Şimdi Ara

itü ders seçmede yardımcı olabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar itü elk m. 1 sınıfım. 2 dönem hangi dersleri seçeyim bi yardım edermisiniz ?

• Elektrik Mühendisliği Bölümüm 4 yıllık müfredatını içeren ders planı:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/ELK/201210.html

Bu ders planına uyabilirsin. 1. sınıf 2. dönemde, yani 2. yarıyılda şu dersler yer alıyor ders planında:

FIZ106 Fizik II
    FIZ106EL Physics II Lab (Laboratuvar derslerinin Türkçesi açılmıyor, ders planında Türkçe gözükse bile.)
    KIM101 Genel Kimya
    KIM101EL General Chemistry Lab
    TUR102 Turk Dili II
    MAT102E Mathematics II
    BIL104E C programlama dili
    ING (Proficiency'de 75'in altında bir puan aldıysan ilk dönem otomasyon sana ING101 atamıştır; onu verdiysen şimdi ING102 alabilirsin. 75 ve üstü bir puan aldıysan ING102 atamıştır; onu verdiysen şimdi ING103'lerden birini alabilirsin.)

Tabii bu ders planına birebir uymak mecburiyetinde değilsin. Mesela TUR102'yi başka bir dönem de alabilirsin ya da üstten ATA, ITB, SNT gibi başka ders de alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Elektrik Mühendisliği Bölümüm 4 yıllık müfredatını içeren ders planı:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/ELK/201210.html

Bu ders planına uyabilirsin. 1. sınıf 2. dönemde, yani 2. yarıyılda şu dersler yer alıyor ders planında:

FIZ106 Fizik II
    FIZ106EL Physics II Lab (Laboratuvar derslerinin Türkçesi açılmıyor, ders planında Türkçe gözükse bile.)
    KIM101 Genel Kimya
    TUR102 Turk Dili II
    MAT102E Mathematics II
    ING (Proficiency'de 75'in altında bir puan aldıysan ilk dönem otomasyon sana ING101 atamıştır; onu verdiysen şimdi ING102 alabilirsin. 75 ve üstü bir puan aldıysan ING102 atamıştır; onu verdiysen şimdi ING103'lerden birini alabilirsin.)

Tabii bu ders planına birebir uymak mecburiyetinde değilsin. Mesela TUR102'yi başka bir dönem de alabilirsin ya da üstten ATA, ITB, SNT gibi başka ders de alabilirsin.

hocam çok saol.ama bir sorum olacak ben fiz 102 aldım yanlış mı aldım?

• quote:

Orijinalden alıntı: kdfh

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Elektrik Mühendisliği Bölümüm 4 yıllık müfredatını içeren ders planı:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/ELK/201210.html

FIZ106 Fizik II
    KIM101 Genel Kimya
    TUR102 Turk Dili II
    MAT102E Mathematics II

hocam çok saol.ama bir sorum olacak ben fiz 102 aldım yanlış mı aldım?

1. döneminde FIZ102 değil, FIZ101 almışsındır. Sen şu an 1. sınıfın 2. döneminde, yani 2. yarıyılındasın, doğru mu anladım?

İlk dönem Fizik I dersi alıyorsun, bunun da kodu FIZ101.

Fizik II bazı bölümlerde FIZ102 (elektrik ve manyetizma), bazı bölümlerde FIZ106 (ısı-sıcaklık, basınç, kaldırma kuvveti, dalgalar) olarak veriliyor. Sizin ders planınızda da FIZ106 varmış.

• hocam şöyle.ben fiz 101 i verdim. 2. dönem programı yaparken planda fız 102 yazdım yani fız 106 mı almam lazım.
  • neyse hocam çok saol anladım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdfh

hocam şöyle.ben fiz 101 i verdim. 2. dönem programı yaparken planda fız 102 yazdım yani fız 106 mı almam lazım.

Ders planınızda Fizik II dersi FIZ102 olarak yok, FIZ106 olarak var. Onu alacaksın.

Bir de SIS'teki Ders Programları sayfasını (www.sis.itu.edu.tr > Soldaki "Ders Programları" bölümü > "2013-2014 Bahar Dönemi Açılan Dersler [Lisans ve Önlisans]" bağlantısı) takip etmen gerekir:www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php

Bu dönem açılan derslerin listesini gösteriyor. FIZ kodlu derslerin listesine baktığında FIZ102E için sağdaki "Dersi Alabilen Bölümler" sütununda yer alan bölüm kodları arasında ELK (%30 İngilizce program) ve ELKE (%100 İngilizce program) yok. Ama FIZ106'ya baktığında ELK'yı, FIZ106E'ye baktığında ELKE'yi göreceksin.

FIZ102 ile FIZ106 arasındaki fark da yukarıda söylediğim gibi: İkisi de Fizik II dersi. Fakat bazı bölümlere FIZ102, bazı bölümlere FIZ106 koduyla veriliyor. FIZ102 kodlu Fizik II dersi elektrik ve manyetizma konularını içeriyor. FIZ106 kodlu olanı ise ısı-sıcaklık, basınç, kaldırma kuvveti; dalgalar gibi konuları içeriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Ocak 2014; 13:52:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.