Şimdi Ara

İTÜ düşünenlere yardımcı olabilirim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
11
Favori
16.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hush hush 69

Turkce ve ingilizce dersler arasinda ne kadar fark var? Lise ingilzcesi ile dersleri anlayabilir miyiz? Hangisi daha avantajli sizce?

çok bi fark yok emin ol. bunları kafana takma
  • Bende ITU dusunuyorum, siralamam 17 binlerde itu ekonomi (ingilizce) 18 binle kapatmis. Sizce de tercih etmeli miyim bu bolumu? Biliyorum herkes okuyor ekonomi isletme iktisat ama itu de okursam bir farkim olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Itu kamous olarak nasil bi universitedir . Yani mesela odtu bir alanda toplanmis itu parca parcami. Birde fakulte mimarisi olarak bir siralama yapacak olsaniz siralama nasil olurdu. Insaat ve maden fakulteleri fiziki ve sosyal olarak nasildir

• quote:

Orijinalden alıntı: g@riban

Hazırlığı kolay mı ingilizcem biraz kötü de

orta zorlukta, düzenli çalışırsan geçersin.
    şu yaz adam akıllı ingilizce çalış, D kurunu salla en azından C kurundan başla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

Orijinalden alıntı: fbgencer

quote:

quote:

quote:

quote:

Sıralamam 6100 gelmiş ama 1. tercihe elektronik haberleşme yada uçak yazmayı düşünüyorum sizce gelip gelmeme ihtimali nedir ?
    Uçak en son 6700,Elektronik Haberleşme 6500le kapamış . Birde Bilgisayar müh. Türkçesi olur sanırım ama pek ısınamadım bilgisayara İng ve Türkçe arasında iş bulmada çok sıkıntısı olur mu ?
    İkinizide etiketliyorum biriniz bilgisayarcı biriniz elektronik haberleşmeci olarak şimdiden teşkkür ederim

başka bi elektronik haberleşmeci olarak dahil olayım;
    bence arasında kalıyorsan elektronikle bilgisayar arasında kal, uçaktan daha yakın bölümler. Bilgisayara ısınamadıysan elektroniğe de ısınamayabilirsin. programlama özellikle öğrenmen gerekecek baya. Elektronik seçeceksen matematiği bağrına bas sev İngilizceyi öğrenim hayatın boyunca aktif olarak geliştirdiğn sürece hiçbir fark yaratmaz ingilizce-türkçe okumak.

Ben 1.ye elektronik yazıcam karar verdim ya Hocam gelmeme durumu olur mu sizce yani en azından deneyimleriniz vardır çünkü mf3 sıralamam 3500 -tıp düşünmüyorum- ailem bunu yakmama hiç razı değil acaba bilgisayarıda yazmalımıyım her ihtimale karşı ?

değişik bir trend olmazsa gelir muhtemelen. 2. ye yaz bence bilgisaarı, öyle tek tercih olmaz. Bilgisayar da seni üzmez, zeki biriyim diyorsan tatmin olursun. 3. 4. falan da koy hatta, tıp mı koyarsın makine uçak mı koyarsın seç. sıralaman iyi yani küçük ihtimallere yakma. en kötü kaydını yaptırmazsın, hiçbir yerin tutmamasından iyidir. ben ailem sevinsin diye 15 16. tercihlere tıp koymustum

ODTÜ ee ile arasnda bu kadar fark olması etkiliyor sanırım oraya giremeyin direk buraya geliyor umarım bi aksilik yasamamda gelir . Dediginiz gibi yaparım sanırım tekrardan hazrlanmak zor iş . Koç genetik yazayım bide arkalara belki gelir bellimi olur Teşekkürler cevaplar için gelirse bölüm sorularim olur size sanrm pmden atablirmiyim

atabilirsin, bir de şey var sanırım girdiğin senenin puanıyla başka bölüme hatta tıpa bile geçebiliyorsun yeni bi düzenlemeyle. geçen sene gelmişti galiba, sürekli görüyordum onu da düşünürsün olmadı. Elektronik seçecek gibi olursan arduino seti al kurcala, led yak söndür bak genel konsept ilgini çekiyor mu çekmiyor mu

Babam meslek lisesi elektrik çıkışlı bi üni değil belki ama çoğu seyi ondan öğrendim ve merakım burdan başladı sanırım babadan oğula geçmiş olabilir Bu arada hep aradığım biseydi bu simdi araştırdım ama alayım bunu ya cidden cok teşekkürler üniversite diye geldik ne öğrendik

