Şimdi Ara

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
48
Favori
18.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz

(En Son Oy Tarihi: 18.8.2019)
Giriş
  • Hala dokuz eylul,ege bilmem ne gibi yerlerle iyteyi kiyaslayan var mi ? İyte bilim üstüne kurulu bir üniversitedir. Amacı piyasaya eleman yetistirmek degildir. İyte öyle bir yerde olmasa emin olun oyle her gece disarda gezerek o okulu 20 yilda anca bitirirsiniz. Sıkı disiplin ve calisma ister. Az ogrenci oldugu icinde proflarla proje gelistirme sansiniz %90. İnsansiz taksi projesi ornek olsun en azindan. Ozellikle makina muhendisliginden ve iyteden mezunsan cikar cikmaz herseyin hazirdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'de okumak pahalı mı?

interneti olan cumhuriyetçi ve çağdaş bir yurt parası+benim giderlerim(fazla dışarıya çıkmam,evet;)

ortalama ne kadar gider sizce?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dokuz Eylül Endüstri Mühendisliği nasıldır ?
    Birde eğitim kalitesi olarak
    Dokuz Eylül-Ege-Çukurovayı karşılaştıracak olursak sıralamanız ne olurdu ?
  • Egenin hukuku daha iyi diyen birini ne kadar ciddiye alırsınız bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k3zman335

Egenin hukuku daha iyi diyen birini ne kadar ciddiye alırsınız bilemem.

Hazırlıkta olmama rağmen mühendislik hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum. Hukuk zaten alanım değil, Ege'de de okumuyorum. TM alanında Ege daha iyi diye duymuştum o yüzden dedim. Hukuk yazacak biri hukuk öğrencisinden ve rehberlik sisteminden yardım alırsa daha yararlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Hazırlıkta olmama rağmen mühendislik hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum. Hukuk zaten alanım değil, Ege'de de okumuyorum. TM alanında Ege daha iyi diye duymuştum o yüzden dedim. Hukuk yazacak biri hukuk öğrencisinden ve rehberlik sisteminden yardım alırsa daha yararlı olur.

kardeşim egede hukuk yok

• quote:

quote:

quote:

kardeşim egede hukuk yok

TM alanımda bilgim yok fazla hocam öğrenmiş oldum ben de. TM alanında Ege, Dokuz Eylül'den daha iyi diye biliyorum doğru mu peki??

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardeşim egede hukuk yok

TM alanımda bilgim yok fazla hocam öğrenmiş oldum ben de. TM alanında Ege, Dokuz Eylül'den daha iyi diye biliyorum doğru mu peki??

Dokuz eylül bir devlet üniversitesi olarak gereksiz zor bi üniversite.Siz zorluğu başarı olarak nitelendirirseniz evet daha başarılı ama ben birbirlerinden çok farkları olduğunu düşünmüyorum

• Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    YGS-1 sıralamam 50 bin bakalım dokuz eylül bilgisayara gelme ihtimalim var.
  • Bölüm bölüm sıralamalar gerekirse
    iibf için 9 eylül (vakıf üniversiteleri varken ne işe yarıcaksa)
    tıp için ege (tabi kazanabilirsen)
    mühendislikler için iyte (tabi urlada yaşayabilirsen)
    puanım yetmiyor için izmir üniversitesi (tabi az paran varsa)
    biz hertürlü yolumuzu buluruz diyorsan gediz (tabi amcan cemaatçiyse)

iibf için konuşmak gerekirse 9 eylül yerine ekonomiye yada yaşara gidilir. Hem eğitimleri daha iyidir hemde bu fakültenin biraz daha çevreyle alakası olduğundan size daha yararlı bir çevreyi ekonomide yada yaşarda edinirsiniz(ekonomi=izmir ticaret odası, yaşar=yaşar holding) Ayrıca harbi güzel denilen izmir kızları bu okullara mensuptur.
    NOT:fakültenin bölümlerini daha çok şehir seçer o yüzden istanbul yada ankara bilkent daha iyidir.

mühendislik bölümünü açmak gerekirse stil olarak iyte proje ağırlıklıdır, en zoru 9 eylül fakat 9 eylüle gidenler yaz okulunu egeden alıp çatır çatır geçiyorlar. ben yaşar üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde olduğum için objektif yorum yapamayacağım fakat hocalarla aran iyiyse devlet okullarına gidenlerin hayalini dahi göremeyeceği işlere girmesinde referans ve önayak olurlar.

tıp için birşey yazmaya gerek yok fakat ege üniversitesinin çevresinden yararlanırsın. küçükpark, 25 dk da konak, yarım saatte karşıyaka falan takılırsınız.

izmir üniversitesi: geçtiğimiz yıl türkiyenin en ucuz özel üniversitesiydi ve en küçüğü eski lise binasına konumlanmıştır. Bu yıl tıp bölümleri açılmış. Param var tıp okuyacağım diyorsanız izmir yada şifa üniversitesi.

