Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.267
Cevap
45
Favori
168.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyazdalga

hocam bu arada yatay geçiş isteğinizi süekli etrafa duyurmayın çünkü biz çok severiz insanların hevesini kırmayı..Siz derslerinize odaklanın zaten ilk sene havuz dersleri olacak.

Hmac kardeşim çok teşekkürler :D

ismimi ifşa etmediğime göre :D sıkıntı yok :D 1 sene daha kalmak zor geldi üni 1 sene çalışcaz artık olmazsada olmasın inşaatta kötü iş değil :D
    bu arada sizin bölüm ne beyazdalga ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love GS -- 28 Temmuz 2013; 16:26:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erk1905

İtü maçkada kalıcam ben işletme fakültesinde orası için hangi yurtları önerirsiniz? bi de itü yurtlarına ne zaman ve nerden başvuracağız_

Gümüşsuyu öneririm. (Yakınlık)

Zamanı geldiğinde yurtkayit.itu.edu.tr adresinden başvuruluyor. Ağustos sonu - eylül başında bir dönemdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

taşkışla yolcusu var mı gençler

bir de vadi yurtlarını tavsiye eder misiniz?

İTÜ'nün erkek öğrenciler için fiyat/kalite oranı açısından en iyi yurdu. Ayda 240 TL.

Odalar 3 kişilik. Yataklar arasında paravan var. Herkesin kişisel masası ve dolabı var. Yüksek hızlı İTÜ/NET bağlantısını kişisel olarak kullanabiliyorsunuz. 7/24 sıcak su akıyor. Ortak kullanımda çamaşırhane ve ütü odası var, 7/24 açık. Her koridorda ortak kullanımda banyo ve tuvalet var. Kantini gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık. Kantinin altındaki yemekhanede, kampüs yemekhaneleri ile ortak olarak (3 TL) akşam yemeği çıkıyor. Yurdun arkasındaki sokakta lokantalar var. Yurdun yukarısında, caddenin karşısında meşhur İstinyePark AVM var. Spor ve basketbol salonları var. Mescit var. Kampüs içi ulaşım için yurdun önünden ring kalkıyor. Etüt salonları var.

Eksileri yok değil. Mutfak yok. Yurt, kampüsün merkezine uzakta, uç noktada yer alıyor. İTÜ'yü kazanmış olmalarına rağmen banyo ve tuvaleti insan gibi kullanmayanlar var; gerçi bu KYK'da da, kalabalık bir özel yurtta da olabilecek bir şey.

Diğer yurtlar, mutfak olması, odalarda 1-2 kişinin kalması, banyo ve tuvaletin odada olması gibi daha lüks olanaklara paralel olarak daha pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: davidoffvincent

Ya bu İTÜ YURT KAYIT olayları ne zaman yapılıyor bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

Zamanı geldiğinde yurtkayit.itu.edu.tr adresinden başvuruluyor. Ağustos sonu - eylül başında bir dönemdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freddy03

quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

quote:

Hoşgeldiniz arkadaşlar bende ITU Makina 4. sınıftayım.Makina ile ilgili sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Yurt olarak genel sorular var galiba Makinacı,İmalatçı olanlara Gümüşsuyunu tavsiye ederim.Diğer arkadaşlarada Vadi ve Gölet uygun olur.İşletme Endüstri gibi maçkada okuyacak arkadaşlarada aynı şekilde Gümüşsuyu yurdu uygun olur.

Hocam siz makineciler imalatcilara ne gozle bakiyorsunuz? Bolumler cok yakin merak ettim

Alt Dal
    Onların iş bizim konstrüksiyon dalının işi ama onlar daha ayrıntılı gördükleri için farkları var tabiki.Malzeme yönünden ayrıntılı dersleri var onların bizim 3-4 ders var onlarda belki 6-7 tane vardır.Ama dediğim gibi Alt Dal olmaktan çıkamıyor.Piyasada o kadar ayrıntıya gerek duymadığı için Makina kapsıyor imalatçılarıda

Yok hocam biliyorum ders detayini da sizin gozunuzde nasil karsilaniyor? İmalatci iste makineyi kazanamamis buraya gelmis diyor musunuz?

Cok dusunmuyorum ama imalattan makineye yatay gecisle gecmek nasil mumkun oluyor?

