Şimdi Ara

İTÜ - Hazırlık Atlama Sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
29.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul Teknik Üniversitesi hazırlık atlama sınavı hakkında bilgisi olan var mı? Tercihimi yaptım seneye büyük ihtimalle İTÜ'deyim. Hazırlığı atlasam mı? Bir dönem mi okusam yoksa iki dönem mi? Atlamalıysam bunu avantajı ne olur? Sınava nasıl çalışabilirim?

Şimdiden teşekkürler...

(Hepsini cevaplamak zorunda değilsiniz. Ufak bir fikriniz olsa dahi lütfen yazın.)

• ortalama bir ingilizcen varsa sınava iki hafta bakarsan geçersin zor bir sınav değil. okulun kendi hazırlık kursları falanda var iki haftalık

senin yerinde olsam bi sene dinlenir çevreyaparım zira fakültede fazla dinlenmeye vaktin olmaz.
  • thron arkadaş nerde okuyo bilmiyorum ama sınav pek kolay sayılmaz. maçkadaki ydy binasının en alt katında fotokopiciden geçmiş yılların proficiency (hazırlık sınavı) sorularını al. Ayrıca kelimede ezberlemen gerekiyor yine orda satılıyo (yavuz hocanın kelimeleri de verirler). Temelin varsa cambridge adlı kitabın grammer in use (mavi bi kitap) onu al 1 ay asıl tabi bunlar illada geçmek istiyosan. Bana kalırsa hazırlığı oku. İZra çok zevkli eğlenceli geçer. Ünide 4 yıl boyunca takılcağın arkadaşların hep burdan ilk dönem thazılrıkta tanıştığın kişiler olur..

Bi sıkıntın olursa sor yine.. buralardayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stigmata_

thron arkadaş nerde okuyo bilmiyorum ama sınav pek kolay sayılmaz. maçkadaki ydy binasının en alt katında fotokopiciden geçmiş yılların proficiency (hazırlık sınavı) sorularını al. Ayrıca kelimede ezberlemen gerekiyor yine orda satılıyo (yavuz hocanın kelimeleri de verirler). Temelin varsa cambridge adlı kitabın grammer in use (mavi bi kitap) onu al 1 ay asıl tabi bunlar illada geçmek istiyosan. Bana kalırsa hazırlığı oku. İZra çok zevkli eğlenceli geçer. Ünide 4 yıl boyunca takılcağın arkadaşların hep burdan ilk dönem thazılrıkta tanıştığın kişiler olur..

İTÜ nün muadili okullarla karşılaştırınca sınav gayet kolay. hazırlık okumak için 20 puanlık writing kısmını boş bıraktığım halde geçmiştim oradan biliyom.

geçmek istiyorsan bir ay orta tempo çalış çok rahat geçersin ama ben de hazırlığı okumanı öneririm hayatının geri kalan kısmında bu kadar boş olup kafana göre takılacağın dönem bi daha olmayacak

• quote:

Orjinalden alıntı: thron

quote:

thron arkadaş nerde okuyo bilmiyorum ama sınav pek kolay sayılmaz. maçkadaki ydy binasının en alt katında fotokopiciden geçmiş yılların proficiency (hazırlık sınavı) sorularını al. Ayrıca kelimede ezberlemen gerekiyor yine orda satılıyo (yavuz hocanın kelimeleri de verirler). Temelin varsa cambridge adlı kitabın grammer in use (mavi bi kitap) onu al 1 ay asıl tabi bunlar illada geçmek istiyosan. Bana kalırsa hazırlığı oku. İZra çok zevkli eğlenceli geçer. Ünide 4 yıl boyunca takılcağın arkadaşların hep burdan ilk dönem thazılrıkta tanıştığın kişiler olur..

İTÜ nün muadili okullarla karşılaştırınca sınav gayet kolay. hazırlık okumak için 20 puanlık writing kısmını boş bıraktığım halde geçmiştim oradan biliyom.

geçmek istiyorsan bir ay orta tempo çalış çok rahat geçersin ama ben de hazırlığı okumanı öneririm hayatının geri kalan kısmında bu kadar boş olup kafana göre takılacağın dönem bi daha olmayacak

