Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
78.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler ytü kontrol nedir nasıldır ? piyasada kontrol ve otomasyon mühendisleri nasıl iş yapar,iş olanakları nedir,
  • Kontrol ve otomasyon muhendisligi eğitimi hangi kampüste veriliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahyaa54 Y kullanıcısına yanıt
    Maslak'ta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    uzun bir aradan sonra, gelen özel mesajlar üzerine yazıya ekleme yaptım. İlk sayfadaki yazının devamında bulabilirsiniz yeni bilgileri.


    TERCİH GÜNLERİNE MUTLAKA GİDİN!!!!! LABORATUVARLARI, FAKÜLTELERİ, BÖLÜMLERİ, KAMPÜSLERİ GEZİN!!!!! HOCALARLA, ÖĞRENCİLERLE KONUŞUN!!!!!!!!!!!!!!




  • Hocam merhaba. Bu bölümle ilgili nette pek çok şey okudum ve aslında tamda benim yapmak isteyeceğim bir iş. Ancak iş imkanları konusunda kararsız kalıyorum. Yani o kadar yazmışsınız evet iyi güzelde gerçekten de iş bulmak o kadar kolay mı bu bölümün mezunları için? Benim sıralamamda ilk sıraya ya bu bölümü ya da gemi inşaatı mühendisliğini koymayı düşünüyorum. Benim 2 abimde aynı işi yaptığı için gemi inşaatı yazarsam iş bulma olanağım daha yüksek olur gibi geliyor. Ne yapacağımı bilemedim.

    Açıkçası orada yazdığınız iş imkanları ve maaşlar pek inandırıcı gelmedi bana. Direk üniden çıkan adama minumum 2500+ maaş verecekler diyorsunuz. Valla inanamıyorum ben buna. Hem aselsan vb yerlere girebileceğimiz ne malum? Aselsan dışında bu ülkede bu bölümü okuyan, bu bölümde öğrendiklerini uygulayabileceği bir iş bulabilir mi hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metyl

    Hocam merhaba. Bu bölümle ilgili nette pek çok şey okudum ve aslında tamda benim yapmak isteyeceğim bir iş. Ancak iş imkanları konusunda kararsız kalıyorum. Yani o kadar yazmışsınız evet iyi güzelde gerçekten de iş bulmak o kadar kolay mı bu bölümün mezunları için? Benim sıralamamda ilk sıraya ya bu bölümü ya da gemi inşaatı mühendisliğini koymayı düşünüyorum. Benim 2 abimde aynı işi yaptığı için gemi inşaatı yazarsam iş bulma olanağım daha yüksek olur gibi geliyor. Ne yapacağımı bilemedim.

    Açıkçası orada yazdığınız iş imkanları ve maaşlar pek inandırıcı gelmedi bana. Direk üniden çıkan adama minumum 2500+ maaş verecekler diyorsunuz. Valla inanamıyorum ben buna. Hem aselsan vb yerlere girebileceğimiz ne malum? Aselsan dışında bu ülkede bu bölümü okuyan, bu bölümde öğrendiklerini uygulayabileceği bir iş bulabilir mi hocam?



    Öncelikle ne olursa olsun bölümünü seveceğin, ilgini çeken bir bölüm olarak seçmen önemli. Abilerin gemi inşaatı seçmiş ama belki sen o bölümü hiç sevmeyeceksin, her dersini sıkılarak pişmanlıkla okuyacaksın. Eğer sevdiğin bölümü okursan, bütün dersleri ödevleri projeleri zevkle yaparsın. Hedefin en iyisi olmaya çalışmak olur. Bunun için çalışırsın çabalarsın, proje yapıp çalıştığını görünce yaşayacağın mutluluğu hiçbirşeyden alamazsın. Zaten severek yaptığın için kendini birçok yönden de geliştirmiş olursun.


