Şimdi Ara

İtü inşaat hiç mi okunmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum inşaat sektörü ekonomi,pandemi vb. sorunlardan dolayı her ne kadar çöküşte olsada temel bir mühendislik olduğu için okunabilitesi olan bir bölüm olabilir diye düşünüyorum. Benim bildiğim ille bina dikilecek diye bir şeyin olmadığı. Köprü,altyapı gibi konularla ilişkili olduğu. Acaba sayısaldan bu bölümü zorlasam mı diye düşünmedim değil kağıt üstünde bakınca ama acaba demiyor değilim...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Cidden benim bir bilgim yok ama bu tarz aklıma takılan kısımlarda bölümü okuyan memnun olan ve olmayan birkaç insanla konuşuyorum bir taraf iyi yanlarını bir taraf da kötü yanlarını aktardığı için artı ve eksilerini karşılaştırmak daha kolay oluyor.Forumdan tam olarak doğru bir bilgi alamayabilirsin
    4-5 sene surdumu ?
    Abartmayin hocam ozellikle 2018de bir gecede dolar 4 liradan 7 kusur liraya ciktiktan sonra bir anda kesildi sektor cunki piyasa 4 lira seviyelerine goreydi sonra ozmn bi tepetakla oldu isler kesildi simdi tekrar canlaniyor ama bi 3 seneyi bulur benim kanaatimce sadece insaatta degil
    Tarım ve hayvanciliktada ayni olay oldu dolar bir anda yukselince hayvancilik ozellik yuzde 100 zarar etmeye basladi sonra 2019 da dengelenme yasandi ve simdi tekrardan toparlaniyor ama piayasa hala cok tedirgin ve 1 ayda kapanan 200 300 buyukbasli ciftlikler simdi eskisine oranla yuzde 10 oraninda calismaya yani 20 hayvan 30 hayvan civarinda basladi ama her an her sey olabilir diye herkes tedirgin insaatta sanayide her yerde ayni olay gecerli ve en iyi ihtimal 2021 haziran temmuz zamani biraz hareketlenme olur ama esasen 2022 daha duzelme yili olacaktir
  • okunmaz diye bir şey yok okunur inşaat sektörü sadece türkiyede duraklamada ve evet dediğin gibi sadece bina dikeceksin diye bir şey yok

• Cidden benim bir bilgim yok ama bu tarz aklıma takılan kısımlarda bölümü okuyan memnun olan ve olmayan birkaç insanla konuşuyorum bir taraf iyi yanlarını bir taraf da kötü yanlarını aktardığı için artı ve eksilerini karşılaştırmak daha kolay oluyor.Forumdan tam olarak doğru bir bilgi alamayabilirsin

• Istanbul depreminden sonra insaat isleri acilcak yani tabi ki de okunur

• bi tane bile mi okunmaz ya

• Bir erkeğe bir erkek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • magister militum kullanıcısına yanıt
    +boün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BOUUN, ODTÜ, İTÜ DE OKUNUR.
  • He kardeşim 4 yıl okuyacaksın mezun olacaksın sana hemen köprüler barajlar yaptıracaklar
    20-30 yıllık mühendisler varken, dev inşaat şirketleri varken nasıl kapacaksın o işleri?
    İnşaat 1 yıldır bitmedi, bu hale gelmesi 4-5 sene sürdü ki öncesi de var. Şu an piyasada başıboş inşaat mühendisinden geçilmiyor. Sen okuyana kadar onlara bi 50-60 bin tane daha eklenecek. Sonu kapalı bir yol boş hayallere kapılmayın.
    Bakın istanbul metrosunun dış döşemelerini bile ispanyol bir firmaya verdiler, ulan malzemeyi versen gider ben de yaparım ama bu işler böyle. Köprüyü japon yapar metroyu hollandalı yapar metronun dışını ispanyol yapar. Bizimkilere de öyle bakmak düşer. İyiler yurtdışına çıktı zaten yenilere hiçbir şey kalmadı. İktidar 20 yıldır inşaat sektörünü kullanıyor artık musluk kurudu. Bu ülkeye 10 yıl hiç konut dikmesen bile yeterli sayıda ev var insanlara yetecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 18 Eylül 2020; 8:42:48 >

• Kardesim 4-5-hatta 6yildada mezun olacaksin o zmni dusunmek lazim bu sektor belli bir muddet batmayi hak etti hak etti diyorum cunki 1 liraya mal olan seyi 3liraya satiyorlardi ve birde bu zmnda bile kur enflasyon felan pandemi derken bile boyle bir zamnda faiz indiriminden sonra ev fiyatlari bir haftada 80 100 bin artti bu da batmasi icin cok mustehak ha ama ne oldu gene ev satislari artti gene firmalarin isi yurudu 2 seneye kadar felan tekrardan sektor hareketlenir

• 2019 mezunu bi arkadaşım hazırlığı bitirdi Daha bölüme başlamadan bıraktı itü inşaatı, tekrar hazırlanıyor bu sene evde

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Öncelikle köprü,altyapı derken mesleğin bildiğim kadarıyla uğraştığı alanlar diye yazdım. Nolur bir yerlerinizle okumayın. Hayal kurduğum falan yok. Bilgili olmadığım bir konuda soru sordum. Bizde biliyoruz inşaatın duraksadığını. Forumda inşaat okuyan,olayları bilen bazı kişiler vardı. Ülkenin inşaat alanındaki en iyi birkaç okulundan bile mezun olunsa belki avantajları vardır diye düşünüyordum. Yokmuş demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 18 Eylül 2020; 9:31:43 >
  • Garrisonun Kuklası kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler.

