Şimdi Ara

İTÜ Bilgisayar mühendisliğini bırakmak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
138
Cevap
3
Favori
7.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben lisede ilk defa matematik ve yazılım gibi şeylerde başarılı olabilmenin hazzını aldıktan sonra, çok daha iyi olabilirim, çok daha fazla öğrenebilirim aynı zamanda bunlarla para da kazanabilirim şeyleri ile sınıf 1.liğinden üniversite okumayan lise terk durumunda bir bireye dönüştüğüm için üniyi bıraktığıma değil, hiç iyi bir üniversite kazanıp - okuyamayıp - bitiremediğime pişmanım. 2-3 kere hep açıktan, uzaktan öğretim yerlere girdim barajın bir tık üstü değersiz bölümlere fakat ne doğru dürüst sınavları verdim, ne derslere girdim.


    25 yaşındayım, yaşıtım dişçiler çalışmaya başlayıp kendi kazançlarını - sevdikleri meslekleri ile mutlu bir şekilde hayata tutunmuş durumdalar, ortaokuldan kimi arkadaşlarım ya tıp'ı bitirdi ya da bitirmek üzere. Yine ortaokuldan çeşitli meslekleri normal - herkes gibi kazanıp, emek verip, çalışmaya başlanıp evlenen arkadaşlarımı internetten görüyorum. Lisede fark etmediğim, edemediğim şey özgüven - özsaygı eksikliğimi telafi edebilmek için kendimi kendime ve çevreme kanıtlayabilme çabalarım için çok şey yapmalıyım, süper şeyler yapmalıyım yanlışını fark edememek oldu.





  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Bence bilgisayara bu denli ilgiliyseniz iyi yerlere gelirsiniz. İlgi duymak insanın belirleyebileceği bir şey değil.

  • Su uni okumadan is yapiyorumdaki isler ile senin uniden mezun olunca yapacagin isler ayni isler degil. Bolum sarmadi yeni bolum icin yatay gecise baksan anlasilabilir belki ama o tarz unisiz de oluyor seyleri safsatadan ibaret, bu tarz kritik konularda tavsiye almaniz gereken insanlar hocalariniz/eski mezunlariniz gibi kendinize denk insanlar sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diploma fayda eder yanlız mezuniyet notu daha çok fayda ediyor. Havuz derslerini salma ben saldım zor toparladım sonra.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıcak bakmıyor değil, toplum baskısı ve eğitim sistemi ve statü meraklılığı yüzünden. Aslında çoğu kişinin 8de bilinçli aldığı kararlar değil anadolu/meslek lisesi okumak, okumaya karar vermek. Meslek lisesine teşvikler artarsa bir nebze çözülür.


    Sen adamı 12 yıl zorunlu okul okutup bir de beleşten 8. Sınıfta puansız devlet anadolu lisesine yollarsan adam hem dersini çalışmaz hem de bir işte çalışmaz. Bu sanayi çıraklığı için ne kadar erken gidersen o kadar iyi, üstelik meslek liselerinde de bunların eğitimi veriliyor.

    Sonra da 12de,mezun senesinde dank eder çok iyi üniversite kazanmaya çalışır, minimum 2+ sene mezuna kalır. Muhtemelen yine iyi bir yer kazanamaz, saçma sapan bir okulda 4-5 yıl çürütür. Ki o üniversitelerden bir şey çıkmayacağını anladı üniversiteye de gitmedi sanayiye girdi 21 yaşında sanayiyi ne yapacaksın mesela usta seni nasıl eğitecek? Gider 2 yıllık mezunu, meslek lisesi mezunu alır senin yerine mesela.


    Belli yaştan sonra zor.


    Bir de nitelikli bilgisayar mühendisiyle ustayı ve okul okumayan yazılımcıyı kıyaslaman saçma. İtü ceng diplomasinin her zaman kıymeti olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.kariyer.net/en-iyi-universiteler/hakkinda

    kanka burdan bak itü bilgisayar mühendisliği bölüm endeksine. kesinlikle bırakma aga okulu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medness M kullanıcısına yanıt

    Tamam diploma önemsiz belki ama usta beni her konuda pataklar da iş işten geçti.

  • tıbba geç.

    plaza cocuklarına aldanma. ceng balonu ucundan patlamaya basladı bile.

    eger tıp istemiyorsan bilkent ee tavsiye ederim.

    bilkent ee'den çıkan adam her türlü CENGaveri silkeler.

    ama tavsiyem tıp yazman.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Benzer bir dönemden geçiyorum hocam. Tıp fakültesini bırakmak/bırakmamak arasındayım. 3 yıl kaybettim.


    Şimdi üniversiteyi bitirseniz iyi olmaz mı peki?

  • biz bunları hep yazdık...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olm biz itü cs için ölüyoruz adam bırakıcam demiş 🤡



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illsucceed -- 29 Kasım 2022; 12:41:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan kendini geliştirmek. Diplomanın bir değeri yok.

  • Adam itü ceng kazanmış kafaya bak aw. Yks sıralaması zeka göstermiyor anlatamıyoruz millete

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • karşılayabilecek imkanın varsa ailenin Sabancı'ya geç(%50 burslu filan sanırım puan tutmuyor) bilgisayarda genel olarak bilişim bazında orası daha iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Kasım 2022; 0:12:52 >
  • İtü bilgisayarda Ali Balta isimli biri yok. Ama İTÜ'de Ali Balta isimli biri var ve bu kişi KKTC kampüsünde Deniz Teknolojileri Mühendisliği okuyor.

    İTÜ Bilgisayar mühendisliğini bırakmak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumlar fazla abartılı olmuş, bırakıp bırakmamanız konusunda bir şey söylemeyeceğim, fakat bıraksanız da kaybettiğiniz çok bir şey olmaz.

    Mesela 1 sene veya bir dönem bu şekilde kendinizi geliştirmeyi deneyip işe yarayıp yaramadığını görebilir, sonra işe yaramıyorsa okulun derslerine devam edebilirsiniz. En kötü ihtimalle okulu bıraktınız diyelim 4 senede bir af çıkıyor, her şekilde dönüp o okulu bitirebilirsiniz, özellikle devlet okulunda okuyanlar için durum böyle, özellerde ise bursunuzu keserler böyle şeyleri deneme şansınız olmaz.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.