Şimdi Ara

İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
5
Favori
17.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yazdığın bölümü bilerek ve istiyerek tercih etti isen sözüm yok ama itü uçak ile odtü petrol mühendislikleri biraz soru işaretli bölümler. yorumlardada vurguladıkları gibi kendi bölümünden ziyade matematik öğretmenliği ni direk yazsaydın da fena olmadı.


    tercih meselesi ama neden elektrik elektronik tercih etmediniz acaba.

  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim derdim konu başlığındaki önermeyi tartışmak değil. Konuya girmem de birinin İtü’nün ‘iyiliğini’ ‘250 yıllık geçmişi’nden yola çıkarak açıklamasıydı. Yoksa ne mühendislik eğitimi hakkında bir iddiam var ne de üniversitenin geneli hakkında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 14 Ocak 2021; 0:17:30 >
  • Keşke itü seçseydim bu forumda itü den nefret eden vakıf üni sevici trollerin laflarına kanıp bilkent yazdım allah belamı verdi. tercihlerin son günü itü rektörünün twitter hesabını görmesem şuan tr nin en köklü üniversitesinde olacaktım


    aynayla girdik ya aynayla ayna ayna




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theiceman07 -- 14 Ocak 2021; 0:28:32 >
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt

    Şimdi, itüde bir kurumsal devamlılık olmadığını nereden çıkardınız anlayamadım. 250 yıl önceki mühendislere verilen askeri kurumlara yönelik eğitim farklı olabilir ancak teknik adam yetiştirme konusunda bir gelenek olduğu kesin. Hadi onları kabul etmediniz diyelim. İtünün modernleştikten sonra yani 30'lu yıllardan beri piyasaya yönelik mühendis yetiştirmesi de bir kurumsallık oluşturmuyor mu?. Başlangıcı 30'lu yıllar olarak bile kabul etsek 100 yıla yakın bir süreden bahsediyoruz.


    Boğaziçinde de bir kurumsal devamlılık vardır elbette ancak mühendislikten ziyade daha business tarafına kayan alanlarda diye düşünüyorum.

  • Belki havuz derslerinde uygulanabilir fakat yeri gelecek bölümden bir ders alacaksın çan belki de 10'ları görecek o zaman katalog falan kalmaz herhalde.

  • Itude mln 3+ ortalama ile mezun olmanın yolunu açıklıyorum.

    tüm dersleri derste takip edip elle yazarak detaylı not alıp bu notları da evde temize asıl o ders için ayırdığın deftere geçireceksin,

    böylece hem yazarak, hem görerek, hem düşünerek, 2şer kere o dersin üzerinden geçmiş olacaksın, notun 3ten aşağı düşmez.

    İngilizceyi ana dilin gibi bilmiyorsan o hale getir, çünkü uçak bölümü herseyi ingilizce, yaz okuluna yurt dışına git ders al, kamp vs katıl, lisans bitince yüksek master doktoraya çok açık bir dal, şimdiden hocalarını tanı, nereye meyledeceksen ona göre okulunun hakkını ver, yurtdışı üniversiteler sen ağzınla kuş tutsan bile, hocalarından referans mektubu ister, hatta 3 hocadan istiyor.

    o kadar değerli hocalar var ki, sırf hocalara saygıdan ödevlerini sınavlarını 4 4luk özenle hazırla.

    Birisi çalakalem a4 kağıdına karalayip bir şeyler ödev veriyor, birisi bilgisayardan renkli çıktılı ciltlenmiş spiralle sanki kitap yazmış, şiir gibi. Hocanın sana bakış açısını düşün.

    Aklıma ilk günüm geldi, kayıt olmaya gidiyorum, ağaçlı yoldan girdim yürüyorum, buradaki insanlar nasıl acaba falan yapabilecek miyim vs deli düşünceler, baktım kedinin biri elektrik lambasının altındaki kapak çıkmış oraya iki ayağını koymuş birşyler yapıyor. Aha dedim noluyo lan dakika bir gol bir buranın kedisi bile farklı :)

