Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.267
Cevap
45
Favori
168.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tired Soul

quote:

Orijinalden alıntı: Freddy03

quote:

quote:

Hoşgeldiniz arkadaşlar bende ITU Makina 4. sınıftayım.Makina ile ilgili sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Yurt olarak genel sorular var galiba Makinacı,İmalatçı olanlara Gümüşsuyunu tavsiye ederim.Diğer arkadaşlarada Vadi ve Gölet uygun olur.İşletme Endüstri gibi maçkada okuyacak arkadaşlarada aynı şekilde Gümüşsuyu yurdu uygun olur.

Hocam siz makineciler imalatcilara ne gozle bakiyorsunuz? Bolumler cok yakin merak ettim

Alt Dal
    Onların iş bizim konstrüksiyon dalının işi ama onlar daha ayrıntılı gördükleri için farkları var tabiki.Malzeme yönünden ayrıntılı dersleri var onların bizim 3-4 ders var onlarda belki 6-7 tane vardır.Ama dediğim gibi Alt Dal olmaktan çıkamıyor.Piyasada o kadar ayrıntıya gerek duymadığı için Makina kapsıyor imalatçılarıda

Yok hocam biliyorum ders detayini da sizin gozunuzde nasil karsilaniyor? İmalatci iste makineyi kazanamamis buraya gelmis diyor musunuz?

Cok dusunmuyorum ama imalattan makineye yatay gecisle gecmek nasil mumkun oluyor?

Yani imalatçılara o gözle bakanda var bakmayanda çünkü imalat mühendisliğide piyasada arzı olan bir bölüm ama çalışmak istediğin alan imalattan çıkarsa makinaya geçmen şart olur.Yatay geçişte ortalaman önemli ki 1. 2. sınıflarda ortalama yapma şansın yüksektir.Geçmek istersen ortalamaya kasman gerekir ki yapılabilecek birşey aslında
    Ama İstanbulda biraz sakin durman gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 28 Temmuz 2013; 12:53:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hoşgeldiniz arkadaşlar bende ITU Makina 4. sınıftayım.Makina ile ilgili sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Yurt olarak genel sorular var galiba Makinacı,İmalatçı olanlara Gümüşsuyunu tavsiye ederim.Diğer arkadaşlarada Vadi ve Gölet uygun olur.İşletme Endüstri gibi maçkada okuyacak arkadaşlarada aynı şekilde Gümüşsuyu yurdu uygun olur.

Hocam siz makineciler imalatcilara ne gozle bakiyorsunuz? Bolumler cok yakin merak ettim

Alt Dal
    Onların iş bizim konstrüksiyon dalının işi ama onlar daha ayrıntılı gördükleri için farkları var tabiki.Malzeme yönünden ayrıntılı dersleri var onların bizim 3-4 ders var onlarda belki 6-7 tane vardır.Ama dediğim gibi Alt Dal olmaktan çıkamıyor.Piyasada o kadar ayrıntıya gerek duymadığı için Makina kapsıyor imalatçılarıda

Yok hocam biliyorum ders detayini da sizin gozunuzde nasil karsilaniyor? İmalatci iste makineyi kazanamamis buraya gelmis diyor musunuz?

Cok dusunmuyorum ama imalattan makineye yatay gecisle gecmek nasil mumkun oluyor?

Yani imalatçılara o gözle bakanda var bakmayanda çünkü imalat mühendisliğide piyasada arzı olan bir bölüm ama çalışmak istediğin alan imalattan çıkarsa makinaya geçmen şart olur.Yatay geçişte ortalaman önemli ki 1. 2. sınıflarda ortalama yapma şansın yüksektir.Geçmek istersen ortalamaya kasman gerekir ki yapılabilecek birşey aslında
    Ama İstanbulda biraz sakin durman gerek

Makine 2012 yilinda yatay gecisle en son kac ortalamali kisiyi aldi?

Hocam lisede uslu durmadik universitede akademik egitime oncelik taniyacagim diye soz vermistim yani dersler herseyden once ondan sonra eglencem en son da uykum gelir. Ayarlariz dengeyi insallah da Gumussuyunda okumak da riskli be bi yanin taksim bi yanin besiktas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• [link=http://forum.donanimhaber.com/m_78503405/f_//tm.htm#78503405][center][image]https://store.donanimhaber.com/c4/7f/33/c47f332dc0f1acb2e0b45d37a92af2d5.png[/image][/link] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_78503405/f_//tm.htm#78503405][b][color=#003366]# İTÜ 2013 GİRİŞLİLER #[/color][/b][/center][/link]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dessy -- 28 Temmuz 2013; 13:33:58 >

sherlock | suits | the prestige | shutter island | se7en | the wolverine | the shawshank redemption | white house down | LOTR | the matrix | iron man | the hobbit | harry potter | léon | titanic
    rafa nadal & agnieszka radwanska
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzettin123.

