Bildirim
İTÜ FİZİK MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
İTÜ'nün kendi iç yapısı nedeniyle Fizik yerine Fizik Mühendisliği olarak açılmış bir bölümdür. Diğer Fizik bölümleri ile aralarındaki ufak farklar dışında aynıdır. Nedir bu farklar? Diplomanda Mühendislik adı taşıması
Boğaziçi,ODTÜ,Bilkent Fizik ile ders programları açısından neredeyse fark yoktur. Fizik Mühendisliği bitirme proje dersleri gibi dersler dışında. Hocaları çok değerlidir. Bölümün internet sitesine girerek hocaları hakkında bilgi alabilirsin. Hocaları sıcakkanlıdır. Henüz Lisans 1'den itibaren hocaların lablarından çalışma imkanlarına sahip olabilirsiniz. Lisans'ı bitirdikten sonra bir Fizik bölümü mezununa göre Mühendislik adı da taşıdığından(Türkiye özelinde)iş yelpazesi daha elle tutulur olur. Bölüm uygulamalı/deneysel Fizik gibi görünebilir ama kuramsal olarakta rahatlıkla ilerleyebilirsiniz. CERN'e yıllarını vermiş Kerem Cankoçak gibi bir akademisyene sahip bölümdür. Sanırım eksi yanı olarak tübitak temel bilim bursu kapsamı dışında kalmasıdır diyebilirim. Ekstra olarak sorularınız varsa buradan sorun seve seve bilgim dahilinde yanıtlamaya çalışacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsitkütlecekimi -- 19 Temmuz 2020; 12:33:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu yıl 3. sınıfa geçtim sorularınızı cevaplayabilirim özelden de sorabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam gerçekten çok mu zor, abartıldığı kadar var mı zorluğu ve siz ne kadar zorlanıyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi bölüm gerçekten zor. çok zor falan diyip göz korkutmaya gerek yok. 1 yıldır da uzay mühendisliğiyle çap yapıyorum. orasıyla karşılaştırdığım zaman bizim bölüm çok daha zor kalıyor. 2. sınıfa kadar olan dersler için konuşuyorum. uzay mühendisliğinde de 3. yıldan sonra ağır ağır dersleri dayıyolar bir anda.
fizik mühendisliğinde bölümün zorluğu eksponansiyel olarak artıyor her geçen yıl :D ilk yıl o kadar da zor değilmiş diyosun ikinci yıl görmeye başlıyorsun asıl zorluğu. öncelikle her zincir dersinde her hafta 1 quiz 1 ödev var. genel olarak böyle istisnalar olabilir. bazısı 2 haftada 1 quiz yapar ama mutlaka her dönem en az bir dersten 8-9 quiz oluyosun. bazısı ödev vermeyebilir onlar değişkenlik gösteriyor. 2. yıl aldığım elektrik ve manyetizma dersinde 1 dönemde 14 quiz olmuştuk mesela. bizden önceki dönem aynı hoca aynı dersye 19 quiz yapmıştı. düzenli olarak çalışmak zorunluluk yani. düzenli çalışmazsan çok zorlanırsın. biraz sosyal hayatından fedakarlık yapmak gerekebilir. ben dönem içinde yatayım, gezeyim, sınav yaklaşınca çalışırım dersen bölüm zor biter. her kaldığın zincir dersi okulu yarım dönem uzatıyor çünkü. genel hatlarıyla böyle, kısa cevap olarak evet bölüm zor.
bölümün abet akreditasyonuna sahip olmadığını görmüşsünüzdür. hocalara neden yok diye sorduğunuz zaman biz istemedik, abete girsek bölümün zorluğunu düşürmemiz gerekirdi. bunu da istemiyoruz diye reddettiklerini öğreniyorsunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Abet'e sahip olmaması yurtdışında yl ya da doktora için sıkıntı olur mu ve abet yerine başka bir akreditasyon var mı?