• Net şekilde böyle olur diyemem, gelmeme ihtimali de var; ama bana kalırsa gelir. Çünkü hali hazırda İngilizce programı da mevcut 3.5k ile alıyordu. İngilizce bölüm olunca İTÜ'de Endüstri tercih edecekler, sıralaması yetiyorsa İngilizcesine yöneliyor. Bu yüzden şansını %80 olarak görüyorum. Yine de diğer tercihine hazırlıklı olmalısın. İTÜ Endüstri gibi bir bölümü tercih ediyorsan, bence İşletme Mühendisliğine de bakmalısın. Yakın sektörlerde çalışıyorlar. Endüstriciler genelde üretim sektöründeyken, işletmeciler finans alanına yöneliyorlar.
  • Hirosuli H kullanıcısına yanıt
    sıralamanız kaç bin
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Net şekilde böyle olur diyemem, gelmeme ihtimali de var; ama bana kalırsa gelir. Çünkü hali hazırda İngilizce programı da mevcut 3.5k ile alıyordu. İngilizce bölüm olunca İTÜ'de Endüstri tercih edecekler, sıralaması yetiyorsa İngilizcesine yöneliyor. Bu yüzden şansını %80 olarak görüyorum. Yine de diğer tercihine hazırlıklı olmalısın. İTÜ Endüstri gibi bir bölümü tercih ediyorsan, bence İşletme Mühendisliğine de bakmalısın. Yakın sektörlerde çalışıyorlar. Endüstriciler genelde üretim sektöründeyken, işletmeciler finans alanına yöneliyorlar.

Araştıracağım abi teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

ODTÜ'ye giremeyen buraya geliyor diye bir durum yok. ODTÜ-İTÜ ilişkisi, İTÜ-YTÜ ilişkisiyle bir değil. İTÜ'deki bir bölüme giremeyen, aynı bölümü genelde YTÜ'de tercih ediyor; ama ODTÜ'de şehir gibi bir fark var.

Öncelikle İTÜ EHB İngilizce programı açıkken İTÜ'nün daha yüksek olduğunu görürdün. Şu anda İTÜ Endüstri İngilizce'ye bakarsan ODTÜ'den yüksek olduğunu görürsün. Hani tercih meselesi. İTÜ'nün biraz daha Türkçe eğitime dönmesi tercih konusunda olumsuz etkiliyor; ama ben yine de Türkçe eğitimi destekliyorum. İngilizcenin çabayla öğrenilmesi taraftarıyım.

katılıyorum. geçen yıl bizim bölüme birinci giren kişi Türkiye'de ilk 100'deydi yanlış hatırlamıyorsam. ilk 1000'den gelen kişiler de var.

• Hazırlık çok zor değil; ama İngilizcen iyi değilse, çaba göstermezsen bayağı Temmuz, Eylül, Ocak felan diye gidebilir. 1 dönem, hatta seneni bile yakabilirsin. Bazı arkadaşlar var hazırlıktan, 4-5 kere geçemediler, gitmedikleri test atölyesi, dil akademisi kalmadı. Harbiden net başarısız olanlar var; ama sıfır İngilizceyle gelip hazırlığı Haziran'da geçen de var. Hatta bazıları beklenmedik şekilde 75+ alıp ING101'den muaf bile olabiliyor. D kurunu, C kuruna tercih ederim. Kötüyse İngilizceniz alfabeden başlayacaksınız. Hocanın sizden bir beklentisi de olmayacak. C kuruna gidersen tenselerin çoğunu bildiğini, alt yapın olduğunu farz ediyorlar. Bu yüzden kazara C kuruna gitmiş biri, sınavla D kuruna felan düşürüyor kendini. Hazırlık çok rahat bir sene, İstanbul'u tanırsınız, arkadaşlar edinirsiniz, takılırsınız; ama İngilizceyi de ihmal etmemek lazım, yoksa gerçekten önünü alamayabilirsiniz.