Küçükpark: Son zamanlarda iyide bozmuş iyice cılkından çıkmış kekoların yerine dönüşmüştür. Fiyatlarıda artık pekte ucuz değildir öğrenci için. Üniversiteli 2 den 50 kuruşa poğaça çolodan 25 kuruşa sudan başka hiçbir artısı yoktur. Cafeler yada barlar sokağına takılmamanızı takılmak isterseniz süvari caddesini tercih etmelisiniz.

Alsancak: öğrencilerin rahat edebileceği izmirin tam göbeği denilen yerdir. içmeye gidilir. 6 lirayada, 10 lirayada, 15 lirayada, 35 lirayada bir şişe bira içebilirsiniz. Yani farklı ortamları mevcuttur.

Bostanlı: genelde izmirdeki güzel kızların takıldığı yerdir. Fiyatları birazcık pahalıdır. Karşıyakada yada Bostanlıda oturmuyorsanız gitmeniz için tek sebep kızlardır.

İnciraltı: en güzel deniz kokusunu dolu dolu çekilcek yerdir. Denizi seyredip bir bira içer ardından dönerken trafik tarafından durdurulursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: baroncan1

hocam dokuz eylül kazansam araba cepte İzmir hayatımın şehri orada deü pdr kazansam düünyalar benim olacak seneye girecem sınava çok çoook aama çook eksiğim var nasıl düzeltecem bilmiyorum

Deu-Pdr'deyim.Soruların olursa yardımcı olabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmir denince akla kizlar gelir.üniversitesi denince malum

• ege üniversitesinin bilgisayar ve makine mühendislikleri nasıldır

• Bu sene DEU İİBF ya da Ekonometri kasıyorum.
    Bu bölümlerin bulunduğu kampüsler hakkında fikrin var mı dostum?
    İstanbul'da yaşıyorum, hızlı bir yaşantım var. İzmir benim İstanbul'daki sosyal yaşantımı karşılayabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

Bu sene DEU İİBF ya da Ekonometri kasıyorum.
    Bu bölümlerin bulunduğu kampüsler hakkında fikrin var mı dostum?
    İstanbul'da yaşıyorum, hızlı bir yaşantım var. İzmir benim İstanbul'daki sosyal yaşantımı karşılayabilir mi?

sosyal hayata önem veriyorsan gidiceğin yer ege üniversitesi deüda kendine yazık etme hele ekonometri sakın sakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk12344

ege üniversitesinin bilgisayar ve makine mühendislikleri nasıldır

deü makina pişmanlıktır yazma yazdırtma genç yaşta kafayı yeme
    ege makina düzenli ders takibi ister bunu yaparsan sıkıntı olmaz
    ege bilgisayarda sürekli proje yapmak bana göre ben uyumam pc başında sabahlarım diyosan doğru adres kaliteli eğitim metroya uzaklığı 35 saniye olan bir bölüm

• ayrıca deü yazacaklara öyle aman aman bir artısı yok burayı tercih edenlerin %95 puanı yettiği için ve ismi var diye yazıyor 100 kere kazansam 1 bölümünü bile tercih listeme yazmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

ege bilgisayarda sürekli proje yapmak bana göre ben uyumam pc başında sabahlarım diyosan doğru adres kaliteli eğitim metroya uzaklığı 35 saniye olan bir bölüm

Biraz abartmiyor musun?

• quote:

quote:

quote:

Biraz abartmiyor musun?

bir gün yanıma gel gezdireyim sana tınazı sonra bornovaya egedeki arkadaşlarıma gidelim hayat dokuzçeşmelerden güzel görünüyor ama içerisi çok hoş değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz abartmiyor musun?

bir gün yanıma gel gezdireyim sana tınazı sonra bornovaya egedeki arkadaşlarıma gidelim hayat dokuzçeşmelerden güzel görünüyor ama içerisi çok hoş değil

Şimdi Egenin sosyal hayatı çok iyi ona katılıyorum da okul alsancaga falan yakın gayet. Ayrıca Tınaztepeden çıkıp dokuzcesmeler tarafında da gidilecek yerler var.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.