mühendislikler hakkında doğru düzgün bir fikrim yok. Bunlardan birini seçip finalde hacettepe ing tıpla arasında bir karar vereceğim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İtü odtü ceng vs boğaziçi bilkent eee

-
-
ctf neden dusunmuyorsunuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sabancı neden düşünmüyorsunuz hocam
-
Ctf nin konumu ve binası çok kötü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıralamanız nedir?
717
İTÜ ve BOUN arasında hangisi ilginizi çekiyorsa o derim. Ne tür iş yapmak istersiniz
Boun daha iyi gibi geliyor hazırlığı falan. Ceng de eee de yapabilirim hedefim yurtdışında yl doktora.
eee konusunda bilkent mi iyidir boğaziçi mi?
Yani tamamen okumak istediğiniz şehir, vakıf olup olmaması bir de bölüme bağlı Yani öyle aralarında uçurum yok. Bence bu seçeneklerin arasına sabancıya da eklemeniz öneririm.
Sabanci 4 bin TL, itu 5 bin TL, bilkent 4250 TL verirken odtu ve bogazici bir maddi destek sağlamayacak. Açıkçası bilkent ve sabanci yurtları da gayet iyi odtu ve itu'ye gore ( bogazici zaten malum) ama tabii biri İstanbul'da fakat tuzlada diğeri de Ankarada yer alıyor.
Be geçen sene odtu ceng'i tercih ettim. Ben son olarak odtu ile sabanci arasında kalmıştım. Şimdi olsa yine odtu yazar miydim yani yazardım ama yani şunu söyleyebilirim ki odtude olmadığım zaman aklıma sabanci yazsam nasıl olurdu acaba sorusu geliyor. Ama odtuye gelince unutuyorum
Çok yardımcı olacak bir yazı değil ama hani biraz yazmak istedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu arada bence ilk başta bölüme karar verin bence
Ee ceng tıp üçlüsünü bire dusurseniz karar vermek kolay olur
En çok onda zorlanacağım sanırım
Alıntı
metni:hedefim yurtdışında yl doktora Bilkent ee hayırlı olsun ve geçmiş olsun dileklerimi şimdiden iletiyorum
Niye hocam
bi karşılaştırmada bilkent ee varsa her türlü kazanır. hayırlı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hazırlık için seçmeyin bence. İngilizce halledilmeyecek şey değil. Ama akademi düşünüyorsanız planınızı ona göre yapmak avantaj sağlar bence. İstanbul için BOUN-İTÜ önermiştim. Akademi düşünüyorsanız şehir çok önemli değil bence. Bilkent vakıf olduğu için akademik açıdan daha avantajlı olabilir gibi geliyor. Ama bu açıdan iyice değerlendirmek lazım. Hepsi iyi okullar ama sizin araştırma, proje, ortalama, referans gibi şeylere ihtiyacınız olacak yurtdışından kabul almak için. Hangisinde bunu daha iyi sağlayabileceksiniz. Bence İTÜ ve ODTÜ hardcore mühendis yetiştirdiğinden diğer okullardan bir tık geri kalabilir.
Anladım hocam değerlendereceğim sağ olun
Bu hocamı iyi değerlendirin. Kendisi tam aradığınız kişi olabilir. Bilkent EE okuyor. Ve akademik açıdan çok çok sağlam. Ama hedefleri sizden baya farklı sadece
Bence Boğaziçi ODTÜ arasından kesinlikle ODTÜ ama ODTÜ ucuna ucuna gelmeyebilir eem okuyabilirim ya da ceng e çok ilgim yok diyorsanız Bilkent eem gerçekten çok iyi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ayn odtü ceng kaçabilir
Sabancının 4 bini yetmeyebilir onu göz önünde bulundurmak lazım. okulda yaşam giderleri (yemek, ulaşım vs) pahalı. Yurt açısından yurt çıkmadı derdi olmaz ama 2 kişilik odaların yarısı 3'e çevrildi ve 2 kişiliklere göre kişi başı alan olarak daralma oldu (masa ve dolaplar küçüldü). 2 veya 3 kişilik yurt çıkabilir ibaresi koymuşlar ama 3 kişilik yurt çıkma ihtimali yüksek onu da göz önünde bulundurun.
Okul eğitim ve rahatlık açısından iyi ama sosyallik ve çevre olarak devlet üniversiteleri kadar tatmin etmeyebilir. Konum kötü ve ulaşım imkanları çok iyi değil ama kampüs iyi sayılır. İTÜ'ye göre ingilizce eğitimi daha iyi, imkanları daha fazla, yurdu daha iyi ama konum kötü, yemek shuttle pahalı. Boğaziçi'ne göre imkanları daha fazla yine ama yurt işi sıkıntı baya. İTÜ/Boğaiziçi'ye göre öğrenciler arası sosyoekonomik fark fazla. Bilkent'e göre daha kolay okul ama bilkentten pahalı yaşam şartları. ODTÜ ile karşılaştırırsak İTÜ/Boğaziçi gibi ama Ankara'da, diğer devlet ünilerindeki sıkıntılar orda da var. @Ahmet Tuzcu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B6F6EEF8 -- 22 Temmuz 2023; 1:33:33 >
Benzer içerikler
- beyin cerrahı maaşı
- arkalı önlü yazdırma
- testokul cevap anahtarı
- savcı olmak için aile sicili önemli mi
- en iyi banka kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X