Şimdi Ara

Bilkent Hazırlık-Ortam-Sosyal İmkanlar Hakkında Sormak İstedikleriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Selamlar ben hatırlayanlar olursa boun_econn.2021 yks sınavında 1044.olarak Bilkent Üniversitesi tam burslu işletme bölümüne yerleştim.Hazırlığa en alt kurda başladım ve şu an 5 kurdan 4.kurun dersindeyim,aklınıza gelebilecek en alt ingilizce seviyesiyle başladım şu an ise çok şükür b2 eğitimini alıyorum

Okulda ilk senemi hatta yaz okuluyla beraber şu an 9.ayıma girmiş bulunmaktayım.Hazırlık olduğu için bölüm hakkında bence yorum yapmayayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sosyal ortam nasıl

• GhastManTR kullanıcısına yanıt

Her telden adam var,hazırlık kısmında boş adam sayısı daha fazla bunun da sebebi millet sınavdan çıktık şimdi değilse ne zaman diyip güzel salıyor kendini ama genel olarak istediğin şekilde bir ortam bulursun.Ben mesela çok farklı farklı ortamlara girdim bu okulda ama hepsi kendince güzel ama stabil bir çizgin varsa ona da uygun insanlar bulunuyor.

Öyle zengin fakir ayrımı yok ama bu biraz çevrene bağlı yani sen gidip kurda tanıştığın bilmem ne arabası olan çocukla paso gezmek istersen ve orta halli biriysen bu durumda cebinden iyi para çıkar ayrıca etrafına daha çok aşko kuşko denilen tarzda kızlar gelir.

Ben mesela anadan babadan para almıyorum(yaz hariç) haliyle 1800 tl ile (aylık)bir seneyi tamamladım neredeyse ve günlük 60 lira falan şimdi böyle olunca elbette gidip de her ortamda olamazsın ama sen de ek kaynak vs de bulursan çıkar gezersin.Haddine göre yaşamak diyim kabaca,bir sürü gece kulübüne de gittim bilmem ne mekanına da gittim ama bir seneyi sorunsuz bitirdim öyle bakınca da vay lan şundan nasıl eksik kalmışım diyeceğim bir durum yok ha sonlarda 1800 yetmedi bu arada ama okul zaten bursu 2350 yaptı seneye hani daha rahat olur gibi(en azından para dolar cinsinden bizim açımızdan daha çok değerlendi)

• Hocam hazırlıkta devamsızlık olayları ne kadar sıkı?

• Mramelex kullanıcısına yanıt

aşırı sıkı hocam 200 saat ders var sadece 20 saat devamsızlık yapabilirsiniz her gün 5 saat var.Okulun tek takık olduğu nokta devamsızlık,o derse geleceksin diyor

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

Her 2 ayda bu durum yeniliyor bu arada bu bir kur için geçerli.Bir kur=2 ay

• Üstte bahsettiğin gibi okul hazırlıkta devamsızlığa takıyor, ve günlük okul saati de çok fazla bence hazırlıkta. Lise 5 diyebilirim. Bölüme geçince rahatlıyorsun ama.

• Hocam peki gerçekten ingilizce öğrenebiliyor muyuz?
    Benim ingilizce bilgim sıfıra yakındır diye düşünüyorum. Hani onu da bilmiyorum çünkü 11. sınıfı da sayarsam 2 yıldır ingilizceye dair bir şey yapmadım ki ondan öncesinde de çabam olmadı.

• sanırım hukuk gelecek hocam da benim sorum şu ingilizcesi c1 olan biri için hazırlık sınavı kolayca geçilebilir mi

• orientis o kullanıcısına yanıt
    1 yılda geçmen zor olabilir ancak ingilizceni çok iyi bi seviyeye getirme imkanı sunuyor okul baya bunaltıcı bı süreç haftada 25×50 dk ders %90 devam zorunluluğu var ödevler yoğun her kur geçmen gereken Lp/Cat en sonunda da kur atlama sınavı var her 2 ayda tekrarliyosun bunu ama hocalar sana yardımcı oluyo. Benim girdiğim PAE'de readingi iyi olmayanlar geçemedi sınavı gelişmekten gayri şansın yok gibi bir şey zaten
    Edit: Okul çok katı bu arada o kadar trajikomik olaylar yaşayan adamlara denk geldim ki bunlardan biri de benim en ufak esnetemiyosunuz kuralları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4B83EF40A -- 28 Haziran 2022; 20:52:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • koc law k kullanıcısına yanıt
    Gramer falan bak geçersin muhtemelen