• Radzinsky kullanıcısına yanıt
    Kontrol nasıl hocam bir bilginiz var mı az buz araştırdım biraz makinaya yakın gibi.Ne düşünüyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

hocam ders seçimi konusunda tavsiyeleriniz neler?
    bugüne kadar hiç istediğiniz dersleri alamadığınız oldu mu, özellikle bir bilg müh. öğr. olduğunuzdan soruyorum?
    ders seçimi konusundaki taktik ve stratejilerinizi yazarsanız sevinirim

Ders seçimi? Sen zaten İTÜ'desin de daha lisans eğitimine mi başlamadın? Tercih konusunda direkt ders seçimi sorulunca tuhaf geldi de.

irregularım , yazın ders seçemedim istediğim tüm hocalar 5 dk için dolmuştu, sistem de can çekişiyordu, bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin bu konuda sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum ama doğru mu düşünüyorum bilmiyorum, taktikler varsa her türü öneriye açığım hocam

Şimdi burada "Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin bu konuda sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum" derken, bizim aldığımız eğitim nedeniyle hızlı ders alma konusunda yararlı taktiklere sahip olduğumuzu düşünüyorsan, yanılıyorsun.

Ders seçimi biraz şans işi. O an sunucular felç geçiriyorsa ya da direkt çöktüyse, ne yaparsanız yapın, Internet bağlantı hızınız ne olursa olsun, nereden bağlanırsanız bağlanın, bir şey yapamazsınız maalesef. Önceden "Okuldaki bilgisayarlardan daha rahat alınıyor" şeklinde bir düşünce vardı; ama böyle bir şey yok. Arkadaşlarım okuldan ders alamamışken, benim evde 8 MBit'lik(!) ADSL ve Turkcell 3G VINN bağlantıları ile hemen ders alabildiğim olmuştu.

Ders seçim saati yaklaştığındawww.sis.itu.edu.tr adresine girip, sol üstten SIS'te oturum açın. Ders seçim sayfasına gelin, bu sayfayı ayrı bir sekmede açık tutun. Sistemde bu süre içinde sadece beklemeyin; çünkü sistem, siz uzun süre bir şey yapmazsanız, sizi atıyor. Menüleri kurcalayın, sayfalarda dolaşın, transkriptinize bakın, bir şey yapın; ama boş durmayın. Ders seçim saati geldiğinde, o ayrı sekmede tuttuğunuz ders seçim sayfasını yenileyin. Şanslıysanız CRN kutucukları hemen gelir. :)

Bölüm derslerinden isteyip de alamadığım olmadı şimdiye dek. Ama havuz derslerinde birkaç kere olmuştu ki bu sıkıntılar genelde bu derslerde oluyor, çok kişi talep ettiği için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Secxdx

Kontrol nasıl hocam bir bilginiz var mı az buz araştırdım biraz makinaya yakın gibi.Ne düşünüyorsunuz

güzel bölüm ancak ayrıntılı bilgim yok açıkçası, yanlış bilgi vermek istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radzinsky -- 28 Haziran 2014; 15:27:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: g@riban

Hazırlığı kolay mı ingilizcem biraz kötü de

İTÜ'nün hazırlık sınıfı eğitimi; ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi gibi aynı sikletteki diğer üniversitelere göre daha kolay.

Öyle ağır bir eğitimi yok. Arada sınavlar olur ki dönem sonunda Proficiency'e girebilmeniz için belli bir ortalamayı tutturmanız yeterli. Bir de birkaç Essay/paragraf yazma ödevleri verilir.

Hatta şunu eklememde yarar var; sadece okula bağlı kalarak İngilizcenizi geliştiremezsiniz. Okul dışında da sizin çalışmanız lazım. Okulun verdiği eğitim tek başına sizi çok ileriye götürmez.

Ok hocam araştırayım ben biraz daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moneyball

Itu kamous olarak nasil bi universitedir . Yani mesela odtu bir alanda toplanmis itu parca parcami. Birde fakulte mimarisi olarak bir siralama yapacak olsaniz siralama nasil olurdu. Insaat ve maden fakulteleri fiziki ve sosyal olarak nasildir

Ben İTÜ'nün kampüs ortamını beğeniyorum. Çoğu bölüm Ayazağa kampüsü'nde. Denizcilik bölümleri Tuzla'da. Makina, imalat, tekstil gibi bölümler Gümüşsuyu'nda. Endüstri, İşletme Müh., Konservatuar, Ekonomi gibi bölümler Maçka'da. Mimarlık, Şehir Bölge ve Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı gibi bölümler Taşkışla'da.

Öncelikle Gümüşsuyu, Maçka ve Taşkışla'da tam bir kampüs havası yok; ama bina ve konum olarak çok çok iyiler. Her öğrenci böyle tarihi bir okulda okumak ister. Ayazağa'ya yönelirsek bildiğin tam bir kampüs. Mimari olarak daha günümüz modern binaları kullanılıyor. Mesela Merkezi Derslik Binası Bauhaus akımına göre yapılmış bir bina. İçlerinde eski, restoreye ihtiyacı olan binalar var; ama tarihi olduğu için değil. Gümüşsuyu, Maçka, Taşkışla gerçekten tam anlamıyla tarihi binalar.

