Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.273
Cevap
45
Favori
162.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrik müh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

İngilizce Yeterlilik Sınavı Kayıtları (Lisans ve Yüksek Lisans Beklemeli öğrenciler için) 26-29 Ağustos 2013
    İngilizce Yeterlilik Sınavı (I.oturum) 05 Eylül 2013 Saat 13:00
    İngilizce Yeterlilik Sınavı (II.oturum)( Sadece I.oturumda başarılı olanlar girecektir.) 07 Eylül 2013 Saat 10:00
    Lisans Hazırlık Sınıfı Düzey Belirleme Sınavları 02-03-04 Eylül 2013
    İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğrencileri İçin Oryantasyon 16 Eylül 2013

Şimdi yeterlilik sınavı dediğimiz hazırlık geçmek için olan prof. değil mi? Düzey belirleme de kur belirleme sınavı? Prof'a girmek zorunda değiliz kur belirlemeye girmeliyiz en azından seviyemiz bir sınıfa girmek için? Oryantasyon da derslerin başlangıcı mıdır?

Evet, Proficiency hazırlık sınıfını atlamak için. "Yeterlilik sınavı" ve "muafiyet sınavı" da deniliyor.

Evet, Düzey Belirleme Sınavı, kur belirlemek için.

Evet, Proficiency'e girmek zorunda değilsiniz, eğer hazırlık sınıfına kalmak istiyorsanız.

Kur belirleme sınavına (Düzey Belirleme Sınavı) girmek de aslında zorunlu değil. Ama girmezseniz, en alt kur olan D kuruna yerleşiyorsunuz. :) Girip, elinizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışın, düzeyinize uygun bir kura yerleşin.

Hayır, oryantasyon ders başlangıcı değil. Tanıtım amaçlı bir şey. Katılmak da zorunlu değil.

Dersler de 16 Eylül'de başlıyor yine, o ayrı. Ama ilk gün oryantasyon da düzenlenecek takvime göre.

Kayıtlar 2-6 arası. Kayıt olurken mi düzey belirleme sınavına giriyoruz?

Edit: Sitede yazıyormuş, yeni gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi. -- 27 Temmuz 2013; 1:09:26 >

• EHM
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Bu yılın konusu da benden olsun. İTÜ'yü kazanan herkese hayırlı olsun. Hoş geldiniz.

Kayıt, yurtlar, hazırlık sınıfı, Proficiency, dersler vb. ile ilgili sorularınız olursa ben ve diğer öğrenciler yardımcı olmaya çalışırız. (Bilgisayar Müh. 3. sınıf öğrencisiyim.)

Hazırlığı okumak zorunda olduğumuz bölümler yok değil mi?
  • bende itü bilg müh ingilizce kazandım. mesajlarınız çok yardımcı oluyor takipteyim.
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben 2009 girişli İTÜ Elektrik Müh. öğrencisiyim. Üniversite ve İstanbul ile ilgili herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa bana çekinmeden ulaşabilirsiniz, sizlere seve seve yardımcı olurum. Görüşmek isteyen arkadaşlar olursa diledikleri taktirde yüzyüze de görüşebiliriz, hiç çekinmeyin.

Bu şekilde her sene yeni gelecek olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım. Aklınızda benimle ilgili soru işareti varsa çekinmeksizin bodoslama sorun :)

Ben üniversiteyi kazandığımda bir anda kana susamış avcılar gibi dört bir taraftan iyi niyet elçileri (!) yardımcı olmak için koşuyordu. Anlicanız üzere bunlar ya cemaatçiler yada sosyalist takımdan kişiler oluyor. Bir kaç gün içinde ne demek istediğimi daha net anlarsınız Ben İTÜ'ye gönül vermiş biri olarak böyle avcıların tuzaklarına düşmemeniz için sizlere gönüllü destek olmaya çalışıyorum.

Kim olduğuma gelirsek;
    Ben 2009 gitişli İTÜ Elektrik Müh. 3. sınıd öğrencisiyim. Evet okulu uzattım :)
    Daha önce İTÜ Bilgi İşlemde 1.5 sene kadar çalıştım, 7 ay kadar da Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi'nde Yarı zamanlı Sistem Yöneticisi olarak çalıştım. Halen oraya ücretsiz olarak destek vermeye devam ediyorum. Şuanda da özel bir şirkette Freelance Yazılımcı olarak çalışıyorum.