çok teşekkürler hocam :) birde acaba nasıl ayarlıcam a-b kurlarına düşmek için kumar oynicaz bildiğin yada çok belirgin puan farkları var mı irregular veya regular olmak için?

belli bir aralık yok, ama kur belirleme sınavında 45-55 arası b kuru, 55+ da a kuru olur diye düşünüyorum. ben geçen sene ayıptır söylemesi 65-70 arası yapıp a kuruna düşmüştüm, illa garanti istiyorsan öyle bir şey yapabilirsin.

irregular ya da regular olmak kur belirleme sınavından bağımsız bir şey. bunlarla tek alakası dediğim gibi a ya da b kuruna düşmeni sağlaması. c ya da d kuruna düşersen hazırlığı bir yıl okumak zorunda alırsın. bir de şöyle bir şey var, okulun ilk iki haftası içinde bir kere daha kur yükseltme sınavı yapılıyor. c ya da d'ye düşersen bir kere daha deneyebilirsin, bizim sınıfımıza bir kişi d kurundan gelmişti mesela. ama onlar genelde kur sınavına giremeyenler ya da sınav anında şanssızlık yaşayan daha iyi seviyede olanlar oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dessy

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_78503405/f_//tm.htm#78503405][center][image]https://store.donanimhaber.com/c4/7f/33/c47f332dc0f1acb2e0b45d37a92af2d5.png[/image][/link] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_78503405/f_//tm.htm#78503405][b][color=#003366]# İTÜ 2013 GİRİŞLİLER #[/color][/b][/center][/link]

Bende biri imza yaparsa çok iyi olur diyecektim. Teşekkürler eline sağlık

Hocam lisede uslu durmadik universitede akademik egitime oncelik taniyacagim diye soz vermistim yani dersler herseyden once ondan sonra eglencem en son da uykum gelir. Ayarlariz dengeyi insallah da Gumussuyunda okumak da riskli be bi yanin taksim bi yanin besiktas

2012-2013 akademik yılı için (yani bu sene biten yıl için) taban not ortalaması 2.98, 2011-2012 akademik yılı için (geçen sene) taban not ortalaması 3.54. önümüzdeki sene için geçecek olan öğrencilerin başvuruları daha sonuçlanmadı, yaz döneminin bitmesi bekleniyor. geçen seneki düşüş çok keskindi, bu sene aynı seviyede kalacağını sanmıyorum, kalabilir de tabii ama bence en azından 3.20-3.30 bandına gelir.

ben de makinaya geçiş kasıyorum da, ezberledim artık. tekstil mühendisliğindeyim, tekstil de alt dal sayılır, çok benziyor eğitimleri.

• quote:

Risk budur dicen artık
    Valla ben ilk dönem rahattım 2. dönemden sonra sıvamayı yaptım yoksa ortalama süper giderdi. 3.30 la açtım üniversiteyi şu an 2.84
    Taksim tahrik Beşiktaş Tahrik Mecidiyeköy Nişantaşı.. arkadaş çok gıcık bir yerde

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201310/201310yatay_taban_tavan_puanlar.htm
    Ortalamalar burada yazıyor 15 kişi alıyor taban ortalaması 2.98 mesela Türkçe olanı

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

çok teşekkürler hocam :) birde acaba nasıl ayarlıcam a-b kurlarına düşmek için kumar oynicaz bildiğin yada çok belirgin puan farkları var mı irregular veya regular olmak için?

belli bir aralık yok, ama kur belirleme sınavında 45-55 arası b kuru, 55+ da a kuru olur diye düşünüyorum. ben geçen sene ayıptır söylemesi 65-70 arası yapıp a kuruna düşmüştüm, illa garanti istiyorsan öyle bir şey yapabilirsin.

irregular ya da regular olmak kur belirleme sınavından bağımsız bir şey. bunlarla tek alakası dediğim gibi a ya da b kuruna düşmeni sağlaması. c ya da d kuruna düşersen hazırlığı bir yıl okumak zorunda alırsın. bir de şöyle bir şey var, okulun ilk iki haftası içinde bir kere daha kur yükseltme sınavı yapılıyor. c ya da d'ye düşersen bir kere daha deneyebilirsin, bizim sınıfımıza bir kişi d kurundan gelmişti mesela. ama onlar genelde kur sınavına giremeyenler ya da sınav anında şanssızlık yaşayan daha iyi seviyede olanlar oluyor.

