Bildirim
İTÜ hakkında kampüs yaşamı,yurtlar,ulaşım,yemek vb. sorularınıza yardımcı olabilirim.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Elektrik-Elektronik Fakültesinin bulunduğu kampüste, ayazağa olması lazım, hayat nasıl ? YTÜ ve İTÜ kıyaslanamaz ancak, İTÜ yü kazanamazsam, YTÜ yazmayı düşünüyorum sence çok şey mi kaybetmiş olurum, DÜzce Üniversitesinde okuyorum şu an. Bunu da göz önünde bulundurursan... -
Bir de sakıncası yoksa, bölümünü öğrenebilir miyim ? -
@CeSur_TurK
taşkışla kampüsü hakkında bilgi verebilir misin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimar*ugur -- 12 Haziran 2013; 12:36:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Engineer !
Elektrik-Elektronik Fakültesinin bulunduğu kampüste, ayazağa olması lazım, hayat nasıl ? YTÜ ve İTÜ kıyaslanamaz ancak, İTÜ yü kazanamazsam, YTÜ yazmayı düşünüyorum sence çok şey mi kaybetmiş olurum, DÜzce Üniversitesinde okuyorum şu an. Bunu da göz önünde bulundurursan...
Ayazağa kampüsü en büyük kampüs zaten.Ayazağa dışında mimarlık,makina,hazırlık ve gemi fakülteleri var.Bunlar hariç her yerleşke ayazağa'da ve inanılmaz derecede büyük bi kampüs sana şöyle izah edeyim birkaç kez taksiyle girmek zorunda kaldım kampüse,kampüsü gören taksicilerin ağzı her seferinde açık kaldı :) E doğal olarak en kalabalık kampüs ve cıvıl cıvıl.Hangi açıdan kampüsü merak ettiğini söylersen ben sana o konuda imkanları vs. sıralayabilrim.YTÜ'deki elektronik fakültesi davutpaşa kampüsünde ve merkezden ulaşımı biraz sıkıntılı yine YTÜ'nün Davutpaşa kampüsünün de çok büyük olduğunu söyler hep arkadaşlarım ama dediğim gibi o kampüsün ulaşımından herkes şikayetçi.Kampüs hayatı olarak çok fazla bi kaybın olmaz onu çok dert etme ama tabiki bir eğitim farkı baş gösterecektir.Elinden geleni yap bizim okula gel derim :)
Bu arada İnşaat Mühendisliği Uluslararası Ortak Lisans Programı'ndayım.Yine benimle beraber hesaba giriş yapan arkadaşım da Makina mühendisliğinde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mimar*ugur
@CeSur_TurK
taşkışla kampüsü hakkında bilgi verebilir misin
Taşkışla kampüsü tarihi bi bina taksim'e oldukça yakın ( metrodan sonra 2 dk. yürüme mesafesinde ) hatta bu aralar olayların gerçekleştiği gezi parkının arkasında kalıyor sayılır.İçine girdiğin an ben mimarlık fakültesiyim diyen bi cool'luğu var açıkçası güzel bir orta bahçesi var falan,öğrencilerinin anlatıp anlatıp bitiremediği bi kampüs açıkçası sınıflarında bulunmadım ama bina çok güzel ve terasında çok güzel bi deniz manzarası var diye biliyorum.Ana ayazağa kampüsne ulaşımı da metroyla 20 dakika.Üstte cevap verdiğim arkadaş gibi yine sen de daha değişik bi açıdan merak ettiğin şeyler varsa sor cevaplayayım her şey aklıma gelmiyo bi anda anlat deyince.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CeSur_TurK
quote:
Elektrik-Elektronik Fakültesinin bulunduğu kampüste, ayazağa olması lazım, hayat nasıl ? YTÜ ve İTÜ kıyaslanamaz ancak, İTÜ yü kazanamazsam, YTÜ yazmayı düşünüyorum sence çok şey mi kaybetmiş olurum, DÜzce Üniversitesinde okuyorum şu an. Bunu da göz önünde bulundurursan...