Yani imalatçılara o gözle bakanda var bakmayanda çünkü imalat mühendisliğide piyasada arzı olan bir bölüm ama çalışmak istediğin alan imalattan çıkarsa makinaya geçmen şart olur.Yatay geçişte ortalaman önemli ki 1. 2. sınıflarda ortalama yapma şansın yüksektir.Geçmek istersen ortalamaya kasman gerekir ki yapılabilecek birşey aslında
    Ama İstanbulda biraz sakin durman gerek

Konusmanıza katıldım ama :),

İmalatcılar piyasada iş konusunda bir sıkıntı ceker mi ?

Birde makina mı makine mi fakultede derste bu ikileme hiç düştünüz mü :)

• Merhaba arkadaşlar hazırlıkla ilgili benimde bi sorum olucak. Bu sene uçak mühendisliğini kazandım yabancı dilim sıfır. En düşük kurda hazırlık okumam gerekiyo ama şöyle bi problem var. Okula kayıt yaptırdığım gibi okulumu bir sene dondurmak zorundayım basit ama uzun bi ameliyat süreci geçirmem gerekiyor. 8-9 ay gibi bi sürede bu dönem biticek geri kalan zamanda kendimi kasıp ingilizce öğrenicem. Daha sonra aradan 1 sene geçmiş dondurma biterken ingilizceyi öğrendiğim için bir şekilde hazırlığı atlayıp kendi dönemimle devam edebilirmiyim yoksa daha önceden kayıt yaptırdığım için artık ingilizce öğrensem bile illa hazırlık okumak zorunda mıyım?
  • benim biraz daha sorum var. İtunun yurtları mı daha iyi kyknın mı olanak olarak? Bi de alacağımız dersler hep aynı sınıfta mı yoksa bazı dersler icin kampus degistirecek miyiz? (Bahsettiğim kampusler de gumussuyu erkek ve abdi ipekci yurtları)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ngamlinga

Is bulmada itülünün sorun yasayacagindan supheliyim yani bulursunuz merak etmeyin.
    Tdk ya sorarsan makine, Makinacilara sorarsan Makina derler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 28 Temmuz 2013; 18:06:11 >

Orijinalden alıntı: mustafa_messi

benim biraz daha sorum var. İtunun yurtları mı daha iyi kyknın mı olanak olarak? Bi de alacağımız dersler hep aynı sınıfta mı yoksa bazı dersler icin kampus degistirecek miyiz? (Bahsettiğim kampusler de gumussuyu erkek ve abdi ipekci yurtları)

sanırım okuyacağın bölüm gümüşsuyu'nda. birinci sınıf derslerinin çok büyük bir kısmı havuz dersleridir, yani tüm bölümlerin ortak aldığı dersler. bunları zaten genel olarak maslak kampüsünde alıyoruz. derslerin ufak bir kısmı o derslerin hangi fakültelerce açıldığında bağlı olarak değişiyor. mesela makina mühendisliği okuyorsanız, makina mühendisliğine giriş dersiniz, teknik resim dersiniz, atölye gibi dersleriniz gümüşsuyu fakültesinde açılır, arada oraya da gidersiniz. ama fakültesi zaten maslak kampüsünün içinde olan bir bölümdeyseniz, maslak'tan pek çıkmazsınız. tabii bu sizin ders programınızı nasıl ayarladığınızla alakalı bir durum daha çok, ben farklılık olsun diye bir dersimi gümüşsuyundan almıştım mesela bu dönem, o dersin aynısı maslak'ta da açılmasına rağmen. böyle şeyleri siz yaparsınız ama dediğim gibi, bazı dersler sadece gümüşsuyunda açılabilir mesela, onları tabii ki gümüşsuyundan almaktan başka çareniz kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lioner34

Merhaba arkadaşlar hazırlıkla ilgili benimde bi sorum olucak. Bu sene uçak mühendisliğini kazandım yabancı dilim sıfır. En düşük kurda hazırlık okumam gerekiyo ama şöyle bi problem var. Okula kayıt yaptırdığım gibi okulumu bir sene dondurmak zorundayım basit ama uzun bi ameliyat süreci geçirmem gerekiyor. 8-9 ay gibi bi sürede bu dönem biticek geri kalan zamanda kendimi kasıp ingilizce öğrenicem. Daha sonra aradan 1 sene geçmiş dondurma biterken ingilizceyi öğrendiğim için bir şekilde hazırlığı atlayıp kendi dönemimle devam edebilirmiyim yoksa daha önceden kayıt yaptırdığım için artık ingilizce öğrensem bile illa hazırlık okumak zorunda mıyım?

