Şimdi Ara

İTÜ UOLP Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (NJIT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Senenin başından beri yurt dışındaki üniversitelere başvurduğum için sınava çalışmadım ve yaptığım netlerle MF4 sıralamam 60 bin civarı gelecek, !GERÇEKTEN BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARA! İTÜ'nün Elektronik Haberleşme Mühendisliği NJIT UOLP'si hakkında birkaç soru sormak istiyorum.

Öncelikle bölümden ziyade ÖSYMnin yerleştirme prosedürü hakkında bir şey öğrenmek istiyorum, geçen yıl bu bölümün kontenjanı 30muş ve yalnızca 11 kişi yerleşmiş. Son yerleşen kişinin sıralaması 41 bin civarı. Merak ettiğim şey şu; orada boş kontenjan var sonuçta, sıralaması benim gibi olan biri (60 bin) orayı tercih etseydi, başkaları bölümü tercih etmediği için girebilir miydi? Yoksa bölümlerin yerleşenlerle belirlenmiş taban puanları haricinde giriş için belirledikleri bir taban puanları veya sıralamaları var mı? Kastettiğim şey adamlar misal, biz boş kontenjanımız olsa da 50 binin altını veya X puanın altını almıyoruz gibi kati yerleştirme prosedürü üzerinden mi hareket ediyor, yoksa tamamen tercih üzerinden mi ilerliyor?

Gelelim bölümle ilgili sorulara;
    Öncelikle fiyat, bu bölümde harcamalarımız ve okul masrafları ne kadar olur, ayrı ayrı belirtirseniz sevinirim. İnternet sitesinde İTÜ'de yılda 5000 dolar NJIT'de yılda 15 bin dolar eğitim ücreti+ yaşam masrafları olacağı yazıyor. Ek bir masraf çıkar mı? 100-200 dolardan bahsetmiyorum mesela şunun için bir 5000 daha atmanız lazım gibi bir para tuzağına düşürürler mi?

Diploma konusu ise ayrı bir konu, ÖSYMnin tercih kılavuzunda UOLPnin bazı bölümleri için ortak bir diploma verildiği veya diplomanın üzerinde X üniversitesiyle yapılan program sonucu alındığı gibi bir ibare yer aldığı yazıyor, fakat bu programla ilgili maddede iki ayrı üniversiteden iki ayrı normal diploma alındığı yazıyor(En azından ben kılavuzdan öyle anladım). Biri bu programın diploma konusuna ışık tutarsa müthiş olur.

Son olarak, NJIT müthiş bir sıralamaya sahip olan prestijli bir Amerikan üniversitesi değil, benim bu programa katılmak isteme sebebim tamamen sıralamamın kötü gelmesi ve yurt dışında kabul aldığım iyi okullara gitmeyi pek istememem. İTÜ'de elektronik haberleşme istiyordum ama 10 binle alan orijinal programı istiyordum. İTÜ'de belirli bir not ortalamasının üzerini tutturursanız ilk sene istediğiniz bölüme, sonraki seneler aynı fakültede istediğiniz bölüme geçiş hakkınız var. Biliyorum geçiş yapmak çok zor fakat sorum zorluğu değil, bu geçiş prosedürü Elektronik Haberleşme mühendisliğinin UOLP programı için de geçerli midir? İTÜ'deki ilk senemdeyken ortalamam yüksekse bölümümü değiştirip para ödeme illetinden ve de ABD'de okumaktan kurtulabilir miyim? Veya 2. yıl NJIT'de yaptığım ortalamayla 3. senemde İTÜ'deki orji EHM bölümüne geçiş yapabilir miyim?

Cevaplar için teşekkürler beyler, başta kullandığım sadece bilgisi olan arkadaşlar ifadesi konusunda kusuruma bakmayın, amacım kaba olmak değil, sadece laf kalabalığı ve tahminlerden ziyade deneyimler ve gerçek bilgilerden yararlanmak istiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D3D7F0060 -- 27 Haziran 2016; 14:16:46 >

• İTÜ'nün Elektronik Haberleşme Mühendisliği NJIT UOLP 2026 için 30 kontenjan ve son sıralama 40.000 olacak şekilde açıklandı. 2026 yılında 25 kontenjan doldu ve son giren adayın puanı 475,49 sıralaması ise 39.423 olarak gerçekleşti. İTÜ ve New Jersey'de program hocalarıyla görüşmelerimde programa özel önem verildiği ve 2025 program birincisinin İTÜ'de de birinci olduğu, ABD'deki yıllık öğrenim ücretinin 21.000 dolar civarında olduğu, buna yaşam maliyetlerinin eklenmesi gerektiği bilgisine ulaştım. Özet olarak:

1) ITU-NJIT DDP ogrencileri NJIT “in-State” tuition oduyorlar (Bakiniz 2025-26 Akademik Yil https://www.njit.edu/admissions/tuition-costs) Yillik artis genelde 2-4% bandinda enflasyon baglamli oluyor)

2) Mezunlar OPT vize sartlarinda mezuniyet sonrasinda 3 yila kadar is bulmak sartiyla calisabiliyorlar.

3) Program akademik olarak yuklu bir program Ciddi ogrencilerin profesyonel gelismeleri icin guzel tecrubeler ve imkanlar sunuyor 

4) 2025-26 akademik yili ITU birincisi bu program ogrencilerinden birisi olmuştur. 

5) Bu program ITU deki SUNY programlarindan birisi degildir ITU Elektronik ve Elektrik muhendisligi ve NJIT Department of Electrical Engineering fakultelerinin ortaklasa kurduklari ortak programdir.

6) Mezunlar İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği diploması ve NJIT Department of Electrical Engineering diploması olarak 2 ayrı diploma almaktadırlar. 

Bu verilere gore ögrenim ve profesyonel yasamiyla ilgili planlari olan analitik temelleri saglam ve ciddi ögrencilerin programda mutlu ve basarili olacağı anlaşılmaktadır. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir öğrenci velisi -- 22 Ağustos 2026; 10:16:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.