Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

itü inşaat müh. de okuyorum diyelim mimarlıkla çap yapmak için ortalamamız kaç olması gerekiyor ve bu gerçekten çok zor bir şey mi ?

Mimarlık zaten adamın g*tünden kan aldırır diyolar üstüne bir de inşaat okuyacan yani asosyal efe mod:on olacak. Peki benim de merak ettiğim böyle bişey yapmak bize ne katar?

çok şey katar çok bir mimar bir inşaat müh. alacak olan şirkete girer çift maaş alırsın

geçen sene mimarlık ÇAP için en son not 3.37 imiş.

Yalnız mimarlık kan aldırır yani dikkat et sen

• İTÜ moleküler biyoloji ve genetik bölümü nasıldır?İmkan ve hocaları iyi midir?Staj ve yurtdışı bağlantıları nasıldır?Duruma göre ya İTÜ'yü ya da Koç %50'yi tercih edeceğim.Ailem Koç'u da yazabilirsin dedi de fazla yük olmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIFINISHII

İTÜ moleküler biyoloji ve genetik bölümü nasıldır?İmkan ve hocaları iyi midir?Staj ve yurtdışı bağlantıları nasıldır?Duruma göre ya İTÜ'yü ya da Koç %50'yi tercih edeceğim.Ailem Koç'u da yazabilirsin dedi de fazla yük olmak istemiyorum.

@Citizen o bölümde okuyor bak ona sorabilirsin

Benim de bir arkadaşım yurtdışında staj yaptı ve şimdi yurtdışına gidiyor mastera. Ama bu arkadaş 3. lükle mezun oldu.
  • itü işletme mühendisliği hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Bolum istedigim bolum oldugu icin elimde yeterince bilgi mevcut aslında. Ancak bolumde okuyan, okuyan tanıdıgı olan ya da mezun birini dinlemek daha faydalı olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun kararını vermek o kadar zor ki...
    Şöyle yardım etmeye çalışayım. Eğer amacın kariyer yapmak ise -ki öyle olması gerekiyor bir bölüme kadar- kabul görmek için çok teknik görmeli, materyaller ile oynamalısın. Mevcut yönetim şuan devlet üniversitelerine çok az fon veriyor materyaller için. Eğer durumunuz iyi ise KOÇ' a gitmen senin için kat kat daha iyi olacaktır gerek yurtiçi gerek YURTDIŞI olarak. Koç' ta rahat okursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

Ortalama hesabinda hazirlikta etkilimi yoksa sadece bolum derslerimi etkili
    ayrica itudr 2. Yabanci dil olanaklari nasil
    Bide istanbulda olanlara yurt cikarmi.

Hazırlık sınıfının genel not ortalamasına hiçbir etkisi yok. Hazırlık sınıfını hiç okumadan atlayanlar da var. Sadece lisans dersleri üzerinden hesaplanır genel not ortalamanız.

Seçmeli ve kredisiz Almanca (ALM), Fransızca (FRA) ve Japonca (JPN) dersleri var. Bu dersler de kendi içinde en düşük düzeyden ileri düzeye kadar dallanıyor. Örneğin; Almanca için, hatırladığım kadarıyla ALM101, ALM102, ALM201 ve ALM202 var. 101'den sonraki dersler önşartsız, yani 101'den sonraki dersleri almak için illa 101'den başlayarak tüm dersleri almak zorunda değilsiniz. Düzeyinize uygun dersi alabilirsiniz.

İkametgahı İstanbul'da olanlar yurtlara başvursa bile yedek listenin çok gerisinde yer alır. İkametgahını il dışına aldırıp başvurabilirsin. Tabii, iyi bir torpil bulup yurtta hemen kalabilenler de var. :) (Pendik'te oturan bir arkadaşım bir tanıdık aracılığıyla okulun ilk haftası yurda yerleşmişti.)

peki atlayacak seviyedeyim,bilerek yanlış yapıp yanına almanca alsam her döner,veya almanca + japonca alsam, böyle birşey mümkünmü?
    irregular olarak çat diye girebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: spurdo

quote:

quote:

Hazırlık sınıfının genel not ortalamasına hiçbir etkisi yok. Hazırlık sınıfını hiç okumadan atlayanlar da var. Sadece lisans dersleri üzerinden hesaplanır genel not ortalamanız.

Seçmeli ve kredisiz Almanca (ALM), Fransızca (FRA) ve Japonca (JPN) dersleri var. Bu dersler de kendi içinde en düşük düzeyden ileri düzeye kadar dallanıyor. Örneğin; Almanca için, hatırladığım kadarıyla ALM101, ALM102, ALM201 ve ALM202 var. 101'den sonraki dersler önşartsız, yani 101'den sonraki dersleri almak için illa 101'den başlayarak tüm dersleri almak zorunda değilsiniz. Düzeyinize uygun dersi alabilirsiniz.

