Şimdi Ara

İyi Üniversite'de Kimya Müh. - Metalurji Malzeme Müh..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler hepimiz iyi üni.lerin makine,elektronik,inşaat bölümlerini istiyoruz ama onlara da puan yetiremiyorsak anadolu da falan makine,elektronik,inşaat okuyacağımıza daha iyi üni.lerde(ege,hacettepe,ytü,itü,odtü,boün) kimya müh,metalurji m müh okumak daha mantıklı değil mi?

sonuç da üni. adı çok önemli..bütün hayatımızı etkileyecek..

ben tercihlerimi böyle yapmayı düşünüyorum.. sizce de mantıklı değil mi?

• Üniversite adı önemli de bölümün adı önemli değil mı hadi kimya neyse de malzeme muh falan alakasız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

Üniversite adı önemli de bölümün adı önemli değil mı hadi kimya neyse de malzeme muh falan alakasız.

jeofizik falan yazmayacağım ama bunlar baya mantıklı geldi bana..iş ilanlarına falan bakıyorum kariyer.net'ten..baya var yani..araştırdığım kadarıyla iş imkanı fena olmayan bölümler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

Üniversite adı önemli de bölümün adı önemli değil mı hadi kimya neyse de malzeme muh falan alakasız.

jeofizik falan yazmayacağım ama bunlar baya mantıklı geldi bana..iş ilanlarına falan bakıyorum kariyer.net'ten..baya var yani..araştırdığım kadarıyla iş imkanı fena olmayan bölümler..

Senin dediğin annemin mantığı uzağa gitmede ne yakalarsan git diyor Bana kalırsa yapmak istediğin mesleği seçmen lazım yoksa sırf iyi is var diye kimya muh okuyup ise girdiğinde köleden farkın kalmayacak ama diyelim dunyanin en iyi robotunu tasarlamak hayallerin varsa ona göre bölümünü sececeksin.

• Geçenlerde Türkiye'nin en buyuk 500 şirketi açıklandı, göz atınca 100den fazla firmada metalurji mühendisi çalışıyordur.
    Tamam makina ve elektronik her fabrikaya en kotü bakım mühendisi olarak girebilir ama mezunu ona göre. Kimya mühendisliğide, metalurji mühendisliği de iş imkanı geniş meslekler. Anadoluda makina okumktansa İtü'de Yıldız'da metalurji okurdum.

• bölüm daha önemli beyler , hayatın boyunca mutlu olabileceğin mesleği seç , okul adına aldanma.. Okul adı da önemli ama yapacağın meslek daha önemli.
    Boğaziçi Kimyaya girdin diyelim çok güzel harika etiket ama bi de okuması var istemediğin o bölümü ? sence o okul biter mi
    ama anadoluda makinaya girdin diyelim , bu bölümde mesela tam ilgi alanına göre bir meslekse tadından yenmez.
    ha şu da var ülkemizde mezun oldukları bölümle alakasız iş yapan insan sayısı da hiç az değil.
    ileride çalışırken zevk alabileceğin mesleği seç.
    ha bak bi de şu var , boğaziçi kimyadan sonra bi endüstri master'ı yaparsın mis olur :)
    sen yine de yapmak istediğin mesleklere öncelik tanı bence. ama genelde makina müh tutturamayanlar metalurji seçebiliyor.
    sıradan bir üniversitenin kimya müh bitirirsen pek bişey olmayabilir ama odtü boun gibi ünileri bitirirsen kimya müh yapmayıp, boğaziçi gibi bir etiketle başka işlerde yapabilirsin.dediğim gibi mezun olunca başka sektörde de çalışabilirsin , bir de master yaparsan o zaman güzel olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanUsta -- 26 Temmuz 2012; 10:20:32 >

• quote:

beyler hepimiz iyi üni.lerin makine,elektronik,inşaat bölümlerini istiyoruz ama onlara da puan yetiremiyorsak anadolu da falan makine,elektronik,inşaat okuyacağımıza daha iyi üni.lerde(ege,hacettepe,ytü,itü,odtü,boün) kimya müh,metalurji m müh okumak daha mantıklı değil mi?

sonuç da üni. adı çok önemli..bütün iş hayatımızı etkileyecek..

..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth86 -- 4 Şubat 2013; 17:29:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seth86

quote:

beyler hepimiz iyi üni.lerin makine,elektronik,inşaat bölümlerini istiyoruz ama onlara da puan yetiremiyorsak anadolu da falan makine,elektronik,inşaat okuyacağımıza daha iyi üni.lerde(ege,hacettepe,ytü,itü,odtü,boün) kimya müh,metalurji m müh okumak daha mantıklı değil mi?

Ben itü metalurji mezunuyum, mezun olunca bu sektörde torpilin falan da yoksa sakın yazayım deme. Türkiye'de geçerli olan mühendislikler senin de yazdığın makina, elektronik, inşaat, bilgisayar müh. gibi bölümler. Metalurji bitirirsen ilerde kendi alanında iş bulman imkansız demiyorum ama torpilsiz çok çok zor. Ama yok ben sadece itüde mühendislik okumak istiyorum, zaten başka iş yapacağım diyorsan yaz. Şimdiki aklım olsa Anadolu'da inşaat, makina falan okurdum. Ya da en çok aranan bilgisayar programlarından 3 4 tanesini iyi bir şekilde öğrenir, diploma olsun diye de açık öğretim bitirirdim.

okulu nasıl bitirdiniz (ortalama,proje,staj vs olarak)

• sanki hct kimya mühendisliği kötü mü?
    öyle bir bahsetmişsin ki sanki maden mühendisliği gibi, kimya mühendisleri gelecekte problem yasayacağını hic sanmiyorum su ankiler de cekmiyor, 3 akrabam var kimya muhendisi hepsi de iyi yerlerdeler. en kötü devlette şans bulabiliyorsun rahatça
    Neyse sana kalmış istemiyorsan yazma tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: atarlıyım

quote:

Orijinalden alıntı: seth86

quote:

Ben itü metalurji mezunuyum, mezun olunca bu sektörde torpilin falan da yoksa sakın yazayım deme. Türkiye'de geçerli olan mühendislikler senin de yazdığın makina, elektronik, inşaat, bilgisayar müh. gibi bölümler. Metalurji bitirirsen ilerde kendi alanında iş bulman imkansız demiyorum ama torpilsiz çok çok zor. Ama yok ben sadece itüde mühendislik okumak istiyorum, zaten başka iş yapacağım diyorsan yaz. Şimdiki aklım olsa Anadolu'da inşaat, makina falan okurdum. Ya da en çok aranan bilgisayar programlarından 3 4 tanesini iyi bir şekilde öğrenir, diploma olsun diye de açık öğretim bitirirdim.

okulu nasıl bitirdiniz (ortalama,proje,staj vs olarak)

Alıntıları Göster
    ..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth86 -- 4 Şubat 2013; 17:28:40 >

• beyler yalnız benim öyle bi bölüme pek ilgim yok..bana en iyi iş hayatını sağlayacak mesleği seçmeye çalışıyorum..sanırım dediğim gibi yapacağım tercihlerimi..

@seviyeli yarbay:yok hocam tabiki öyle değil de sonuçta elektrik,makine falan bunlara göre daha iyi..ben ondan bahsetmiştim..

ama ben iyi okulda okuyarak ingilizcemi bilgisayarımı geliştirerek fark yaratacağımı düşünüyorum..
  • tlbam kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız

• Yazdınızmı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.