Şimdi Ara

İzmir yaşam açısından nasıl bir yer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 1.5 yıldır KPSS çalışıyorum ve okuduğum bölüm avantajı sebebiyle atanmam rahat olacak gibi. Bir aksilik olmazsa İzmir'de yaşamayı düşünüyorum. Merak etmeyin kızları için değil gelme sebebim. Evleneceğim kişinin çalıştığı yerin merkezi İzmir'de. İş bulma konusunda problem olmaması açısından tercih sebebim olacak.

Doğduğumdan beri İstanbul'da yaşıyorum ve bu şehrin trafiğinden, insanından, kirliliğinden, çevresinden kısaca herşeyinden gerçekten sıkıldım.
    İnsanıyla çevresiyle modern ama bir o kadar da huzurlu ve sakin bir şehirde yaşamak istiyorum.

Yaşayan kişiler olarak İzmir'i nasıl tanımlarsınız? Artıları eksileri nelerdir?
    Teşekkürler şimdiden herkese.

Edit: sonuclar aciklandi. Izmir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill or Be Killed -- 9 Ocak 2017; 19:12:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İzmir: Yaşam Açısından Bir Şehir Rehberi

İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri ve Ege Bölgesi'nin incisidir. Tarihi dokusu, modern yaşam tarzı ve doğal güzellikleriyle İzmir, yaşamak için cazip bir seçenek sunmaktadır.

Yaşam Standartları

İzmir, yüksek yaşam standartlarına sahip bir şehirdir. Şehir, iyi gelişmiş bir altyapıya, kaliteli eğitim kurumlarına ve sağlık tesislerine sahiptir. Ayrıca, İzmir ev sahipliği yaptığı çok sayıda kültür ve sanat etkinliğiyle zengin bir kültürel hayata sahiptir.

İklim

İzmir, Akdeniz ikliminin etkisi altında olan ılıman bir iklime sahiptir. Şehir, sıcak ve kurak yazları ile serin ve yağışlı kışları yaşar. Yıl boyunca güneşli günlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Ulaşım

İzmir, iyi gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptir. Şehir, Adnan Menderes Havalimanı ile yurt içi ve yurt dışı noktalara kolayca bağlanmaktadır. Ayrıca, İzmir Metrosu ve İZBAN banliyö treni şehrin farklı bölgelerine hızlı ve verimli bir şekilde ulaşım sağlamaktadır.

Konaklama

İzmir, çeşitli konaklama seçeneklerine sahiptir. Lüks otellerden uygun fiyatlı pansiyonlara kadar her bütçeye uygun seçenekler mevcuttur. Şehir merkezinde veya sahil kenarında konaklayabilirsiniz.

Yaşam Maliyeti

İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlere kıyasla daha uygun bir yaşam maliyeti sunmaktadır. Konaklama, yiyecek ve ulaşım masrafları İstanbul'a göre daha düşüktür. Ancak, İzmir'in turistik bölgelerinde fiyatlar biraz daha yüksek olabilir.

Genel olarak, İzmir yaşamak için harika bir şehirdir. Yüksek yaşam standartları, ılıman iklimi, zengin kültürü ve uygun yaşam maliyetiyle İzmir, Türkiye'de yaşanabilecek en iyi şehirlerden biridir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla bende İstanbul da yaşıyorum aynı durumdan şikayetçiyim. İzmir'e daha önce gittim rahat bir yer insanı ortamı açısından ancak oralar da artık büyükşehir ve yarı Suriye'li insanlarla dolu. Yaşanabilecek yerler arasında en güzeli yine de. Ben muğla'ya yerleşmeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

valla bende İstanbul da yaşıyorum aynı durumdan şikayetçiyim. İzmir'e daha önce gittim rahat bir yer insanı ortamı açısından ancak oralar da artık büyükşehir ve yarı Suriye'li insanlarla dolu. Yaşanabilecek yerler arasında en güzeli yine de. Ben muğla'ya yerleşmeyi düşünüyorum

Bir yandan küçük bir şehre gitmek de istemiyorum. Bazı il merkezleri var 2-3 caddeden ibaret. Oralarda sıkılırım bir süre sonra. Yani büyükşehir olması bir yandan iyi bir şey.
  • Muğla ya hiç gittiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

Muğla ya hiç gittiniz mi?