süpersin hocam o zaman hazırlık geçme sınavına girmiyim. direk kur belirlemede yapabildiğimin en iyisini yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

quote:

Orijinalden alıntı: dessy

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_78503405/f_//tm.htm#78503405][center][image]https://store.donanimhaber.com/c4/7f/33/c47f332dc0f1acb2e0b45d37a92af2d5.png[/image][/link] 

Bende biri imza yaparsa çok iyi olur diyecektim. Teşekkürler eline sağlık

Aslına bakarsanız 2012 iTü Girişlilerden esinlenerek oluşturdum.İlerleyen dönemde kendimiz oluştururuz daha erken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dessy -- 28 Temmuz 2013; 14:25:59 >

sherlock | suits | the prestige | shutter island | se7en | the wolverine | the shawshank redemption | white house down | LOTR | the matrix | iron man | the hobbit | harry potter | léon | titanic
    rafa nadal & agnieszka radwanska

• quote:

süpersin hocam o zaman hazırlık geçme sınavına girmiyim. direk kur belirlemede yapabildiğimin en iyisini yapıyorum

aynen öyle yap, zaten ingilizcem iyi diyorsun, a ya da b'ye rahatlıkla düşersin diye düşünüyorum. bir de unutmadan, a kuru sabahçı (0845-1220), b kuru öğlenci (1300-1700, galiba). c ve d kurları da sabahçı. ben öğlene kalmak istemediğimden a'ya düşmek tek seçeneğimdi, hani sende de varsa öğlen gitmek istememe durumu, ona göre yaparsın. kolay gelsin.

• Arkadaşlar bu Formula SAE takımı hakkında bilgisi olan var mı? Gönüllü olanlar mı katılıyor, ağırlığı makine mühendisi mi?

Orijinalden alıntı: idk18

quote:

Orijinalden alıntı: sererer

quote:

Orijinalden alıntı: D.Howard_12

Tüm mesajları gezdim bir tane bile işletme mühendisi yok.Sanırım bu sene puanı düşen tek İTÜ bölümü.Yanlış iş yaptık.

Arkadaşım dene öyle ya bende işletme mühendisliğini kazandım sen öyle deyince bir garip hissettim. Kaçla kapamış bilgin var mı ?

Ben de isletme muhendisligi. Bosuna takiyosunuz bence onu acik bi bolum.
    Su sayfayi bi inceleyin derim:http://isletmemuhendisi.blogspot.com/?m=1

Evet daha önce görmüştüm bu sayfayı, zaten buna benzer başka da yok galiba

• hocam yatay geçiş yapmak hiç zor değil.Tek yapman gereken not ortalamanı yüksek tutmak.Gerçekten tek yapman gereken bu ama arkadaşların dediği gibi biraz uslu duracaksın :)
    Bu sene itü inşaatta 1.sınıfı bitirdi bir arkadaşım 3.86 ortalama ile.O yatay geçiş değil ama çap için başvuru yapacağım diyordu.

Orijinalden alıntı: beyazdalga

hocam yatay geçiş yapmak hiç zor değil.Tek yapman gereken not ortalamanı yüksek tutmak.Gerçekten tek yapman gereken bu ama arkadaşların dediği gibi biraz uslu duracaksın :)
    Bu sene itü inşaatta 1.sınıfı bitirdi bir arkadaşım 3.86 ortalama ile.O yatay geçiş değil ama çap için başvuru yapacağım diyordu.

bende itü inşaatı kazandım en az kaç ortalama yapmam lazım makine ye geçmem için ? Yada endüstriye aslında hayalim 2 sinden biriydi ama 15 bininci olunca böyle bir seçim yaptım

Orijinalden alıntı: I Love GS

quote:

hocam yatay geçiş yapmak hiç zor değil.Tek yapman gereken not ortalamanı yüksek tutmak.Gerçekten tek yapman gereken bu ama arkadaşların dediği gibi biraz uslu duracaksın :)

bende itü inşaatı kazandım en az kaç ortalama yapmam lazım makine ye geçmem için ? Yada endüstriye aslında hayalim 2 sinden biriydi ama 15 bininci olunca böyle bir seçim yaptım

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201310/201310yatay_taban_tavan_puanlar.htm

• quote:

quote:

kesin bir şey yok, yukarıda da yazdığım gibi yatay geçişte de aynen ösys mantığı var. siz 12 bininci olsanız bile makinaya giremeyebilirdiniz, çünkü tercih edenlerin sırasına da tabisiniz. aynen burada da o var, makina mühendisliği %30 programının 15 kontenjanına olan talebe göre ortalamalar oynuyor zaten. yani 3.50 yapsanız bile sizin döneminizdeki geçişlerin tabanı makina için 3.55 olur, giremezsiniz. ha, ama 3.80, 3.70, 3.60 falan makinanın bunları görmesi çok zor, çünkü kontenjanı çok yüksek. illa ki düşüyor, ama iki yıl önce 3.54'tü mesela, ne olur bilemeyiz.

