Şimdi Ara

İzlanda'ya taşınmaya karar verdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, bir saatlik youtube izlanda izlemesinden sonra kendimi İzlanda'nın sıcak yer altı sularına atmaya karar verdim. En mutlu ülkeler arasında 3. sırada bulunuyormuş. 350 bin civarı nüfusu var onların da çoğu başkent ve civarında konumlanmış. Bu 300 bin insanın da sadece 200 bini labor force olarak görülüyor. 2007-2010 arası krizden etkilenip işsizlik oranı biraz artmış olsa da şu an için 3-4-5 arası bir yerlerde. 103,000 km2 arsaya sahip. Türkiye'nin 783 bin km2 olduğunu düşünürsek baya az. Bu arazinin ise sadece %0.7'si tarıma elverişliymiş.

Bu abilerin volkanları falan olduğu için ülkedeki enerjinin %85'ini jeotermal ve hidroelektrik'ten sağlıyorlar. Diğer yöntemlerle birlikte %99.9'u yenilenebilir enerji oluyor. Normal yakıt yerine hidrojen yakıtına geçerek de 2050 yılında kendi kendilerine yetebilecek, tamamen yenilenebilir enerji kullanmayı planlıyorlar. Böyle hayvan gibi enerji ürettiklerinden demişler ki yav bu enerjiyi bir yerlerde kullanalım da işe yarasın. Bu yüzden üretim sektörüne yönelerek fabrika falan kurmuşlar. Fabrikada üretilen ürünlerin ihracattaki yeri 1997 yılında %22 iken bu enerji olayının kolaya gelmesiyle bu aralar %36'yı görmüş. Bu enerjiye bağlı sektörlerden birisi de alüminyum işlemesi. Herifler deli gibi alüminyum işliyor. Bu olay ekonomilerinde ciddi yer tutuyor.

Ama en önemli olay balıkçılık. Baya baya gayri safi milli hasılalarının %27'si balıkçılıktan geliyor. 9.000 civarı adam balıkçılıkla uğraşıyor ama bunların bebeleri falan da var, balıkçılıktan ekmek yiyen tahmini insan sayısı 35,000. Her on kişiden biri balıkçılık sayesinde ekmek yiyor anlayacağınız. He yalnız bu 9,000 adam öyle karadeniz balıkçısı değil. "Ana ben balığa çıkıyorum akşama dönerim" tarzında para kazanmıyorlar. Bu işlerin çoğu yüksek teknolojili balıkçılık ürünleri satan şirketlerden geliyor.

Kişi başı milli gelirleri 50,000 dolar. Ama bakmayın böyle yüksek olduğuna zaten memlekette adam yok. Adamların gayri safi milli hasılası 17 milyar dolar iken Türkiye'ninki 700-800 milyar dolarlarda. 40-50 kat küçük yani. Halkın tahminen %8'i yoksulluk sınırı olan 1200 euronun altında yaşıyor. He tabi aynı sınır Türkiye'de 4 kişilik aile için 4,500 tl. Kaç 4 kişilik ailenin geliri 4,500 liradan azdır tartışmayalım.

Başkenti Reykjavik'in nüfusu 130 bin. Ümraniye'nin ise 700 bin.

Her şey bir yana, en önemlisi adamlarda huzur var. Mutlu adamlar. Daha ne olsun? Hepimiz mutlu olmak için yaşamıyor muyuz..

Hep beraber okuyup bir şeyler öğrendiysek ne kadar güzel. Trolleri bloklayalım, iyi forumlar dileyelim.

• Ümraniye tükiyede hocam sen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Survival kullanıcısına yanıt
    Ölecek miyim doktor ? Gelecekten geldin birşeyler söyle arkadaş izlandaya gidebilcek mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada yaşayacak olsam Danimarka veya İsveç'te yaşardım

Hatta yaşamak isteyeceğim son ülke izlanda olurdu, çünkü konumu gerçekten berbat ve soğuk bi ada ülkesi, hem de resmi dilleri muhtemelen dünyada sadece 300 bin kişinin bildiği izlandaca

İsveç ise öyle mi, yüzölçümü çok büyük ve nüfus 10 milyon; hem de Danimarka ve Almanya ile komşu, Stockholm birçok avrupa ülkesine yüzme mesafesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-070660CBF -- 12 Temmuz 2016; 5:36:51 >
  • Adına sevindim. Ben burada iyi-kötü mutluyum, iyi yolculuklar.

