Şimdi Ara

İtü Ekonomi hk. içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bölüm bu sene 4.kez öğrenci alıcak. İlkin 20 sonra 18 geçen sene 14 bini görmüş bir bölüm.
    Hocaları şirketlerde danışmanlık vs.yapıyor, 40 kîşilik bir bölüm maçka kampüsünde endüstri ve işletme mühendisliğiyle beraber bulunuyor.
    İş dünyasından önemli kişileri buluşturup girmalara geziler düzenliyor.

Sizce nasıldr, fikirleri alalım.
    Bölüm benim için değil beyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim bu yıl için hedefim olarak bir bölüm . Elbette öğrencisinden daha iyi bilemem ama öğrencilerinden aldığım bilgileri size aktararak paylaşmak isterim .

İlk yıl girişli bir abimizden ;

Ben sana şöyle yardımcı olayım. İTÜ Ekonomi'nin ders programına şuradan bakabilirsin.
    http://www.sis.itu.edu....n/plan/ECNE/201410.html

Burada 3. ve 4. sınıfta gördüğün gibi Sectoral Elective dersleri var. Bu dersler senin uzmanlaşacağın alana yönelik dersler. Energy, transport, environmental, health, education, urban gibi sektörler var. İTÜ'nün adı zaten etkili ama asıl önemli olan bu alacağın dersler. Bu dersleri sana şöyle açıklayayım: Sektörde danışmanlık yapan, sektörün nabzını tutan hocalar veriyor ve bölümdeki kişi sayısı 40 ile sınırlı. Bu demek oluyor ki bu dersler yaklaşık 10 (tahmini çünkü dönemde 40 öğrenci var) tane öğrenci ile yapılacak ve teorik bilginin yanı sıra sektördeki hocaların deneyim ve referansları ile saha içinde de olacaksın. Ben bu bölüme ilk girenlerdenim. Hazırlık okuduğumdan 2. sınıfım. 1. sınıfın sonunda Havacılık sektörünü seçtim ve yazın kendi imkanlarımla bir havayolu şirketinde staj yaptım, halen de şu an orada çalışmaktayım. İşe girerken İTÜ'nün etiketi gerçekten çok iyi oldu fakat İTÜ'nün adına güvenemezsin. Senin araştırman, ona uygun sektörünü belirleyip uzmanlaşman lazım. Yani İTÜ'nün etiketi ile ona uygun research yapıp kendini geliştirmen gerekli. Kısacası sadece okulla bitmiyor bu iş.

Bölümün avantajlarından bahsedecek olursak bölümün %100 ingilizce olması ve derslerin yarısına hatta çoğuna yabancı hocaların girmesi, bir dönemde sadece 40 kişi olması ve hocalarla yakından iletişime geçebilmen bir öğrenci için büyük avantajlar. Ben buraya geldiğimde sıfır ingilizce ile gelmiştim, hazırlıkta da yan gelip yatıp son sınavda zar zor geçmiştim fakat bölüm öyle değil. Asıl derslerdeki ingilizce beni geliştirdi. Çünkü ekonomi çok teorik bir şey, para arzının artmasının artmasını sen bir sınavda 2 sayfa yazarak anlatmak zorundasın ve bu doğal olarak ingilizceni geliştiriyor. Ayrıca hocaların bu konudaki sıfır tolerans durumu seni ingilizceni geliştirmeye zorluyor. Ayrıca bölümdeki tüm hocaların doktoraları yurtdışındaki top okullarda. Buna da aşağıda verdiğim linkten bakabilirsin.

http://www.econ.itu.edu.tr/page/akademik-kadro

Bölüm yeni açıldığında ihtiyaca göre her sene akademik kadro yeni hocalarla gelişmekte ve bu hocalar da yabancı hocalar olmakta. Örneğin bu sene 3 hocamız aramıza katıldı ve bunlar shorjo, david ve nasreen hocamız. Üniversite bu konunun üzerinde titizlikle duruyor ve her sene yabancı hocalarla kadroyu güncellemek istiyor. Gelecek sene aramıza katılacak hocalarla da şimdiden anlaşmalar yapılıyor. Bu konunun üzerinde ısrarla duruyorum çünkü Michigan gibi bir üniversiteden ülkemiz koşullarında hoca getirtmek gerçekten büyük bir iş, ve rektörlük de bu hocaları getirmek için yoğun çabalar ve research imkanları veriyor.