Yalnız Ayazağa'da dediğim gibi her şey var, bir çok bölüm olduğu için ortam açısından iyi.

İTÜ İnşaat fakültesi benim sevdiğim fakültelerden. Kantini, ünlü mezunu Şarık Tara tarafından yapılmış. Kantin bölümündeki deri koltukları efsanedir. Ayrıca kulüpler de bu katta bulunuyor. Binanın içeriği de genel olarak biraz karışık; ama sınıfları, tuvaletleri, bilgisayar lablarıyla bence derli toplu güzel bir bina.

Maden fakültesi, aslında sınav dışında pek yolumun düşmediği bir fakülte; ama sınıfları felan genişti; ama biraz basık geliyordu bana. İç dizaynı iş görür; ama İnşaat kadar yeni bir bina değil. Yine de Elektrik-Elektronik binasına göre daha iyi durumda. Ha ayrıca basından takip ettiyseniz SOMA'dan dolayı maden fakültesini biraz yıprattılar. Yazılar felan yazdılar; ama okul açılana kadar toplarlar.

O kadar çok fakülte var ki aralarında sıralama yapmak zor, gayet yeni, bakımlı fakülte de var, EE gibi restorasyona ihtiyacı olan binalar da var.

Dostum itu isletme muhendisligi nasildir, ve bu benim tek hayalimdi siralamam 9500 türkçesi 10900 ile kapatmış bir sorun çıkar mi sence

• quote:

Orijinalden alıntı: Secxdx

Ok hocam araştırayım ben biraz daha.

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/KOM/201410.html

buradan itü kontrol ve otomasyon mühendisliğinin ders programına bakabilirsin. makineden ziyade elektroniğe yakın bir bölüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moneyball

Itu kamous olarak nasil bi universitedir . Yani mesela odtu bir alanda toplanmis itu parca parcami. Birde fakulte mimarisi olarak bir siralama yapacak olsaniz siralama nasil olurdu. Insaat ve maden fakulteleri fiziki ve sosyal olarak nasildir

İTÜ'nün İstanbul'da 5 kampüsü var: Ayazağa, Maçka, Taşkışla, Gümüşsuyu, Tuzla.

Maslak'ta bulunan ve "merkez kampüs" de denilen Ayazağa Kampüsü, İTÜ'nün en büyük kampüsü. Çoğu fakülte buradadır. Ayrıca, Rektörlük, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (otomasyon) gibi temel birimler de bu kampüste bulunur. İTÜ'nün en büyük, 7/24 açık olan merkez kütüphanesi Mustafa İnan Kütüphanesi de buradadır. Gümüşsuyu dışındaki tüm yurtlar da bu kampüste yer alır.

Tuzla'ya gitmedim; ama orası da büyükmüş. Fakat orada sadece Denizcilik Fakültesi var.

Taşkışla Kampüsü'nde sadece Mimarlık Fakültesi var. Buraya kampüs demek de zor aslında. Maçka Kampüsü'nde; hazırlık sınıfı eğitiminin verildiği Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY), İşletme Fakültesi ve Konservatuvar bulunmakta, bir de sosyal tesis. Burası da küçük bir kampüs; ama Taşkışla'ya göre daha büyük. Gümüşsuyu Kampüsü'nde Makine ve Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı fakülteleri var, bir de sosyal tesis ve spor salonu. Yurt da bulunuyor burada. Bu kampüs, Maçka ve Taşkışla kampüslerine göre biraz daha büyük. Bu Maçka, Taşkışla ve Gümüşsuyu kampüsleri birbirlerine yakın. Maçka'dan aşağı inince Taşkışla'ya varıyorsun. Bunun az ilerisinde Taksim var. Taksim'den biraz aşağı inince Gümüşsuyu'na varıyorsun.

Tuzla apayrı bir yerde. Ayazağa Kampüsü'nden bu 3 kampüse ulaşmak zor değil. Kampüsün metro çıkışı var. Oradan metroya atlarsın. Taksim'de inerek 3 kampüse de ulaşabilirsin.

İnşaat ve Maden fakültelerinin binaları, Ayazağa Kampüsü'nde gördüğüm en iyi binalar.

En berbat mimari Fen-Edebiyat Fakültesi binasına ait. Kaybolma olasılığınız yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Haziran 2014; 15:34:48 >

• İtü kimya nasıldır?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.