yatay geçiş için 3.98 falan yapanlar nasıl yapıyor? o ortalamayı yapabilecek insanlar neden 6-7k yerine daha iyi sıralama yapmamışlar? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İTÜ'de ortalama yapmak

-
-
Üniye geçince hırs geldi belki hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnsanın düşünceleri sürekli değişiyor lisedeyken bile 11 ve 12. Sınıfta çok fark varken normal. Şahsen şu an bölümde çalıştığım kadar üniversite sınavına çalışsam ilk 2 bine girerdim muhtemelen. Lise ile üniversite baya farklı ortamlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir de bu kadar uç ortalama yapmak için biraz şans da gerekebiliyor. Bazı hocalar almış olduğu abuk sabuk kararlar ile aa almana hatta ba almana engel olabiliyor. Tabii ki dersi yeniden alıp yükseltmek de mümkün
-
Üsttekilerin dedikleri gibi hırs gelenler var çokca veya çalışmayı öğrenenler falan var.
Benim 3.9 um falan yok ama üni sınavına çalışma biçimime bakınca çok verimsiz çalışmışım falan diyorum çalışma miktarına bakarak.
-
hocam yks ye çalışmakla sevdiğin derse çalışmak farklı şeyler
ayrıca bu çok uçuk kaçık tipler mesela (ilk 1k) kalanı hemen hemen aynı düzeyde adamlar
ODTÜ havacılık kaçtı mı hocam
-
maalesef
-
-
Tekrar hazırlanılıp girilmesi uzun ve yıpratıcı bir süreç ve istediğini yapabileceğine dair bir garanti yok diğerinde en azından üniye girmiş daha az stresle derslere yoğunlaşıyor 3.98ler falan çok çok zor tabi ama makul ortalamalar düzenli çalışıp yapılabilir
Aynen öyle o yüzden kesin yatay geçiş yaparım diye hiç istemediğiniz bir bölüme gitmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
3.98 düzenli çalışıpta yapılmaz kardeşim. hele hele itü gibi bir teknik üniversitede mühendislikte. manyak olman lazım. 3 dönemde 20 ders alsan en kötü 2 tanesinin BA gerisinin AA olması lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Düzenli çalışmayla, geçmiş soruları çözmeyle 3.5, 3.6, 3.7 gibi ortalamalar yapılır da bilgisayar, elektronik haberleşme falan 3.9 civarı geçiyorlar bunu yapmak çalışmanın yanında çok fazla şansının yaver gitmesi, piyango çıkması gibi bir şey. Ama yine de imkansız diyemem çok fazla rekabetin olması da bir olumsuz özellik.
-
her şey çalışmaya bağlı hocam, potansiyelini üniversite sınavında ortaya koymamıştır belki de. kafa zehirdir ya da bi şekilde yapmıştır o ortalamayı
Sınava 1 değil 5 kişi girerse böyle oluyor. Online eğitime hoşgeldiniz.
Yüz yüze olduğu dönemde yapmak için çalışmak yeterli değil, şans en büyük faktör.
Mesela ödevde birebir aynı şeyleri yazdığım arkadaşımla(konusu gereği aynı şeyleri yazdık 2+2=4 gibi, kopya falan değil yani) birimiz 70 alırken diğerimiz 95 aldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhalith -- 31 Ağustos 2021; 15:47:40 > -
28k ile itü kimya mühendisliğine yerleşip 3.88 ortalama ile itü ingilizce ehbye geçtim kurum içi yatay geçişle.(not: kimya mühendisliğine tamamıyla yatay geçiş yapma amacıyla girdim. yoksa istediğim bölümlerden biri olan makina müh zaten yıldız teknikte tutuyordu, bir nevi risk aldım itüde okumak için) hatta fazladan bi dönemim daha vardı BB ve BA verdiğim toplam 5 kredilik 2 ders vardı onları tekrar alıp 4 yapabilirdim ama bilgisayar mühendisliği değil de daha çok elektronik istediğim için böyle bi riski göze almak çok mantıklı gelmedi.