İkametgahı İstanbul'da olanlar yurtlara başvursa bile yedek listenin çok gerisinde yer alır. İkametgahını il dışına aldırıp başvurabilirsin. Tabii, iyi bir torpil bulup yurtta hemen kalabilenler de var. :) (Pendik'te oturan bir arkadaşım bir tanıdık aracılığıyla okulun ilk haftası yurda yerleşmişti.)

peki atlayacak seviyedeyim,bilerek yanlış yapıp yanına almanca alsam her döner,veya almanca + japonca alsam, böyle birşey mümkünmü?

Teorikte istersen hepsini alabilirsin bir dönemde.

Ama ders saatlerinin çakışmaması gerekiyor. Yukarıda bir iletide yazdım. Son 2 dönemdir bu derslerin hepsi cuma günü ve aynı saatte açılıyor. Bu da pratikte sadece 1 ders alabilmenize neden oluyor.

Ama önümüzdeki dönemler de aynı mı olur, bilemeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Something

quote:

Orijinalden alıntı: halilibocartero

quote:

Orijinalden alıntı: halilibocartero

Bilisim sistemleri mühendisliği hakkında bilgi almak istiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa iyi olur

Evet arkadaslar yokmu yardımcı olabilecek olan ?? !!
    Ha birde sıralamam mf4 67500 civarı gecen sene 58000 ile kapatmış. TOEFL sinavinin zorluğunu ve amerika yasamindaki pahalılığı göz önünde bulundurursak girebilme şansım nedir ?

Bölüm çok düşüşte nedense.Ben geçen sene 37k ile girebilir miyim derken 58k ile kapattı.

Sıralama giderek düşüyor Bilişim'de. Bence girme şansım %40 falan.

Bu arada şimdiden uyarayım. Müfredatımız çok ağır. Çalışmayacaksan gelme.

Hocam cok girmek istiyorum, çalışırım tabi. İnşallah olur ya hayırlısı olsun ama hayırlısı olan bu bence

Bu arada verdiginiz bilgilerden ötürü teşekkür ederim

• Paranin sorun olmadigini varsayarsak , itü mu daha iyi sizce koç mu ? Temel muhendisliklerde endustri , makine , ee

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

Orijinalden alıntı: IIFINISHII

İTÜ moleküler biyoloji ve genetik bölümü nasıldır?İmkan ve hocaları iyi midir?Staj ve yurtdışı bağlantıları nasıldır?Duruma göre ya İTÜ'yü ya da Koç %50'yi tercih edeceğim.Ailem Koç'u da yazabilirsin dedi de fazla yük olmak istemiyorum.

@Citizen o bölümde okuyor bak ona sorabilirsin

Benim de bir arkadaşım yurtdışında staj yaptı ve şimdi yurtdışına gidiyor mastera. Ama bu arkadaş 3. lükle mezun oldu.

Benimde hedefim yurtdışı olduğu için bayağı kasmayı planlıyorum,Soruma cevap verebilecek bir tane Moleküler biyoloji öğrencisi yok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: habiref

itü kimyadan kimse yok mu yahuu kimya bölümünü itüde okumak ne gibi ayrıcalık kazandırır insana ve millet itüde dde olsa kimya bölümü okunmaz diyo gerçekten de öyle mi help miiii

5-6 tane kimyacı arkadaşım vardı. İçlerinden sadece 1 tanesi bölümünü çok seviyordu diğerleri ise yatay geçiş için kasmışlardı fakat içlerinden yalnızca 1 tanesi bunu başarabildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

Öncelikle o ''değersiz'' diye nitelendirdiği bölümlerde okuyanlara yapmış olduğu bu yorum her ne kadar saygı çerçevesinde yazılmış olsa da başlı başına bir saygısızlıktır bunun farkında olmak gerekir. Bu tıpkı şuna benzer; x,y,z bölümleri değersiz demekle o bölümlerden mezun olanların işsiz güçsüz birer mezun olacaklarını, bir baltaya sap olamayacaklarını ima etmektir. Değersiz demek bana göre bu kapıya çıkıyor. Hem uçağa değersiz demeni anlarım da gıda mühendisliğinin değersizliğini neye göre ölçüyorsun? Bunun için gıda mezunlarının çalışma koşullarını vs. çok iyi bilmen, hatrı sayılır mezunlarla görüşüp bilgi alman, kısaca detaylıca araştırmalar sonucunda bir yorum yapabilmen gerekir ki zaten bir anda makina mühendisliğinin yanında o değersiz bu değersiz kıyasına giriyorsun bu tutumun doğruluğunu kendin sorgula. Ayrıca yukarıdaki görüşlerin tamamı da benim kişisel görüşümdür ve o arkadaşımızın görüşleri de son derece gereksiz ve değersizdir. @Meniz, senin cevabımın adam gibi olup olmadığını ölçecek kadar olgun bir insan olduğunu sanmıyorum. Saygılarımla.
    Not: Bu güne kadar bu forumda hiçbir bölüm hakkında işe yaramaz, gereksiz, değersiz gibi hiç bir yorumda bulunmamışımdır ve bilhassa her bölüme saygı duymuşumdur bu da böyle biline.

