Şimdi Ara

İTÜ İLK 200 ÜNİVERSİTE ARASINDA NİSAN 2011

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İSTER TAKDİR EDİN İSTER ETMEYİN AMA İTÜ EN SAYGIN UNIVERSITY RANKING SIRALAMASINDA İLK 200 DE YER ALDI..TÜRKİYEDEN SADECE İTÜ GİRDİ BU LİSTEYE BENCE TESADÜFTE DEĞİL ELEKTRİK, MAKİNA,İNŞAAT MÜH MEZUNLARI TÜRKİYENİN EN İYİ FİRMALARININ YÖNETİCİLERİ(RENAULT-SCHNEIDER ELECTRIC-ENKA İNŞAAT-ABB ELECTRIC-ETİ GİBİ)O SIRALARDAN MEZUN OLAN İNSANLAR...:KARAR SİZİN

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ), merkezi İngiltere’de bulunan dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından biri olarak gösterilen QS’nin "World University Rankings (Dünya Üniversiteleri Sıralaması)" yaptığı değerlendirmeye göre, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldığı bildirildi.

İTÜ’den yapılan yazılı açıklamada, QS’nin, 2011 yılı dünya üniversitesi sıralama sonuçlarını açıkladığı belirtildi. Üniversitelerde bulunan bölümleri kategorilerine ayırarak dünyanın en iyi 200 üniversitesini sıralayan QS’nin, küresel akademik ve idare toplumundan aldığı verileri değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2011 yılı sıralaması için dünya genelinde 7 bin 252 profesör, bin 467 bölüm başkanı, 306 rektör, 399 rektör yardımcısı ve bin 102 akademisyenle 556 idari kadroya gönderilen anket formalarının sonuçlarına göre sıralama yapıldı. Sıralamada, araştırma, eğitim-öğretim, uluslararası görünüm ve iş alanı yaratma kriterleri göz önüne alındı. Üniversitelerin uluslararası görünürlüğü, çalışanların değerlendirilmesi, yabancı öğretim üyesi ve yabancı öğrenci sayısı, öğretim üyesinin öğrenciye oranı, bilimsel atıf sayısının öğretim üyesine oranı değerlendirildi. Bunun sonucuna göre de üniversitelerde bulunan bölümlere göre farklı kategoriler belirleyen QS, dünyanın en iyi 200 üniversitesini sıraladı. Bu sıralamaya göre mühendislik ağırlıklı eğitim veren İTÜ, inşaat ve yapı mühendisliği ile kimya mühendisliği alanlarında dünyanın en iyi 150 üniversitesi, makine, uçak uzay ve imalat mühendisliği ile elektrik mühendisliği alanlarında da dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer aldı."

Açıklamada, konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ’nün uluslararası görünümü, öğretim üyesinin öğrenciye oranı ve akademisyen başına düşen bilimsel atıf sayısında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almasının gurur verici olduğunu bildirerek, dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında yer alabilmeyi hedeflediklerini kaydetti. (AA-MİLLİYET-RADİKAL)

• bu demektir ki Türkiye'de en iyi makine,inşaat,kimya mühendisliği eğitimini İTÜ veriyor.

ama kesin olarak bilgisayar,elektronik ve endüstri mühendisliğinde en iyi eğitimi veriyor diyemeyiz.
  • Çok kaale almayın bu haberleri. Daha önce de Bilkent Üniversitesi girmişti.
  • itü elektrik, itü makina, itü inşaat bölümleri tartışılmaz bölümler, ha diğer alanlarda neden olmadı sorusuna şöyle cevap verilebilir türkiyeden hiçbiri bu alanlarda(bil-end)başarılı olamamış.. Allah aşkına end.de ne kadar iddialıyız veya bilgisayarda dünyada önce bunu sorgulamamız gerekiyor,işletme dersen dışarıdan gelir yöneticiler örnek:paul doany tt başkanı bilgisayar dersen bankalar bile artık yazılımı dünyadan alıyor akbankın hindistan örneği mesala personelide getiryrlr..işin özeti temel mühendisliklerde(elektrik,makina,inşaat) iyiyiz gerçekten ama ITyani bilgi teknolojilerinde(bilgisayar,end.) ne kadar iyiyiz tartışılır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Çok kaale almayın bu haberleri. Daha önce de Bilkent Üniversitesi girmişti.