4-5 sene surdumu ?
    Abartmayin hocam ozellikle 2018de bir gecede dolar 4 liradan 7 kusur liraya ciktiktan sonra bir anda kesildi sektor cunki piyasa 4 lira seviyelerine goreydi sonra ozmn bi tepetakla oldu isler kesildi simdi tekrar canlaniyor ama bi 3 seneyi bulur benim kanaatimce sadece insaatta degil
    Tarım ve hayvanciliktada ayni olay oldu dolar bir anda yukselince hayvancilik ozellik yuzde 100 zarar etmeye basladi sonra 2019 da dengelenme yasandi ve simdi tekrardan toparlaniyor ama piayasa hala cok tedirgin ve 1 ayda kapanan 200 300 buyukbasli ciftlikler simdi eskisine oranla yuzde 10 oraninda calismaya yani 20 hayvan 30 hayvan civarinda basladi ama her an her sey olabilir diye herkes tedirgin insaatta sanayide her yerde ayni olay gecerli ve en iyi ihtimal 2021 haziran temmuz zamani biraz hareketlenme olur ama esasen 2022 daha duzelme yili olacaktir

Bu ülke ihtiyacı olan konut sayısının yarısına bile sahip değil, ülkenin nüfusu yıllık 1.5milyon kadar artıyor ve 600binden fazla evlilik oluyor. Üstüne daha 22-23 yaşındaki gençler hala ailelerinin evinde yaşıyor ise, konut fazlası falan yoktur. Ülkenin ekonomisi düzgün olsa insanların cebinde para olsa o yapılan konutların erimesi bir seneden kısa sürer. Şurada 3 ay kredi indirimde bu ekonomiye rağmen toplam 700bin konut satıldı ülkede.

• Hocam burda bir tane celiski ve bazı sorunlar var birinci sorun su ki madem ekonomi zorda bu evler nasıl satiliyor cok kisa bir surede 2 ayda galiba daha da kisa olabilir 700 bin ev cok buyuk bi rakam ve sorunda su ki insaat firmalari maliyetine oranla cok yuksek bir rakam istiyor yani bu iste ugrasanlar felan yazarsa (yazar mi tabi bilmiyorum ama ) gayet aciklayici olur.Ayrica faiz indiriminden cok kisa bir sure sonra millet olarak bizde hmn bu isi firsata cevirerek ev fiyatlari firladi araba fiyatlari firladi deprem olur kiralar yukselir pandemi olur maske fiyatlari ucar bombali saldiri olur oraya yakin olan taksi soforleri ucreti artirir yani bazi seylerin gercekten b*kunu cikariyoruz ekonomi iyi olsada 200 binlik bir evi mutahhit 400 bine satiyorsa ekonomi duzgunde olsa o evlerin gencler tarafindan alinmasi cok zor o yuzden bence devletin bir sekilde bu ise bir el atmasi lazim ki zaten bizim 250 ye faiz indirimnden once sattigimiz evin yanindaki ev yani kapi komsumuz ayni evi 310 a satti yani bu sekilde gercekten bazi seyleri biz zorlastiriyoruz konu cok dagildida toparliyim
    Demem o ki bizim gibi fırsatci bir topluma bazı seyler mustehak ve ben sahsen bu insaat sektorunun iyice batmasini isitiyorum oyle batti bitti diyipte 1-2 ayda cumhuriyet tarihinin en cok satisinin yapildigi sekilde degil diye dusunuyorum tabi bir taraftanda oradan ekmek yiyen insanlar aklima geliyor falan filan

• 316931 3 kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam aslında bu olay sektör batmadan da hükümetin çıkaracağı yasalar ile sağlanabilir, ev fiyat sistemi Almanya'daki gibi bilirkişi raporu ile olabilir mesela ama nerde. Tabi geçen gün bununla ilgili haber görmüştüm galiba bu tarz bir sistem gelecekmiş ev fiyatları balon olmasın diye, yasa tasarlanıyormus şu anda umarım o yasa meclisten geçer de bu balon fiyatlar iner ihtiyacı olan herkes ev sahibi olur

• O yasa gelecek hocamda galiba 2022 deydi galiba diye hatirliyorum ama yanlis olmasin tabi .devletin o yasada oncelikli hedefi satis bedelinin dusuk gosterilip halka yani aliciya cok daha yuksek bir rakamdan satilmasi ve daha az vergi odemelerini onlemek. kendi evimizdende biliyorum muteahhitten aldik evi evin satis bedeli 110 k idi bize 180 e satti .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.