Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

İtü makina neden düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İTÜ makina neden bu kadar düşük sıralamayla alıyor bilen var mı ? Genelde ünilerde makina endüstri ve havacılıktan yüksek ee'ye yakın alıyor.İtü'de uçak 6k endüstri 5k ehm 3k ama makine 12k.Diyecekseniz itü makine türkçe uçak da türkçe ehm türkçe 4k endüstri türkçe 7k'dan alıyor.Makina'nın eğitim kadrosu falan da gayet iyi neden diğer ünilere oranla bu kadar düşük alıyor makina ?

• uçak mühendisliği 70 kişi alıyor makine 200 kişi. Diğerlerine göre fazla kişi alınca sıralama düşüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Odtü'de de makina 200 kişi falan alıyor endüstri uçak 70-80 kişi alıyor ama makine daha yüksek mesela ayrıca uçağı ilk 6k'dan 70 kişi yazmış ben itü makinayı ilk 6k'dan 70 kişi yazdığını düşünmüyorum
  • Talep meselesi demek ki millet istanbulda degilde ankarada okumak istemis o bolumu oyle olmiş

• Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    benim 3-4 k bandında giren bir sürü arkadaşım var neye göre düşünmüyorsunuz :)

• cunku makıne ee gıbı bölümler odtü gibi hard mühendislik gibi yerlerde okunur.endüstri kimya müh gibi yerler ise plaza adamı yetiştiren itüde okunur
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    Dostum bir genelleme yapmışsın ama yaptığın genelleme ne yazık ki yanlış. İTÜ'nün plaza adamı yetiştiren bir okul olduğunu nasıl iddia edebilirsin ? Hadi Boğaziçi için böyle bir kalıplaşmış bir ön yargı var da İTÜ'nün plaza adamı yetiştirdiğini ilk kez senden duyuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ ELEKTRİK FARKI NE
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Tam tersi asıl İTÜ plaza adamı yetiştirmez

• Hocam üniveristeler arası plaza adamı yetiştirir, yetiştirnez diye polemiğe gerek yok. İTÜ, ODTÜ Boğaziçi de Türkiye'nin en kaliteli üniversitelerinden.

Bölüme olan talep ve bölümün aldığı kişi sayısı genel manada sıralamayı belirleyen faktörlerdir.

• Aga bölüm tavan sıralaması 3k zaten kaç tane 3k bandından arkadaşın olabilir ki ? Benim tanıdıklarımın çoğu 10k net ortalamaları falan da düşük makine'nin uçağa endüstriye vb göre.

• Bölümün %30 İngilizce olması etkendir,Makina mühendisliğinin ana kampüsten ayrı olması bir başka etken olabilir.Bölümün diğer üniversitelere göre program sertliği bir başka olay araştırılması gerek onunda okuyan kişilere sorulabilir veya ders programları incelenebilir. Geçmişten bugüne sıralamalara biraz göz gezdirdim 2003-2008 yılları arasında ODTU-ITU-BOUN makineler arasında uçurum yok hatta puanlar yakın birbirlerine, 2009'da Boğaziçi 1320,ODTU 6890, ITU 15700 ile kapatmış bu yıldan itibaren fark olmaya baslamış ve 2009-2019'a kadar da üç aşağı beş yukarı sıralamalar arasındaki farklar korunmuştur. Üsteki arkadaş ITU plaza adamı yetiştirir demiş kesinlikle katılmıyorum. Üniversitelerden mezun olanların çalıştığı sektör istatistiklerine baktığımda Ar-Ge üzerine çalışan mezun oranlarında ITU ve ODTU'nun Boğaziçi'nden daha yüksek olduğunu gördüm. ODTU'nun Ankara ve Savunma Sanayi yakınlığı burda büyük etkenlerdendir. Savunma Sanayi çalışanlarının %28'i ODTU, %11 Bilkent, %9 ITU mezunu insanlardır. Benim fikrimce dostum ITU'nun düşük olması İngilizce yetersizliliği vs gibi etmenler olabilir de bu sıralamaları yapan gençlikte bu ülkenin 12 senede ingilizce öğrenememiş gençliğidir. Fazla takılmamak gerekmekte çalışmak istediğin alanlara göre seçimler yapılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsitkütlecekimi -- 11 Şubat 2020; 10:25:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Bölüm çok zor olduğu için mezunlar vs genelde ilginiz yoksa yazmayın varsa bile yazarken düşünün diyor ve ekstra yoğun bir programları var.Arkadasimin abisi mezundu onla konuştuğumuzda bahsetmisti

• Makine müh popilaritisi düştü çünkü

• www.ygslyssistemi.com
    MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ (MTOK DAHİL) 2011 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI – KODLARI (2012 YGS-LYS TERCİH DÖNEMİ İÇİN)
    http://www.ygslyssistemi.com/2011-taban-puanlari-ve-baari-siralari-ygs-lys/8045-makne-muehendsl-mtok-dahl-2011-taban-puanlari-ve-baari-siralari--kodlari-2012-ygs-lys-terch-doenem-cn.html

Temel sorun ingilizce olmaması.Yüksek kontenjan vs diğer etkenlerde var. 2011 de ingilizce ve türkçe halinin taban sırası yazıyor. Ordan anlarsın yine anlarsın ingilizce etkisini. İtü de genel olarak kontenjan sorunu var zaten geçen yıl uçak uzay vs % 15 e yakın kontenjan arttı.Ona rağmen gerilemedi sıralamalar hatta uzay ilerledi baya. İlgi var sanırım okula.

Üniveriste nedir ne değildir anlamayan adam turnusolu şu cümle bunun bide boğaziçi bilkent versiyonu var

• 1.Makinayı sadece erkekler yazıyor o yüzden hakketiği sıralamadan daha aşağıda alan bir bölümdür makine mühendiği.

2.Bölüm fizik üzerine kurulu oldukça zor bir bölüm.Çalışma temposu olarak da tıpa yakın bir bölüm.O zorluğu göze alabilecek adamlar şanslarını tıpta deniyorlar zaten.

3.Bilgisayar mühendisliği bu bölümden daha iyi.Hem işe giriş maaşları 2 kat kadar daha yüksek hemde yurtdışına çıkma şanşınız bilgisayar kadar yüksek değil ancak mental zorluğu bilgisayardan fazla.

Edit: Makinacıyım ve ceng dışında mühendislik önermiyorum.

Kadkakskskks kardeşim odtü itü gazi bu üniversiteler sahaya mühendis verirler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.