Şimdi Ara

İTÜ Fizik Mühendisliği??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İTÜ Fizik Mühendisliği yazacağım ancak gözümü korkutan 3 şey var:

1) İstanbul'da yaşam pahalılığı

Ailemin bana yollayabileceği para en fazla bir asgari ücret ya da altı olacak. Bu para eğer yurt çıkmazsa benim barınma, beslenme ve eğitim masraflarıma yeter mi yoksa çalışmam gerekir mi?

2) Yurt çıkmaması

İTÜ'nün içindeki yurtları hakkında internette pek fazla şey bulamadım. Erkek yurtlarının kapasitesi 2870'miş. Bunun az olduğunu düşünüyorum. Yurtlarda kalan ya da bilgisi olan arkadaşların tecrübelerini paylaşmasını rica ederim.

3) İTÜ'nün eğitim dilinin %30 İngilizce olması

Muadil olarak ODTÜ ile kıyasladığım zaman okulda dilin %30 olması sektöre girerken bize negatif bir önyargı oluşturur mu? %30 olmasına rağmen mesleki İngilizce'yi hazırlıkta doğru dürüst öğrenebilir miyiz?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• üniversite okumaya değecek bir yer değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

2. evet yurt pek çıkmıyor kontenjanlar yetersiz bu yüzden her sene kapasite arttırılıyor ama yanlış anlama yurt yapılmıyor kıç kadar odalara bi yatak dah atıyorlar ranzaya geçiyorlar adım atacak yer kalmıyor odada   şans işi torpil de dönüyor tabi. uzaktan geliyorsan çıkabilir 30k yapıp vadi 4 kişilik çıkanlar var çıkmayan da var. ibb yurduna da başvur şartlar vadiden daha iyi ama kampüs içinde değil kampüs içinde yaşamanın zevki de ayrı. kyk yurdu da çıkabilir 3 seçeneğin var birisi çıkacaktır elbette sokakta kalmazsın en kötü yedekten girersin bi kaç ay nerede kalırsın onu bilmem.
    3. itü hazırlık trash profu geçmesi kolay kendin çalışman lazım. %30 okurken avantaj yaratır bence daha özgür oluyorsun. mezun olunca eğer 100% bi bölümden mezunsan aselsan ( başka bi savunma şirketi de olabilir emin değilim) dil yeterliliği istemiyor diye biliyorum keza izlediğim bi videoda amazona başvuru yapan adam 100% bölümden mezun olduğu için toefl'a girmek zorunda kalmamıştı. ama çokta dert değil bence dil biliyorsan girersin kendini kanıtlarsın kararını değiştirecek bi şey olmamalı bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 16 Temmuz 2023; 21:15:33 >

• 1) Yeter.
    2) Yurtlar yetersiz ama birçok kişiye çıkıyor. KYK seçenekleri de var.
    3) %30 İngilizce daha iyi. İstediğin dilde istediğin dersi alabilirsin. İngilizce tecrübe istediğin kadar İngilizce dersi alırsın. Hazırlık müthiş değil ama yeterli. İTÜ için kimse önyargı beslemez. Zaten önemli olan senin bilip bilmemen. Bil yani. İngilizceyi önemse. Ama İngilizce okuyacağım diye teknik-bilimsel eğitimini zayıflatmana gerek yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    İtü matematik mühendisliği
    geçen yıl açıldı
    itü fizik müh
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 ve 2 hakkında bilgim yok ama 3 önemli değil hocam. hatta itü'de insanlar bilerek %30 seçiyor çünkü hocalar daha iyi.

itü profu çöp size hiçbir şey katmayacaktır ama yine de okumanızı öneririm. bölüm temel fizik eğitimi verdikten sonra fiziğin istediğiniz herhangi bir dalına odaklanmanız konusunda imkân sunuyor ve temel fizik bölümüne oranla çalışma yükü de azalmış oluyor. isterseniz optik, elektronik, medikal fizik, endüstriyel fizik, hesaplamalı fizik (yazılım ağırlıklı) gibi alanlara yönelmeniz mümkün. asgari ücret muhabbeti de saçmalık bir sürü mezunu tanıdığım var siz de kendi araştırmanızla mezunlarına ulaşabilirsiniz.

eğer ilginiz varsa fiziğe aşırı underrated bölüm. isimden kaybediyor biraz ama matematik mühendisliği gibi değeri zamanla anlaşılacak bir bölümdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 16 Temmuz 2023; 21:20:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam siz bilkent bursludan ücretli başka bölüme geçip bi de hazırlık ücretini faiziyle ailenize ödetmeyecek miydiniz? bence asgariye çalışacaksın masraf yaptırma gibi motivasyon düşürücü negatif yorumlar yapmaya gerek yok belki de sizden daha fazla kazanır bilemeyiz.

abi bilkent ee versus itü fizik müh. mü yapıyorsun 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 16 Temmuz 2023; 21:43:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne boş yapılmış ya yok fizik mühendisliği okunmaz emin misin yok asgariyle çalışıcan yok şu yok bu hocam itü fizik mühendisliği fizik bölümüyle aşırı benzer itü fizik bölümü okuyacaksınız gibi düşünebilirsiniz. Bölüm çok zor ama başarılı olursanız bir alanda yüksek lisans yapıp uzmanlaşarak bir elektrik elektronik/makine mühendisiyle aynı sektörlerde aynı konumlarda çalışabilirsiniz böyle yapan çok kişi görmüştüm. Ben bölümde okumuyorum ancak geçen sene baya araştırmıştım bulduklarımı paylaşmak istedim. Gerçekten ilginiz varsa çok güzel bir bölüm.

Asgariyle çalışıcan diyen adam da csnin düşük puanlısı ctis okuyor.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-248FD7843 -- 16 Temmuz 2023; 21:38:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.