    Açıkçası güncelleme yaptığım yazıda yazdıklarımı dikkatli okuduysan benimle beraber mezun olan arkadaşlarımın çalıştığı yerler olarak yazdım. Daha fazla inandırıcı nasıl olabilirim bilemiyorum


    ASELSAN olayına gelince, orada direk kontrol birimi var diye örnek verdim. Tek değil burası ROKETSAN, TAI gibi firmalarda olduğu gibihttp://www.acrome.net/cw/ gibi kendi şirketini kurmuş kontrol üzerine çalışanlar da var. O noktada anlatmak istediğim şu, bir otomotiv firmasına girdin diyelim, sabah akşam kontrolör tasarımı üzerine uğraşmayacaksın. Yazılımı üzerine felan uğraşıcaksın, ayda yılda bir belki kontrolör ile ilgili bir iş yapacaksın. Ya da tasarlanmış bir kontrolörü iyileştirmeye çalışacaksın. Ya da bir otomasyon işinde çalışıyorsan, belki bir defalığa mahsus kontrolör tasarlayacaksın, ya da başkalarının tasarladığını kullanacaksın anlayarak. Bazı firmalarda kalibrasyon bölümü vardır, orda gidersin konuda anlattığım en son çıkan kontrolör denkleminin katsayılarını ayarlamaya çalışırsın.



    İTÜ mezunu olup işsizlikten korkacaksan, daha hangi okulda garanti okuyabilirsin bilemiyorum.

    Ve son olarak şunu söyleyeyim, İTÜ Mezunu olup 2500'ün altında maaşı kabul ediyorsa, kendini iyi yetiştirmemiştir o kişi ya da onun için maaş konusu önemli değildir.
    Benim arkadaş çevremden işe girenler 2500+ kesinlikle.



    Ve son olarak, Arkadaşlar ben bu konuyu sadece İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ için yazdım, dğer üniversiteler için birşey diyemem bunu unutmayın lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 10 Temmuz 2015; 16:16:34 >




  • Bilgilendirdiğin için sağol çok yardımcı oldu. Artık biraz daha araştırdıktan sonra bana uymayan bir şey bulamazsam sıralamada yukarı çıkarırım heralde. Gerçekten çok teşekkürler. Ha bu arada benim itü'ye puan yetmiyor. Çok arada kalan bi puanım var. Yıldıza ancak yetiyor. Bakıcaz artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metyl

    Bilgilendirdiğin için sağol çok yardımcı oldu. Artık biraz daha araştırdıktan sonra bana uymayan bir şey bulamazsam sıralamada yukarı çıkarırım heralde. Gerçekten çok teşekkürler. Ha bu arada benim itü'ye puan yetmiyor. Çok arada kalan bi puanım var. Yıldıza ancak yetiyor. Bakıcaz artık..

    dediğim gibi, önceliğin senin beğenin olsun. Belki inşaat müh. istiyorsunudur aslında. Bütün bölümlerin ders programlarına felan bak. Seveceğin bölümü okumak gerçekten çok önemli
  • Hocam robotik yapay zeka bilgisayar yazılım gibi konulara ilgim var fakat kime sorsam elektrik yaz diyor kontrol yazacam ama yazsam pişman olur muyum?
  • Kontrol okursan pisman olacağını sanmiyorum.anlattigin alanlar da kontrol mühendisleri de gayet aktif olarak calisiyorlar.hatta yazilim konusunda yetkin bir seviyeye ulasirsan is hayatında cok buyuk getirisi olur senin adına.sınırları zorlayip bilgisayardan çap yapabilirsen değme keyfine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chnhrtmc C kullanıcısına yanıt
    Aslında kontrol çok güzel bir alan. Hemen hemen istediğin her konuda çalışabilirsin. (:
    Ki saydığın konular direkt olarak kontrolün ilgilendiği konular. Pişmanlık meselesinden boşuna çekinme , benim gördüğüm kontrolcüler bölümünü seviyor genelde (:
  • [Zat-ı Muhterem] kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de baya bir araştırdım soru işaretlerim kalktı kontrol yazacam öne galiba
  • chnhrtmc C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şimdiden (:
  • [Zat-ı Muhterem] kullanıcısına yanıt
    Sağol hayırlı olur inşallah
  • Arkadaşlar bu sene 12. sınıf oldum.Elek-elektronik ya da kontrol ve otomasyon istiyorum ancak bu ikisinin farkları nelerdir hangisinde daha çok şey öğrenebilirim?Bİr de Yıldız Teknik kontrol ve otomasyon mu Dokuz Eylül elek-ellektronik mi?
  • Ben de İTÜ makinadayım.Bu bölüm çok hoşuma gitti.Son sene derslerimi sistem dinamiği ve kontrol dalından seçip ben de bu alana yönelmek istiyorum.Ya yl ya da yapabilirsem çap deneyeceğim ben de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de yazılıma karşı ilgim var bilgisayar müh. düşünüyordum fakat saatlerce bilgisayar başında oturmak da çok sıkıcı geliyor bana.Kontrol müh.de çalışma ortamı nasıldır masabaşı bir iş midir bilgisayar müh gibi?Ayrıca bilgisayar mühendisleri de güdümlü bir roketin yazılımı ya da tankın çukura girdiğinde namlunun sabit kalması gibi akıllı bir sistem yapamaz mı aydınlatırsanız sevnirim.
  • Mekatronik ile arasındaki fark nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pixelot

