Şimdi Ara

İzlanda'ya taşınmaya karar verdim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam dil büyük sorun dil olsa insan normal gezmek için bile gidebilir dil yoksa zor bence.
  • Sangfroid kullanıcısına yanıt
    Turist olarak gidilir ama yaşamak için İzlandaya gidilmez dillerini bilmeyen adama kimse iş vermez ingilizce bilen nüfusu da fazla değildir zaten. Ayrıca iş teklifi almadan kolay kolay asla uzun süre oturma izni vermezler adamların huzurlu yaşamı var 300.000 kişi güzel güzel yaşıyorlar bozacaklarını sanmam göçmen alarak. İrlanda ya bir bakın seveceksinizdir.Avrupada kolay yerleşme izni veren ülke bulsam ben yerleşecem de öyle bir ülke yok hayaller norveç hayatlar yunanistan
  • 1627’de Murat Reis önderliğindeki Osmanlı donanması, yaklaşık 26 günde 400 civarında İzlandalı’yı esir aldı. Grindavik, Austfiroir ve Vestmannaeyjar şehirlerinde gerçekleşen adam kaçırmalar nedeniyle 1627 yılında İzlanda’ya ayak basan Türk vatandaşlarının öldürülmesi serbest bırakıldı.

Ancak bu yasa nedeniyle hiçbir Türk vatandaşı öldürülmedi. Hatta bu yasa daha sonraki yıllarda unutuldu. Ta ki bir İzlandalı’nın yeniden bu yasayı gündeme getirmesine kadar. Türklerin öldürülmesine serbestlik tanıyan bu yasa 1970’lerde kaldırıldı. Ancak İzlanda’da bu üç şehirde hala Türkler zaman zaman ‘Tyrkjaranid’ yani ‘İnsan çalan Türk’ olarak anılabiliyor.

Sen gidersinde pek sevilirmisin bilmem. At kafası Murat Reis saolsun Ne kadar sövsen az la bu adama.

• İnsanoğlu şu olayı anladığı vakit problem namına bir şey kalmayacak. Ama garanti ederim ki hiç bir zaman anlamayacaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: master of darkness

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Nufusun kacta kaci mutlu diye insanlara sorarak ogreniyolar. Bu soruyu da her insana degil temsili sayida kisiye soruyolar. Misal trnin nufusu 70milyonsa 7.000 kisiye sorduklarini kabul edelim, bu da nufusumuzun onbinde 1ine denk gelir birbirini tanimayan kocaman cografyada farkli farkli yerlerden gelen farkli sosyoekonomik siniflardan 7.000 kisinin tum ulkeyi temsilinde hata payi cok dusuktur. Ama 300bin nufusu olan izlandanin onbinde biri olan "3" kisiye sorulan mutlu musunuz sorusu kesinlikle ulkenin genelini temsiz edemez. O yuzden boyle rakamlara bakip ulke secmeyin.

Turkiyeden kat be kat mutlu olduklari kesin ama ben isvicre veya finlandiya derim.

Zaten bizim ulkedeki mutluluk oraninda yanilma payi cok azdir dedim bizim ulke de dunyanin en mutsuz ulkelerinden

• Dil sorunları yok, herkes İngilizce konuşuyor.
    1 hafta kaldım, benim gibi yazı sıcağı seviyorsanız kalınabilecek bir yer değil, şayet sürekli rüzgar, kapalı hava ve çoğunlukla yağmur var.
  • Hocam yaşınız kaç? ailenizden ayrı mı yaşıyorsunuz değilse ailenizi nasıl yalnız bırakıyorsunuz? buranın yemeklerini özlemeyecek misin? orası hep soğuk güneş görmüyor sıkılmayacak mısın? Ben olsam İsviçre ya da Kanada seçerdim.
  • göçmenlere sınırlarını kapatmamışmıydı bu iskandinav ülkeleri ben mi yanlış hatırlıyoruum ?
  • Tebriq günde sizin gibi düşünen 999 kişi vardı 1000. oldunuz
  • euro 2016 izleyip gaza mı geldin
  • Guzel fikir reykjavik mi hedef?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malta gitsem bende

• quote:

Orijinalden alıntı: norvejli

Tebriq günde sizin gibi düşünen 999 kişi vardı 1000. oldunuz

Hiç bir zeka parıltısı içermeyen, sadece muhalefet olmak için yazılmış, tam bir ergen girdisi.

Tebrik ederim liseli ergen kardeşim 100 metre öteden belli ettin kendini.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.