Üniversite koşullarına gelecek olursak bizim fakültemiz maçkada, işletme fakültesi. Aşağıda beşiktaş, üstte taksim var ve nişantaşının yanında hemen. İstanbulun tam göbeğinde yani. Ana kampüs olan ayazağada da derslermiz oluyor ve orası da çok güzel. Yurtlar kampüsün içinde yürüme mesafesinde ve okulun imkanları oldukça fazla. İTÜ'nün sitesine girip bakabilirsin, burada imkanları anlatmaya üşeniyorum cidden. Yurt fiyatları da bildiğim kadarıyla 300'ten 500'e kadar sanırım. Ona da aşağıdaki siteden bakabilirsin, yurtta kalmadığım için tam bilmiyorum ama kalan arkadaşlarım gayet memnunlar.

http://yurtburs.itu.edu.tr

Maddi imkanları sormuşsun, burs açısından sordun sanırım tam anlamadım. Okulun verdiği burslar var fakat ihtiyacı olan öğrencilere veriyorlar onun dışında burs veren kuruluşlar var. Okul başladıktan sonra yurt burs ofisinden başvurular yapılıyor fakat bir devlet üniversitesi olduğu için büyük imkanlar bekleme. Sonuçta okulda yemek 2 tl, tüm öğrencilere burs verme imkanı yok. Burs araştırılarak, başvurularak alınıyor, ihtiyacın ve sınavda gösterdiğin başarıya göre değişir bu.

Başka soruların olursa yazarsın bana. Bu arada sınava bu sene girdiğini düşünerek sana başarılar diliyorum, ben girdiğim sene 7k yapmıştım ve girdiğim sene taban tavan puanı yoktu ilk girişliler olduğumuz için. Eğer ekonomiyi gerçekten istiyorsan, umarım istediğin puanı alıp, istediğin okula girebilirsin.

AYRICA ;

ITU Ekonomi ilk ogrencilerini TM-1 puan turunden 2013-2014 yilinda almaya basladi ve 18.788 basari siralamasiyla 413 puandan kapadı. 2014-2015 yılında ise 423 puan ile yaklaşık 17.000 civarında kapandığını biliyoruz. Bir yükseliş grafiği olduğunu kabul etmek gerekir.

Bolumumuzun egitimi yuzde 100 ingilizcedir ve hocalar dil konusunda taviz vermiyorlar.

ITU Ekonomi bolumunun mevcut iktisat programlarindan belki de en onemli farki, ogrencilerine lisans duzeyinde bir veya iki sektor alaninda uzmanlasma egitimi vermesidir. Mezun olan ogrenciler 3. Ve 4.sinifta alacaklari secmeli derslerine gore saglik ekonomisi, cevre ekonomisi, telekonunikasyon, teknoloji vb yeni gelismekte olan sektorlerle birlikte bankacilik ve finans, kurumlararasi duzenleme vb gibi var olan mevcut alanlarda uzmanlasacak.

Graduation Project
    Humanities or Art Elective.
    Project Appraisal
    Turkish Economy

Sayısal Analiz Alanı

Differential Equations
    Mathematical Economics
    Microeconometrics
    Time Series Econometrics

yenilikçilik, Teknoloji ve Endüstri Alanı

Economics of Education
    Energy Economics
    Environmental Economics
    Health Economics
    Transportation Economics
    Urban Economics

Stratejik Düşünme Alanı

Behavioural Finance
    Economics and Psychology
    Experimental Economics
    Market Structure and Strategic Behaviour

Kurumlar ve Düzenlemeler Alanı

European Economics and Institutions
    Income Distribution and Poverty
    Labor Economics
    Regulatory Economics and Regulated Markets

Program gunun sartlarina gore yeniden harmanlanmis oldugundan bir cok universitede yuksek lisans dersi olarak okutulan Game Theory and Strategy vb dersler lisans ders programinda bulunmaktadir.

Bolumun cogu iktisat programindan bir diger farki ise sayisal analiz yetenegi yuksek iktisatci yetistirme amacidir. Bu durumun onemi gerek is bulma konusunda gerekse donanimli bir iktisatci olunmasi acisindan hocalarimiz tarafindan defaatle vurgulanmaktadir. Is konusu demisken; bolumumuz Borsa Istanbul, Merkez Bankasi vb devlet kuruluslarinin yani sira hocalarimizin cogunun ozel firmalarda danismanlik yapmasi sebebiyle ozel sektorle is birligi icindedir. Gecen yil bolum bunyesinde duzenlenen ekonomi seminerlerine Borsa Istanbul resmi olarak sponsor olmustur. Bu yıl ki seminerlerin sponsoru ise telekomünikasyon sektöründen Ericsson dur.