    Benim de yazılıma karşı ilgim var bilgisayar müh. düşünüyordum fakat saatlerce bilgisayar başında oturmak da çok sıkıcı geliyor bana.Kontrol müh.de çalışma ortamı nasıldır masabaşı bir iş midir bilgisayar müh gibi?Ayrıca bilgisayar mühendisleri de güdümlü bir roketin yazılımı ya da tankın çukura girdiğinde namlunun sabit kalması gibi akıllı bir sistem yapamaz mı aydınlatırsanız sevnirim.

    Otomasyoncu olursan sahaya gidersin, işin 1 ay masabaşı 4 ay saha olabilir. Ama sahada çalışan aradaşlarım var ve hiçbiri memnun değil, masabaşı iş istiyor hepsi. Otomasyon için özet geçecek olursam, mesela seri üretim bir fabrikada çalışan mekanizmaları kontrol eden bilgisayarı programlama işi. Mesela cam fabrikası olsun, bir sürü süreç oluyor ve hızlı olmak zorunda, banddan geçen camları kesen bir robot, ölçüm yapıp bozuk kısımları işaretleyecek başka bir robot, bozuk kısmın kesilip atılması, bu arada hattın durmadan devam etmesi, ileri kısımda sürekli gelmekte olan camları bandı durdurmadan hareket halindeyken vakumla banttan çekip dizen robotlar vb.vb. Bütün bu robotların, bantın vb. programlanması otomasyon müh. işi. 2-3 ay bazı projelerde 6 ay vb. boyunca bilgisayar ortamında program hazırlanır, daha sonra gerçek sistemde denemeler başlar. Eksikler giderilir vb. Örnek olarak AltınayRobotik firmasının sitesini inceleyebilirsin, orda çalışan otomasyoncu arkadaşlar bu işi yapıyor.

    Kontrol işi yaparsan evet bilgisayar başında geçiyor işin, aselsan vb. ortamlarda test edilcek işlere sen gideceksen biraz ortam değişikliği olabilir. Ya da mesela benim şuan çalıştığım AVL gibi otomotiv ar-ge firmasında kalibrasyon vb. işler için araç içi testlere yollanabilirsin. Aslında olay nerede çalıştığın ve yaptığın iş üzerine.

    Güdümlü roketin yazılımını sadece Kontrol müh. yapmıyor. Bu gibi projelerdeki birçok mühendis beraber iş yapıyor. Haberleşmesi, sensör sistemleri, kontrol algoritmaları, motor kontrol vb. En başta bu roketin simülasyonları yapılması lazım, simülasyon programları, arayüzleri vb. Bilgisayar müh ya da kendini bu yönde geliştirmiş insanlar tarafından hazırlanıyor. Mesela bir kontorl mühendisi de sadece kontrol algoritmalarıyla uğraşmıyor, güvenlik yazılımlarını vb. de yapıyor. Bilgisayar mühendisi olarak kontrol algoritmaları kısmında yer alması için kontrol teorisi bilmesi lazım kendini bu konularda yetiştirmesi lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lelouch V

    Mekatronik ile arasındaki fark nedir acaba?

    Gördüğüm kadarıyla Mekatronik'te, seçmeli derslerini makina müh. derslerini alıp mekanik kısımda ilerleyebiliyorsun.
    Bunun için ders programlarını incelemeni tavsiye ederim, İTÜ'de mekatronik müh. yok, bizim ders programını konunun ilk sayfasında bulabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.