Şimdi Ara

İYTE - Bilgisayar Mühendisliği hakkında biligisi olan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tutma ihtimali var arkadaşlar fakat yazıp yazmama konusunda çok kararsızım.Çeşitli sorular var kafamda ve cevaplayabilirse bilgisi olan arkadaşlar çok sevinirim.İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde okumayı düşünüyorum fakat Bornovayla uzaklık nasıldır ? Kolayca gidip gelinebilir mi Bornovaya ? Kız arkadaşım da Ege Üniversitesi düşünüyor çünkü.

Bu okulun piyasadaki isim değeri nedir ? Duyduğum kadarıyla çok özel ve iyi bir eğitim varmış bu okulda.Sizin düşünceniz nedir ?

Yüksek lisans , yan dal imkanları nasıldır ?

İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Ben geçen yıl okulla iyteyi gezdim
    Aklımda kalanlar
    Ulaşım imkanları kötü güzel bir kütüphanesi var binalar aynı alanda ama binalar arasında büyük mesafeler var eğitim ingilizceydi galiba binalar yeni saylır laboratuvarları güzeldi
    Kısacası kendimi derslerime vermek istiyorum diyorsan iytenin ortamı buna çok müsait
    not:muhtemelen iyte pc müh benimde tercih listemde olacak
  • İyi bir üniversitede iyi bir bölümdür, öneririm. Okulun tek sorunu, konumu nedeniyle ulaşım.

Eğer bir değişiklik olmadıysa (En son geçen yıl bakmıştım.), Üçkuyular'daki Fahrettin Altay Meydanı'ndan 735 numaralı bir otobüs kalkıyor. Ancak burası da sana (Bornova'ya) zaten uzak. :) Bunun dışında da belli ücretler karşılığında şehir içinden kalkan servisler mevcut. Bu servislerin nerelerden kalktığını tam bilmiyorum; ancak Bornova'dan büyük ihtimal kalkıyordur.

Urla'daki kampüsünde yer alan yurttan başka yurtlar da var. Bu kampüsteki yurt da zaten okula ait değil, KYK'ya bağlı yüksek ücretli yurt. (Yüksek ücretli dediğime bakma, aylık 100-200 TL arasında değişen fiyatlarda yurtlardır bunlar.) İnciraltı'nda da devlet yurdu varmış, Urla'daki olmazsa burada kalıyorlarmış. Eğer ulaşım senin için ciddi anlamda dert olacaksa yurtlarda kalmaya çalışabilirsin. Yurtlarda, İzmir'de ikamet edenler için öncelik yok. İkametgahını başka bir ile aldırabilirsin; ancak bu da hileye girer bence. :)

İYTE'nin forum sitesi mevcut:www.iyte.net

Buradan araştırabilirsin. Aklına takılan sorun olursa öncelikli olarak oraya sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Temmuz 2011; 16:47:13 >

• iyte full ingilizce eğitimi verdiği için söz sahibi üniler arasına girdi diyebilirim.
    çıkanlar rahat iş bulabiliyor tabiki kendini geliştirme koşulu ile
    eğitim sağlamdır
    labaratuarlar mac ile kuruludur.

tercihlerinizde bulundurun derim ben
  • Forumda konusu vardı, arkadaşlar da belirtmiş, o konuda da gidenler veya gitmek isteyenlerin tek çekincesi ulaşım ve ıssızlığı.
  • 2. sınıfta öğrenim görmekteyim.Yazmadan önce mutlaka kendin bi git gör, hem ulaşımın zorlugunu kendin anlarsın hem de okulu kendin görmüş olursun, bölüm okula göre yüksek puanlı olsa bile okul içinde pek tutulan bir bölüm değil.Kendi binası dahi yok, eğitimin iyi oldugu söylenmekte fakat eski profların bir cogu da özel okullara gitmiş bulunmaktadır.Ben Karşıyaka'da oturuyorum ama yurda cıktım şu an yurtta kalıyorum her gün 6.30 da kalkıp 1.5 saat yol gider gelirim bir de o yorgunlukla rapor yazarım ödev yaparım dersen sen bilirsin.Okul akademik kariyere daha cok yönelik, ingilizce eğitim okulun en önemli özelliği bence, ingilizce bilmeyen bilgisayar mühendisi yoktur heralde ve okul ingilizce eğitim olunca ister istemez öğreniyorsun.Ayrıca okulun diğer özelliği de erasmus, kontenjan her ne kadar arttırılsa da yine de diğer okullara göre az oldugundan erasmus da cok fazla ortalama kasmana gerek yok.Ben 2.5 ortalama ile 2. dönem Almanya'ya gidicem nasipse.Ayrıca bu dönem ege ye geçiş yapmayı düşünüyordum araştırdım ama vazgeçtim dil avantajı cok fazla.Yüksek lisans ve yan dal olarak; okul zaten yüksek lisans üzerine daha cok yogunlaşmış durum da fakat net bir bilgim yok, yan dal olaraktan da elektronik haberleşme ile yapabilirsin.Minimum 2.5 ortalama istiyorlar ama derslerin yogunlugu yüzünden yapman oldukca zor özellikle Bornova'da kaldıgın sürece Son olarak sevgiline bağlı olarak üniversite seçme derim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: ergunser

