< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxınsakalı -- 21 Eylül 2021; 13:11:56 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Eef özelinde konuşacak olursam ingilizce dersler normal işlenmesi gerektiği gibi İngilizce işleniyor. 2 tane hoca duydum arkadaşlarımdan, anadilde eğitimi savunuyor bu nedenle türkçe ders açmak istiyor. Böyle olunca %100 ingilizcecilerin 1 derste 2 alternatifi varken türkçecilerin 6 alternatifi falan oluyor. Tabi bütün derslerde geçerli değil. İngilizce derste türkçe anlatan 1 tane hoca vardı sanırım c dersi veriyordu. Başka yapan duymadım hiç. Bazı havuz derslerinde de eğer ingilizce ise ders ingilizce anlatıyor ama "any foreign students?" diye sorduktan sonra kimse el kaldırmazsa ingilizce anlattığı komplike kısımları türkçe tekrar ediyor Ehb dersleri zaten İngilizce işlenmek zorunda ne olursa olsun. Çünkü okulda en çok yabancı öğrenci (arnavut Telaffuz ve aksana gelecek olursak. Çok iyi olan da var çok kötü olanda var. Ama anlaması sıkıntı olmuyor. Aksan biraz kişiyle alakalı. Mesela ahmet hamdi kayran hoca var lineer ve olasılık verir. Londrada y.l master yapmış hatta itünün yurt dışı okulunda (uolp sunny gibi bişeydi) rektörlük bile yapmış ama telaffuzu iyi değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Anakart: MSI B450 Gaming Plus Max / İşlemci: Ryzen5 3600 / İşlemci soğutucusu: Arctic freezer esports 34 duo / Ekran kartı: Asus Rog Strix 2060 Super / Ram: 2x8 GB 3000mhz Corsair Vengeance / SSD: Samsung Evo 860 500gb / PSU: FSP HYDRO 700W Bronze 80 / Kasa: MSI Mag Vampiric 010M
https://forum.donanimhaber.com/itu-de-ortalama-yapmak--150373361#150377389 |
|
Sadece ilk sene fizik ve kimya havuzlarını verirken sıkıntı yaşayabilirsin. Üniversiteye kadar kimse 12 yıllık eğitim hayatında ingilizce problem çözmemiştir doğal olarak. Kalıpları anlamak terminolojiyi anlamak bşraz sıkıntı olabiliyor . mesela ben sırf bu yüzden türkçesini anlaması bile zor olan kimya problemlerinin ingilizcesiylr hiç uğraşamam diye türkçe almıştım eski bölümümde. İyi ki de öyle yapmışım, çoğu insan da öyle yapıyormuş. Sorular aynı olmasına rağmen İngilizce kimyanın puan ortalaması 5-6 puan daha düşük oluyor her sınav. Mesela kendimden örnek vereyim ben bazen soruları tam okumam. Dalgınlıktan dolayı farketmiyorum da. Üstüne bir de ingilizce olunca 40 almıştım fiz101in 2. Vizesinden . bunun nedeni moment of inertia konusunun sorularının tamamrn okuduğunu tam olarak anlama soruları olması. Tabi daha sonra oturup artık çıkmış soruların da türkçesini çözmeyi bırakıp (? :d) ingilizcelerine geçince finalde rahatladım bi nebze de olsa. Onun dışında 2 3 ve 4. Sınıf derslerinin ingilizcelerini anlamak daha kolay terminoloji zaten full ingilizce kökenli sözcük. Onları yarım yamalak değişik şekilde türkçeye çevirince anlaşılmıyor garip geliyor. Tek problem ilk seneki mat dışındaki havuzlar. O kadar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Anakart: MSI B450 Gaming Plus Max / İşlemci: Ryzen5 3600 / İşlemci soğutucusu: Arctic freezer esports 34 duo / Ekran kartı: Asus Rog Strix 2060 Super / Ram: 2x8 GB 3000mhz Corsair Vengeance / SSD: Samsung Evo 860 500gb / PSU: FSP HYDRO 700W Bronze 80 / Kasa: MSI Mag Vampiric 010M
https://forum.donanimhaber.com/itu-de-ortalama-yapmak--150373361#150377389 |
|