• orientis o kullanıcısına yanıt

Hayatında göreceğin çok iddialıyım bak en dip ingilizcelerden birisi bendeydi yani do does am is are farkını bile bilmeyerek başladım bu kur ise past perfect tense falan öğrenecek seviyeye geldim keza 300-320 kelime istediğin bir konuda essay yazabilirim(çok spesifik konular hariç) yani bunu elbette emek vererek hocaları kullanarak sağlıyorsun ha kolay mı değil ki ben bir yerde bir ara koptum ama kopmayanlar var ki onlar da en alt kur başlayıp bitirecekler gibi duruyor(biri yakın arkadaşım hatta eski sıra arkadaşım) yani en alttan başlamak aslında daha avantajlı çünkü oturta oturta geliyorsun.Bizim 2.kurda bir manyak vardı istese hazırlığı geçer o bile en dipten bile birçok şey öğrendim demişti

• Katılıyorum benim 1.5 yıl oldu gibi duruyor ama çok şey öğretti diyebilirim.

• yazma kısmından korkuyorum hocam Bilkent Hazırlık-Ortam-Sosyal İmkanlar Hakkında Sormak İstedikleriniz 

Geçersin ama sana tavsiyem hazırlık oku.Bak bizim alt katta bir eleman vardı direkt bölüme geçti Yurt dışında okuyup bırakıp gelmiş bölümde çok yalnızlık çekti sürekli bizim yanımıza geliyordu.Eğer imkan varsa yani yaş çok ileri değilse başla son kur hem dinlenirsin hem de çevre edinirsin,bölümde herkes işinde gücünde olduğu için çevre yapmak hazırlığa göre zor.Benim şimdiden peyzaj(böyle bir bölüm olduğunu bir elemandan öğrendim.) bölümünden tut fiziğe kadar birçok arkadaşım var,bölümde olsam bunu yapmam çok zor.

Bu arada Bilkent hukukta hem bölümde hem hazırlıktan çok tanıdığım var açıkçası bilinçli bir topluluğun arasına geliyorsun ve birçok arkadaşının anne veya babadan dolaylı olmak üzere hukuk içinde olduğunu göreceksin :) şimdiden hayırlı olsun

• Bilkent Hazırlık-Ortam-Sosyal İmkanlar Hakkında Sormak İstedikleriniz

Yuvadayız anlık atayım :) az önce kirpiyle soruları yanıtladık şimdi derse devam,biraz rahatlayayım Bilkent rehberi geliyor

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

heyecan yaptım hocam şimdi Bilkent Hazırlık-Ortam-Sosyal İmkanlar Hakkında Sormak İstedikleriniz 

tam burslu gelirse olabilir hocam öbür türlü yük olmak istemiyorum

Yazma rezaletti benim pae 2A'dan geçme oranı %20 civarı olduğundan 2B'den geçirdiler inşallah bölümde sıkıntı çıkarmaz eğer 2B'de kalirsan pre-fac başlarsın güzel de olur bence okula alışma sürecini atlatırsın arkadaş edinirsin 4 aylık prefac 13 hafta ve seyrek (2 gün öğleye kadar) ödev falan da çok olmuyo 4 aylık okuyanların. Tekrar Bilkent'i kazansam ve istediğim kurdan başlama/ atlama şansı verseler prefac secerim direkt irregular olmanın da çok avantajlı olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4B83EF40A -- 28 Haziran 2022; 21:7:55 >

Seni iyi anlıyorum yani maddi kazancımız çok iyi ve düzenli olsaydı ben de yarı burslu hukuk yazacaktım ama sonrasında mba yapıp yine işletme düşündüğüm için(o zamanlar çok ileriyi düşünüyormuşum :) tam burslu işletme seçmiştim ki okul gerek içindeki avantajları ile vs özellikle burs tam ise çok çok fazla artı sağlıyor dediğim gibi biraz üstümdeki yük azalsın Bilkent’i artı eksisiyle 1 hafta içinde kendimce anlatmayı düşünüyorum

• inşallah sorun çıkmaz hocam teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.