• Proficiencyi gecemezsen hazırlık okumak zorundasın her türlü. Toefl falan varsa O ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar hazirlik Macka kampusunde, ama İTÜ yurtlari bana cikmaz heralde. O cevrede kalinabilecek guzel, temiz, hizli internetli bir yurt var midir? Hic bilgim yok İstanbul hakkinda.

• yurtlar neye göre belirleniyor aceba? yurt başvuruları geç başlıyor gibi okulun açıldığı ilk günler yurtlarda kalabiliyoruz demi? yetkili bi abi lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremtuncer

Arkadaslar hazirlik Macka kampusunde, ama İTÜ yurtlari bana cikmaz heralde. O cevrede kalinabilecek guzel, temiz, hizli internetli bir yurt var midir? Hic bilgim yok İstanbul hakkinda.

hemen maçka yerleşkesinin arkasında kyk'nın abdi ipekçi erkek yurdu var. kalan birkaç arkadaşım vardı, çok kötü şeyler duymadım. internette de olumlu yorumlar bulmak mümkün. yürüyerek beş dakika falan ki çok büyük avantaj olur bu senin için. interneti konusunda bir bilgim yok maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.ylmz

yurtlar neye göre belirleniyor aceba? yurt başvuruları geç başlıyor gibi okulun açıldığı ilk günler yurtlarda kalabiliyoruz demi? yetkili bi abi lütfen

Tercih sıran kaçıncı sırada yerleştiğin oturduğun il etkili oluyor diyorlar fakat kesin bir şey yok.Tabi amcan dayın varsa bu kriterleri boşver.Okulun açılmasından önceki hafta yurda yerleşiyorsun.
    İstanbul'da bulunan yurtların büyük bir kısmı malum şahısların elinde ona göre yurtları tercih et imkanın varsa ev tutmanı öneririm.
    Bu arada hazırlığı atlama sınavı kolay oluyor fakat ingilizcesine güvenmeyen hiç boşuna girmesin yarı dönem okursunuz sonra geçersiniz sınavı en azından essay yazmayı öğrenirsiniz.

• y.ylmz kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yteca28 -- 28 Temmuz 2013; 2:26:11 >
  • y.ylmz kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yteca28 -- 28 Temmuz 2013; 2:26:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Arkadaslar hazirlik Macka kampusunde, ama İTÜ yurtlari bana cikmaz heralde. O cevrede kalinabilecek guzel, temiz, hizli internetli bir yurt var midir? Hic bilgim yok İstanbul hakkinda.

hemen maçka yerleşkesinin arkasında kyk'nın abdi ipekçi erkek yurdu var. kalan birkaç arkadaşım vardı, çok kötü şeyler duymadım. internette de olumlu yorumlar bulmak mümkün. yürüyerek beş dakika falan ki çok büyük avantaj olur bu senin için. interneti konusunda bir bilgim yok maalesef.

Evet guzel bir yurt ama bolumume son siralarda girdim ve maddi anlamda da bi sikintimiz olmadigi icin KYK yurdu cikacagini hic dusunmuyorum, keske ciksa ama cok cok dusuk ihtimal. Baska bildiginiz ozel yurt var mi?

• quote:

quote:

quote:

Evet guzel bir yurt ama bolumume son siralarda girdim ve maddi anlamda da bi sikintimiz olmadigi icin KYK yurdu cikacagini hic dusunmuyorum, keske ciksa ama cok cok dusuk ihtimal. Baska bildiginiz ozel yurt var mi?

