Şimdi Ara

İyi bir üniversite kazanamdık diye ölelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ülkenin sayılı okullarına giremedik diye ne yapalım yani tamam kabul çalışmadık tamam tembeliz hatta embesiliz ne olacak yani sırf bu 5-6 okula giremedik diye hayatımız mı kararacak.İş bulamayak mıyız ölecek miyiz?

Bende bu 5-6 okuldan birini tuttruramadım bana ve ailemede kolaylık olsun diye memleketimdeki okulun istediğim mühendislik bölümüne girdim.İnternetteki yorumları okuyorum sürekli işsizlik olsun az maaş olsun hepsini görünce yemin ediyorum ki içim karardı daha okula başlamadan hayatımdan bezdim

Bana kaldırıpta demeyin bir yıl daha hazırlan bende maalesef 10k 20k sıralama yapacak kapasite yok istersem 1 asır çalışayım giremem öyle yerlere.Fena sayılamayan bir anadolu lisesinde okudum derslerim iyidi genelde sınıfta ilk 3 e rahat giriyordum ki en çok bu koyuyor.

Neyse çok dağılmasın esas sıkıntım girdiğim okul pek iyi değil iç anadolunun ufak bir şehrinde ve sonucunda işsiz olucam diye çok üzülüyorum ailemde benim bu karamsarlığımdan bıkmış durumda ne yapabilirim?

• devlete girmeye çalışırsın iyi maaşı var
  • Kımse ıssız kalmaz,ınsanlar ıs begenmıyor.

Bıtır okulu ıyı kotu bı yerden baslarsın herhalde sonrada yavas yavas ılerlersın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah kardeşim cümleten
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    eğer devlette işim hazır olsa anında başlarım işsiz kalma korkum yüzünden. Fakat o zaman hayallerimden uzaklaşıyorum
  • Yav kardeşim boş muhabbet yapma alcağın eğitim diye yarışı kaybettin sanma yarış yeni başlıyor.Düzenli çalısıp kendini geliştirirsen Leicester City gibi olabilirsin
  • Rahat ol. Bence genel kaninin aksine uni'yi dandik okullarda okumak iyi okullarda okumaktan daha iyi, top okullari munezzeh tutarim. Hic degilse ortalama yaparsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sast

Rahat ol. Bence genel kaninin aksine uni'yi dandik okullarda okumak iyi okullarda okumaktan daha iyi, top okullari munezzeh tutarim. Hic degilse ortalama yaparsin

Dalga mı geçiyorsun?

• İnsanların kapasiteleri yoktur.Potansiyelleri vardır.

• Sast kullanıcısına yanıt
    zaten 5-6 üniv hariç olmuyorsa nerde kolaysa orda okumak mantıklı geliyor.Öyle ceo olma bill gates olmak gibi uçuk kaçık şeyler istemiyorum ben.İyi kötü bir yerde tecrübe edinip işi öğrensem sonrası zor değil.

iş ilanlarına bir bakıyorum hepsi tecrübe istiyor eee peki ben nerde tecrübe edineyim anamın karnında mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Rahat ol. Bence genel kaninin aksine uni'yi dandik okullarda okumak iyi okullarda okumaktan daha iyi, top okullari munezzeh tutarim. Hic degilse ortalama yaparsin

Dalga mı geçiyorsun?

Hayir.

• quote:

quote:

quote:

Dalga mı geçiyorsun?

Hayir.

pardon da okul birincisi olsan ne olacak ortalamana bakıp iş vermiyor kimse sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: İkarus06

zaten 5-6 üniv hariç olmuyorsa nerde kolaysa orda okumak mantıklı geliyor.Öyle ceo olma bill gates olmak gibi uçuk kaçık şeyler istemiyorum ben.İyi kötü bir yerde tecrübe edinip işi öğrensem sonrası zor değil.

iş ilanlarına bir bakıyorum hepsi tecrübe istiyor eee peki ben nerde tecrübe edineyim anamın karnında mı

En sonundakini 'nerde tecrube edeyim ananın ..ındamı' diye okudum. :D

• ilk bakılan şey tecrübe oluyor.Daha sonra ise bitirilen okul yani benim asıl sıkıntım.İyi bir üniv mezunu tecrübe olmasa bile daha rahat girer işe.Peki ben ne yapayım bu durumda en güzeli ölmek galiba
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
  • Bu ülkeye çöpçüde lazım tabi

• bakın benim öyle çok para malla mülkle işim yok çok şükür durumumuz iyi yani ben çalışmasam bile sorun olmaz ama ben ayaklarım üstünde durup bir şeyler yapmak istiyorum.
    Mesela 25 30 yaşa gelipte hala babamdan para almak koyar bana en azından şöyle ortalama bir işe girsem aileme yük olmasam.

birinizin ki hariç gelen yorumlar için teşekkür ediyorum.Bilgisayar mühendisi adayı olarak neler yapabilirim nereden başlamalıyım lütfen bu konuda akıl verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malaustası

quote:

quote:

quote:

Dalga mı geçiyorsun?

Hayir.

pardon da okul birincisi olsan ne olacak ortalamana bakıp iş vermiyor kimse sana

Gunumuz rekabet dunyasinda egitim lisans egitimi ile bitmiyor. Lisans tipki lise ara seviye haline evrilme yolunda. Dunyanin her yerinde de lisans sonrasi egitimin temel sartlarindan birisi ortalama

• Saçmalamayın oğlum, iyi okuldakilerin avantajı var ama zaten iyi okuldaki adamın çalışma diisplini de var, sizden daha çok şey biliyor oluyor. İyi şirketlerde gayet ortalama okullardan insanlar da var. Sen gelip hem kötü okuldan olup hem de ingilizce bilmezsen, bilgin az olursa ve okulu ucundan bitirmiş olursan tabi ki almazlar.
  • Sast kullanıcısına yanıt
    peki yeteri kadar çalışsam iyi bir üniversitede yüksek lisans yapabilirmiyim.Bu arada b1+ seviyesi ingilizcem var

edit:arkadaşlar b1+ diye hava atmıyorum zaten çok ahım şahım bir şey değil.Ancak cnn gibi kanalları biraz anlayabiliyorsun o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İkarus06 -- 21 Ağustos 2016; 13:41:03 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.