Ayazağa kampüsü en büyük kampüs zaten.Ayazağa dışında mimarlık,makina,hazırlık ve gemi fakülteleri var.Bunlar hariç her yerleşke ayazağa'da ve inanılmaz derecede büyük bi kampüs sana şöyle izah edeyim birkaç kez taksiyle girmek zorunda kaldım kampüse,kampüsü gören taksicilerin ağzı her seferinde açık kaldı :) E doğal olarak en kalabalık kampüs ve cıvıl cıvıl.Hangi açıdan kampüsü merak ettiğini söylersen ben sana o konuda imkanları vs. sıralayabilrim.YTÜ'deki elektronik fakültesi davutpaşa kampüsünde ve merkezden ulaşımı biraz sıkıntılı yine YTÜ'nün Davutpaşa kampüsünün de çok büyük olduğunu söyler hep arkadaşlarım ama dediğim gibi o kampüsün ulaşımından herkes şikayetçi.Kampüs hayatı olarak çok fazla bi kaybın olmaz onu çok dert etme ama tabiki bir eğitim farkı baş gösterecektir.Elinden geleni yap bizim okula gel derim :)
Bu arada İnşaat Mühendisliği Uluslararası Ortak Lisans Programı'ndayım.Yine benimle beraber hesaba giriş yapan arkadaşım da Makina mühendisliğinde.
Teşekkür ederim ilgin alakan için.
Kampüs ortamını şu yönden merak etmiştim, YTÜ nün kampüsüne bizzat girdim. Bulundum o ortamda. Acaip hoşuma gitmimişti. Bizim üniversite berbat ötesi kampüse sahip, hatta kampüsü bile yok diyebilirim. YTÜ bana saray gibi gelmişti.
Okullar arası eğitim farkı sanırım dediğin gibi olacak. Ulaşıma gelirsek, ben sefaköyde oturuyorum bu yüzden YTÜ bana daha yakınİTÜ baya uzakta kalıyor ancak İTÜ her ne olursa olsun İTÜ abi yaa :)
İnşallah kazanırım da seneye burda ben de aday arkadaşlara yardımcı olurum.
Teşekkür ederim tekrardan.
-
itünün %100 ing bölümleri açılalı birkaç yıl oldu. çevremden çoğu kişi sistemin daha tam oturmadığını %30 ing bölümlerin eğitim açısından çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. sizce de böyle mi? -
quote:
quote:
quote:
Teşekkür ederim ilgin alakan için.
Kampüs ortamını şu yönden merak etmiştim, YTÜ nün kampüsüne bizzat girdim. Bulundum o ortamda. Acaip hoşuma gitmimişti. Bizim üniversite berbat ötesi kampüse sahip, hatta kampüsü bile yok diyebilirim. YTÜ bana saray gibi gelmişti.
Okullar arası eğitim farkı sanırım dediğin gibi olacak. Ulaşıma gelirsek, ben sefaköyde oturuyorum bu yüzden YTÜ bana daha yakınİTÜ baya uzakta kalıyor ancak İTÜ her ne olursa olsun İTÜ abi yaa :)
İnşallah kazanırım da seneye burda ben de aday arkadaşlara yardımcı olurum.
Teşekkür ederim tekrardan.
Anladım.Emin ol İTÜ'nün kampüsünü çok daha fazla seversin.Davutpaşa kampüsünde okuyan arkadaşların geldiği oldu birkaç kez kampüse gerçekten hayran kalmışlardı.Kampüste benim de kaldığım yurdun bulunduğu bir gölet var ve 2. köprüye manzarası var bence sırf gölet bile bir adım öne geçirebilir itü'yü.Dediğim gibi yine YTÜ olursa hiçbişey kaybetmiş olmazsın bi yandan bu kadar da büyütmemek lazım bunları çok.İnşallah istediğin yeri kazanırsın başarılar :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: mr_gölge
itünün %100 ing bölümleri açılalı birkaç yıl oldu. çevremden çoğu kişi sistemin daha tam oturmadığını %30 ing bölümlerin eğitim açısından çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. sizce de böyle mi?
Vallahi bu efsane biz kayıt olurken de söylendi durdu öncelikle şunu belirtmek lazım belki biliyosundur ama %30 ingilizce bölüme kayıt olsan da isteğin doğrultusunda ders ve hocalarda boşluk bulursan istediğin kadar ingilizce ders alabiliyosun. %30 sadece en az alınması gereken ingilizce dersi temsil ediyor.İşin %100 kısmına gelirsek,ingilizce eğitim veren bütün üniversitelerde olduğu gibi bazı hocaların ingilizce anlatıma uyum sağlayamadığını görebiliriz.Ama bu demek değildirki ingilizce eğitim kötüdür falan.Dersi Türkçe anlatıp saç baş yolduran hocaların da olacakır elbet.Dediğim gibi bu efsane çok uzun zamandır her tercih dönemi ortaya çıkıyo ama üstünde durulmayı çok da gerektirecek bi konu değil.İngilizce eğitimde İTÜ ve ODTÜ yeterli derecede iyi belki daha farklı üniversitelerde bu bahsettiğin sorunla karşılaşma olasılığın yüksek.
