Şimdi Ara

İTÜ için mezuna kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fen lisesi çıkışlı olmama rağmen sınav anında bazı talihsizlikler yaşayıp 23k sıralama yaptım. YTÜ'den tercih etmek istediğim bölümler Endüstri( İngilizce) ve Elektronik Haberleşme Mühendisliği.
    İTÜ kazanmak umuduyla mezuna kalmak mantıklı mıdır?
    Ben bu sene mezuna kalırsam İTÜ kazanabileceğime inanıyorum ama çevremedekiler mezuna bırakanların çok yükseltemediklerini aksine daha da düşürdüklerini söylüyorlar. Bunun hakkında yorumunuz nedir?
    İşlere başvururken YTÜ mezunu olmak İTÜ mezunu olan birine göre dezavantajlı mıdır? (İyi firmalara girme konusunda veya maaş bakımından)
    Aynı zamanda üniversiteden bağımsız olarak herhangi bir bölümü ingilizce okumanın, Türkçe okumaktan farkı çok belirgin midir?
    Şimdiden teşekkür ederim.
    İyi forumlar :)

• Öncelikle mezuna kalıp yükseltebilir misin sorusu birçok değişkene bağlı. Çalışma alışkanlıkların nasıl? Bu sene istediğin puanı yapmanı engelleyen şeyleri seneye değiştirebilir misin? Sene başındaki denemelerinle sonundakiler arasında fark var mı? Okul yokken daha iyi çalışabilecek misin yoksa daha mı çok dikkatin dağılacak? 2. senenin stresi seni nasıl etkileyecek, yapamazsam seneye kalırım rahatlığı yok çünkü. Bunun gibi sorular sorup objektif cevaplar vermeye çalışman lazım. Kendini tanımakla ilgili bir durum çünkü bu.

İstatistiklere bakmak istersen:
    yokatlas.yok.gov.tr
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Endüstri Mühendisliği (105510292) | YÖK Lisans Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=105510292

Yök atlasa göre 2017 yılında İTÜ endüstriye girenlerin %80'i liseden 2017'de mezun olmuş. Tabii 2016'dan gelen 14 kişinin önceki yıldaki durumlarını bilmiyoruz. (2014 ve 2015'ten gelen 1'er kişi de var).

YTÜ ve İTÜ arasındaki fark hakkında bilgi sahibi değilim. Sosyal medya aracılığıyla buradaki öğrencilere ya da mezunlara ulaşıp iki tarafında görüşlerini almanı tavsiye ederim. Ne kadar çok kişiyle konuşursan kişisel farklılıklardan kaynaklanan durumları o kadar elemiş olursun. Mesela Youtube bunun için çok uygun değil ama orada bile buralarda okuyup bölümleriyle ilgili bilgi veren insanlar vardır mutlaka. Oralara da yorum yazıp sorabilirsin.
    Bunun dışında sitelerine girip öğretim üyeleri ve ders programlarına bakarak da fikir edinebilirsin. Ama insanlarla konuşmak en iyisi.

İngilizce eğitim hakkında da bilgi sahibi değilim. Ama ingilizce bilmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir konuda araştırma yaptığında, ingilizce kaynakları anlayabiliyor olmak çok çok büyük bir avantaj. Bölümünle ilgili uluslararası gelişmeleri ve etkinlikleri de takip edebiliyor olacaksın, genel olarak kendini yetiştirme imkanının artması dışında.

Evet okul önemli ama kendini yetiştirmen ve bölümünü sevmen de çok önemli. Nereye gidersen git, okulun senden istedikleriyle yetinme. İngilizceyi mutlaka öğren, okul hayatın boyunca aktif olmaya çalış. Yarışmalara ve etkinliklere katıl, stajlarını önceden araştır. Başarılar dilerim.

edit:https://forum.donanimhaber.com/itu-endustri-muhendisligi-hakkinda-bilgilendirme--107756077

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsallgoodman -- 7 Ağustos 2018; 18:26:3 >

• itsallgoodman İ kullanıcısına yanıt
    Mükemmel bir cevap vermişsiniz, çok teşekkür ederim :)
  • Kalinikos K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    10 binden mezuna kalmak
    4 yıl önce açıldı
    10K'DAN MEZUNA KALMAK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.