• quote:

quote:

quote:

kesin bir şey yok, yukarıda da yazdığım gibi yatay geçişte de aynen ösys mantığı var. siz 12 bininci olsanız bile makinaya giremeyebilirdiniz, çünkü tercih edenlerin sırasına da tabisiniz. aynen burada da o var, makina mühendisliği %30 programının 15 kontenjanına olan talebe göre ortalamalar oynuyor zaten. yani 3.50 yapsanız bile sizin döneminizdeki geçişlerin tabanı makina için 3.55 olur, giremezsiniz. ha, ama 3.80, 3.70, 3.60 falan makinanın bunları görmesi çok zor, çünkü kontenjanı çok yüksek. illa ki düşüyor, ama iki yıl önce 3.54'tü mesela, ne olur bilemeyiz.

mesela ben ortalamayı yaptım 2 3 tercih yapamıyor muyum o zaman lys mantığıysa ? illaki biri gelir makina endüstri çok istediğim bölümlerdi.
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201310/201310yatay_taban_tavan_puanlar.html anlayamadım bu linki pek sağdaki tabloyla soldaki arasında bağlatı kuramadım

• quote:

quote:

quote:

quote:

mesela ben ortalamayı yaptım 2 3 tercih yapamıyor muyum o zaman lys mantığıysa ? illaki biri gelir makina endüstri çok istediğim bölümlerdi.
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201310/201310yatay_taban_tavan_puanlar.html anlayamadım bu linki pek sağdaki tabloyla soldaki arasında bağlatı kuramadım

tabii, 10 tercih hakkınız var. istek sıranıza göre yazıyorsunuz. ama şöyle diyeyim, endüstri mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği gibi bölümlere hem talep çok fazla, hem de kontenjanı çok az olduğu için tabanları 3.60'larda geziyor, hatta geçiyor. o yüzden kesinlikle ve kesinlikle okula adımınızı attığınız gibi derslerdeki kontrolü elinize almanız gerekir.

onun dışında, soldaki tablo 3. yarıyılda geçiş yapan öğrencilerle ilgili bilgiler, sağdaki tablo ise 5. yarıyılda geçiş yapan öğrencilerle ilgili bilgiler. bunu daha önce açıklamıştım sanırım bu sayfada ama bir daha yazayım, zararı olmaz. 3. yarıyıl demek, irregular olup (yani hazırlığı bir dönemde okuyup) 3 lisans dönemini (yaz dönemleri hariç) bitirmiş öğrenci demektir; ya da, regular olup (yani hazırlığı bir sene okuyup) 2 lisans dönemini (yaz dönemi hariç) bitirmiş öğrenci demektir. bu tip öğrencilerin yatay geçişte fakülte içi ya da fakülteler arası geçiş yapma hakkı ve serbestliği vardır. yani sizin durumunuz buna giriyor çünkü inşaat fakültesindeki bir bölümden makina fakültesindeki bir bölüme ya da işletme fakültesindeki bir bölüme geçmek istiyorsunuz.

5. yarıyıl ise şudur: irregular olup, 5 lisans dönemini (yaz dönemleri hariç) bitirmiş öğrenci demektir; ya da, regular olup 4 lisans dönemini (yaz dönemleri hariç) bitirmiş öğrenci demektir. bu tip öğrencilerin yatay geçişte fakülteler arası geçiş yapma hakkı kalmıyor, yalnızca kendi fakültelerindeki bölümlere geçiş yapma hakkı tanınıyor. yani siz inşaat fakültesindesiniz, ya çevre mühendisliğine geçebilirsiniz ya da geomatik mühendisliğine geçebilirsiniz. 5. yy sütunundaki ortalamarın düşük olmasının sebebi, genelde daha fazla zorlayıcı derslerle haşır neşir olunmaya başladığı için, ister istemez ortalama düşüyor.

• hmac H kullanıcısına yanıt
    Çok sağolasın :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.