Hocam uzay müh ile çap yapıyormuşsunuz helal olsun, kaç ortalamaya sahip olmak gerek uzay müh ile çap yapabilmek için?
Peki sen 2 diploma ile mezun olup kariyerini nasıl devam ettirmeyi düşünüyorsun?
Şimdiden teşekkürler.
yurtdışı yüksek lisans doktora konusunda hiç sıkıntı yaşayan duymadım. abet çok önemli bişey değil bence, bölümden çok fazla yurtdışına kabul alan var.
3.64 ile ben uzay çapına girdim taban puanı oldu bu da benim girdiğim yıl. bölüme ben istemeyerek girdim yatay ya da çap amacıyla. işin içine matematik girince zevk almaya başladım. lise fiziğini hiç yapamazdım zaten alakası yok sayılır üniversite fiziğiyle. okudukça sevdim. çap yapamamış olsam da üzülmezdim. bölümden çok memnunum. bölümde kazandığın düşünme şekli , problem çözme becerisi çok önemli ve değerli. fizik altyapın iyi olunca diğer alanlara girmek istesen de öğrenme konusunda hiç zorlanmıyosun. ben havacılık alanında çalışmayı hedefliyorum. elektronik ve kontrol kısmı büyük ihtimalle. fizik alanında da çalışabilecek o kadar çok güzel alan var ki benim bile aklım çeliniyor bazen :D zaman göstericek artık ne yapacağımı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam merhaba çift anadala başvuru yapıldığında dikkat edilen şey sadece bölüm ortalaması mı? Yani Yatay geçişte ösym puanı gibi faktörler var çift anadalda da bunun gibi başka faltörler var mı?
Cevabı buldum. Merak eden arkadaşlar için;
•Çap başvurularının değerlendirilmesinde öncelikle ağırlıklı genel not ortalamasına, ortalamanın eşitliği halinde, tamamlanan toplam krediye bakılır. Toplam kredi sayısının da eşit olması halinde, yükseköğretim kurumuna girdiği yıldaki ÖSYM sıralaması dikkate alınarak seçim yapılır.
İTÜ içinde yatay geçiş ve ÇAP başvurularında sadece not ortalaması dikkate alınır. Senin de alıntı yapmış olduğun yönergeye göre sadece ortalamaların eşitliği halinde başka şeylere bakılır.
Haklısınız kurum içi bu şekildeymiş. Teşekkür ederim yanıt için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

İTÜ'nün kendi iç yapısı nedeniyle Fizik yerine Fizik Mühendisliği olarak açılmış bir bölümdür. Diğer Fizik bölümleri ile aralarındaki ufak farklar dışında aynıdır. Nedir bu farklar? Diplomanda Mühendislik adı taşıması
Boğaziçi,ODTÜ,Bilkent Fizik ile ders programları açısından neredeyse fark yoktur. Fizik Mühendisliği bitirme proje dersleri gibi dersler dışında. Hocaları çok değerlidir. Bölümün internet sitesine girerek hocaları hakkında bilgi alabilirsin. Hocaları sıcakkanlıdır. Henüz Lisans 1'den itibaren hocaların lablarından çalışma imkanlarına sahip olabilirsiniz. Lisans'ı bitirdikten sonra bir Fizik bölümü mezununa göre Mühendislik adı da taşıdığından(Türkiye özelinde)iş yelpazesi daha elle tutulur olur. Bölüm uygulamalı/deneysel Fizik gibi görünebilir ama kuramsal olarakta rahatlıkla ilerleyebilirsiniz. CERN'e yıllarını vermiş Kerem Cankoçak gibi bir akademisyene sahip bölümdür. Sanırım eksi yanı olarak tübitak temel bilim bursu kapsamı dışında kalmasıdır diyebilirim. Ekstra olarak sorularınız varsa buradan sorun seve seve bilgim dahilinde yanıtlamaya çalışacağım. |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X