Şundan al bir tane, en güzeli sadesi oluyor ama zamanla zevkine göre çeşitlendirirsin, bir de tuzu azar azar tadarak at.
Ben arada salatalık rendeliyorum güzel oluyor, bazıları pul biber koyuyor bazıları soda koyuyor...Hazır enerji barındıran meyve sularından,gazlı içeceklerden çok daha yararlı, zamanlı tuzunu da azaltırsan tam olur
Çukur tabağa 2 3 dolu kaşık yoğurt koy. Kaşıkla ez birazcık su ekle sulandır. Çırp onu büyük parça kalmasın. Sonra huniyle pet şişeye veya kavanoza koy 1 bardak su koy çalkala. Tadına bak ona göre tuz ve su ekle. Kıvamını en iyi böyle tutturursun. Hazır tariflerde illa biri fazla olur.
sağolun deniyecem
Adam ayran demiş biri cacık, diğeri bambaşka birşey yapmış.
Hadi sütü anlarımda. Salatalık ve pul biber ne oluyor ? O cacık olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: xFeeL
Adam ayran demiş biri cacık, diğeri bambaşka birşey yapmış.
Hadi sütü anlarımda. Salatalık ve pul biber ne oluyor ? O cacık olmuş
Biraz öyle oldu ama salatalık daha çok suyu için olacak, bir ara sütaş salatalıklı ayran vardı bilenler bilir o çok güzeldi
Git bimden dost ayran al uğraşma
deneyecem pul biber nasıl olur ki maden sulu yapıcam .
böyle bi kutunun içinde çarkalayıp yapıcam yoğurt da bu dibinde var işte çeyreği var.
Yogurdun 1.5 kati su koyarim. Ama asil is yogurtta bitiyor. Yogurt eksiyse icine seker bile katsan o ayran yine biseye benzemez
Ayran dediğin su yoğurt tuz karışımı olcak ne salatalığı ne maden suyu gavurların saçma sapan işleri onlar
madensulu deniyecem bakalım.
Valla ben miksere yoğurdu atıyorum çalıştırıyorum. Sıfır su koyuyorum. Biraz koyu oluyor ama yine de lezzetli oluyor.
Köy yoğurduyla çok güzel oluyor. Köy yoğurdu dediğim hazır satılmayan çekilmiş sütü torba gibi bişeyde bekletip yapılan Kese yoğurdu deniliyor sanırım sert oluyor. Onun ayranı bile güzel oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: cwr
Köy yoğurduyla çok güzel oluyor. Köy yoğurdu dediğim hazır satılmayan çekilmiş sütü torba gibi bişeyde bekletip yapılan Kese yoğurdu deniliyor sanırım sert oluyor. Onun ayranı bile güzel oluyor
köy yoğurdu dediğin süzme yoğurt galiba tadı çok ekşi onun yaw.