Yok hocam. Merkezinden mi bahsediyorsunuz yoksa sahil ilçelerinden mi?
  • Eskişehir, Tekirdağ ve ya İzmir, yok daha gelişmiş, daha insancıl bir yer arıyorum diyorsan İngiltere, Kanada, Avustralya, İsveç, Hollanda gibi Ülkelere bakacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel olarak gittin mi hiç? Ben merkez de dahil bir çok yerine gidiyorum her sene o kadar güzel ki marmaris-fethiye insan az sakin dağ tepe doğa temiz hava Ama büyükşehir açısından İzmir - eskişehir derim bende yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mersin nasıl bir yer ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Istanbulun eksi yanlarını düşün. İşte onların çoğu Izmirde yok. Istanbul gezmek için mükemmel bir şehir o kadar. Zaten doğduğundan beri oradaysan birçok yeri gezmişsindir o da yeter. Sen de İzmirdeki kafa yapısına uygun bir insansan, hoş geldin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaNgO

Eskişehir, Tekirdağ ve ya İzmir, yok daha gelişmiş, daha insancıl bir yer arıyorum diyorsan İngiltere, Kanada, Avustralya, İsveç, Hollanda gibi Ülkelere bakacaksın.

Hic gittin mi o saydiklarina

• yobaz
  • 2009'da Üniversite için geldiğimden beri İzmir'de yaşıyorum.
    Özellikle sormak istediğin soru varsa buradan ve ya PM'den sorabilirsin.
  • 17 Yıldır İzmirde Yaşıyorum. istediğini Sorabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muğla güzeldir.
  • Yaşamıyorum ancak farklı şehirlerde yaşayıp İzmir'e gitmiş biri olarak gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Her yıl 1 aylığına tatile giderim İzmir'e. İnsanlar diğer şehirlere nazaran daha rahatlar. Biraz daha sıcakkanlılar. Ancak Ankara'da yaşıyorum ve Ankara'ya göre İzmir'deki yaşam bana biraz daha pahalı geldi sanki. Yani şehrin altından girdim üstünden çıktım ve anladığım kadarıyla bazı şeyler çok ucuzmuş gibi gösteriliyor ama ortalamaya baktığınızda aldığınız ürün pahalı.

Bir öğrenci için bence yaşanılacak şehir yine de. Her gün çıkıp gezebileceğiniz, para harcamadan keyif alabileceğiniz yerler var. Sadece bir çay içerek stresi üstünüzden atabileceğiniz yerler var. Eh Dokuz Eylül, Ege gibi üniversiteler var, güzel bölümleri var. Bir de başka bir şey daha fark ettim, Ankara ve İstanbul'a göre araç fiyatları biraz daha düşük. Gerçi ulaşım konusunda sorun yaşayacağını zannetmiyorum. Bazı semtler, her şehirde olduğu gibi inanılmaz berbat. Gitmediğin müddetçe sorun yaşamazsın ki zaten yolunun düşeceğini zannetmiyorum oralara. Ankara'da olmayan bisiklet yolları var (sadece bunun için bile İzmir'de yaşayabilirim).

Güzel şehir. Düşünebilirsin.

• Bir süre bulundum izmirde. İstanbuldan sonra alışmak biraz sıkıntı olabiliyor. Gerçi istanbulun neresinde yaşadığına göre değişir bu durum. Eğer istanbulu seçme şansın varsa ki yok gibi gözüküyor. İzmire alışmak uzun sürebilir.
    İzmir tam böyle arada bir süre gidip kafa dinlemelik bir şehir ama oraya gidip yerleşmek istanbulun dinamiğine alışmış biri için zor bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: zwartvis

Istanbulun eksi yanlarını düşün. İşte onların çoğu Izmirde yok. Istanbul gezmek için mükemmel bir şehir o kadar. Zaten doğduğundan beri oradaysan birçok yeri gezmişsindir o da yeter. Sen de İzmirdeki kafa yapısına uygun bir insansan, hoş geldin.

