Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.267
Cevap
45
Favori
168.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: keremtuncer

Peki cok tesekkurler, basvuruyu universiteye kayit sirasinda mi yapiyorum yoksa pazartesi gunu KYK basvurusuyla ayni sey mi? Kusura bakmayin hic bilgim yok bu konularda.

rica ederim, bu başlıklar zaten bilgi alış-verişi için kuruluyor, o yüzden her türlü sorunuzu çekinmeden sorabilirsiniz. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır. burada, ben de dahil, size bilgi veren kişiler de zamanında bilgi almak için birilerine sorup öğrendi.

kyk başvurusu farklı bir şey, itü yurtlarına başvuruyu kayıt sırasında yapıyorsunuz. yine de dediğim gibi, yurtlar konusuna tam anlamıyla hakim olduğum söylenemez, o yüzden siz yine de başka birinden teyit ettirin. zaten yurtlarda kalan arkadaşlar sizin mesajınızı alıntılayıp bir daha cevap vereceklerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

Irregular olmak yatay geçiş için avantaj mıdır? 1. sınıfı 1 yılda değilde 1.5 yılda okumak gibi mi oluyor rahat rahat yani?

irregular olursan daha avantajlı olursun bir dönem önde olduğun için daha az ders alırsın daha rahat çalışırsın onun dışında başka bir avantajı olacağını sanmıyorum.Bu arada hazırlıkla ilgili sorusu olan varsa cevaplarım ev konusunda sorusu olanlarda sorabilir 4.5 sene kirada yaşadım beşiktaş'ta.

Orijinalden alıntı: LilTunechi

quote:

Irregular olmak yatay geçiş için avantaj mıdır? 1. sınıfı 1 yılda değilde 1.5 yılda okumak gibi mi oluyor rahat rahat yani?

irregular olursan daha avantajlı olursun bir dönem önde olduğun için daha az ders alırsın daha rahat çalışırsın onun dışında başka bir avantajı olacağını sanmıyorum.Bu arada hazırlıkla ilgili sorusu olan varsa cevaplarım ev konusunda sorusu olanlarda sorabilir 4.5 sene kirada yaşadım beşiktaş'ta.

Yani dediğim gibi oluyor değil mi? 1 yılı 1.5 yılda geçebiliyorsun. Ayrıca 2 kere de yaz okuluna kalınabilir bu süre zarfında. Daha hafif bir program olunca yüksek ortalama daha rahat oluyor.

İtü'nün hazırlığı yarıştığı üniversitelere göre daha kolay diyorlar. Grammar olarak öğreniriz sorun değil hazırlığı bitirince çatır çatır konuşabiliyor muyuz ingilizceyi?

• quote:

irregular olmanın yatay geçişe faydası şu: regular öğrenciler hazırlığı bir senede bitirdikleri için, onların geçiş yapması için önlerinde olan süre 2 lisans dönemi + 1 yaz dönemi. eğer irregular olursan, senin önünde olan süre, 3 lisans dönemi + 2 yaz dönemi oluyor. yani regular olanlardan 2 dönem daha fazla vaktin oluyor. mesela, bir dersin notunu yükseltmek istiyorsun, onu bir sonraki dönemde sıkıştırmak yerine yayabiliyorsun, bu da ders programını rahatlatıp sana daha fazla hareket imkanı sağlıyor. onun dışında istersen bitirmen gereken derslerini bir kere alırsın ama her döneme az alırsın, yine aynı kapıya çıkıyor, ders programın rahatlıyor yani. hadi çok zorlarsak, dersleri erken bitirip ders programını seçmeli derslerle, sanat dersleriyle, ata-tur dersleriyle falan doldurabilirsin. fazla süre maden gibi bir şey, kullanmasını bilene tabii.

bu arada yatay geçiş düşünüyorsan kesinlikle yaz okullarını kaçırma, yazın okula gidilir mi deme. yazın bir dersten yüksek not getirmek normal dönem içinden çok daha kolay, emin ol. bir de şimdiden ders programına göre kendini programla. biraz düzenli ve disiplinli olman gerekiyor, onun haricinde yapılmayacak şey değil. ben de yatay geçişle uğraşıyorum şimdi de, o yüzden diyorum. özel mesajla ya da alıntıyla başka sormak istediğin olursa sorabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LilTunechi

quote:

Yani dediğim gibi oluyor değil mi? 1 yılı 1.5 yılda geçebiliyorsun. Ayrıca 2 kere de yaz okuluna kalınabilir bu süre zarfında. Daha hafif bir program olunca yüksek ortalama daha rahat oluyor.

İtü'nün hazırlığı yarıştığı üniversitelere göre daha kolay diyorlar. Grammar olarak öğreniriz sorun değil hazırlığı bitirince çatır çatır konuşabiliyor muyuz ingilizceyi?

Konuşamazsın ama kelime öğrenirsin senin isteğine bağlı olarak.Konuşma kısmı için biriyle sürekli ingilizce konuşman lazım.Ben yarı dönemde bitirip 3 ay İngiltere'ye gittim şu anda konuşma ve dinleme kısmım iyi.Okulda maksimum kelime bilgini geliştirirsin birde essay yazarsın.

