Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tuhaf.

quote:

Orijinalden alıntı: barman
    Bildiğim kısma cevap vereyim sadece. Üniversitede aldığın sıralamanın, bölüme kaçıncı girdiğinin bildiğim kadarıyla yatay geçiş/çapta hiçbir etkisi yok. Ortalamanı kasıp başvuracaksın. O kadar.

Tamam, teşekkür ederim. 2. dönem oturup adam gibi çalışacağız o zaman, tama yakın not ortalaması getirmek lazım. Hocalar eli bol çıkar inşallah

Aslında ilk dönem daha iyi ortalama yapsan iyiymiş. Çünkü genelde ikinci dönem biraz daha düşüyor gördüğüm kadarıyla. Hani ilk dönem 3.7 felan yapsaydın, ikinci dönemde o ayarı koruyup geçiş yapabilirdin. Bildiğin gibi bilgisayar 3.6'dan aşağı olacağını sanmıyorum. İnşaat iyidir hocam, boşver.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tuhaf.

quote:

Bildiğim kısma cevap vereyim sadece. Üniversitede aldığın sıralamanın, bölüme kaçıncı girdiğinin bildiğim kadarıyla yatay geçiş/çapta hiçbir etkisi yok. Ortalamanı kasıp başvuracaksın. O kadar.

Tamam, teşekkür ederim. 2. dönem oturup adam gibi çalışacağız o zaman, tama yakın not ortalaması getirmek lazım. Hocalar eli bol çıkar inşallah

Aslında ilk dönem daha iyi ortalama yapsan iyiymiş. Çünkü genelde ikinci dönem biraz daha düşüyor gördüğüm kadarıyla. Hani ilk dönem 3.7 felan yapsaydın, ikinci dönemde o ayarı koruyup geçiş yapabilirdin. Bildiğin gibi bilgisayar 3.6'dan aşağı olacağını sanmıyorum. İnşaat iyidir hocam, boşver.

İlk dönem kafamı pek veremedim okula, derslere falan giremedim doğru düzgün. Dediğin gibi ilk dönem daha iyi bir ortalama getirsem iyi olurdu.
    İnşaat iyi tabi de ben pek isteyerek girmedim, bilgisayar istiyordum. 7.tercihten girdim, zamanla alışırım severim falan diyordum ama ne bileyim sonuçta hayat boyu yapacağın işi de zorla severek yapamazsın diye düşünmeye başladım, geçişe de yeni yeni karar verdim zaten. İlk dönem kafaya koymuş olsam daha çok kasardım herhalde. Neyse artık hayırlısı diyelim olmazsa da olmayıversin

• C08 var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnuba

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/ Bu linkte altta şöyle bir duyuru var

''ITB Kodlu Dersleri Alacak Öğrencilerin Dikkatine
    Aynı dönemde öğrencilerin ikiden fazla ITB kodlu ders almamaları gerekmektedir.''

Ata,tur,ıng... gibi dersler ITB olarak gözüküyor sadece 2 tane mi seçebileceğiz ? Ne güzel hepsini almak gibi hayallerim vardı

"ITB kodlu dersler" diyor. O söylediğin ATA, TUR, ING, SNT, ITB gibi derslerin kategorisi, türü ITB (İnsan ve Toplum Bilimleri); ama kod olarak ITB değil. Kod önemli.

Lisans eğitiminiz boyunca şu dersleri mutlaka alacaksınız:

ATA101
    ATA102
    TUR101
    TUR102
    Proficiency'de 75'in altında alırsanız; ING101, ING102, ING201
    Proficiency'de 75'in üstünde alırsanız; ING102, ING103'lerden biri, ING201

Gelelim ITB ve SNT kodlu derslere. Bölümünüzün ders planında kaç tane seçmeli ITB grubu varsa o kadar ITB kodlu, kaç tane seçmeli SNT grubu varsa o kadar SNT kodlu ders almanız lazım.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün ders planından örnek vereyim. (Lisans eğitimine 2011-2012 Güz Dönemi ya da sonrasında başlayanlar için geçerli, son ders planı)

www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/201210.html

Bu ders planında "x. yy Seçime Bağlı Ders (ITB)" şeklinde 2 grup var. Bu gruplara tek tek bakıyoruz. Grupların biri ITB kodlu dersleri (ISL478E istisna), biri de SNT kodlu dersleri içeriyor, değil mi? O zaman, lisans eğitimine 2011-2012 Güz Dönemi ya da sonrasında başlayan bir Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi, lisans eğitimi boyunca 1 adet ITB ve 1 adet SNT almak zorundadır.