Akademik kadromuzdaki hocalarimizin hepsi yurtdisi lisansli veya yuksek lisansli-doktorali, cogu yurtdisindaki universitelerde ogretim gorevlisi statusunde yer almis veya ders vermistir, bir kismi ise hala Koc-Sabanci gibi seckin vakif universitelerinde ders vermektedir. Bölüme gelecek yeni hocalarımızla birlikte bünyemizdeki hoca sayısı 11'e, yabancı hoca sayımız ise 4 e yükselmekte. Yurtdışından gelen akademisyenlerin en büyük artısı dil konusunda ve öğrenciye ufuk açmasının yanı sıra, bölümün globalleşmesinde önemli rol oynuyor.

Prof. Dr. Fuat Erdal - Ph.D., University of Nottingham
    Prof. Dr. Bülent Güloğlu - Ph.D., Universite de Paris 12, Val de Marne
    Doç. Dr. Sencer Ecer - Ph.D., University of Texas at Austin
    Doç. Dr. Tolga Yuret - Ph.D., Boston University
    Y. Doç. Dr. Resul Aydemir - Ph.D., University of Texas at Austin
    Y. Doç. Dr. Sinan Ertemel - Ph.D., Rice University
    Y. Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu-Yılmaz - Ph.D., Universite Catholique de Louvain

Y. Doç. Dr. Christopher Hannum - Ph.D., Colorado State University
    Y. Doç. Dr. Nasreen Nawaz - Ph.D., Michigan State University
    Y. Doç. Dr. Shourjo Chakravorty - Ph.D., University of Florida
    Y. Doç. Dr. David Seymour - Ph.D., Boston University

Mühendislikte yetkinliğini ispat etmiş olan Teknik Üniversite, teknik bilgisini tamamlayacak şekilde sosyal bilimler alanına da ağırlık vermeye başlamış ve ilk olarak Ekonomi Bölümü'nü açmıştır. İTÜ Öğrenci İşleri sitesinden programı inceleyebilirsiniz. ( Bkz.http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/ECNE/201410.html) Bölüm İstanbul da bir devlet üniversitesinde İngilizce Ekonomi eğitimi almak isteyen adaylara güzel bir imkan sunmakta.

Ben 7k olarak girdim 2 sene önce bölüme. O zamanlar son gün tercih listesinde ismini görmüştüm, dayım endüstri'de prof olduğundan onun yanına gidip hocalarla konuşmuştum. Siz şanslısınız, en azından elinizde araştırma imkanı var. Zamanınız varsa gidip Boğaziçi - İTÜ - ODTÜ gibi okulları yerinde görün, oradaki akademisyenlerle görüşün. Çoğu okul tanıtım günleri yapıyor, gidin katılın, aklınızdaki soruları sorun. İnternet mecrasında yararlı bilgiler olduğu kadar çok fazla bilgi kirliliği de var. Umarım hepiniz doğru tercihleri yaparak gönlünüzdeki bölüme gidersiniz.

Umarım yardımcı olurum . Ama şunu bilmelisin ki insanlar puanlarına , aile ve çevre baskısına göre bölüm ve üniversite seçmemeli ;
    Hayallerinin götürdüğü en uçuk noktayı hedeflemelidir .

• Hocam en çok istediğim 2 meslekten biri lakin mf'yim :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bruce Banner B kullanıcısına yanıt
    Bunu sırf bu bölüm için 2 hafta önce TM'ye geçen bir 12. Sınıfa mı söylüyorsun :)

Dediğim gibi hayaller önemli , hayaller .
  • ManisaLe M kullanıcısına yanıt
    Konuyu tam okumadım direkt isteğimi dile getirmek istedim fark etmedim kusura bakma ama doğru olanı yapmışsın emin ol:) gelirse koç %50 falan hiç durma sonra %100 yaparlar onu çalışmana göre

LYS'yi bir atlatalım da gerisi için vakit çok . Sana da kolay gelsin :)
  • Güzel bölüm. Hocaları profesyonel, klasik akademisyenin dışında pratik ekonomiye sokacak adamlar.. Odtü'ye giremeyen düşünmeden yazsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Hedefim olan bolumdur ygs5 55k gelince baya bi umutlandim

