Şimdi Ara

ivy bridge revizyon güncellemesi ile ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni bi sistem toplamak istiyorum. işlemci kafamı konusu kafamı karıştırıyo epey. ilk seçenek i5 2500k ikinci de i5 3570k

fakat ısınma sorunlarından dolayı 3570k ya revizyon güncellemesi gelebilir diyolar. böyle bişey olursa ne kadar zaman alır? çünkü yaklaşık 5 aydır bilgisayar alıcam diye para biriktiriyorum ve 5 güne paramı tamamlamış oluyorum (hedeflediğim 2000 tl yi)

daha fazla da beklemek istemiyorum açıkçası sürekli yeni teknoloji beklemekten elime bişey geçmicek yoksa.

revizyon gelir mi? gelirse tahminen ne zamana gelir? yeni sistem alcak biri olarak 2500k almak saçma mı olur?

teşekkürler şimdiden.

• Hazirani beklemeni oneririm ama karar seni 3570k al bence ama buyuk bir sikinti yok
  • iyi diyosun hoş diyosun da yarım yıl beklemiş bi insana bekle biraz daha demek ne kadar doğru ?
  • Beklemene gerek yok 3570K al

ivy bridge revizyon güncellemesi ile ilgili soru
  • bu resmi şaka olsun diye koydun heralde?
    test 3770k ile ilgili 3570k ile ilgili değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mira Erten -- 3 Mayıs 2012; 12:30:21 >
  • Şaka falan değil, sıcaklık farkını göstermek için. Isınıyor falan olayları var olduğundan.

Isı farkına bakın, 2570K nın ısıları daha düşük olur. 3770K da HT den dolayı biraz fazla ısınıyor.

3570K alman sıkıntı olmaz demek istiyorum.
  • 2500k al.kafanı yorma.kusurları olan ivy yi alacagıma pürüzleri giderilmiş sandy bridge alırım daha iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mira Erten

arkadaşlar yeni bi sistem toplamak istiyorum. işlemci kafamı konusu kafamı karıştırıyo epey. ilk seçenek i5 2500k ikinci de i5 3570k

fakat ısınma sorunlarından dolayı 3570k ya revizyon güncellemesi gelebilir diyolar. böyle bişey olursa ne kadar zaman alır? çünkü yaklaşık 5 aydır bilgisayar alıcam diye para biriktiriyorum ve 5 güne paramı tamamlamış oluyorum (hedeflediğim 2000 tl yi)

daha fazla da beklemek istemiyorum açıkçası sürekli yeni teknoloji beklemekten elime bişey geçmicek yoksa.

revizyon gelir mi? gelirse tahminen ne zamana gelir? yeni sistem alcak biri olarak 2500k almak saçma mı olur?

teşekkürler şimdiden.

2500k saçma olmaz, fiyatı az daha ucuz, geride kalır bi yanı yok. Ortalamanın üstünde overclock yaptığın zaman Ivy Bridgelerde daha yüksek ısınma gözüküyor. Stok hızlarda yada hafif derecelerde sorun yok. Ama 4.5ve üstü düşündüğün zman sorun var.

• overclock u hiç bi zaman benchmark için düşünmedim. ben sadece kullanıcı olacağım öyle yüksek skorlarda falan gözüm yok. overclock u da işlemciye uzun vade de zarar vermiyecek şekilde ve işimi göreceği şekilde yapacağım (yapmam gerekirse) ama işte ivylerde gerekirse diye ısınma problemini sormuştum. stabil kullanımda ne kadar zararı olabilir falan diye. cevaplarınız için teşekkürler
  • 3-4 yıl arkama bakmam kullanırım dersen Z77 board 8 GB 1600 MHZ ram ve 600-650W PSU öncelikli olsun derim. 3570k 3770k kadar ısınmıyor ve bir nokta daha var zaten 5GHZ bench alınıyor ama bu işlemcilerde sürekli kullanımda sıkınıt yaratır. Artık işlemcilerin için kontrolcüler var. Yüksek OC ve voltajda artık İntel işlemcilerinde arıza yapma olasılığı yüksek.
    4,5GHZ iyi bir hava soğutmayla 3570k sıkıntı yaratmayacak gibi görünüyor....

İlk değişimler ücretsiz aynı arıza yeniden olursa 20 USDS değişim ücreti alıyormuş İntel diye birşey duymuştum.
  • oyun için alıyorsan i5 2500k alsanda çok bir şey kaybetmezsin
  • ya sana 3570k için ancak kendimi kaynak gösterebilirim;

http://forum.donanimhaber.com/m_60360608/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60386608

msi OC Genie ile 4.2 ghz'de stok fanla stabil çalışıp her türlü bench'e girip çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b¤cek

ya sana 3570k için ancak kendimi kaynak gösterebilirim;

http://forum.donanimhaber.com/m_60360608/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60386608

msi OC Genie ile 4.2 ghz'de stok fanla stabil çalışıp her türlü bench'e girip çıkıyor.

kararımı tamamen değiştirdin çok teşekkür ederim. açtığın konu çok işime yaradı görmemiştim konunu. benzer sistem toplicak olmam da cabası. nası teşekkür etsem bilemedim saol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.