Fazlasını da alabilirsiniz. Ekstra bir ITB daha aldınız başka bir dönem diyelim. Mezun olmak için vermeniz gereken toplam kredi miktarı 3 kredi (1 ITB'nin kredisi) artar, fazladan kredi olur yani.

Senin alıntı yaptığın o uyarıya gelelim. Bir dönem içinde en fazla 2 adet ITB kodlu ders alabilirsiniz, fazlasını alamazsınız. Yani, isterseniz o ATA, TUR ve ING derslerinin hepsini bir dönem içinde alın, sorun değil. Onunla alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bligzer

@ :AlacaKaranlık: : Sağolasın hocam

Bu programdaki dersler ve ek olarak Mat103'ü bahar dönemi ve yaz döneminde bitirmem lazım, gözetimde olduğum için 15 kredi alabiliyorum nasıl bir program hazırlamam lazım? Bu listedeki hangi dersler yaz okulunda vardır, hangileri yoktur

RES101 ve STA201'i bilmiyorum; ama diğerleri yaz okulunda da açılıyor.

Bence gözetimden çıkmak için araya ATA, TUR, ITB, SNT de sıkıştır ya da bazı derslerini gelecek dönemlere erteleyip, bu söylediklerimden al. ING (English Course) de al. Hocaya göre değişebilir tabii bu derslerin zorlukları da; ama yine de resimdeki derslerden daha kolaydırlar, ortalama yükseltmek için kullanılabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/ Bu linkte altta şöyle bir duyuru var

Aynı dönemde öğrencilerin ikiden fazla ITB kodlu ders almamaları gerekmektedir.''

Ata,tur,ıng... gibi dersler ITB olarak gözüküyor sadece 2 tane mi seçebileceğiz ? Ne güzel hepsini almak gibi hayallerim vardı

"ITB kodlu dersler" diyor. O söylediğin ATA, TUR, ING, SNT, ITB gibi derslerin kategorisi, türü ITB (İnsan ve Toplum Bilimleri); ama kod olarak ITB değil. Kod önemli.

Lisans eğitiminiz boyunca şu dersleri mutlaka alacaksınız:

ATA101
    ATA102
    TUR101
    TUR102
    Proficiency'de 75'in altında alırsanız; ING101, ING102, ING201
    Proficiency'de 75'in üstünde alırsanız; ING102, ING103'lerden biri, ING201

Gelelim ITB ve SNT kodlu derslere. Bölümünüzün ders planında kaç tane seçmeli ITB grubu varsa o kadar ITB kodlu, kaç tane seçmeli SNT grubu varsa o kadar SNT kodlu ders almanız lazım.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün ders planından örnek vereyim. (Lisans eğitimine 2011-2012 Güz Dönemi ya da sonrasında başlayanlar için geçerli, son ders planı)

www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/201210.html

Bu ders planında "x. yy Seçime Bağlı Ders (ITB)" şeklinde 2 grup var. Bu gruplara tek tek bakıyoruz. Grupların biri ITB kodlu dersleri (ISL478E istisna), biri de SNT kodlu dersleri içeriyor, değil mi? O zaman, lisans eğitimine 2011-2012 Güz Dönemi ya da sonrasında başlayan bir Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi, lisans eğitimi boyunca 1 adet ITB ve 1 adet SNT almak zorundadır.

Fazlasını da alabilirsiniz. Ekstra bir ITB daha aldınız başka bir dönem diyelim. Mezun olmak için vermeniz gereken toplam kredi miktarı 3 kredi (1 ITB'nin kredisi) artar, fazladan kredi olur yani.

Senin alıntı yaptığın o uyarıya gelelim. Bir dönem içinde en fazla 2 adet ITB kodlu ders alabilirsiniz, fazlasını alamazsınız. Yani, isterseniz o ATA, TUR ve ING derslerinin hepsini bir dönem içinde alın, sorun değil. Onunla alakası yok.

Ben saçmalamışım kusura bakma cahillik işte teşekkürler

• Şimdi salı günü ders seçimi var ve benim aklımda bir tane bile fikir yok. Allah aşkına biri yardım etsin.

