Şimdi Ara

İyi Bir Çay Demlemek için Ne Yapmak Gerekir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akşamları eve gittiğimde 1 demlik çay içerim.Bugüne kadar çok çay demledim ama henüz o efsane tadı yakalayamadım.(Birkaç defa denk gelmiştir).Bazen Cafeler'de güzel çaylar oluyor.Hani şu reklamlarda çıkan çay'ın rengini bir türlü tutturamıyorum :)

Kısacası kullandığınız ekipmandan tutun,çay,şeker,demlik,su vs..en güzel tavşan kanı çay'ı nasıl yapıyorsunuz ?

Not:Kaçak çay sevmiyorum.

• Ben demlik poşeti kullanırım. Porselen Demlik kısmına 2 tane lipton karadeniz 1 tane lipton earlgrey atarım ve alttaki suyun kaynamasını beklerim. Su kaynadıktan sonra demlikte bekleyen ve ısıyla birlikte kendini salmış çayın üzerine dökerim. 8dk sonra içmeye başlarım. Lezzeti harikadır. İkinci marka tercihimde Doğuştur. Liptona yakındır aroma olarak. Su olarak damacana su kullanırım. Şeker olarak daha öncesinde tatlı bir şey atıştırırım. Ekstra şeker kullanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbabacan -- 4 Aralık 2014; 11:46:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim kadarıyla kazan tipi olanlar oluyo onlarda asıl çay güzel oluyo... bunu hotellerde ve cafelerdeki izlenimlerinden yola çıkarak söyleyebilirim.Evde pek güzel olmuyo açıkçası...Birde bir çok çay türünü ; doğu karadeniz bergamot vs vs karıştırman gerekiyo..yani o tadı yakalamanda bir miktar maliyeti arttırabilir.

• İman power gerekiyor.
  • Tomurcuk çayda kullan farkı görürsün

• bergamot
  • Tomurcuk,Bergamot kullanıyoyum.Çelik demlik ve Çaykur Filiz.Bazen Doğu Karadeniz çayı kullanıyorum.

Karaali çay markasını duymuşsunuzdur.Bana baya bir tavsiye eden oldu.Birde Alüminyum demlik ile yapmamı söylediler.Çaycılar genellikle çayı soğuk demlerlermiş.Yani soğuk suya çayı atıp kazanda kaynayan buhar ile ağır ağır pişince güzel oluyormuş.Her ne kadar doğru bilgiyse....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek çeşit çay beklenen tadı ve rengi veremiyor harman yapmak lazım hiç anlamıyosan rize turist çayına tomurcuk çay karıştır kokusu tadı yumuşar rengi değişirmi bilmem onu daha çok demlenme süresi belirliyor kanımca
  • Babamın bi arkadaşı direk rizeden getirip satıyor. Hani bugüne kadar içtiğim çaylardan farklı bi tadı var gerçektende. Böyle bi acılık var hafif ama o acılık güzelleştiriyor

• Çaykur Tiryaki

Büyük boy demlik için 2 Çay bardağı koyacaksın. Suyu ısıtıcı ile değilde ocakta orta ateşte kaynatıcaksın.
  • Bergamot bence cok tras bizimkiler evde bayiliyolar ama o cayin tadini alamiyorum

• porselen demlik kullanabilirsiniz.

çayı caydanlığın üzerine koyun (2-3 kişi için 2 kaşık yeter)

çayın tozu çayı bulanık yapar. çayın üzerine biraz su koyup 1-2 defa süzün. bulanık tozlu kısım aksın.

sonra alt tarafına suyu koyup kaynatın. kaynama noktasına gelince alttaki kaynayan kısmı kenara alın 1-2 dk beklesin. sonra üstteki demlige boşaltın. alta su ilavesi yapıp 10 dk kısık ateşte kaynatın, bu sürede üstteki çay demlenir.

tomurcuk da denilen bergamot ilavesi demleme esnasında yapılabilir. çok az miktar kokulu çay (bergamot,tomurcuk) ilave edin.

afiyet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTFO

İman power gerekiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.