    Şunu unuttum notun 3 üzeri olunca cift anadal düşünebilirsin 1 sene daha uzar diyelim ama iki diploma alıyorsun, çoğu ders aynı zaten almış kabul ediliyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu tartışmayı daha ileri taşımayacağım çünkü nedenini önceki mesajımda belirttim. Kurumsal devamlılık yok bunu ilk mesajımda belirttim. Bunun olmadığı noktada ikinci bahsettiğiniz ne kadar olur net bir cevabım yok diye de önceki mesajımda söyledim. Araştırmam gerekiyor daha ileri noktaya gitmek için. Tabii ki İTÜ 10 senedir mühendis yetiştiriyor değil. İyi akşamlar diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 14 Ocak 2021; 0:54:8 >
  • Pyton öğren demiş miydim, pyton öğren direk pyton pyton pyton. Udemy coursera videolar var, pytonu bulan adam ders veriyor mis gibi başla programlama öğren 5 senede geliştirir kendin uçak olur uçarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafası çok karışanlar için. O üniversite mi iyi bu üniversite mi iyi geçin arkadaşlar, fazla takılmayın, çarpım tablosunu öğrendiniz,
    nerden öğrendiğinizin önemi var mı,
    bir konuyu iyice öğrenmek sizin elinizde. Üniversitede size fizik kurallarını öğretiyorlar, (ileri fizik, akışkanlar mekaniği, dinamiği vs) matematik öğretiyorlar, diferansiyel denklemler vs.. bölüm dersleri detaya iniyor tabi, diğer taraftan bilmediğiniz bir konuyu nasıl araştıracaksınız, bilmediğiniz bir şeyi kendiniz nasıl öğreneceksiniz bunu öğretiyorlar üniversitede. Zihnini kapatırsan robot yapmak yerine robotun temizliğini yaparsın, tüm imkanları zorlayıp şartları kendi sınırlarını zorlayıp ileri atılırsan robot yapan robotu yaparsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pamirrr kullanıcısına yanıt

    hocam size pm attım

  • Bu olay tamamen Beşiktaş,Fenerbahçe,Galatasaray muhabbetine döndü. Gerçek hayatta bu takımların taraftarları arkadaşlar ama sosyal medyada bir kan davası var gibi duruyor aralarında. Üniversite meselesinde de böyle. Gerçek hayatta bu okulların öğrencileri arkadaşlar,birlikte etkinlik düzenliyorlar(mesela geçen günlerde bizim üniversitenin etkinliğine Koç Üniversitesi misafir oldu) ancak böyle ortamlarda bir fanatiklik oluyor nedense.


    Hepsinin kendine göre avantajı,dezavantajı var. Mezun olduktan sonra aşırı fark etmez 7 üniversite için(itü,odtü,boun,koç,özü,sabancı,bilkent). Yani boğaziçi alırım ama İTÜ'lü almam, koç mezunu alırım sabancıdan almam vs diyen çok az şirket vardır. Genel olarak bu üniversitelerden mezun olmak ilk aşamayı geçmenizi sağlar.Sonrası çok değişken tabi.Kişilik testi,analitik zekayı ölçen testler,case studyler,mülakatlar,referans hatta dış görünüş işe alım sürecinde etkili oluyor. Zaten ilk işten sonrası çalışma hayatında neler yaptığına bakıyor.Örnek vermek gerekirse aynı şirket,aynı pozisyonda çalışan Boğaziçi ve Marmara İşletme mezunu var. O saatten sonra Boğaziçi mezunu olanın okuluyla bir üstünlük sağlaması zor gözüküyor.


    Şimdi bir İTÜ öğrencisi olarak neden İTÜ'nün son zamanlarda daha geride görüldüğünü açıklayayım.


    1. Siyasetin tahakkümüne çok daha erken girmesi. 2012'de ismini anmayacağım rektör atandı. ODTÜ'de ve Boğaziçi'nde bu süreç 2016da oldu. Boğaziçi'ne son yapılan atama ise tam saçmalık tabi en azından 2012 ve 2016da bu 3 üniversiteye atanan rektörler okulun içindeydi. Politize olmuş bir toplumuz,karşı mahalleden insanların tüm önemli yerlere atanması ekseriyeti muhalif olan(en azından ekşi,twitter gibi yerlerde takılanlar) gençler için irrite edici.