• quote:

Orijinalden alıntı: Bruce Banner

Hocam en çok istediğim 2 meslekten biri lakin mf'yim :/

usta cok istiyorsan itüde güzel bir mühendislik kazan sonra yataş geçis yapabilirisn itü öğrencilerine öyle bir imkan sunuyor mühendislerden ekonomiye gecen cok var fakat 3 üzeri veya 3,5 gibi bir ortalama lazım itüde yapmakda bir hayli zordur
  • Onurlu Bir Adam kullanıcısına yanıt
    Şuan aklımda elektronik haberleşme var bakalım Boğaziçi gelmezse yazacağım çap map vs var mı mesela ekonomi + elhb yapılabiliyor mu?

• quote:

Şuan aklımda elektronik haberleşme var bakalım Boğaziçi gelmezse yazacağım çap map vs var mı mesela ekonomi + elhb yapılabiliyor mu?

ekonomi ile çap yakmak neredeyse imkansız diye düşünüyorum oladabilir fakat düşük bir ihtimal ve çapta yararl olurmu pek sanmıyorum ölürsün heralde ders çalışmaktan :D
    Sıkıntı değil elohb nin üstüne ekonomi atsam hem araştırmalarımı iyi yaparım hem de borsaya atılırım yatırım vs :)
    Sabancı üniversitesi hakkında Bilgin var mı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bruce Banner -- 17 Nisan 2016; 17:33:41 >
    hocam üni izin verirmi pek sanmam bilkentde çap diye birşey yok mesela yandal tek var bölüm farketmeksin istersen ekonomide yap öğrenciler bölümlerine yogunlaşsın diye yapılmış bir uygulama mantıklıda sabancıda ne düşünüyorsun ?
    Sabancı'da mühendislik düşünüyorum farklı bir sistemleri var baktım ee beğenmezsem pc seçerim yani ora çok cazip geldi bana Sabancı'nın İş imkanları çok iyidir diye düşünüyorum ama itü de çok iyi sadık Esener itü mezunu Adam benim tam hayalimdeki idolüm apple da çalışan desen var Microsoft vs hepsi var İTÜ'de de ama olmuşken en iyisi olsun:)

• Sabanci da ekonomi okuyunca MIT ile anlasmalari oldugundan cift diploma sahibi oluyorsun. Itu ye gore cok daha mantikli.

• Vespucci kullanıcısına yanıt
    Hocam mühendislikte peki Nasıl avantajları var?

• Hocam mesaj atarken beni haberdar etmeyi unutmazsan sevinirim sonra unuturum görmem mesajınızı

hocam sabancı sıralması ile bilkent odtü boğaziçi 3lüsünden biri geliyorsa onları tercih etmeni öneririm apple microsoft buralarda çalışmanın aman aman bir zorluğu yok az önce verdiğim 3lü daha makul her anlamda şuan türkiyede apple microsofta en çok çalışan veren üni boğaziçi odtü bilkenttir bilkentin dışardaki saygınlığı sabancıda yok diye düşünüyorum sabancı daha çok bir şirkete üzerinden aile üzerinden bir üniyken rakibi olarak düşüneceğimiz bilkent ilk vakıf üniversitesi ultra zengiler gitmiyor sabancıda okuyanlar gibi, akademik kadroya laf yok 1-3k gibi bir sıralaman olursa bence daha isim yapmış geçmişi olan ,gelenek sahibi bir üni şeç derim
  • quote:

Hocam mühendislikte peki Nasıl avantajları var?

Bende bu sene lys ye girecek biri olarak Sabanci bilgisayar istiyorum. Ilk sene okuldaki herkes ortak dersleri goruyor. Tm ci adam da biyoloji goruyor yani. Boylece fikir sahibi oluyor bolumler arasi gecis yapabiliyor. Ki bircok kisinin bir fikir sahibi olmadan bolum sectigini dusunursek baya avantajli bir sey bence. Onun disinda Sabanci nin yurt disi olanaklari da cok iyi. Yani basarili olan adam Harvard' a da gidiyor Mit'e de. Taninan bir universite olmasi avantaj. Bir de Sabanci'yi bitirdikten sonra issiz kalma gibi bir durumun olacagini sanmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.