Ben tekstil mühendisliğindeyim ve de geçiş yapmak istiyorum. Şimdi şunları alayım diyorum ama çok mu ağır olur, geçişimi zorlaştırır mı her türlü fikire açığım:

KIM101E, KIM101EL, MAT103E, FIZ101E, BIL101E, ING102 ve TEK111E (Tekstil Mühendisliğine giriş, kekodur, bir kredidir diye açıkçası). Toplam 16,5 kredi yapıyor. İngilizcem fena değil; ama daha önce İngilizce ders dinleme-görme gibi bir tecrübem yok. Birden böyle atlamak sorun yaratır mı? Şimdi mesela duyduğum kadarıyla Fizik 1'in laboratuvar dersi bahar yarıyılında açılmıyormuş, onu almayıp ITB'lerle ya da ATA101-102 falan fıstıkla mı doldursam? Geçiş yapmış, geçiş yapmış olan tanıdığı vs. varsa bir yazıverirse çok iyi olur. Henüz derslerin içeriğine, nasıl seçim yapılacağına falan hiçbir şeye bakmadım. Bir ön bilgi alarak şu iki günümü buna ayıracağım. Irregular oldum ama sıkıntılıymış, ya da ilk heyecan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 3 Şubat 2013; 5:16:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Şimdi salı günü ders seçimi var ve benim aklımda bir tane bile fikir yok. Allah aşkına biri yardım etsin.

Ben tekstil mühendisliğindeyim ve de geçiş yapmak istiyorum. Şimdi şunları alayım diyorum ama çok mu ağır olur, geçişimi zorlaştırır mı her türlü fikire açığım:

KIM101E, KIM101EL, MAT103E, FIZ101E, BIL101E, ING102 ve TEK111E (Tekstil Mühendisliğine giriş, kekodur, bir kredidir diye açıkçası). Toplam 16,5 kredi yapıyor. İngilizcem fena değil; ama daha önce İngilizce ders dinleme-görme gibi bir tecrübem yok. Birden böyle atlamak sorun yaratır mı? Şimdi mesela duyduğum kadarıyla Fizik 1'in laboratuvar dersi bahar yarıyılında açılmıyormuş, onu almayıp ITB'lerle ya da ATA101-102 falan fıstıkla mı doldursam? Geçiş yapmış, geçiş yapmış olan tanıdığı vs. varsa bir yazıverirse çok iyi olur. Henüz derslerin içeriğine, nasıl seçim yapılacağına falan hiçbir şeye bakmadım. Bir ön bilgi alarak şu iki günümü buna ayıracağım. Irregular oldum ama sıkıntılıymış, ya da ilk heyecan.

bölüm dersleri de ikinci dönem ve yazın açılmıyor. eğer geçiş yapıcam illa diyorsan kafadan bir 3.50 ortalama lazım. şu yukarıdaki ders programıyla 3.50 ortalama yapan insan tanıyorum. yani yapılmayacak bir şey değil. ama ing102 çıkar bence ordan. öyle acayip bir ders ki çalışsan dahi olmayabiliyor. hem de çok sıkıcı fizik lab da açılmıyorsa oraya dandirik bir ders sıkıştırabilirsin. ders seçimi 2 gün sonra. benim de pek bilgim yok geçiş sistemiyle ilgili. git bi danışmanınla konuş derim. şu yukarıda yazdığın derslerin zorluğu kolaylığı hakkında sana 1500 kelimelik essay yazabilirim ama

• C29 var mı?
  • quote:

quote:

Bu programdaki dersler ve ek olarak Mat103'ü bahar dönemi ve yaz döneminde bitirmem lazım, gözetimde olduğum için 15 kredi alabiliyorum nasıl bir program hazırlamam lazım? Bu listedeki hangi dersler yaz okulunda vardır, hangileri yoktur

Bence gözetimden çıkmak için araya ATA, TUR, ITB, SNT de sıkıştır ya da bazı derslerini gelecek dönemlere erteleyip, bu söylediklerimden al. ING (English Course) de al. Hocaya göre değişebilir tabii bu derslerin zorlukları da; ama yine de resimdeki derslerden daha kolaydırlar, ortalama yükseltmek için kullanılabilirler.

Tekrar sağolasın hocam Ortalama 1.8'i geçtiğinde gözetimden çıkmış oluyoruz dimi?

