Şimdi Ara

iyi değilim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mobile

biber,geçmişte bi boğulma tehlikesi falan yaşadın mı?

hayır.
    deniz yüzümü gördük be!
    o derdimi açma şimdi

• YA APTAL EDER O İLAÇ
    BENDE İNDİSON KULLANIORUM
    quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

@biberkız

Eczaneden yarın bir kutu mellerettes al, onu kullan hem uykun düzene girer hemde kendini daha iyi hissedersin, hafif depresif bir ilaç zararsız tavsiye ederim

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
  • Panik Atak ve Panik

Panik Bozukluğu , Toplum ve Tedavi

Toplumda hastalığın hayat boyu görülme yaygınlığı % 1.5-3 arasında değişmekte olup, hastaların ¾ ‘unu kadınlar oluşturmaktadır. Kadınlarda % 2.1 ,erkeklerde % 0.6 oranında görülmektedir. Kişilerin 1/10’u hayatları boyunca en az bir kez panik atak geçirmekte ve bunların yaklaşık olarak 1/6’si panik bozukluğa dönüşmektedir.

Kalıtımın etkisi var midir ?

Panik bozukluğu vakalarının birinci derece yakınlarında bu hastalığın görülme olasılığı ,diğer kişilere göre 4-7 kat daha çoktur (normsalda 2-4 iken ,panik bozukluklu kişilerin yakınlarında % 2-21 oranında ). Bu hastalığı olanların yaklaşık % 50 ‘sinin, yakınlarında bu hastalık gözlenmekte olup, %15 vakada bu yakınlık birinci derecedendir.

Panik bozukluğunun oluşumunda gelişimsel ve çevresel faktörler:

Çocuklukta yaşanan “seperasyon (çocukluk döneminde anne-baba sevgisinin kaybı,yaptıklarının anne ve babanın kalıpları ile uygunluk göstermemesi halinde terkedilecegi korkusu) anksiyetesi”nin panik bozukluk ve agorafobi ile ilişkisi olduğu iddia edilmektedir. Panik bozukluğu hastaları ailelerinin“kendilerine düşük derecede bakim verdikleri ancak çok fazla koruyucu olduklarını “ söylemektedirler. Boşanma, olum sebebiyle daha çocukken anne-babadan ayrılma yaşantıları olanlarda da panik atakları fazla görülmektedir.
    Yapılan bazı araştırmalara göre, panik bozukluğu başlamadan yaklaşık iki ay kadar önce, kişi için önemli bir takım olaylar belirtilmiştir (önemli bir kişinin kaybı gibi

Panik bozukluğunda beyindeki değişimler:

“Hipokampal girus” denen bölgede metabolik asimetri gözlenmiş olup, ‘her an olacak’ seklindeki beklenti anında beyin temposal bölgesinde kan akımında artış saptanmıştır. Karbon di okside aşırı duyarlılık,noradrenerjik sistemin aşırı aktivitesi ve serotonin yapımındaki bozuklukların hastalıkta rol aldığı düşünülmektedir.

Panik bozukluğu ile karışabilen diğer hastalıklar:

Kansızlık, kalp krizi (angina pectoris ve myokard enfarktüsü), kalp yetmezliği, yüksek tansiyon, astım, akciğer ambolisi, beyin-damar hastalıkları (enfarktlar-beyin kanamaları), epilepsi (sara hastalığı), migren, multipl skleroz, beyin tümörleri, diabet (seker hastalığı), hipertiroidi (tiroid bezlerinin çok çalışması), hipoglisemi (kan sekeri düşüklüğü),hipoparatiroidi (paratiroid bezlerinin az çalışması), bazı maddelerle zehirlenme (amfetamin, kokain, marihuana, nikotin, teofilin,antikolinerjik dediğimiz maddeler), bazı maddelerin kullanımının aniden kesilmesi ( alkol, tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar, uyku getirici ilaçlar),üremi,vücut su-tuz dengesi bozuklukları, yaygın enfeksiyonlar, lupus hastalığı panik bozukluk tabloları ile karışabilmektedir.

Hastalığın gidisi nasıldır?

Genellikle yetişkinliğe geçiş ya da erken yetişkinlik dönemlerinde başlamakta ancak çocukluk cağında da başlayabilmektedir. Hastalığın görülme olasılığı, ek olarak otuzlu yasların ortalarında gene artmaktadır.