İstanbul'un gezilecek yerleri bilene insana artık itici geliyor. Çoğu yeri saçma sapan düzenlemelerle berbat ettiler. Mesela eski Gülhane parkı ile şimdikinin arasında dağlar kadar fark var.
    Bir de saçma sapan işletmelere en güzel mekanlarda yerleri verince iyice berbat oldu.
    Şu an en çok florya sahili seviyorum fakat oraya da gökdelenler dikmeye başladılar. İçine ediyorlar yavaş yavaş.
    Kısacası İstanbul gezmek için beni hiç cezbetmiyor.

Kafa yapısı olarak da şu görüşteyim. Her şeyin taraftarlığı zarardır. İstanbul'da iktidar taraftarları(özellikle oturduğum semtte) oldukça fazla. Biraz da bu yüzden kaçasım var. İzmir'dekilerin de chp taraftarlığından bunalmaktan korkuyorum biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: VinniePazZ

Yaşamıyorum ancak farklı şehirlerde yaşayıp İzmir'e gitmiş biri olarak gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Her yıl 1 aylığına tatile giderim İzmir'e. İnsanlar diğer şehirlere nazaran daha rahatlar. Biraz daha sıcakkanlılar. Ancak Ankara'da yaşıyorum ve Ankara'ya göre İzmir'deki yaşam bana biraz daha pahalı geldi sanki. Yani şehrin altından girdim üstünden çıktım ve anladığım kadarıyla bazı şeyler çok ucuzmuş gibi gösteriliyor ama ortalamaya baktığınızda aldığınız ürün pahalı.

Bir öğrenci için bence yaşanılacak şehir yine de. Her gün çıkıp gezebileceğiniz, para harcamadan keyif alabileceğiniz yerler var. Sadece bir çay içerek stresi üstünüzden atabileceğiniz yerler var. Eh Dokuz Eylül, Ege gibi üniversiteler var, güzel bölümleri var. Bir de başka bir şey daha fark ettim, Ankara ve İstanbul'a göre araç fiyatları biraz daha düşük. Gerçi ulaşım konusunda sorun yaşayacağını zannetmiyorum. Bazı semtler, her şehirde olduğu gibi inanılmaz berbat. Gitmediğin müddetçe sorun yaşamazsın ki zaten yolunun düşeceğini zannetmiyorum oralara. Ankara'da olmayan bisiklet yolları var (sadece bunun için bile İzmir'de yaşayabilirim).

Güzel şehir. Düşünebilirsin.

İstanbul'un en sevmediğim şeylerinden biri de para harcamaktan hiç keyif aldırmaması. Bi dışarı çıkışta hiç bir şey yapmadan para uçuyor, keyif alsam helal olsun diyeceğim. Aldığım keyife bakıyorum, çıkan paraya bakıyorum tezatlık var

Bu arada bisiklet yollarının olması haberini vermen çok sevindirdi. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Bir süre bulundum izmirde. İstanbuldan sonra alışmak biraz sıkıntı olabiliyor. Gerçi istanbulun neresinde yaşadığına göre değişir bu durum. Eğer istanbulu seçme şansın varsa ki yok gibi gözüküyor. İzmire alışmak uzun sürebilir.
    İzmir tam böyle arada bir süre gidip kafa dinlemelik bir şehir ama oraya gidip yerleşmek istanbulun dinamiğine alışmış biri için zor bence.

Bazı insanlar vardır İstanbul'dan başka hiç bir yerde yaşayamam diyen. Ben onlardan değilim hocam. Gerçekten her şeyinden sıkıldım. Metrobüse biniyorsun(binebilirsen) her gün kavga. Bana bu kadar dinamiklik, aksiyon fazla geliyor

• Ben 1 haftadır izmirdeyim Üniversite için kardeş
    .
    .
    .
    Edit:3 ay geçmiş izmirde. :) saçma bir yorum yazmışım aslında :D sildim o yüzden :)

Baya hoş yer izmir ama çok yeşillik yok.Bornova tarafındansa karşıyaka tarafı daha güzel bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 9 Ocak 2017; 19:42:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ergen veletlerden duyduğun (inçiçaps vs) mizah(!)larla alakası olmayan bi şehir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.