• quote:

quote:

quote:

Tekrar sağolasın hocam Ortalama 1.8'i geçtiğinde gözetimden çıkmış oluyoruz dimi?

Evet.

• quote:

Şimdi salı günü ders seçimi var ve benim aklımda bir tane bile fikir yok. Allah aşkına biri yardım etsin.

ağır olmaz. fakat ben senin yerinde olsam itb ata tur gibi derslerle doldururum. itb'leri seçerken de dikkat et bazıları dert olabiliyor harbiden.

• Bu dönem ING 103 alacağım. Hangi seçenek nasıldır araştırıyorum bir yandan. Daha önce alan arkadaşların mutlaka bilgisi vardır. Sizce hangisi alınmalı, hangisi alınmamalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissedCall

Bu dönem ING 103 alacağım. Hangi seçenek nasıldır araştırıyorum bir yandan. Daha önce alan arkadaşların mutlaka bilgisi vardır. Sizce hangisi alınmalı, hangisi alınmamalı?

2011-2012 Bahar Dönemi'nde Zeynep Şişman Şen'den GDB'de (Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Binası, Ayazağa Kampüsü) ING103B Business English almıştım. Bu dersi öneririm. 1 vizesi ve finali var. Arada birkaç küçük ödev veriliyor, 2 tane de sözcük Quiz'i vardı yanlış hatırlamıyorsam; ama bunların büyük bir etkisi yok. 1 sunum ödevi var. Sunum ödevi de ciddiyetle yapılan, hocanın ince eleyip sık dokuyarak puanlandırdığı bir şey değil. Biz grup olarak son gece uyduruk bir şey hazırlamıştık. Ödev 10 üzerindendi, biz de 8-9 almıştık.

Dersin konusu, adı üstünde, iş yaşamıyla ilgili. Yöneticilik, reklam sektörü, pazarlama teknikleri, iş mektubu yazımı, CV yazımı... Zeynep Hoca'nın GDB'nin kırtasiyesinde satılan bir kitabı vardı, ders bunun üstünden gidiyordu. İçinde birkaç makale ve iş mektubu örneği var. Vize ve final de bu kitaptaki makalelerden. Bilmediğimiz sözcükleri derste makaleyi işlerken öğrenip, direkt üstüne not alıyoruz zaten. Öyle ağır bir İngilizcenin kullanıldığı yazılar değil.

Bu dersi bir de Meltem Küçükoğlu veriyor. Notlandırma açısından Zeynep Hoca da iyidir; ama Meltem Hoca'nın notu daha boldu.

Geçen yıl bahar döneminde sadece GDB'de verildi bu ders. Bu yılki güz döneminde sadece MED'de ve sadece Meltem Küçükoğlu tarafından (tek CRN) verilmişti. Şimdi de sadece EEB'de, birkaç CRN'de verilecek. Hangi CRN'yi hangi hoca verir, bilmiyorum; ama iki hocayı da öneririm.

• quote:

ITB kodlu ders 2 tane alabilirsin,Ata Tur,İng derslerinin kodları ATA TUR ING oldugundan sıkıntı olmaz merak etme,
    Yani ITB 103 mesela böyle derslerden 2 tane seçebilirsin.
    Ata,Türkçelerin istersen hepsini al sıkıntı olmaz.
    Edit:Cevap verilmiş görmemişim kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 4 Şubat 2013; 14:53:37 >

• Nasıl? :( ITB almaktan vazgeçtim çünkü onları ilerde alırım, ilerde ağırlaşan ders programını hafifletmek için aralara serpiştiririm diye düşünüyorum. Toplam 16 kredi yapıyor. Saatler, günlerin yoğunluğu falan fena olmadı gibi, tek sıkıntı şu: Pazartesi matematik dersi Merkezi Derslik'te 11:29'a kadar, 11:30'da başlayan Kimya laboratuvar dersi de Fen Edebiyat Fakültesi'nde. Bu bizim sorumluluğumuzda olan bir şeyse değiştireyim, değilse (hemen 11:30'da başlamıyorsa, vs.) kalsın.

CRN'ler falan da rastgele seçtim vallahi, hangisinin iyi olduğuna dair fikri olan varsa onu da deyiverin, aynıları seçmek isteyen varsa da çekinmesin, toplaşırız.