Tedavi yöntemleri :

1-İlaç tedavisi: En az 2-3 ay olmak üzere ,doz yavaşça yükseltilmek üzere kullanılmalıdır. 2- Bilişsel-davranışçı tedavi: Kişiye panik atakları ile ilgili olan yanlış bilgileri ve inançları gösterilir. Vücudundaki yanlış anlayıp,algıladığı ufak hislerin kendini ölüme götürmediği ,bunların kısa sureli olduğu belirlenir. Böyle bir şey olduğunda durumu geçirmek için yapacağı şeyler gösterilir.

Hastalığın tedavisi neden önemlidir?

Vakaların % 40-80’inde majör depresyon dediğimiz tablo hastalığa eklenip,durumu ağırlaştırmaktadır. Kişilerin bahsetmemesine karsın intihar riski yüksektir. Hastaların % 20-40’inda alkol ve madde bağımlılığı görülmektedir. Kişi ilerleyen donemde eve bağımlı hale gelebilmekte ya da hastane,eczane gibi yerlere yakın olmayı yeğlemektedir. Hasta bu konuya yakın olmayan doktorları bir dolaşıp,gereksiz ya da yanlış tedaviler almaktadır. Çevresi ile iletişimi bozulan kişinin mesleki,sosyal,ailesel işlevselliği azalmaktadır.

İkinci Mesaj bekleme süresinin 2 dk olmasını protesto ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: {biberkız}

quote:

biber,geçmişte bi boğulma tehlikesi falan yaşadın mı?

hayır.
    deniz yüzümü gördük be!
    o derdimi açma şimdi

boğulma derken yemek yerken falan da olabilir.neyse uzatmayalım panik ataksın,geçmiş olsun

• Preston kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktheblack -- 17 Mayıs 2024; 10:23:3 >

Orjinalden alıntı: manyak

YA APTAL EDER O İLAÇ
    BENDE İNDİSON KULLANIORUM
    quote:

@biberkız

Eczaneden yarın bir kutu mellerettes al, onu kullan hem uykun düzene girer hemde kendini daha iyi hissedersin, hafif depresif bir ilaç zararsız tavsiye ederim

abi insidon biraz daha ileri bişi bnm bildiğim mellerettes hafif, Aptal gibi etmez de mum gibi yapıo sakin felan... Ya içki iççeeme 2 tane mellerettes atıodum azıma isarhoş olmadan üzüntümü unutodum... yani aşk acısı çekenede birebir

• crespo kardeş ilaçsız nası yendin?özeli bırak,buraya yaz

hatta bi an önce ölsem hiçde fena olmas hani.

ya panikatak olduunu nereden biliozki, bence sen bi iki gün kır havası ,orman havası çek ciğerine bişiciin kalmaz belki ya, hemen nereden çıktı ben anlamadım...

panik atak abi, 1'e 1,05 veriyo

Orjinalden alıntı: hernancrespo

biber kız bende de panik atak vardı ilaçsız bir şekilde yendim... istersen neler yapman gerekir nasıl baş edebilirsin özelden ya da buradan yardımcı olabilirim...

burdan yardımcı olursan daha iyiolur sankim.

quote:

ya panikatak olduunu nereden biliozki, bence sen bi iki gün kır havası ,orman havası çek ciğerine bişiciin kalmaz belki ya, hemen nereden çıktı ben anlamadım...

panik atak abi, 1'e 1,05 veriyo

Abi kızı ameliyat felan etmeyin

Bu ne ciğer salla , bu ne böbrek

• Pardon bendeki panikatak değilmiş , hipotiroidde de aynı belirtiler görülüyormuş.
    ............................................................................................................................................................................
    ............................................................................................................................................................................
    .............................................................................................................................................................................
  • quote:

yoksa aşıkmısın

Evet aşıksan olur böyle şeyler ben bilirim aşkın ne demek olduğunu

Orjinalden alıntı: everlasting

quote:

yoksa aşıkmısın

Evet aşıksan olur böyle şeyler ben bilirim aşkın ne demek olduğunu

ahhh ahhh bende bilirim ...
    Unutamamak...
    off off....
    Ben varya hiç mutlu evlilik yapamayacağım varya off offf...
    Kaç kişi oldu ama onun yerini tutamıooo......

• aşık değilim

13- üşüme, ürperme ,soğuk ya da sıcak basmaları, basından aşağı kaynar su dökülmüş veya hamama girmiş gibi olma

hattaa bu kaçık bazen açık bir hal; bazen da cacık bir hal alıyor !!!

patlıcan dolması ile birlikte iyi gidersin biber kız !

cacıklı dolma

ehehee
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.