• quote:

itü'nün hazırlığı, odtü-boun-bilkent seviyesinde değil, bunu kabul etmek lazım. bizim okulda ingilizce hazırlık eğitiminin amacı ingilizceyi öğretmekten çok, proficiency sınavında her öğrencinin geçer not almasını sağlamak, diye düşünüyorum. tabii ki kalitesiz bir eğitim yok ama çok da kaliteli bir eğitimi yok. seviyesi belli bir düzeyin üstünde olan öğrenciler için tek katkısı essay yazmanın temellerini öğrenmek olur. hazırlıktan çıktığında çatır çatır konuşabilmek sana bağlı, kendini okulla sınırlı tutmazsan, okul dışında da ingilizceni geliştirmek için çaba gösterirsen konuşursun. ingilizce meselesi biraz da kişiye bağlıdır, sana ne verilirse verilsin, sen onu işlemedikçe onlar aynen kalır.

• Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Kafama takılan soru olursa tekrar yardımınızı isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 27 Temmuz 2013; 18:38:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Love GS

İtü inşaat :) Hazırlığı atlamak istiyorum teorik ingilizcem iyi pratikte biraz sıkıntı var ne yapmalıyım izmirdeyim kayıtlardan önce istanbula gelip bir bakmam gerekir mi ?

Hazırlığı atlamak için essay öğrenmen lazım. Belli kalıpları var essayin. O şekilde yazman istenir. Ama internetten nereden çalışabileceğin hakkında bir fikrim yok. Sınavdaki diğer kısımları normal ingilizcenle yaparsın. Sınavda iki aşama var. İlk aşama 60 puan üzerinden ikincisi 40 puan üzerinden değerlendiriliyor. İlk aşamada reading ve restatement bölümleri var. Reading bölümünde 4 diye hatırlıyorum okuma parçası var. Parça sonlarında sorular var. Parça hakkında bir de kelime anlamı çıkarmaya yönelik sorular var. Restatement kısmında 15 soru var. Bir cümle veriyor sana altında da 5 tane şık en yakın anlamı bulumaya çalışıyorsun. İkinci aşamada listening ve writing bölümü var. Listening bölümünde bir metin dinletiyorlar onun hakkında sorular var. Writing kısmında essat yazıyor. 3 tane konu veriyor bir tanesini seçiyorsun. İlk bölümden en az 30 diğerinden en az 20 toplamda da en az 60 puan alman lazım. Writing 20 puan. Bu yüzden essay öğrenmen lazım. Eğer ingilizcen iyise, fazla vakit kaybetmek istemiyorsan hazırlığı atlamanda fayda var. Ben hazırlığı bir dönem okudum. Faydası oldu. Kelime haznem genişledi. Bir de essay yazmayı az çok biliyorum.

• herkese merhaba bu sene inşaat fakültesine başlayacağım inşallah :) sormak istediğim şu: ingilizcem hazırlığı geçicek kadar iyi sayılır(1 yıl ingilizce görmeme rağmen dün yaptığımız seviye tespitte upper-intermediate çıktı. Hazırlık okumamı önerir misiniz? ben hazırlık senesine gezip tozmak çevremi genişletmek için kalmayı düşünüyordum başta tabi bide ehliyeti alıyorum onunda etkisi var hazırlığı geçersem ingilizcemin business english seviyesinde olmadığını biliyorum bu yeterli değil benim için. ingilizcemide geliştirmem lazım. hazırlığa kalırsam 2. yabancı dil öğrenmek istiyorum. Bana ne önerirsiniz? yada yarım dönem hzırlık okuyup. 1 dönem boşta mı kalsın?

Orijinalden alıntı: dessy

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Bu yılın konusu da benden olsun. İTÜ'yü kazanan herkese hayırlı olsun. Hoş geldiniz.

Kayıt, yurtlar, hazırlık sınıfı, Proficiency, dersler vb. ile ilgili sorularınız olursa ben ve diğer öğrenciler yardımcı olmaya çalışırız. (Bilgisayar Müh. 3. sınıf öğrencisiyim.)

Hazırlığı okumak zorunda olduğumuz bölümler yok değil mi?

Bütün bölümlerde hazırlık sınıfı zorunlu. %30 İngilizce - %100 İngilizce de fark etmiyor.

Bu "zorunluluk" şöyle bir şey: İTÜ'yü kazandınız. 5-7 Eylül'deki ilk Proficiency'e giriyorsunuz. Yeterli puanı topladınız. Hazırlık sınıfını hiç okumadan atlıyorsunuz ve doğrudan lisans eğitimine başlıyorsunuz. Fakat sınava girmezseniz ya da girseniz de yeterli puanı alamazsanız, hazırlık sınıfı okumak zorundasınız.

• taşkışla yolcusu var mı gençler

bir de vadi yurtlarını tavsiye eder misiniz?

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Hazırlık hakkında sorularınıza cevap verebilirim.

hocam hazırlığı geçecek kadar ingilizcem var. geçmemi öner misin? yada şu irregular meselesini pek anlamadım. yarım dönemde hazırlığı atlayınca diğer dönem istersek lisansa başlıyoruz istemezsek yatıyor muyuz?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.