Arkadaşlar sorunumu açıklamadan önce sistem özelliklerimi bir yazayım:
64 bit Windows 7 işletim sistemi, AMD FX-8320 eight core işlemci, 4 gb ram, ASUS R9 280 ekran kartı.
Bu bilgisayarı geçen yaz vatan bilgisayardan toplamıştım. Bilgisayarı ilk elime aldığımda bir sorun yoktu fakat yaklaşık 3 ay önce ilk mavi ekranımı battlefield oynarken aldım. Pek dert etmedim açıkçası çünkü eski bilgisayarımda bu problemleri çok yaşıyordum. Zamanla bu sorunlar arttı bilgisayarı açtığımda 5 dakika kadar beklemem gerekiyor bir programı açabilmek için. Başlat kısmında arama yerine bir şey yazdığımda 1 dakika kadar bekliyorum. Lol gibi oyunları 250-300fps ile oynayabiliyorum fakat devil may cry gibi bir oyunda takıla takıla gidiyorum. Bir de hani şu ses vardırya bazen mavi ekranla gelir sinir bozucu daaart diye bi ses kulaklıkta, hah işte eğer bir oyundaysam 10 dakikada bir o sesi duyuyorum ve bilgisayar 2-3 saniye kadar takılıyor. Ha bu arada şunu da belirteyim, bilgisayarı aldığım ilk gün çalıştıramamıştım. Vatana götürdüğüm zaman öğrendimki görevliler içinde koli bandı bırakmışlar Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Bu çileyi hdd'i değiştirene kadar bende çektim, DOS ortamında tüm bileşenleri test ettim, prime95 testine soktum sıkıntılı durum yoktu. Başka bir hdd ile sistemi yeniden kurdum şuan hiç bir sıkıntı olmadan kullanıyorum.
ram test : Memtest86 DOS (test 5-6 saat sürdü)
hdd test : Hard Disk Sentinel DOS Edition
sistem test : prime95 (hwmonitor ile sıcaklığı kontrol edersin)
Teşekkür ederim dostum şimdi farkettim masaüstündeyken bile ram kullanımı 3.50 gb a kadar çıkıyor. Ram testinden başlayarak deneyeceğim bu testleri.