Şimdi Ara

İTÜ Jeoloji Müh. Okuyanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İTÜ'de Jeoloji müh. okuyan var mı? Varsa bir kaç sorum varda onları soracaktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 21 Haziran 2013; 17:54:10 >

• ne sorcan hocam, barajı geçen giriyor, mezun olan işini yapmıyor, giren herkes yatay geçiş hayaliyle yazıyor sonra patlıyor. al sana özeti.
  • Çok istediğim ve meraklı olduğum bir bölümdü. Ülke şartları malum herkes istediğini değil iş olanağı olanı okuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

ne sorcan hocam, barajı geçen giriyor, mezun olan işini yapmıyor, giren herkes yatay geçiş hayaliyle yazıyor sonra patlıyor. al sana özeti.

Barajı geçen mi giriyor İTÜ diyoruz

420 puanla bile giren var ne barajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 21 Haziran 2013; 10:06:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    itü de abi ne var itü olunca mı kapı açılıyor şaka mısın? özel sektöre gel bi bakalım, jeoloji mühendisliği denen bölüm mezunu hangi ilanda aranıyor?

sektörü olan bölüm okuyun, sakarya kocaeli gibi mühendisliği iyi anadolu üniversitelerine yönelin. yazık günah jeoloji sıfatın ömür boyu kalacak üstünde, ama diğerinde 3-4 yıllık tecrübeden sonra çok daha farklı atlarsın taşları.

unutmayın, türkiyenin bir yılda verdiği jeoloji jeofizik maden müh sayısı dünyanın ihtiyacından bile fazla. hala neden bu bölüm okunur çok çok idealist değilseniz? itü olsun diye mi?
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Siz ne önerirsiniz hocam peki hangi mühendislikleri?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ MİMARLIK
    6 yıl önce açıldı
    itü jeoloji okumak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    hocam birde Türkiye'nin mezun verdiği sayı dünyanın ihtiyacından fazla demişsiniz.Evet yılda 1000-2000 kişi mezun oluyordur ama şöyle bir baktığımızda nitelikli olarak mezun olan kişi sayısı 150-200 bilemedin 300. Diğerleri zaten sizin dediğiniz gibi nerdeyse barajı geçip yazılan kişiler. Ama evet haklısınız şuan fazla alımı yok devlet yılda maksimum 30 kişi alıyor. 5-6 yıl sonra belki hiç almaz belki en çok alım olan bölüm olur. Mesela Ziraat müh. barajı geçen ziraat mühendisi oluyordu. Devlet bir alım yaptı 50-60 puanla gidenler oldu. Eskiden tekstil müh. puanları çok fazlaydı ama şimdi o da düştü. Yani kesin bir şey söylemek imkansız. Ama tabi İnşaat, Elektronik, Bilgisayar işleri hiçbir zaman ölmez orası ayrı. Zaten bende şuan araştırma aşamasındayım. İlla bu olacak yok şu olacak demiyorum ama anadolunun ücra bir köşesinde bir mühendislik okyacağıma İTÜ gibi nitelikli bir üniversite okuyayim diyorum. Çoğu kişide benle aynı düşünüyordur eminim.

• Ank. Uni. Deyim. Pismanim. Bolumden degil İng. hazirliktan :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    bak hocam, anlıyorum ülkede iş olanakları az, sen de itü ismini kullanarak iş bulurum diyorsun. ama malesef hem çalışma şartların asla plaza koşulları olmayacak. bir bölgenin bir dağın şantiyesinde bilmem ne yapacaksın. ve yine bunu yapacak onca jeoloji mühendisi olacak, sen o 1.5 liraya yapmayacaksın başkası yapacak. yine sonu yok yani.

ama eli tutulur yani makine endsütri elektronik bilgisayar gibi bölümleri nerde okursan oku. 3-4 yıl tecrübeden sonra tecrüben konuşacak, kendini gösterip işini yürüteceksin. uzun vadeli düşün, mezun olur olmaz sana sağlanacak imkanı değil. kaldı ki, bir çok firmanın fabrikaları kocaeli sakaryada mevcut, hepsinde çalışırken okuyabilirsin böylece direk girme şansın olur. benim düşüncem en kötü metalurji malzeme müh. e girmeye bak buralarda. boşver jeolojiyi felan. okul ismi en fazla ilk işinde önemli çünkü adamın alırken bakacağı bişey yok başka veri yok anladın mı? sonra yaptığın işe bakarlar.

anladım hocam saol önerin için değerlendireceğim mutlaka
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.