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben itü uçak mühendisliğini istiyorum daha önce ayazağa kampüsünü gezmiştim uçak mühendisliği de bu kampüsteydi sanırsam. Yurt koşulları hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz ? -
quote:
Orijinalden alıntı: mX-L4S3R
Hocam ben itü uçak mühendisliğini istiyorum daha önce ayazağa kampüsünü gezmiştim uçak mühendisliği de bu kampüsteydi sanırsam. Yurt koşulları hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz ?
Yurtlar oldukça rahat arkadaşım.Tabiki seçenekler var Gölet,Vadi ve Gök erkek öğrenci yurtları ayazağada.
Vadi 3 kişilik odalar,yeterli calisma alani saglayan bi yurt ,buyuk site gibi dusun 5 blok var banyo ve tuvaletler katlarda koridorda.yemekhanesi var spor salonu var kampuste biraz uzak bi yerde kaliyo ama 12ye kadar ring seferleri mevcut. 250 tl-yemekhane ucreti haric.
Gölet 2 kisilik odalar,yeterli calisma alani yine var,yurt villalar seklinde ve villalarin icinde daireler var her dairede 4 oda * 2 den 8 kisi bi ortak kullanim alani,mutfak ,2 ser tuvalet ve dus var dairelerde.575 tl
Gök yurdu 2 kisilik oda,odaya ait tuvalet banyosu var,konforlu calisma ortami var genel yurt kapasitesi az cok ayrintili bilmiyorum ve 400 tl diye biliyorum.
Daha farklı merak ettiğin bisey olursa cevaplarim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Up
quote:
Up
itü endüstri mühendsiliğin önerirmisin? -
hocam benim hedefim makina muhendisligi.
gumussuyu kampusunde bulunuyor diye biliyorum. kampus anlatilanlara gore cok guzelmis.(konyada yasiyorum goremedim)
anlatabilir misiniz kampusu, kampusdeki yasami, cevreyi vs.
kalinicak yurdu (15dk mesafede erkek yurdu varmis galiba) yazarsaniz da sevinirim
Tesekkurler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyadesiyle -- 29 Haziran 2013; 22:22:19 >
Makine mühendisliği açısından Boğaziçi'yle kıyaslayabilir misin? -
maçka kampüsünden bahseder misiniz biraz.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Doğan Görünümlü Şakirt
quote:
Up
itü endüstri mühendsiliğin önerirmisin?
Ciddi anlamda öneririm endüstri mühendisleri baya aktif şekilde çalışıyo kulüp etkinlikleri cidden çok iyi turkiyenin onde gelen şirket ve ceo'larını konuk ediyolar.En nihayetinde itü'den bahsediyoruz kesinlikle pişman olmazsın boğaziçi olmuyosa kesinlikle gel derim.Daha farklı merak ettiğin bişey varsa açıklıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: James Franco
hocam benim hedefim makina muhendisligi.
gumussuyu kampusunde bulunuyor diye biliyorum. kampus anlatilanlara gore cok guzelmis.(konyada yasiyorum goremedim)
anlatabilir misiniz kampusu, kampusdeki yasami, cevreyi vs.
kalinicak yurdu (15dk mesafede erkek yurdu varmis galiba) yazarsaniz da sevinirim
Tesekkurler :)
Gumussuyu kampusu cok guzel bi konumda oncelikle besiktastan taksime cikarken sağda bulunuyor.İtün ayazağa kampüsü büyüklüğü ve güzelliğiyle diger Taşkışla,Gümüşsuyu kampusleri tarihi yapı olmalarıyla meşhur çok fazla bulunmadım gümuşsuyu'nda herkes güzel diyo valla ben spor salonunu kullanmıştım spor salonun bulunduğu kısım biraz eskiydi bina genel olarak dışardan eski ama sinıflar vs. yeterince guzeller.
Gumussuyunda cok guzel bir yurt var kardeşim ama her sene o yurda cok buyuk talep oluyo ve cogu isteyene cikmiyo o yurt bitakım gonul isleri donuyo diye biliyorum o yurda kayitta.Ama sansini dene derim ben denemistim :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- tıpta yatay geçiş kaçıncı sınıfta yapılır
- tıpta yatay geçiş şartları
- roketsan çalışma saatleri
- laptü kuralı
- karacan dershanesi fetö
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X