    2.Boğaziçi,ODTÜ,Koç gibi okullar daha "ışıltılı" bir öğrencilik vaat ediyor,en azından algı öyle. Tabi bu çok kişisel bir şey.İTÜ ve ODTÜ'de 30k öğrenci var.Diğerlerinde daha azdır ama binlerce insan,binlerce farklı hayat. Gideceğiniz üniversitenin hayatınızı bu anlamda çok değiştireceğini düşünmek saçma.Lisede nasıl bir karakterseniz büyük ihtimalle üniversitede de öyle olur.Ancak lise hayatı pek parlak geçmemiş bir öğrenci için(yüzde 80i diyebiliriz tüm öğrencilerin) "Gideceğim yer beni farklı bir insan yapacak" fikri oldukça tahrik edici. Bu durumda okulda 2013'e kadar sözel-ea bölümü olmaması-şu an da bir tane var- etkili bence. O bölümler renk katıyor diye düşünüyorum okula. ODTÜ,Boun veya Koç da sadece mühendislikten oluşan okullar olsa bu şekilde bir algısı olabilirdi. Bir diğer sebebi de Boğaziçi'ne Gsl,kabataş;ODTÜ'ye ise AAAL gibi zaten neredeyse üniversite seviyesinde kültürü olan okullardan gelen öğrenciler var.Koç,sabancı gibi yerlere de gidenlerin çoğu belirli bir sosyokültürel seviyenin üstünde.İTÜ için pek böyle bir şey yok diye düşünüyorum.Yani zaten hazır bir kültürle gelen öğrencilerin daha "ışıltılı" bir ortam oluşturması normal.Ancak dediğim gibi her şey kişinin kendisinde bitiyor.Çok kafaya takacak bir şey değil.Ancak yine dediğim gibi bu söylediğim pek bir şey ifade etmeyecek çünkü "Boun beni bambaşka bir insana çevirecek" fikrine tutunmak çok daha makul duruyor.


    3.Öğrencilerin sorunları muadillerine oranla çok daha fazla dışarı yansıtması. Bunu kurumsal bir aidiyet yok diye de yorumlayabilirsiniz.ODTÜ veya BOUN öğrencileri okulun içinde belki bizden daha fazla sorun yaşıyorlardır-ki yaşadıklarını biliyorum ancak kıyaslamak/sıralamak saçma- bunu kendi içlerinde yaşarlar,okulun dışındakilere fazla yansıtmazlar. Ancak bir İTÜ öğrencisi final sınavında yaşadığı bir aksilikten sonra youtubeda bir videoya İTÜ'yü haddinden fazla yeren bir yorum yapabilir, Online eğitimde her üniversitenin yaşadığı sorunları yaşayıp-ki benim deneyimim hiç fena değil- linkedine sanki bu sorunlar sadece İTÜ'de varmışçasına sitem dolu bir yazı yazabilir. Rektörlüğe yazdığı mektuba cevap gelmediği için Twitter'da okulun iğrenç bir yer olduğundan bahseden flood yazabilir. Bu durumu ODTÜ veya BOUN'de görmek zordur. Bu konuyla ilgili capsler vs de vardı bu üniversitelerin twitter sayfalarında paylaşılan. Haliyle İTÜ hakkında öğrenciler tarafından bir çok olumsuz yorum varken, diğerleri için pek olmaması-ki hemen hemen benzer sorunlar yaşanıyor- algıyı İTÜ'nün çok daha kötü olduğu yönünde değiştiriyor.



    Yani kısacası çok kafaya takacak bir şey yok.Puanınız tutuyorsa zaten yüzde 99 bilkent,boğaziçi yazarsınız.Tutmuyorsa da üzülecek bir şey yok pek hemen hemen benzer seviyelerde okullar. Fenerbahçe'ye değil Beşiktaş'a transfer olmuşsunuz gibi düşünün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 14 Ocak 2021; 2:54:18 >




  • Asıl konuşulması gereken konu hangisi daha iyi daha kötü değil de son 5-6 senedir tüm üniversitelerimizin neden bu kadar geriye gittiği olmalı.Yoksa bu tartışma "çemişgezekspor mu yeşilobaspor mu" tartışması seviyesine inecek.

