Şimdi Ara

İyi niyetle yapılan kötülük vs Kötü niyetle yapılan iyilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünya genelde ilk kısımdaki şekilde ilerliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 soz bulunmus, bir genelleme yapilmis, genelleme uzerinden varsayim yapilmis uzerine oznellestiirilmis. Duydugum en manasiz ve bilim disi seylerden biri

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Genelde tersini zıttını söyleyerek daha doğrusu düşünerek ilerliyorum

Ve bence daha çok insanlar hep iyilik yapam derken kötülük yapıyor

• Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt

Kotuluk nedir biliyor musun? Kotuluk mutluluktur. Saf mutluluga dayanir. Filmlerdeki gibi saf kotuler saf iyiler yoktur hayatta çıkarlar vardir ve kotuluk cikarlar icerisinndeki en samimi ve icten duygudur.

Soyle anlatayim, bir arkadasina soz verdin gunler oncesinden, o sirada hoslandigin kiz aradi bulusalim mi dedi? Sen neden kizla bulusmaya gidiyorsun? Altinda arkadasina kotuluk yapmak yok. Mutlu olmak var. Kizla bulusunca mutlu olacaksin. Sadece arkadasinin mutlulugunu gormezden geliyorsun. Veya verdigin sozu.

Veya birisini dolandiriyorsun.. ona kotuluk yapmak degil amacin. Paraya ulasmak. Paraya ulasirsan mutlu oluyorsun. Sadece dolandirilanin duygulari seni ilgilendirmiyor.

Veya adam alacakli, adami olduruyor. Onun hayatini calmak degil meseele, oldurunce mutlu olacak ici rahatlayacak cunku. Oldurmeyi bile hic tasvip etmesemde arkasindna yatan mutlulugu gozden kacirmayin.

Pek cok ruh hastalikli insan var iste katanayla yolda giden kizi bicen manyak gibi. Bunlar iistisna bunlarin beyin fonksiyonlari normal degil.

Simdi gelelim kotulukteki mutlulugu anladiysak ictenlige samimiyete gelelim. Ben sana yalandan iyilik yapabilirim, laf olsun diye iyilik yaparim, bi cay ismarlarim bi 200 tl veririm yalandan iyilik.. ama kotuluk yalandan olmaz. Yani esek sakasi yapmayi planlamiyorsam sana yalandan kotuluk yapamam. Laf ollsun diye kotuluk yaomak, batmandaki penguene falan ozeni kotuluk yapmmak bak soyluyorum onlar hastalikli beyinler. Normal insanlardan bahsediyorum.

Eger bir kotuluge ugrarsaaniz, arkasindaki mutlulugu veya samimiyeti gormeye calisin. Bu yuzden insanlarin iyiliklerine hic bakmam. Kotuluklerine bakarim. Daha iyi tanirim.

İyiymiş hocam

Kötülükten mutluluk cımbızlamaya çalışmana hayran kaldım Ama yapanı ne kadar tatmin ederse etsin, kötülük kötülüktür

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XKralAdam. kullanıcısına yanıt

Denemesi bedava, yazdiklarimi oku, sonra sana yapilan birkac kotulugu dusun. Bu kotuluklerdeki karsi tarafi mutlu eden seyi dusun. Eninde sonunda bulacak ve aanlayacaksin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kotulukler iyidir en azindan iki taraf da kotuluk oldugunu biliyor
    İyilik yapcam derken kotuluk yapmak var bir deeee

Ya o nasil oluyor? Ben sana iyilik olsun diye 200 tl verdim. Sen de bindin otobuse giderken otobus kaza yapti. Ben simdi kotuluk mu yaptim saana? Belki otobus soforu salak, belki manyagin biri alkollu carpti. Bi ornek versene iyilikli kotuluge

200 tl olmadigi icin otobuse binemedim
    Sen kadere mudahele ettin
    Dedigin ornek oluyor tam olarak
    Halbuki sen mudahele etmesen hicbiri olmazdi
    Belki de sen iyilik amacli verdin?
    Yoksa senin evde kalmayim diye verdin
    Kotu enerjin gecti
    Neyse ben salladim ya bosver

Ama otobus zaten kaza yapacakti icinde sen olman olmaman bir kotuluk yaratmiyor ki?

İyilik isteyip kötülük olması şöyle olabilir: Mesela sen sevdiğine bişeyi kızcak diye söylemiyon, iyilik istiyon, o bana niye söylemedin diye küsüyor sana bu da kötü bir sonuç oluyor

Karşı tarafı mutlu edebilir evet ama bu kötülük olduğu gerçeğini değiştirmez. Ona bakarsan Filistin'in şu anda başına gelenler, Netanyahu'nun mutluluğu ama aslında sâfi kötülük olduğu su götürmez gerçek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.