Tek sebebi cahillik. Ki okumuş cahillik en kötüsüdür bana göre, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup, başka konulardaki bilgilerle yani yetersiz bilgi düzeyiyle her şeyi bilebileceğini sanma gafleti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elyria -- 24 Temmuz 2012; 2:15:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dauntless2

geçen sene mesela bilg. müh.den 2 kişi çap yapmış ama .biri işletmeyle biri de endüstriyle.
    http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/ituiciyatay_cap_yandal_sonuclar/CAP_Sonuclar.htm

Onlar da zaten ÇAP yapması nispeten kolay bölümler.

Maden müh okuyan biri çap yapamıyor mu?

• quote:

quote:

quote:

İTÜ'de hazırlık okumak bence akıl karı değil. Hoş sadece İTÜ değil üniversitede, yabancı dille eğitim de ayrı bir yara de neyse onları geçeyim şimdi.

Hazırlığı atlayabilecek seviyedeysen böyle mantıksız bir hareket yapma, almanca, fransızca kredisiz olarak açılıyor zaten 1.sınıfa başladığında onları da alabilirsin, sistem değişmediyse.

• İtu kktc de burs hangi durumlarda iptal oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dauntless2

geçen sene mesela bilg. müh.den 2 kişi çap yapmış ama .biri işletmeyle biri de endüstriyle.
    http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/ituiciyatay_cap_yandal_sonuclar/CAP_Sonuclar.htm

Onlar da zaten ÇAP yapması nispeten kolay bölümler.

Maden müh okuyan biri çap yapamıyor mu?

Yapabilir. Neden yapamasın ki? Ama bir bölümün öğrencisinin ÇAP yapabileceği bölümler kısıtlı.

Maden Mühendisliği kazanan birisinin 1. anadalı Maden Mühendisliği olacak. Böyle bir öğrencinin ÇAP yapabileceği, yani 2. anadalı konumunda olacak bölümler şunlar:

- İnşaat Mühendisliği
    - Çevre Mühendisliği
    - Makine Mühendisliği
    - Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    - Elektrik Mühendisliği
    - Kontrol Mühendisliği
    - Jeoloji Mühendisliği
    - Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği
    - Cevher Hazırlama Mühendisliği
    - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    - Endüstri Mühendisliği
    - İşletme Mühendisliği
    - Bilgisayar Mühendisliği

Maden Mühendisliğinde okumaktayken, bunlar dışındaki bölümler ile ÇAP yapılamaz.

• ya benim bilgisayar müh. tutacak gibide yurtlara baktım bayağı pahali gibi geldi sanırım bitek vadi yurtları ucuz oda dierlerinin resmen 3te1i fiyatına?

ne yapacaz bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Gky*

ya benim bilgisayar müh. tutacak gibide yurtlara baktım bayağı pahali gibi geldi sanırım bitek vadi yurtları ucuz oda dierlerinin resmen 3te1i fiyatına?

ne yapacaz bilmiyorum

Yaz Yurt Başvuru Formu'ndaki tercih listesinin 1. sırasına Vadi Yurtları'nı işte. Fiyat/performans oranı açısından; erkek öğrenciler için Vadi Yurtları'nı, kız öğrenciler için de Ayazağa Kız Yurdu'nu öneririm.
  • işletme bölümü nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

quote:

quote:

quote:

İTÜ'de hazırlık okumak bence akıl karı değil. Hoş sadece İTÜ değil üniversitede, yabancı dille eğitim de ayrı bir yara de neyse onları geçeyim şimdi.

Hazırlığı atlayabilecek seviyedeysen böyle mantıksız bir hareket yapma, almanca, fransızca kredisiz olarak açılıyor zaten 1.sınıfa başladığında onları da alabilirsin, sistem değişmediyse.
    Bunu daha bu yıl sınava giren birisi hangi bilgiye dayanarak söylüyor çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meniz -- 24 Temmuz 2012; 10:17:10 >

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.