2. sınıfta öğrenim görmekteyim.Yazmadan önce mutlaka kendin bi git gör, hem ulaşımın zorlugunu kendin anlarsın hem de okulu kendin görmüş olursun, bölüm okula göre yüksek puanlı olsa bile okul içinde pek tutulan bir bölüm değil.Kendi binası dahi yok, eğitimin iyi oldugu söylenmekte fakat eski profların bir cogu da özel okullara gitmiş bulunmaktadır.Ben Karşıyaka'da oturuyorum ama yurda cıktım şu an yurtta kalıyorum her gün 6.30 da kalkıp 1.5 saat yol gider gelirim bir de o yorgunlukla rapor yazarım ödev yaparım dersen sen bilirsin.Okul akademik kariyere daha cok yönelik, ingilizce eğitim okulun en önemli özelliği bence, ingilizce bilmeyen bilgisayar mühendisi yoktur heralde ve okul ingilizce eğitim olunca ister istemez öğreniyorsun.Ayrıca okulun diğer özelliği de erasmus, kontenjan her ne kadar arttırılsa da yine de diğer okullara göre az oldugundan erasmus da cok fazla ortalama kasmana gerek yok.Ben 2.5 ortalama ile 2. dönem Almanya'ya gidicem nasipse.Ayrıca bu dönem ege ye geçiş yapmayı düşünüyordum araştırdım ama vazgeçtim dil avantajı cok fazla.Yüksek lisans ve yan dal olarak; okul zaten yüksek lisans üzerine daha cok yogunlaşmış durum da fakat net bir bilgim yok, yan dal olaraktan da elektronik haberleşme ile yapabilirsin.Minimum 2.5 ortalama istiyorlar ama derslerin yogunlugu yüzünden yapman oldukca zor özellikle Bornova'da kaldıgın sürece Son olarak sevgiline bağlı olarak üniversite seçme derim ben

http://www.turkstudent.net/board/topic/47383/iyte-bilgisayar-muhendisligi-ile-ilgili-sorularim-var
    sitesinde yazanlar ile söylediklerin çelişiyor sanırım 4 senede durumlar değişti.
    bu sene dgs(dikey gecis sınavı) ile ege üni bilg müh. düşünüyorum tutturamazsak aklımda iyte de var.
    öncelikle internette çok öven var.
    * sanırım aynı bölümdeyiz(bilg. müh) profların gitmesi eğitim kalitesini düşürdümü
    * laboratuvar imkanları nasıl(kendi binası yoksa baska bölümlerin lab'ını mı kullanıyor:/ )
    * teknoparkta öğrencilerin çalışma durumu ne
    * sosyal aktivite( şenlikler vs.) durumu nasıl gezmek istediğimizde 3 saat yolmu gideceğiz
    * hazırlık varmı varsa muafiyet sınavı varmı varsa zorlugunu biliyormusun. :)

birde bil müh . ders programını bulamadım varsa linkini gönderirmisin.
    bunların haricinde kendi izlenimlerini de yazarsan cok sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: V4ROL

quote:

Orijinalden alıntı: ergunser

2. sınıfta öğrenim görmekteyim.Yazmadan önce mutlaka kendin bi git gör, hem ulaşımın zorlugunu kendin anlarsın hem de okulu kendin görmüş olursun, bölüm okula göre yüksek puanlı olsa bile okul içinde pek tutulan bir bölüm değil.Kendi binası dahi yok, eğitimin iyi oldugu söylenmekte fakat eski profların bir cogu da özel okullara gitmiş bulunmaktadır.Ben Karşıyaka'da oturuyorum ama yurda cıktım şu an yurtta kalıyorum her gün 6.30 da kalkıp 1.5 saat yol gider gelirim bir de o yorgunlukla rapor yazarım ödev yaparım dersen sen bilirsin.Okul akademik kariyere daha cok yönelik, ingilizce eğitim okulun en önemli özelliği bence, ingilizce bilmeyen bilgisayar mühendisi yoktur heralde ve okul ingilizce eğitim olunca ister istemez öğreniyorsun.Ayrıca okulun diğer özelliği de erasmus, kontenjan her ne kadar arttırılsa da yine de diğer okullara göre az oldugundan erasmus da cok fazla ortalama kasmana gerek yok.Ben 2.5 ortalama ile 2. dönem Almanya'ya gidicem nasipse.Ayrıca bu dönem ege ye geçiş yapmayı düşünüyordum araştırdım ama vazgeçtim dil avantajı cok fazla.Yüksek lisans ve yan dal olarak; okul zaten yüksek lisans üzerine daha cok yogunlaşmış durum da fakat net bir bilgim yok, yan dal olaraktan da elektronik haberleşme ile yapabilirsin.Minimum 2.5 ortalama istiyorlar ama derslerin yogunlugu yüzünden yapman oldukca zor özellikle Bornova'da kaldıgın sürece Son olarak sevgiline bağlı olarak üniversite seçme derim ben

http://www.turkstudent.net/board/topic/47383/iyte-bilgisayar-muhendisligi-ile-ilgili-sorularim-var
    sitesinde yazanlar ile söylediklerin çelişiyor sanırım 4 senede durumlar değişti.
    bu sene dgs(dikey gecis sınavı) ile ege üni bilg müh. düşünüyorum tutturamazsak aklımda iyte de var.
    öncelikle internette çok öven var.
    * sanırım aynı bölümdeyiz(bilg. müh) profların gitmesi eğitim kalitesini düşürdümü
    * laboratuvar imkanları nasıl(kendi binası yoksa baska bölümlerin lab'ını mı kullanıyor:/ )
    * sosyal aktivite( şenlikler vs.) durumu nasıl gezmek istediğimizde 3 saat yolmu gideceğiz

birde bil müh . ders programını bulamadım varsa linkini gönderirmisin.
    bunların haricinde kendi izlenimlerini de yazarsan cok sevinirim.

-ben prof felan gittiğini bilmiyorum ama kalite iyi. Hatta pes edip bırakan çok.Yada sınıf geçemeyen...Sen buna gereksiz yere zor soruyorlar mantığı ile bakabilirsin orası senin bakış açın.

Bilgisayar mühendisliği binası yok.Kendi katı var sadece.Lablar gayet iyi.Zaten labda süper hızlı uçan bilgisayarlara gerek yok msdos da çalışıyorsun.Yeterince iyiler emin ol.

Çalışanlar var...Staj felan oluyor...Para kazanıyorlar...

Yurt çıkma şansı düşük.Zaten yurdu tavsiye etmem.İyi görünse de değil.Çok can sıkıntısından ölen arkadaş var.Ben urlada kalıyorum çoğu urladan geliyor gidiyor. 15 KM.İzmirden de her sabah 30-35 tane otobüs geliyor.

İngilizce eğitim veren bir okul tabiki hazırlık var. Kayıt olurken soruyorlar muhafiyet sınavına giricen mi diye istersen girersin girmezsen C kurundan başlarsın.
    Zorluk olarak aslında baya zor.Ama bu yıl geçme notu 60'a düştü bu biraz kaliteyi düşürdü.Ben geçtim ama şuan ingilizceme güvenmiyorum.Bölümde çok çok sağlam ingilizcesi olan adamlar var.Hocalar felan zaten dememe gerek yok.

Bu arada muhafiyet sınavını geçip bölüme başlayan herkes şunu diyor: Keşke 1 yıl hazırlık okuyup geçseydim dinlenirdim diyor Hazırlık rahat yani ama son aylarda biraz çalışman lazım

Başka sorun olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım...Ama bölüme daha yeni geçtim sadece duyduklarımı ve konuştuklarımı biliyorum.

• güncel bilgiler lazım arkadaşlar
  • konuyu hortlatalım düşündüğüm bir üniversite
  • monarch25 M kullanıcısına yanıt
    hortlatmışken cevap vereyim bende :) bornovayla arası 2.5 - 3 saat
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasarr35

hortlatmışken cevap vereyim bende :) bornovayla arası 2.5 - 3 saat

Orada mı okuyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • geçen sene 41 k dan almış bu sene ne olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: olurolmaz

geçen sene 41 k dan almış bu sene ne olur ?

44.444. oldum mf4.
    sizce gelir mi iyte? cok zor demi
  • 43-44k civarı olur sanıyorum
  • ehm ve makine kaç bin olur ve nasıl bilirsiniz ?
  • benimde mf4 puanım 42600. bilgisayar müh. istiyorum. gerçekten istediğim bi üniversite İYTE inşallah olur çok istiyorum
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.