YKS ile üni1 dersleri ayrı. Sadece AYT ile benzer yanları var. Benim ayt'em baya iyiydi. apoteminin zor denemelerinde 70i görüyordum. sınavda da çok istediğim gibi geçmemesine rağmen 70e yakın yaptım ama tyt sonucum baya kötüydü. Türkçe ve Sosyalden -25 net yedim direk mesela
Böyle olunca babam bana üni içi geçiş yap, ayt konuları üni1 konuları çok benzer, 1 sene daha türkçe sosyal çalışacağına üniversite derslerine çalış dedi. iyi ki de demiş. Çok yorucu ve zor oldu ama risksiz oldu dediğim gibi elimde irregular olduğum için 1 ekstra normal dönem + 1 yaz dönemim vardı ve kullanmadım bile.
2018 girişliyim , bu ortalamayı örgünde yaptım. Online da 3.5 3.6 yapmak daha kolay ama 3.90 4 yapmak daha zor çünkü kusursuz yapmak gerekiyor her şeyi. 1 soru yanlış yapsan harf notu düşüyor. ben 80 85 ortalamalarla klasik sınavlarda AA aldım hep.
vize ve finallere 1-2 hafta önceden bakıp çıkmışları çözdüm, ytü odtü purdue gibi üniversitelerin de mümkün olduğunca çıkmışlarına bakmaya çalıştım. çünkü yetmiyor sadece itünün çıkmışları.
onun dışında irregular olduğum için bir kaç dersi alma sıkıntısı yaşadım. Yatayın şartlarından biri ilk 2 yarıyıldaki derslerin hepsini vermek. Teknik resim dersi vardı mesela kimya müh.te . açılması gereken bi dönem açılmamıştı ve kimse itiraz etmiyordu çünkü önşart bir ders değil. ama ben yatay yapacağım için benim kesinlikle almam lazım. Tek başıma dersi açtırmaya çalıştım imza falan toplayıp.
Grupça yapılan ödevlerde yatay geçiş yapacağını duyan karaktersiz grup arkadaşları görevlerini boşluyor her şey sana kalıyor vs böyle sıkıntılar çok oldu. 3kişilik ödevi tek başıma yaptım gibi oldu . Hatta keşke tek başıma yapsaydım. Gruptakilerin yaptığı yanlışları düzeltmek sıfırdan yazmaktan daha zordu.
Kimya-metalurji fakültesindeki bazı hocalar yatay geçiş yapacağımı duyunca bana tavır takındılar hatta zorluk çıkardılar bile diyebilirim. En son dönemlerimden birinde 3 kredilik ders alacaktım tek başına mesela. Sadece matematik alacaktım yani koca dönem, çünkü vermiş olmam gereken derslerin hepsini vermiştim halihazırda. Irregular olduğum için zaten böyle bi hakkım olmasına rağmen(normal öğrenciler 15 krediden az alamaz bir dönemde) yatay geçişe sıkıntı çıkarır diye evham yapıp tamamen formalite icabı okul olmadığı bi gün okula gidip dilekçe verdim 2 saat yol gidip. Ben direk dilekçeyi onarlar diye düşünürken beni rektörlük dekanlık arası gezdirip durdular onaylamamak için baya uğraştılar en son heyete gitti 1 2 hafta sonra kabul ettiler falan ömrümden ömür gitti.
