Şimdi Ara

İÜHF HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İÜHF'ü tercih etmeyi düşünen arkadaşlar için İÜHF hakkında bir bilgilendirme yazısı yazmak istedim.

Öncelikle bu okul zor değil bu okul çok çok zor. Bir dersten geçmek istiyorsanız aylar öncesinden günde en az 5 saat çalışmaya başlamak zorundasınız. Hal böyle olunca ne bir sosyal hayatınız ne de kendinize katacağınız bir dil yeterliliğine ayıracak zamanınız olacak. Geçmeyi beklediğiniz derslerden düşük notlarla kalacaksınız. Bu okul bir dersten 200 kişinin sadece 20'sinin geçebildiği bir okul. Hukuk aşığı değilseniz başka okullara başka bölümlere yönelin.

Mesleğin hiç bir itibari değeri kalmadı. Her yer hukuk mezunu dolu. Staj zamanında parasız veya çok çok düşük maaşlara çalışmak zorunda kalırsınız. Mesleğin ilk yılları oldukça yorucudur. Sayısal çıkışlı biri hukuk okur ama hukuku sevmedikçe mesleğini devam ettiremez. Bu okul her geçen gün kendinden daha da soğutur.

Okulda bazı kulüpler hariç sosyal etkinlik yok denecek kadar az. Kampüs Beyazıtta ve emin olun YTÜ'nün İTÜ'nün ve diğer üniversitelerin kampüslerine göre oldukça geride. İçinde bina, bir halı saha ve çimenden başka bir şey yok. Evet, bir kahveci bile yok. Ufacık bir kantin sadece. Zaten okulun konumu rezalet. Kütüphaneler öğrencilere yetmiyor.

Okul şuan tadilatta, tadilatın ne zaman biteceği belli değil. Kampüs içindeki yemekhane prefabrik. Yemekler halen tabldotta sunuluyor. Porsiyonlar çok az.

Bu okulu yazacaksanız tek sebebi alacağınız diploma olacaktır. Gidin iktisat okuyun, işletme okuyun, ybs okuyun, ekonomi okuyun ama burayı yazarken 2 kere düşünün.

Sorusu olan varsa sorabilir.

• İühf yazın gençler. Eğitim kalitelidir. Pişman olmazsınız.

Okulun dört bir yanında kahveci var. Sadece fakültenin olduğu dört duvar arasında kahveci yok. Konumu güzel her yere yakınsınız.

Mezun olan arkadaşlarımdan hakim savcı olan da çok var. Çok iyi avukat da var.

İşletme iktisat yazacaksanız ingilizce eğitimi olan bir yeri yazınız. Yoksa türkçe iibf okunmaz.

Okul çok zor. Ama değiyor kardeşlerim. Geliştiğimi hissediyorum.

Yemek 3,5 TL.

Tadilat bitmeye yakın. Fatih bölgesinde olacağınız için kütüphane sıkıntısı çekmezsiniz.

Hukuk bitik mi? Yorum yapmıcam. İngilizce iibf şu anki şartlarda çok avantajlı bence.
  • Hocam iühf tutmayabilir ama tutarsa sizce gaziye göre vs çok büyük avantajları var mı ?

Genel olarak hukuk tavsiye etmediğinizi anladım ancak kesinlikle hukuk yazacağım.

Hedefim hakim savcılık ve İstanbul'da yaşamayı istemiyorum açıkçası. Öte yandan akademi düşünsem iühf nin zorluğu yüzünden orada da sıkıntı çekmem muhtemel.

Bu yüzden
    Ankara
    Gazi
    Hacettepe şeklinde tercih yapmak istiyorum ama iühf nin aühf dışındaki ünlilere göre marka değerinin yüksek olduğunu biliyorum. Bu durumda hukuk yazacak birisi için iühf gelmesine rağmen yazmamak yanlış olur mu ?

Siz yeniden tercih yapacak olsanız ve hukuk yazacak olsanız nasıl tercih yapardınız ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aühf daha iyi yani

• onur2021 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok objektif değil ama ekşide gazinin çok değiştiğini kötüleştiğini yazmışlar

• Gördüm hocam ama buradan iki gaziliyle konuştum baya içimi rahatlattılar. Aradığım her şey var neredeyse.

• kafamdaki tek soru aühf mü iühf mü kime sorsam diğerini yaz diyor çok aradayım tekrardan girsen iühf tercih etmez miydin yani

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Mesela hocam

• Hacı Bayram Veli olduğundan beri hocalar değişmemiş.
    Ceza kürsüsü çok iyiymiş
    Meclis simülasyonu, mun, uluslararası tahkim, farazi dava vs yapılıyormuş

Ben de Ankarada yaşıyorum. Hakimlik savcılık gibi bir hedefim olsaydı kesinlikle Ankara Üni ya da Gazi yazardım. Kuşkusuz. İÜHF gelmesine rağmen yazmamak yanlış değil, hayallerinize göre doğru olur.

• loveofdevils kullanıcısına yanıt

Kesinlikle etmezdim.

• unılıgenc U kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

• İühf yazın gençler. Eğitim kalitelidir. Pişman olmazsınız.

Okulun dört bir yanında kahveci var. Sadece fakültenin olduğu dört duvar arasında kahveci yok. Konumu güzel her yere yakınsınız.

Mezun olan arkadaşlarımdan hakim savcı olan da çok var. Çok iyi avukat da var.

İşletme iktisat yazacaksanız ingilizce eğitimi olan bir yeri yazınız. Yoksa türkçe iibf okunmaz.

Okul çok zor. Ama değiyor kardeşlerim. Geliştiğimi hissediyorum.

Yemek 3,5 TL.

Tadilat bitmeye yakın. Fatih bölgesinde olacağınız için kütüphane sıkıntısı çekmezsiniz.

Hukuk bitik mi? Yorum yapmıcam. İngilizce iibf şu anki şartlarda çok avantajlı bence.

• up

• Hocam İTÜ econ (%100 İngilizce) mi iühf mü ne dersiniz

• Çok idealistsen iühf yaz. Yani iyi bir hukukçu olacağım diyorsan hukuk yaz. Diğer türlü ben olsaydım itü econ yazardım. Fabricioramirez itü econ okuyor. Ona da sor istersen. Eğer itü econ okuyacaksan ingilizcen çok iyi seviyede olarak mezun olmalısın. Zaten ingilizce bilen iibf sayısı çok az. Boşta kalmazsın kolay kolay.

Not: daha önce iü iktisat okudum ve mezun oldum. Şimdi de hobi olarak iühf’deyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.