Oncelikle hosgeldin ve geçmis olsun.
    Eger hazirliga baslarsan okumak zorundasin diye biliyorum ama proficiency sinavina girersen geldiginde proftan 60 ustu bir not geçmeni saglayacaktir.Sen okulun yabanci diller fakultesini bir ara,
    Onlar daha iyi bilir oranin ogrenci islerini ara ögren.
    Atlayabilecegini düsünüyorum.
    Not: Mobil bu yüzden yanlis yazdigim yer olabilir kusuruma bakmayin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ngamlinga

Is bulmada itülünün sorun yasayacagindan supheliyim yani bulursunuz merak etmeyin.
    Tdk ya sorarsan makine, Makinacilara sorarsan Makina derler

yemekhaneden cıkan yemekler nasıl peki :), Bir sorununuz oluyor mu ?

Hazırlıktan sonra deersler gümüşsuyunda mı ilk yoksa maslakta falan olacak mı

Makina daha agır geliyor kulaga bence de makina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ngamlinga -- 28 Temmuz 2013; 18:17:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

taşkışla yolcusu var mı gençler

bir de vadi yurtlarını tavsiye eder misiniz?

İTÜ'nün erkek öğrenciler için fiyat/kalite oranı açısından en iyi yurdu. Ayda 240 TL.

Odalar 3 kişilik. Yataklar arasında paravan var. Herkesin kişisel masası ve dolabı var. Yüksek hızlı İTÜ/NET bağlantısını kişisel olarak kullanabiliyorsunuz. 7/24 sıcak su akıyor. Ortak kullanımda çamaşırhane ve ütü odası var, 7/24 açık. Her koridorda ortak kullanımda banyo ve tuvalet var. Kantini gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık. Kantinin altındaki yemekhanede, kampüs yemekhaneleri ile ortak olarak (3 TL) akşam yemeği çıkıyor. Yurdun arkasındaki sokakta lokantalar var. Yurdun yukarısında, caddenin karşısında meşhur İstinyePark AVM var. Spor ve basketbol salonları var. Mescit var. Kampüs içi ulaşım için yurdun önünden ring kalkıyor. Etüt salonları var.

Eksileri yok değil. Mutfak yok. Yurt, kampüsün merkezine uzakta, uç noktada yer alıyor. İTÜ'yü kazanmış olmalarına rağmen banyo ve tuvaleti insan gibi kullanmayanlar var; gerçi bu KYK'da da, kalabalık bir özel yurtta da olabilecek bir şey.

Diğer yurtlar, mutfak olması, odalarda 1-2 kişinin kalması, banyo ve tuvaletin odada olması gibi daha lüks olanaklara paralel olarak daha pahalı.

agzimin suyu akti cok tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

Arkadaşlar bu Formula SAE takımı hakkında bilgisi olan var mı? Gönüllü olanlar mı katılıyor, ağırlığı makine mühendisi mi?

Formula Sae takiminda degilim ama bahsedebilirim biraz.
    Her sene dönem başlangicinda afişlerle okuldaki Sae, Pars gibi takimlar sizlere ulasmaya calisiyor zaten kendinize cv hazirlamaniz gerekir ama 1. Ve 2. Siniflarda daha cok gozlem ve kucuk yardimlar yaparsiniz ama 3 ten sonra takim size kalir bu.Bir nevi Tecrube birikim olayi :)
    Ama gecmisten bir yeteneginizde varsa 2. Siniftada baya is yaparsiniz.
    Afisleri ve itu maillernizi sık sık kontrol edin siz :)

quote:

Merhaba arkadaşlar hazırlıkla ilgili benimde bi sorum olucak. Bu sene uçak mühendisliğini kazandım yabancı dilim sıfır. En düşük kurda hazırlık okumam gerekiyo ama şöyle bi problem var. Okula kayıt yaptırdığım gibi okulumu bir sene dondurmak zorundayım basit ama uzun bi ameliyat süreci geçirmem gerekiyor. 8-9 ay gibi bi sürede bu dönem biticek geri kalan zamanda kendimi kasıp ingilizce öğrenicem. Daha sonra aradan 1 sene geçmiş dondurma biterken ingilizceyi öğrendiğim için bir şekilde hazırlığı atlayıp kendi dönemimle devam edebilirmiyim yoksa daha önceden kayıt yaptırdığım için artık ingilizce öğrensem bile illa hazırlık okumak zorunda mıyım?

