Şimdi Ara

'İyi' Bir Bilgisayar Mühendisliği için Mezuna Kalmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yanlış düşünüyorsun. Bir kere "iyi bir bilgisayar mühendisi" olmak diye bir şey yok, çünkü bilgisayar mühendisliği meslek değil. Bilgisayar mühendisliği mezunlarının çoğu yazılımcı oluyor, ben de yazılımcıyım, ve o iyi dediğin okullardan birinden mezun olmama rağmen bunun yazılım kabiliyetime hiçbir etkisi olduğunu düşünmüyorum.

İstersen MIT'de oku, sana öyle ahım şahım bilgiler öğretmeyecekleri gibi mesleğe hazır hale bile gelmeyeceksin. Hocaların isterse dünyanın en zeki insanları olsunlar, bu onları iyi bir öğretmen yapmayacak, yeri gelecek ortalama okul mezunu 20 li yaşlarda biri sana daha iyi konu anlatacak, çünkü üniversitede atom parçalamayı öğretmiyorlar, altı üstü başlangıç seviyesi bilgiler öğretiyorlar. Bana meslek hayatımın daha ilk haftasında söylenilen şeyleri tüm üniversite hayatım boyunca hiçbir hoca ya da asistan söylemedi.

Zaman çok değerli, zamanını boşa harcama.

• 1MuhammeD1 1 kullanıcısına yanıt

Malesef bir bilgim yok,sadece Eskişehir hakkında bilgim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Yıl boyunca sınava çalışacağına yazılım öğrensen çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt

Hocam size sorularım var. Dediklerinizden biraz bağımsız :)

Üniye gitmeyen mi kolay öğreniyor giden mi ?

Bir de calculus dersleri var onları üniye gitmeyen nasıl öğreniyor ?

Size o kadar şey katmazlar dediniz, Siirt üniversitesinde okumak var İTÜ'de okumak var ama. Şimdi bunların ikisine de ahım şahım bilgiler öğretilmiyor mu ?

Eczacılık bölümünde 1 sene hazırlık okuyup tekrar ceng için sınava girmek mantıklı mı ? Ailem eczacılık oku diyor borçtan dolayı.

İstanbul gibi şehirler dışinda, kendi şehrimde çalışabilir miyim ?

Son olarak işe ilk başladığınızda maaşınız ne kadardı ve şimdi ne durumda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1MuhammeD1 -- 12 Ağustos 2021; 22:13:49 >
  • Bilkent ctis baktın mı hocam. Çoğu kişi yazılım odaklı diyordu. İyi mi kötü mü bilmiyorum fakat bilgisayar mühendisliği okusan aynı şeyleri yapacaksın. Belki o sıralama için iyi olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

Up

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.