• Mountain dew on my back and forth to win the road jack lo mismo the difference in my life, but I am not sure what time in the morning of a tip jar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir nufüs bu kadar idareli kullanılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erzurum daha iyidir.

• öyle ha diyince gidiliyosa bizde gidek
  • Nufusun kacta kaci mutlu diye insanlara sorarak ogreniyolar. Bu soruyu da her insana degil temsili sayida kisiye soruyolar. Misal trnin nufusu 70milyonsa 7.000 kisiye sorduklarini kabul edelim, bu da nufusumuzun onbinde 1ine denk gelir birbirini tanimayan kocaman cografyada farkli farkli yerlerden gelen farkli sosyoekonomik siniflardan 7.000 kisinin tum ulkeyi temsilinde hata payi cok dusuktur. Ama 300bin nufusu olan izlandanin onbinde biri olan "3" kisiye sorulan mutlu musunuz sorusu kesinlikle ulkenin genelini temsiz edemez. O yuzden boyle rakamlara bakip ulke secmeyin.

• ev alacak paran varsa alır yaşarsın mis gibi yoksa iş bulma dil öğrenme falan hiç uğraşılmaz
  • Sen onlar için bir mültecisin

• quote:

Orijinalden alıntı: Survival

Ümraniye tükiyede hocam sen

Ülkenin nüfusu 300 bin zaten nasıl 700 binlik Ümraniye ili olsun? Ne kadar küçük olduğunu belirtmek için kullandım.

Ciddi misin

• 400.000 $ verebiliyorsan otur gardaş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: barabarabarbara

ev alacak paran varsa alır yaşarsın mis gibi yoksa iş bulma dil öğrenme falan hiç uğraşılmaz

O zaman comfort zone'umuzdan hiç çıkmayalım, iş falan değiştirmeyelim risk olur. Şehir dışına falan da çıkmayalım kim uğraşıcak. Hiç bir şeyi riske atmadan, rahat olacak şekilde ölene kadar kendi çapımızda yaşayalım.

İzlanda'ya taşınmaya karar verdim

• bırakın izlandayı bozmayın bari ya..
  • 300 bin nüfusu var oranın çöpçüsü bile burada milyoner sayılıt. Seni alırlar mı hiç?? Adamlar izole bir hayat yaşıyor orda bütün düzenleri kurulu, keşke bende gidebilsem ama olmaz kabul etmezler. Ancak çok üstün meziyetlerin falan olması lazım. Doktoramı tamamlayıp profesör olursam giderim ama :D

• Bana göre dünya hayatında rahatlık yoktur. Zaten amacı yok olmaya mahkum olan bir yapının insana ferah ve huzur vermesi ( metafizik dışında ) bana göre olumsuzdur. Dünya bence amaçtır. Neden var olduğumuzu sorgulatan amaç.

O sebeple dünyanın neresine gidersen git huzuru yanlızca ülkede değil, islam ve. İnançta bulacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Nufusun kacta kaci mutlu diye insanlara sorarak ogreniyolar. Bu soruyu da her insana degil temsili sayida kisiye soruyolar. Misal trnin nufusu 70milyonsa 7.000 kisiye sorduklarini kabul edelim, bu da nufusumuzun onbinde 1ine denk gelir birbirini tanimayan kocaman cografyada farkli farkli yerlerden gelen farkli sosyoekonomik siniflardan 7.000 kisinin tum ulkeyi temsilinde hata payi cok dusuktur. Ama 300bin nufusu olan izlandanin onbinde biri olan "3" kisiye sorulan mutlu musunuz sorusu kesinlikle ulkenin genelini temsiz edemez. O yuzden boyle rakamlara bakip ulke secmeyin.

Turkiyeden kat be kat mutlu olduklari kesin ama ben isvicre veya finlandiya derim.

• Huzur İzlanda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.