Demekki senin altyapı sağlammış. Şahsen çok zorlandım ben

• anadolu lisesinden mezunsanız biraz pratikle ve gecmis yılın sınavlarına biraz bakarsanız 60-65 rahat alırsınız
  • Ben öğrenci velisiyim.Ayda 500 ytl den 8 ayda 4.000 ytl.Velileride düşünmek lazım.Hazırlık atlanabiliyorsa atlamak lazım.Ancak normal Anadolu lisesi ingilizcesinin üstüne ingilizcede bir gelişme oluyormu acaba .Yoksa aynı şeyleri mi öğretiyorlar.Yada mesleğe dönük ingilizce hazırlıkta öğretiliyor mu?.İleriki sınıflardamı öğretiliyor.Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ HAZIRLIK
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yahu benim abim itü ekonomiyi geçen sene bitirdi. hazırlığı geçmesi için toefl dan bugünki sistemde 70/100 alması gerekiyordu. alamadı 1 sene hazırlık okudu sonra geçti toefl ı. kimse bahsetmemişde
  • quote:

Orjinalden alıntı: emure

yahu benim abim itü ekonomiyi geçen sene bitirdi. hazırlığı geçmesi için toefl dan bugünki sistemde 70/100 alması gerekiyordu. alamadı 1 sene hazırlık okudu sonra geçti toefl ı. kimse bahsetmemişde

Lisansmı? yüksek lisansmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DMetinD

Ben öğrenci velisiyim.Ayda 500 ytl den 8 ayda 4.000 ytl.Velileride düşünmek lazım.Hazırlık atlanabiliyorsa atlamak lazım.Ancak normal Anadolu lisesi ingilizcesinin üstüne ingilizcede bir gelişme oluyormu acaba .Yoksa aynı şeyleri mi öğretiyorlar.Yada mesleğe dönük ingilizce hazırlıkta öğretiliyor mu?.İleriki sınıflardamı öğretiliyor.Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa iyi olur.

Hocam mesleki ingilizce bölüm sürecinde öğretiliyor. İlk yıl yani hazırlık yılında aslında bir adaptasyon süreci gibidir. evet bakılırsa maliyeti yüksek gibi gözükebilir ama bence okunmasında sosyalleşmek adına çok fayda var. Hazılrıkta öğretilen ingilizce iyi ama tek eksiği speakinge yani konuşmaya ağırlık verilmemesi. Tabi kişi isterse bunu çeşitli yöntemlerle geliştirebiliyor.

• quote:

quote:

yahu benim abim itü ekonomiyi geçen sene bitirdi. hazırlığı geçmesi için toefl dan bugünki sistemde 70/100 alması gerekiyordu. alamadı 1 sene hazırlık okudu sonra geçti toefl ı. kimse bahsetmemişde

lisans , itü ekonomi bölümünü 4 sene okudu hazırlık dahil

• itünün %30 u ingilizceymiş ne demekse
    biri açıklayabilirmi nasıl oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: scarycanary

itünün %30 u ingilizceymiş ne demekse
    biri açıklayabilirmi nasıl oluyor

Bütün dersler ingilizce değil odtüdeki gibi. Bu bir dezavantak aslında ama tani okulu işkence olmaktan çıkarıyo biraz buda iyi bir yanı. Bölümünüze göre bazı dersleri ingilizce alırsınız. mesela benim bu sene fizik dersim ingilizceydi, ızdırap bir yana kabir azabı gibiydi. Adamın dediğinimi anlican konuyumu anlican şaşırıyodum
  • quote:

quote:

quote:

lisans , itü ekonomi bölümünü 4 sene okudu hazırlık dahil

şimdi hazırlıktan muaf olak için illa itünün sınavına girmeye gerek yok. Kpss, üds toefl gibi sınavlardanda bellirli derecede puan alınca okul seni muaf tutuyor hazırlıktan .Sanırım abinde toefla girmeyi tercih etmiş.

• itü hazırlık senesinin fiyatıyla ilgili bilgi alabilirmiyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: burçin.d.

itü hazırlık senesinin fiyatıyla ilgili bilgi alabilirmiyim...

550 lira veriyorsun kayıtta okula.
    hazırlığı geçersen 160ını geri ödüyorlar
  • Ya İstanbul'da oturan birisi şu fotokopicideki soruları kelimeleri falan alsa tarayıp buraya koysa..... Çok mu şey istedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: FrEaK35

Ya İstanbul'da oturan birisi şu fotokopicideki soruları kelimeleri falan alsa tarayıp buraya koysa..... Çok mu şey istedim

http://www.ydy.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=3359
    sorular burada

kelimeleri bugün aldım ama tarayıcım yok malesef

• yaa beyler sınav ne zaman acaba bilen var mı
  • @emredici bunu almıştım da fotokopide başka sınavlar da varmış galiba. Neyse canın sağolsun tarayıcın yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrEaK35 -- 18 Ağustos 2008; 16:09:15 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.