YENİ AÇIKLANAN BİR HABER DAHA AMA DİKKAT MÜHENDİSLİK DALINDA EN İYİ İTÜ TÜRKİYEDE!!ZATEN MÜH.LİK ÜNİVERSİTESİ ( EKONOMİ,İŞLETME,EĞİTİM VS YOK)

2010 yılı Dünya'nın En İyi 129. Üniversitesi: İTÜ
    Gökçe Sezgin / 08 Nisan 2011 19:08

The Times Higher Education Supplement (THES) ve Quacquarelli Symonds'un (QS) ortak çalışmasıyla her yıl yayınlanan "En iyi 500 Dünya Üniversitesi" listesi'nin 2010 durumu bugün yayınlandı. İTÜ genel sıralamada geçen yıl olduğu gibi 401-500 arasına girmesine karşın mühendislik alanında dünyanın en iyi 129. üniversitesi oldu.

2004 yılından beri düzenlenen ve değerlendirme kriterlerinin çeşitliliği nedeniyle dünyadaki en geçerli üniversite sıralama listesi olan THES-QS listesinde 2005 yılından beri bulunan İTÜ bu yıl mühendislik alanında 108.likten 129.luğa geriledi. Daha önceki yıl(2008)'da ise 133. sırada kendine yer bulmuştu. Ancak genel sıralamada daha önceki yıllarda 376.sıraya kadar yükselinmesine karşın bu yıl da geçen yıl olduğu gibi 401-500 arasında kendine yer bulabildi. Listede 401.-500. sıra arasındaki üniversiteler kendi aralarında sıralanmadıkları için tam bir sıralama mevcut değil.

İTÜ 2005 yılında listeye 467. sıradan girmesinin ardından 2006, 2007 ve 2008 yıllarında sırasıyla 249.,390. ve 376. olmuştu. Mühendislik alanında ayrı bir sınıflandırma yapılmaya başlandığı tarih olan 2007 yılında İTÜ bu klasmanda 157. olmuş ve ardından 2008 yılında 133. sıraya yükselmişti, son olarak ise 108. sıraya kadar yükselmişti.

Diğer Türk Üniversiteleri

Listede Bilkent Üniversitesi Türk üniversiteleri arasında en iyi sırayı alarak 332. sırada kendine yer buldu. Ayrıca İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi de listede 401-450. sıralar arasında bulunmakta. Bununla birlikte listeye girmeye hak kazanan 601.-650.sıra arasında kendine yer bulan diğer Türk üniversiteleri de Hacettepe Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi.

Tepede "Cambridge Üniversitesi" var

Genel sıralamanın en üst sıralarında ise 1. olarak Cambridge Üniversitesi, 2. olarak Harvard Üniversitesi ve 3. sırada Yale Üniversitesi bulunuyor. Mühendislik alanındaki sıralamada ise 1. sırada MIT(Massachusetts Institute of Technology) var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 8 Nisan 2011; 19:59:38 >

• daha öncede istanbul üniversitesi girdi
  • daha öncede istanbul üniversitesi girdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MÜHENDİSLİK alanından bahsedilyr geçen senede itü türkiyede 1.di hatta bu sene geriye düştü birkaç sıra(NORMAL KATAGORİDE CAMBRIDGE UNIV VARKEN MÜHENDİSLİK KATEGORİSİNDE MIT VAR!!!!!!!!İTÜ MÜH ALANINDA
    quote:

Orijinalden alıntı: Devoure

daha öncede istanbul üniversitesi girdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 8 Nisan 2011; 20:59:34 >
  • quote:

De yi ayrı yazamayip millete ders veriyorsun ya bitiyorum :)
  • Qs değilde başka bi kurumun yaptığı sıralamada Bilkent giriyor başkasında ODTÜ başkasında İstanbul... tabiki itü'yü tebrik etmek lazım en azından herhangi birinde türkiye adına liderlik götürüyor bu da türkiye'de saygın olduğunu gösterir ANCAK (ancaklar her zaman vardır) Qs araştırmıyor ki araştıramazda çünkü bir sürü üniversite var çok ayrıntılı bir araştırma olurdu o zaman... Qs “2011 yılı sıralaması için dünya genelinde 7 bin 252 profesör, bin 467 bölüm başkanı, 306 rektör, 399 rektör yardımcısı ve bin 102 akademisyenle 556 idari kadroya gönderilen anket formalarının sonuçlarına göre sıralama yapıldı." gördüğümüz üzere profesörlere falan soruluyor yani ordaki kişinin yerine başka bir profesör olsa belkide başka bir üniversite yazacaktı... Yani arkadaşlar bunların hiç bir belirleyiciliği yok başlığı açan arkadaşta ne demek istiyor anlamadım. ister takdir edin ister etmeyin diye birşey söylemiş. Ne bu anlamadım futbol takımı mı yarıştırıyoruz burda üniversiteler arası nefret mi olur veya öğrenciler... tabiki taktir edilecek etmeyen bir türk öğrenci varsa yazık... bu lafı çok gereksiz buldum kusura bakmasın arkadaş sanırım üniversitesini sadece (argo olucak ama başka bir ifade aklıma gelmedi) sidik yarışı yapılırken diline alıyormuş başka bir zaman itü'de okuduğu aklına gelmiyormuş. itü'nün başarılarının devamını diliyoruz tabiki ama çokta dikkate almayın tekrar söylemek gerek. şimdi itü'de okuyan arkadaşlara peşin söyliyim belirleyiciliği yok derken belirleyici başka ne var diye sorabilirsiniz. onuda söyliyim belirleyici hiç bişey yok yani 1 yılda dünya üniversiteleri mi sıralanır? bir sürü üniversite var 1 yıl çok kısıtlı bir zaman kalite sıralamak için...

• quote:

Orijinalden alıntı: topuklu ayakkabı

quote:

İstanbul Üniversitesi için şu linki inceleyebilirsiniz,mühendislik ve bilgi teknolojileri için puanlama yapılmamış,diğer kategorilerde ilk 250'de

http://www.topuniversities.com/institution/istanbul-university/wur

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Orijinalden alıntı: topuklu ayakkabı

quote:

İstanbul Üniversitesi için şu linki inceleyebilirsiniz,mühendislik ve bilgi teknolojileri için puanlama yapılmamış,diğer kategorilerde ilk 250'de

http://www.topuniversities.com/institution/istanbul-university/wur

Ne var yanlış birsey mı söyledim?

• istanbul üniversitesi ilk 250de ise o sıralamayı pek kaale almamak lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuanoM

istanbul üniversitesi ilk 250de ise o sıralamayı pek kaale almamak lazım :)

Pardon arkadaşım bu ülkede sadece mühendisler yetişmiyor sanırım farkında değilsin ben hatırlatmış olayım. Ülkenin halindende ne kadar iyi mühendisler yetiştirdiğimiz tartışılır neyse bunu geçelim. İstanbul Üniversitesi Sosyal bilimlerde rakipsiz, hukuk dalında ankara ile tıpta hacettepe ile yarışıyor ve mühendislik dalında da boş değil gayet iyi mühendislik eğitimi veriyor, bilmiyorum başka ne diyim ama yani yaptığın yoruma ve sana sadece gülüyorum bilmeden konuşmak böyle bir şey işte günümüzde en iyi üniversite sence hangisi sorusuna direk mühendislik bazında cevap vermek adet olmuş... her bölüme göre en iyi üniversite değişir. mühendislik kadar hatta belkide daha fazla saygın olan hukuk, tıp gibi dallar var ama biz yinede en iyi üniversite boğaziçi odtü diyelim sorun yok değil mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 9 Nisan 2011; 21:57:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

quote:

Pardon arkadaşım bu ülkede sadece mühendisler yetişmiyor sanırım farkında değilsin ben hatırlatmış olayım. Ülkenin halindende ne kadar iyi mühendisler yetiştirdiğimiz tartışılır neyse bunu geçelim. İstanbul Üniversitesi Sosyal bilimlerde rakipsiz, hukuk dalında ankara ile tıpta hacettepe ile yarışıyor ve mühendislik dalında da boş değil gayet iyi mühendislik eğitimi veriyor, bilmiyorum başka ne diyim ama yani yaptığın yoruma ve sana sadece gülüyorum bilmeden konuşmak böyle bir şey işte günümüzde en iyi üniversite sence hangisi sorusuna direk mühendislik bazında cevap vermek adet olmuş... her bölüme göre en iyi üniversite değişir. mühendislik kadar hatta belkide daha fazla saygın olan hukuk, tıp gibi dallar var ama biz yinede en iyi üniversite boğaziçi odtü diyelim sorun yok değil mi...

İstanbul Üniversitesi Sosyal bilimlerde rakipsiz mi ?

• En güçlü 16. ekonomiyiz, üniversitelerimizden biri ilk 200'e girdi diye seviniyoruz
  • Çok takmayın o sıralamaları her okulun kalitesi bellidir aynı kaliberdeki okullar az çok biribirini tanır liste miste takmaz kimse. İstanbul üni ilk 200 de die harvard kucak açmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin44 -- 9 Nisan 2011; 23:07:38 >

• quote:

Bak bakalım ne yazmışım linkte ''mühendislik ve bilgi teknolojileri için puanlama yapılmamış''

onu okumadın,bari linki bir açta incele bakalım.Aynı sitede İtü mühendislik ve b.teknolojilerinde 120 küsur sırada yer almış.Ezbere konuşmayın

@Noir Désir Sosyolojide Gs ezer geçer ama İşletme Fakültesi'nde kafa kafaya sanırım.Gerçi benim alanım değil,ne araştırdıysam onu söyledim,topa tutmayın hemen

@Rammstein +1

@aborjin44 tamam

• quote:

quote:

Bak bakalım ne yazmışım linkte ''mühendislik ve bilgi teknolojileri için puanlama yapılmamış''

onu okumadın,bari linki bir açta incele bakalım.Aynı sitede İtü mühendislik ve b.teknolojilerinde 120 küsur sırada yer almış.Ezbere konuşmayın

@Noir Désir Sosyolojide Gs ezer geçer ama İşletme Fakültesi'nde kafa kafaya sanırım.Gerçi benim alanım değil,ne araştırdıysam onu söyledim,topa tutmayın hemen

@Rammstein +1

@aborjin44 tamam

GSÜ İşletme ile İÜ İşletme arasında 85-90 puan var. Kafa kafaya denilebilir tabii Söz konusu TS ve TM olunca ön plana çıkan üniversiteler bellidir. İstanbul Üniversitesi biraz geride kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

quote:

quote:

@Rammstein +1

@aborjin44 tamam

GSÜ İşletme ile İÜ İşletme arasında 85-90 puan var. Kafa kafaya denilebilir tabii Söz konusu TS ve TM olunca ön plana çıkan üniversiteler bellidir. İstanbul Üniversitesi biraz geride kaldı.

Puan meselesi öyle ama tek nedeni kampüs olarak görülüyor.Şu anda en iyi işletme hocaları İÜ'de diye okumuştum,ayrıca son bilmem kaç yıldır avrupanın en iyi işletme fakültesi ödülünü aldı İÜ

mesela sıralama olarak Boün Kimya 22bin,İtü Kimya 52bin ama eğitim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 10 Nisan 2011; 0:08:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.