şöyle söyleyeyim, eğer il dışından geliyorsan sana itü yurdu bir şekilde çıkar. ama hemen çıkar; ama bahar yarıyılına doğru çıkar. o yüzden sen itü yurtlarına başvurunu yap, en kötü ihtimalle yedek listede sonlarda olursun, yedek liste de sürekli ilerlediği için bir şekilde bir zaman sonra girersin. kendi arkadaşımdan örnek vereyim, yedek listede orta-sonlar arasındaydı, bir şekilde ordu evlerinde, tuzla'daki yakınlarının evinde falan idare etti, güz döneminin sonlarına doğru vadi'de sırası geldi, şu anda vadi'de. yani ilk anda giremesen bile, bir şekilde giriyorsun, benim etrafımdan duyduğum/gördüğüm bu yönde.

bunu yine araştır tabii ki, eğer dediğim şekildeyse, idarelik bir seçenek düşünebilirsin. özel yurtlar olur ya da 5-6 aylık bir ev olabilir böyle seçenekleri düşünebilirsin. ben de istanbul'da yaşadığım için yurtlar hakkında çok bilgim yok, o yüzden yardımcı olamadım, kusura bakma. ama şöyle bir şey diyeyim, metro hattı üzerinde birçok özel yurt ya da uygun ev vardır, oraları araştırmanı öneririm. yalnız dikkatli ol, özel yurtların çoğunun cemaat kontrolü altında olduğunu duyuyorum hep. hani senin için sıkıntı teşkil edecekse iyi araştır derim.

• Hazırlık hakkında sorularınıza cevap verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dauntless2

numaranın son iki hanesine bakarak bölümüne kaçıncı sıradan girdiğini anlayamazsın. 1.giren kişinin son iki hanesini "..50" den başlatmıslarsaa ve senin "72" ise sen 22. kişi olarak girmişsin demektir belkide

1. Girenin numarasi 01 ile bitiyor. Senelerdir böyleydi Son yıllarda degismediyse ki sanmıyorum değişeceğini

• quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

Orijinalden alıntı: dauntless2

numaranın son iki hanesine bakarak bölümüne kaçıncı sıradan girdiğini anlayamazsın. 1.giren kişinin son iki hanesini "..50" den başlatmıslarsaa ve senin "72" ise sen 22. kişi olarak girmişsin demektir belkide

1. Girenin numarasi 01 ile bitiyor. Senelerdir böyleydi Son yıllarda degismediyse ki sanmıyorum değişeceğini

geçen gün aynı şeyi konuşmuştuk, ben öğrendim onu. fakülte sırası yazıyor. 01 numarası olan en yüksek bölümün birincisi oluyor, onun kontenjanı kadar ekliyorsunuz, ondan sonraki da diğer bölümün birincisi olarak devam ediyor. yani 50 kişilik bir bölüm varsa fakültede, 72 numaralı öğrenci ikinci en yüksek bölümün 22.'si oluyor, doğru demiş arkadaş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

şöyle söyleyeyim, eğer il dışından geliyorsan sana itü yurdu bir şekilde çıkar. ama hemen çıkar; ama bahar yarıyılına doğru çıkar. o yüzden sen itü yurtlarına başvurunu yap, en kötü ihtimalle yedek listede sonlarda olursun, yedek liste de sürekli ilerlediği için bir şekilde bir zaman sonra girersin. kendi arkadaşımdan örnek vereyim, yedek listede orta-sonlar arasındaydı, bir şekilde ordu evlerinde, tuzla'daki yakınlarının evinde falan idare etti, güz döneminin sonlarına doğru vadi'de sırası geldi, şu anda vadi'de. yani ilk anda giremesen bile, bir şekilde giriyorsun, benim etrafımdan duyduğum/gördüğüm bu yönde.

bunu yine araştır tabii ki, eğer dediğim şekildeyse, idarelik bir seçenek düşünebilirsin. özel yurtlar olur ya da 5-6 aylık bir ev olabilir böyle seçenekleri düşünebilirsin. ben de istanbul'da yaşadığım için yurtlar hakkında çok bilgim yok, o yüzden yardımcı olamadım, kusura bakma. ama şöyle bir şey diyeyim, metro hattı üzerinde birçok özel yurt ya da uygun ev vardır, oraları araştırmanı öneririm. yalnız dikkatli ol, özel yurtların çoğunun cemaat kontrolü altında olduğunu duyuyorum hep. hani senin için sıkıntı teşkil edecekse iyi araştır derim.

Peki cok tesekkurler, basvuruyu universiteye kayit sirasinda mi yapiyorum yoksa pazartesi gunu KYK basvurusuyla ayni sey mi? Kusura bakmayin hic bilgim yok bu konularda.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.