Eger hazirliga baslarsan okumak zorundasin diye biliyorum ama proficiency sinavina girersen geldiginde proftan 60 ustu bir not geçmeni saglayacaktir.Sen okulun yabanci diller fakultesini bir ara,

Fakülteyi birkaç kere aradım ama açan yok. İtünün sitesinde

"Fakülte Yönetim Kurulu kararı ve Yükseköğretim Kurulunca tespit edilen haklı ve geçerli nedenler ile öğrenciye bir defada en çok iki yarıyıl süre ile izin verilebilir. İzinli sayılan öğrenci öğrenimine devam edemez ve izinli olduğu yarıyılı izleyen sınav dönemindeki yarıyıl sonu sınavlarına giremez."

diye bir madde okumuştum bu yüzden proficiency sınavına beni alırlarmı bilmiyorum fakülteyi aramaya devam artık yapıcak bir şey yok teşekkürler bu arada :)

• Yemekler konusu biraz karışık bence çünkü ben şahsen çok hoşuma gidiyor çeşit ve lezzet bakimindan ama begenmeyenlerde var o yüzden sana kalmis birsey ama temiz ve duzenlidir yemekhaneler
    1. Sinifin %90 ı maslaktasin her 2 dönemdede 2 yada 3 er ders var. Teknik resim,giriş dersi gibi.
    2. Sinifta %60 makina yine hatta 70 leri bulur ve nihayetinde
    3. Sinif agladigin sene makinadan beni kurtarin diye sizlanma kurtaran çikmaz ne yazikki
    4. Bende bilmiyorum ama %70-80 yine maakina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 28 Temmuz 2013; 18:35:40 >

• quote:

quote:

quote:

"Fakülte Yönetim Kurulu kararı ve Yükseköğretim Kurulunca tespit edilen haklı ve geçerli nedenler ile öğrenciye bir defada en çok iki yarıyıl süre ile izin verilebilir. İzinli sayılan öğrenci öğrenimine devam edemez ve izinli olduğu yarıyılı izleyen sınav dönemindeki yarıyıl sonu sınavlarına giremez."

diye bir madde okumuştum bu yüzden proficiency sınavına beni alırlarmı bilmiyorum fakülteyi aramaya devam artık yapıcak bir şey yok teşekkürler bu arada :)

Sen macka yi ara maslak ogrenci islerini aarama ben 4 senedir ulasamadim
    Ama galiba hazirlik okuman gerekecek ama calis sen a veya b kurundan yari donemde gecersin irregular olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: sererer

quote:

Orijinalden alıntı: D.Howard_12

Tüm mesajları gezdim bir tane bile işletme mühendisi yok.Sanırım bu sene puanı düşen tek İTÜ bölümü.Yanlış iş yaptık.

Arkadaşım dene öyle ya bende işletme mühendisliğini kazandım sen öyle deyince bir garip hissettim. Kaçla kapamış bilgin var mı ?

Aslında sizi yakanlardan biri de benim.Sırf yüksek yer olsun diye pek karakter özelliklerime uyuşmayan burayı yazdım.Puanın düşmesini sağladım nispeten.Geçen sene 9700'lerde kapamış.Benim sıra 10899 ve kapadığı puana baktım, 459.01 gibi bir şeydi.Benim puan 459.1'li.Yani tabandan girende benle hemen hemen aynı sırada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen macka yi ara maslak ogrenci islerini aarama ben 4 senedir ulasamadim
    Ama galiba hazirlik okuman gerekecek ama calis sen a veya b kurundan yari donemde gecersin irregular olursun

Maçkayı aradım şimdi orayada ulaşamıyorum(Saatten dolayı olabilir) yılmak yok aramaya devam edicem
    İrregular olmayı düşündüm 2. yarıdönem ve yaz okuluyla 1 sene bitirirsiniz demişler ama hakkında hiç iyi şeyler söylenmiyo korktum açıkçası bi bilginiz varmı irregularlıkla ilgili ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.