• quote:

Nasıl? :( ITB almaktan vazgeçtim çünkü onları ilerde alırım, ilerde ağırlaşan ders programını hafifletmek için aralara serpiştiririm diye düşünüyorum. Toplam 16 kredi yapıyor. Saatler, günlerin yoğunluğu falan fena olmadı gibi, tek sıkıntı şu: Pazartesi matematik dersi Merkezi Derslik'te 11:29'a kadar, 11:30'da başlayan Kimya laboratuvar dersi de Fen Edebiyat Fakültesi'nde. Bu bizim sorumluluğumuzda olan bir şeyse değiştireyim, değilse (hemen 11:30'da başlamıyorsa, vs.) kalsın.

CRN'ler falan da rastgele seçtim vallahi, hangisinin iyi olduğuna dair fikri olan varsa onu da deyiverin, aynıları seçmek isteyen varsa da çekinmesin, toplaşırız.

Eğer yarın sabah erken kalkmak için uymadıysan yanıtlıyım; O ders zaten %99 ihtimalle 11.29'da bitmez. En geç 11'de bitirceğini düşünüyorum. Lab dersi için ise 10 dakkalık gecikme payı veriliyor. Kimya LAB dersi ise zaten 2 haftada bir yapılan ders, o yüzden problem çıkartmaz.

• O değil de, hazırlığı atlamaya can atan arkadaşları şimdi anlıyorum. İlk dönem bizim sınıf iyiymiş. İkinci dönem ettiler içine. Okula gitme hevesi kalmadı arkadaş.
  • Sabah ders seçimi için hepinize bol şans arkadaşlar Bu saatte cevap verebilecek kimse var mıdır ortalıkta bilemiyorum ama, bu SNT dersi programda seçmeli ders olarak gözüküyor, bu dönem SNT almayıp diğerlerini(zorunlu olanları) eksiksiz olarak alsam, 2. dönemi bitirmiş sayılır mıyım? (Bölüm geçişi yapabilmek için 2 dönemi tamamlamak gerekiyor bu sebeple soruyorum.)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MissedCall

Bu dönem ING 103 alacağım. Hangi seçenek nasıldır araştırıyorum bir yandan. Daha önce alan arkadaşların mutlaka bilgisi vardır. Sizce hangisi alınmalı, hangisi alınmamalı?

2011-2012 Bahar Dönemi'nde Zeynep Şişman Şen'den GDB'de (Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Binası, Ayazağa Kampüsü) ING103B Business English almıştım. Bu dersi öneririm. 1 vizesi ve finali var. Arada birkaç küçük ödev veriliyor, 2 tane de sözcük Quiz'i vardı yanlış hatırlamıyorsam; ama bunların büyük bir etkisi yok. 1 sunum ödevi var. Sunum ödevi de ciddiyetle yapılan, hocanın ince eleyip sık dokuyarak puanlandırdığı bir şey değil. Biz grup olarak son gece uyduruk bir şey hazırlamıştık. Ödev 10 üzerindendi, biz de 8-9 almıştık.

Dersin konusu, adı üstünde, iş yaşamıyla ilgili. Yöneticilik, reklam sektörü, pazarlama teknikleri, iş mektubu yazımı, CV yazımı... Zeynep Hoca'nın GDB'nin kırtasiyesinde satılan bir kitabı vardı, ders bunun üstünden gidiyordu. İçinde birkaç makale ve iş mektubu örneği var. Vize ve final de bu kitaptaki makalelerden. Bilmediğimiz sözcükleri derste makaleyi işlerken öğrenip, direkt üstüne not alıyoruz zaten. Öyle ağır bir İngilizcenin kullanıldığı yazılar değil.

Bu dersi bir de Meltem Küçükoğlu veriyor. Notlandırma açısından Zeynep Hoca da iyidir; ama Meltem Hoca'nın notu daha boldu.

Geçen yıl bahar döneminde sadece GDB'de verildi bu ders. Bu yılki güz döneminde sadece MED'de ve sadece Meltem Küçükoğlu tarafından (tek CRN) verilmişti. Şimdi de sadece EEB'de, birkaç CRN'de verilecek. Hangi CRN'yi hangi hoca verir, bilmiyorum; ama iki hocayı da öneririm.

Teşekkür ederim cevap için. Hocalar hakkındaki yorumları da okuyunca kafama yattı bu ders.

• 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.