Şimdi Ara

İTÜ Bilgisayar mühendisliğini bırakmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Son_Troll_Bükücü Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
138
Cevap
3
Favori
7.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu öneri itüde okuyan birisi için geçerli değil kesinlikle. İtü diplomasının faydasını mutlaka görürsün.
  • Uncharitable U kullanıcısına yanıt

    Ben de böyle düşünüyorum. Çevremdekiler de öyle diyordu da acaba millet üni fetişi mi var diye düşünüyordum  .

  • Büyük ihtimal troll ama kesinlikle bırakma. Lisans diploman olmadan yurt dışına gidip çalışman ve oturma izni alman çok zor.
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt

    Abi troll değil. Son zamanlarda bir furya var tıp,itü,odtü okumayın gidin kendinizi geliştirin veya sanayide kaynakçı elektrikçi kaportacı olun diye. Merak ettiğimden açtım başlığı. Toplumda çok büyük bir yanılgı var diyorlar ondan soruyorum.

  • Ben karar vermedim ayrıca evet üninin gereksiz olduğu iddialarını ilk defa görüyorum o yüzden merak ediyorum. Okul ortamında üni okumak tek hedef tabi. Yani bir aydınlanma yaşadım gibi geliyor ama umarım yanlış yönde yaşamamışımdır.

  • Top ünilerde okuyor olmayıp aynı zamanda akademik alanda ilerleme gibi bir hedefin olmasa belki düşünülebilir ama İTÜ cmpe gibi bir bölümde olsam asla bırakmazdım. Orada kazandığın network, gelişim, eğitim; eğitim görevlilerinin kalitesini vb. çoğu üniversitede bulamayacaksın.
    Hani kötü bir üniversitede olsan ve hızlı yoldan yazılım sektörüne atılmak istesen bahsettiğin yol da tercih edilebilir.
    Amacın salt software developer olmak ve para kazanmaksa bunun eğitimini zaten okulunda alacaksın onu dert etme. Akademik alanda ilerlemek veya data scientist kısmından ilerleyeceksen akademik kariyer zaten belli seviyede olmalı. Demem o ki bence okuluna devam etmelisin.
  • Bölüme ilgin olmaz,o mesleği yapmak istemiyorsundur bırakmak istersin anlarım da çevrendeki insanların ettiği laflar yüzünden bölümü bırakmayı dusunuyorsan sıkıntı.Umarım trollsündür
  • Ailem, çevremdeki tanıdıklarım bunu buraya yazdığım görürlerse dayaktan gebertirler beni. Forumdakiler sadece aklımı karıştırdı ondan yazdım. Herkes aileler vizyonsuz falan filan diyor toplumun %90'u vizyonsuz diyor babama akılsız gözüyle bakmaya başladım  

    z

  • Ben elektrik elektronik mühendisliği mezunuyum.Yazılımcıyım.Diplomanın kesinlikle faydası var. Yok diyenlere falan aldırma. Diploma işe yaramazsa bile üniversite insana çok şey katıyor. Dışarıdan yazılımcı olunabiliyor ama diploma işe girişini çok rahatlatıyor buna emin olabilirsin.İTÜ'de okuyorsun. Üniversiteyi bitirmezsen, okuduğun üniversiteyi kazanamamış, dışarıdan yazılım öğrenmiş birisiyle eşit olacaksın. İşe girerken(ilk başlarda) yüksek miktarlar isteyemeyeceksin.Belki uzun süre düşük maaşlara çalışacaksın. Çünkü diploman yok. Bazı yerler diploman yok diye başvuruna dönüş bile atmayacak. İşe girdiğin yerde dandik bir üniversite mezunu sana diploman yok diye üstten bakacak belki vs vs. Hadi diyelim yurtdışına çıkacaksın. Orada yüksek lisans ayarlayıp, iş kovalayabilirsin. Diploma bence kesinlikle önemli. İTÜ gibi bir okulu da kazanmışken emeğine yazık etme. Hem okuyup hem dışarıdan freelance iş de kovalayabilirsin. Bunlar da seni geliştirir.





  • Ya şöyle diyorlardı bize. Top ünilerde mühendislik okumazsanız iş bulmada sorun yaşarsınız diye. Ama işin aslının pek öyle olmadığını söylediklerinden insan üstüne baya düşünüyor.

  • Onların okumasına gerek yok diye bir durum yok hocam. Onlar da okuyorlar. Okulun sunacağı, özellikle de iyi bir okulun sunacağı kültürü deneyimlemek çok büyük bir ayrıcalık.


    Ben dandik Ankara üniversitesinde okuyorum mesela, sizin okulunuz benimkinden kat kat iyi. Hocalarla mailleşirken bile seviyeyi görüyorsun. O kadar sinirim bozuluyor ki bazı şeylere keşke ben de iyi bir okulda okusaydım diyorum hep. Hep içimde kalacak iyi bir okulda lisans okumak artık ama yapacak bir şey yok.


    Ben öğretim görevlisi bile olmak isterim yani İTÜ'de. Ama Ankara üniversitesinde kesinlikle olmak istemem. Kapısının önünden geçmek dahi istemem fakat referansa ihtiyacım olacak, bakalım nasıl halledeceğim.

  • Burada yapılan hangisi oluyor bırakmak mı bırakmamak mı  

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Evet aslında da ara eleman sıkıntısı var diyorlar. Tekniker maaşlarını falan da duymuşsunuzdur. Sanayide dönen paranın da haddi hesabı yok zaten. Acaba yanlış mı yapıyorum bu konuda diye hala düşünüyorum. Artık ülkede cahil adam daha kıymetli.

  • asertyu kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam hangi EE mezunusunuz.

  • Sanırım her türlü tünelin sonu iyi bir yere çıkmayacak  

  • Senin o saydıkların birer meslek. Yazılımcı olmak da meslek sayılabilir ama mühendislik meslek değil, uzmanlık alanı. Hedeflerinde yazılımcı olmak varsa bunun altını bir CENG diploması ile doldurmak mutlaka işine yarar. Ben hala inanmıyorum ciddi olduğuna ama neyse...

  • Birakma ama okulu da salla, ufkun genisler

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.