesela çam) reçinesi ile işinizi görebilirsiniz.




  • İpuçları için teşekkürler, ben de kablo bulamayınca bobinaj teli temin ettim ve onu kullanıyorum. Maaelesef kaliteli havya veya lehim/pasta bulamadım ve elimdekilerle idare etmeye çalışıyorum. Çiplerden birini bitirdim ve düzgün çalışıyor gibi. Pastanın iletken olduğunu bilmiyordum ama iş bittikten sonra en iyisi alkolle temizleli o zaman.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.