Şimdi Ara

İyi davranmak zorunda olmadığınız kişiye olan tavrınız karakterinizi belirler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
20.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradaki zorunda olmak kavramı aslında eminim bazılarını rahatsız edecektir. Ne demek zorunda olmak herkese iyi davranmalıyız ama gerçek dünyada öyle değil. Buradaki zorunluluk mesela Üstünüzdeki yönetici, öğretmeniniz gibi. Çıkarınız gereği iyi davranmanız gerekenler. Maalesef bunlardan çok var.

Geçen gün yaşadığım olay da bir kez daha anladım çevremizde bu tarz insanlar var. İnternetten alışveriş yaptım. Üründen memnun olmadım müşteri hizmetlerini aradım bana kargo kodu verdi bununla yollayacaksınız dedi. Ama hiç evden gelip alacaklar demedi 10 gün geçerli bu kod dedi. Ben de tamam dedim götürürüm 10 gün içinde. Sonra ertesi gün kapım çaldı. "Kargonuz varmış teslim almaya geldim." dedi. Elim ayağım birbirine dolandı. Teslim sürecini bilenler daha o faturayı dolduruyorsun paketliyorsun falan en az 3 dakika sürer. Dedim "Ben beklemiyordum bunu. Vaktin var mı?". "Sorun değil beklerim." dedi. Zaten pestili çıkmış çocuğun. Aslında müşteri hizmetlerinin evden alınacak dememesinden kaynaklı olmasına rağmen kötü hissettim. Gittim buzdolabından soğuk bir içecek aldım verdim. "Hocam sen bunu iç hemen getiriyorum." dedim. Alelacele hallettim verdim. Yine özür diledim. Sonrasında "abi bu ne ki? Senin haberin yokmuş. Bize kapıyı kapatıp bekle diyorlar ya da şimdi git sonra gel." diyorlar. İnsan yerine koyup suratıma bile bakmıyorlar. Düşününce üzüldüm ya düşünsenize asgari ücret alıyorsunuz. Şu ekonomi koşullarında modern kölelik. Oradan oraya tüm gün yürüyorsunuz ve size böyle davranıyorlar. Çok zor değil sadece üstlerinize iyi davranmayın.

Bunu kesinlikle hava atmak için yazmadım. Bence bu normal olanı takdiri hak etmiyor böyle davranışlar. Ama dünya öyle bir hale geldi ki otobüs şoförü görme engelli birini karşıdan karşıya geçirince ana haber bültenlerinde helal olsun diye haberi yapılıyor. Bence adamın yaptığı normal bir şey ama normal anormal oldu günümüzde. Yoksa her insana gerekli saygıyı göstermek insan olmanın gerekliliğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 10 Eylül 2018; 14:22:12 >

• Ben de güler yüzlü karşılayıp ikramda bulunduğum , kibar davrandığım insanlardan hep kazık yiyorum , yarim iş yapıyorlar maalesef ki ben de tavrımi değiştirmek zorunda kalıyorum, şunu yap bunu yapacaksın, üzülerek söylüyorum ki çoğu insan o zaman daha çok saygı duyuyorlar.

Defalarca direndim ama anlamiyorlar durum bu.

Kibar nazik insancıl olunca zayıf görüyorlar
  • Largo uzun yazma okumuyom kisa gec

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Okumak zorunda değilsin.
  • Haklısınız hesap gününe inanmayanlar nasıl çıldırmıyorlar anlamıyorum şu dünyada bazen yeşil yoldaki dev zenci gibi bütün kötülükleri düşünüp tahayyül edip kötü oluyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece gec yarısı bende çivili bir tAhtayla çöpü atmaya inmiştim tevafuk budur ya çöpçülerde o sırada cöpleri arabaya yüklüyorlardı tahtanın çivili olmasından dolayı adamlara kerelerle tebliğ edip tahtayı falan verdim adam cok sevindi bu adam ekmek parası kazanıyor ama belki kızına bile çöpçüyüm diyemiyor olabilir belediye işçisiyim diyordur toplumuzun geldiği hale bakın eskiden ekmek parasıydı mühim olan helal olmasıydı şimdi tek önemli kıstas zengin olması

• Haklısın

Genelde kendine kötü davranilan insanlar baskalarina kötü davranma egiliminde oluyor. İşyerinde falan eziliyor o da sinirini gücünün yettiginden çıkarıyor.

Bi de bu tipler genelde özgüvensiz olur. Özgüvenli ve karakteri sağlam insan is yerinde ezilse bile sinirini baskasindan çıkarmaz.

• Bu olay benım başıma gelse. bendede aynı şekilde gerçekleşirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de güler yüzlü karşılayıp ikramda bulunduğum , kibar davrandığım insanlardan hep kazık yiyorum , yarim iş yapıyorlar maalesef ki ben de tavrımi değiştirmek zorunda kalıyorum, şunu yap bunu yapacaksın, üzülerek söylüyorum ki çoğu insan o zaman daha çok saygı duyuyorlar.

Defalarca direndim ama anlamiyorlar durum bu.