  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt

    tutturdunuz ozyegin de ozyegin. ne var olum ozude? parayı ver bas oku.valla tanidigim bikac cocuk var, parayi bastilar. 320 biniyo, kız tavlamaya calisiyor, endüstride.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itu,boun direktör odtü,bilkent teknik özellikleri yüksek senior mühendis yetiştirir. hatta boğaziçinin görece ortalama bölümlerinin ( kimya müh,inşaat,mat) bu yüzden yüksek olduğunu söyleyebilirim. onun dışında universite derecesi bir şey ifade etmiyor, eğilimler var.

    merak etmeyin, istanbulda guzel sirketler kadar aile sirketleri de var.yonetici kısmında c level bir ozulu,baulu da görürsün. aile şirketi cunku.

    eskiden itünün bazı bölümleri turkiyenin en iyi bölümleriydi. denizcilik fakültesi buna örnektir, puanı biraz daha dusuk oldugundan pek takmazsınız ama bi aralar sırf itü mezunları seçiliyordu, hiyerarşi vardı. bugün başmühendis/birinci kaptan(süvari)'lerin en kalburustuleri itü denizcilik mezunu. aynı şekilde makine,elektrik..
    itunun makinesine,otomasyom ve haberleşmesine laf atan adamlar gitsin o sıralamada gtü bilgisayarda okusun.ülkenin en iyi makine/otomasyon bölümlerinde itü çok rahatlıkla ilk 2-3'tedir. her şeyi sıralama yaparsak ozuye kuzenim 150k ile girdi. azicik su dersi salin awk ya. o kadar materyalist dusunuyorsunuz ki hatta şöyle diyeyim yıldızın da makine/otomasyonu ilk 5'i zorlar. devam böyle, hayvan gibi calisip guzel bir bolum kazanirsin ama her seyi dersle bagdastirirsan başında forumda b*kladigin kocaelili,osmangazili adam olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamba007 -- 14 Ocak 2021; 14:7:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İTÜ ve ODTÜ de istediğim bölüme direkt gitme hakkı verseler İTÜ'yü seçerdim şehirden dolayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 sayfayı özet geçiyorum: Puanınız odtu'ye yetmiyorsa İTÜ seçim arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 14 Ocak 2021; 14:44:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt

    ODTÜ mü yansıtmaz gözünü seveyim hocam Twitter'da birkaç odtülü takip et. ODTÜ sorunlarını dışarıya en çok yansıtan üniversite.En ufak nedene bile tepki veren bir okul.Ayda bir rektörlükte muhakkak bir eylem oluyor dönemde yaklaşık 2 kez polis geliyor.Bunlar hep basına düşüyor mesela itüden böyle haberler görmüyorum ben hiç.Akademik stres zaten Twitter'da gırla var artık insanlar ağlamalarimizdan bıktığı için kendi twitterımızı kurduk.İtülüler bir türlü aidiyet hissedemiyor o okula.Bir türlü birlik olamıyorlar.Bir tane boykotunuzu gördüm sadece geçen sene yemek fiyatları ile ilgili onda bile sonuç alamadınız sanırım.Bizim okulda okulun Mahallesiyle birlikte,veya Ankara'nın her hangi bir yerinde öğrenci düşmanı veya farklı kötü davranışlar gösteren bir mekan batana kadar kimse gitmez oraya mesela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 14 Ocak 2021; 18:23:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

    yazimda dediginiz aidiyet olayindan bahsetmistim zaten hocam.


    kusura bakmayin siz ogrencisi oldugunuz icin cok daha iyi bilirsiniz tabi ben disaridan gordugumu soyledim sadece.


    mahalle konusunda ankarada bulundum bir donem zaten 100.yil mahallesi odtu ogrencilerinin yogunlukta oldugu bir yer sanirim. eger o sekilde birlik olunup sonuc aliniyorsa cok guzel sizin adiniza.


    farkli okullar yapi olarak zaten.yazimda da belirttigim gibi odtu de yuzde 99u muhendislikten olusan bir okul olsa farkli olabilirdi.ancak odtu itu'nun aksine teknik universite sinirlarindan siyrilarak sosyoloji,psikoloji,egitim,siyaset,ui cok cesitli bolumlerden ogrenci alarak bir mozaik olusturmayi basarmis bir okul.


    yine her sey kisinin kendisinde bitiyor.ben yapim geregi hangi okulda olursam olayim herhangi bir eylem,boykot tarzi bir seye katilmam. memur cocugu olmamdan kaynaklaniyor olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında sizin okulun biraz daha sessiz olmasının bir sebebi kampüsünün biraz daha dağınık olması ve dediğin gibi full mühendislik içermesi.Bizim okulun çoğu eylemini İibf beşeri gibi kısmen düşük puanlı rahat bölümler planlıyor.Biz mühendislik ve fef olarak sadece beğendiğimiz bazılarına icabet edebiliyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.