Kısacası böyle, zorlu bi süreç, düzenli çalışman lazım vs vs anlattığım gibi. ama bence mezuna kalmaktan 1000 kat iyidir eğer ayt konularına baya hakimsen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 31 Ağustos 2021; 16:38:51 >
-
teşekkürler, ben de ayt'de iyi yapıp tyt'de batırdım. lisede sosyal derslerine bakmamanın cezasını çekiyorum
-
En Beğenilen Yanıtlar

28k ile itü kimya mühendisliğine yerleşip 3.88 ortalama ile itü ingilizce ehbye geçtim kurum içi yatay geçişle.(not: kimya mühendisliğine tamamıyla yatay geçiş yapma amacıyla girdim. yoksa istediğim bölümlerden biri olan makina müh zaten yıldız teknikte tutuyordu, bir nevi risk aldım itüde okumak için) hatta fazladan bi dönemim daha vardı BB ve BA verdiğim toplam 5 kredilik 2 ders vardı onları tekrar alıp 4 yapabilirdim ama bilgisayar mühendisliği değil de daha çok elektronik istediğim için böyle bi riski göze almak çok mantıklı gelmedi. YKS ile üni1 dersleri ayrı. Sadece AYT ile benzer yanları var. Benim ayt'em baya iyiydi. apoteminin zor denemelerinde 70i görüyordum. sınavda da çok istediğim gibi geçmemesine rağmen 70e yakın yaptım ama tyt sonucum baya kötüydü. Türkçe ve Sosyalden -25 net yedim direk mesela Böyle olunca babam bana üni içi geçiş yap, ayt konuları üni1 konuları çok benzer, 1 sene daha türkçe sosyal çalışacağına üniversite derslerine çalış dedi. iyi ki de demiş. Çok yorucu ve zor oldu ama risksiz oldu dediğim gibi elimde irregular olduğum için 1 ekstra normal dönem + 1 yaz dönemim vardı ve kullanmadım bile. 2018 girişliyim , bu ortalamayı örgünde yaptım. Online da 3.5 3.6 yapmak daha kolay ama 3.90 4 yapmak daha zor çünkü kusursuz yapmak gerekiyor her şeyi. 1 soru yanlış yapsan harf notu düşüyor. ben 80 85 ortalamalarla klasik sınavlarda AA aldım hep. vize ve finallere 1-2 hafta önceden bakıp çıkmışları çözdüm, ytü odtü purdue gibi üniversitelerin de mümkün olduğunca çıkmışlarına bakmaya çalıştım. çünkü yetmiyor sadece itünün çıkmışları. onun dışında irregular olduğum için bir kaç dersi alma sıkıntısı yaşadım. Yatayın şartlarından biri ilk 2 yarıyıldaki derslerin hepsini vermek. Teknik resim dersi vardı mesela kimya müh.te . açılması gereken bi dönem açılmamıştı ve kimse itiraz etmiyordu çünkü önşart bir ders değil. ama ben yatay yapacağım için benim kesinlikle almam lazım. Tek başıma dersi açtırmaya çalıştım imza falan toplayıp. Grupça yapılan ödevlerde yatay geçiş yapacağını duyan karaktersiz grup arkadaşları görevlerini boşluyor her şey sana kalıyor vs böyle sıkıntılar çok oldu. 3kişilik ödevi tek başıma yaptım gibi oldu . Hatta keşke tek başıma yapsaydım. Gruptakilerin yaptığı yanlışları düzeltmek sıfırdan yazmaktan daha zordu. Kimya-metalurji fakültesindeki bazı hocalar yatay geçiş yapacağımı duyunca bana tavır takındılar hatta zorluk çıkardılar bile diyebilirim. En son dönemlerimden birinde 3 kredilik ders alacaktım tek başına mesela. Sadece matematik alacaktım yani koca dönem, çünkü vermiş olmam gereken derslerin hepsini vermiştim halihazırda. Irregular olduğum için zaten böyle bi hakkım olmasına rağmen(normal öğrenciler 15 krediden az alamaz bir dönemde) yatay geçişe sıkıntı çıkarır diye evham yapıp tamamen formalite icabı okul olmadığı bi gün okula gidip dilekçe verdim 2 saat yol gidip. Ben direk dilekçeyi onarlar diye düşünürken beni rektörlük dekanlık arası gezdirip durdular onaylamamak için baya uğraştılar en son heyete gitti 1 2 hafta sonra kabul ettiler falan ömrümden ömür gitti. Kısacası böyle, zorlu bi süreç, düzenli çalışman lazım vs vs anlattığım gibi. ama bence mezuna kalmaktan 1000 kat iyidir eğer ayt konularına baya hakimsen |
Benzer içerikler
- gre sınavı örneği
- ayt biyoloji deneme önerisi
- 85 tyt 65 ayt kaç bin
- kendi bürosu olan avukat ne kadar kazanır
- orijinal ayt matematik deneme cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X