Kibar nazik insancıl olunca zayıf görüyorlar

• pudinkk kullanıcısına yanıt
    Maalesef bizim millet kibarlığı zayıflık olarak algılıyor çok yerde karşılaştım iyi oldun mu hemen ezmeye saldırıya geçiyorlar.Ha herkes için değil ama büyük çoğunluk için böyle maalesef.
  • Müşteri hizmetlerinin size bilgi vermemesi kötü olmuş , ama birde şu taraftan bakın siz o gün onun ilgilendiği kaçıncı müşterisiniz emin olun müşteri hizmetlerinde çalışan insan art niyete sahip değilse, size o bilgiyi verecektir, belki unutmuştur, kafası bozuktur, takıl liderinden feedback almıştır vermeli mi? kesinlikle vermeliydi ama bazen müşteri hizmetlerinden çalışanalrı anlamak gerekiyor diye düşünüyorum hiç durmadan konuşan bir makine gibiler siz de haklısınız Büyük E-ticaret sitelerinde işlenen yöntem aynı olduğu için arkadaş size aktarmamış,hata yapmış, sizin davranışınızda gerçekten çok nazik keşke alt üst kavramı dışında da herkes sizin davranışınızı sergilese, karşılıklı tabi bu kargocu arkadaşın burada tutumu da önemli.
  • Big Booble kullanıcısına yanıt
    Yok kızmıyorum zaten sadece benden kaynaklanan bir durum değildi onu belirtmek istedim. Yoksa olabilir bizler de işlerimizde neleri unutuyoruz robot değiliz ki. İnsan olmanın verdiği şeyler bunlar olabilir.
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Ben işte bunu karşıdaki insanın tavrına göre yapıyorum baktım bunu suistimal ediyor hemen sert bir tavır sergiliyorum. Zaten doğruyla yanlışı ayırmak önemli ama doğru kişiye yanlış tavır sergilediğimizde o bahsettiğimiz kaba tiplerden farkımız kalmaz.
  • Haklısın ama bizim insanımızın gozunde kibarlık resmen eziklik olarak algılanıyor. Tam boş beleşiz.

• Kesinlikle öyle. Ben de yaşıyorum benzer olaylar ama ona göre belirliyorum tavrımı

Bir gün arkadaş ortamımıza başka bir arkadaşını getirdi. Ben de ortama yeni gelen kişinin cıvık olmasından nefret ederim. Bu da cıvığın teki çıktı sürekli beni sinir edecek şekilde hareketlerde bulunuyor. Tabu gibi oyunlar oynuyoruz sürekli hile yapıyor. ben sinirlendiğimde gözüm hiçbir şeyi görmez o yüzden sürekli gibi kendimi sakin tutmaya çalışırım beni o sinirli halimi gören arkadaşlarım bildiği için arkadaşlarım uyarıyor bak yapma yanlış yoldasın falan diyorlar dinlemiyor. Sonra ben bir delirdim çocuk altına yapacaktı oturduğu yerde. Bir daha benim olduğum ortamda kedi gibi oturmayı öğrendi

Yani bende iki türlü davranış da var. Bana olan yaklaşımı ona nasıl davranacağımı belirliyor. Yoksa tabii ki anlattığım tarzdaki insana nazik olmayacaksın. Onun anladığı dilden konuşmak lazım
  • Hocam bahsettiğiniz sinirini başkasından çıkarma insanların çoğunda vardır aslında. Freud, bunun sürekli olması kişilik bozukluğuna falan yol açar diyor.
  • Hocam çok haklısınız ancak bazı insanlar yüzünden soğuyorum. Misal markette alışveriş sonrası kasiyere kolay gelsin iyi günler vs diyorum. Çoğunlukla cevap veriyorlar ama bazen cevap vermeyince insan bozuluyor. Ama bir kişiye yardım ettiğinizde veya kibar davrandığında onların size teşekkür etmesi bile çok güzel bişey. İnsan mutlu oluyor.

• Ben adamına göre tavır almaktan yanayım. Kimisi saygıdan anlamaz, kimisi nezaketten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

Kesinlikle öyle. Ben de yaşıyorum benzer olaylar ama ona göre belirliyorum tavrımı

Bir gün arkadaş ortamımıza başka bir arkadaşını getirdi. Ben de ortama yeni gelen kişinin cıvık olmasından nefret ederim. Bu da cıvığın teki çıktı sürekli beni sinir edecek şekilde hareketlerde bulunuyor. Tabu gibi oyunlar oynuyoruz sürekli hile yapıyor. ben sinirlendiğimde gözüm hiçbir şeyi görmez o yüzden sürekli gibi kendimi sakin tutmaya çalışırım beni o sinirli halimi gören arkadaşlarım bildiği için arkadaşlarım uyarıyor bak yapma yanlış yoldasın falan diyorlar dinlemiyor. Sonra ben bir delirdim çocuk altına yapacaktı oturduğu yerde. Bir daha benim olduğum ortamda kedi gibi oturmayı öğrendi

Yani bende iki türlü davranış da var. Bana olan yaklaşımı ona nasıl davranacağımı belirliyor. Yoksa tabii ki anlattığım tarzdaki insana nazik olmayacaksın. Onun anladığı dilden konuşmak lazım
    Kibarlığın zayıflık, merhametin aptallık olarak görüldüğü bir ortamda dediğiniz gibi kişiye göre davranmak lazım.
    Sabit davranış karakteriyle haketmeyen kişiye itibar kazndırırken, saygıyı hakeden bir kişiyi ezebiliriz.

• Kaba ve doğru insan pekala olur, asıl tehlike nazik, zarif ama eğri insandır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.